Zona Zoster

 

Ce este Zona Zoster?

„Zona Zoster (herpes zoster) este o epidermo-neuroviroză acută produsă prin reactivarea infecției cu virusul varicelo-zosterian (Herpes virus varicellae), același virus care provoacă varicela la copii („vărsatul de vânt”).”

Zonele în care poate apărea erupția sunt: toracică, abdominală, membre sau pe traiectul unei ramuri a nervului trigemen.

Pe internet sunt multe articole care descriu manifestările acestei boli.

Cauzele emoționale care pot duce la apariția acestui herpes pot fi:

Frustrarea de a nu vă putea îndeplini anumite dorinţe, sentimentul de neputinţă sau senzaţie de a fi incapabil.

Incapacitatea de a respinge ceva sau pe cineva de lângă dvs. Și neputința de a pedepsi sau judeca/face dreptate. 

Supărarea pe propria persoană, a vă adresa dvs înșivă cuvinte jignitoare și ofensatoare.

Când faceți o judecată „extremistă” pentru o persoană de sex opus.  Un exemplu, când se spune: „Femeile sunt toate la fel, sau barbatii sunt toți la fel”, referindu-se la un anumit tip de acțiune.

Zona Zoster poate indica teama de viitor, având gânduri negative. Dorința de atenție și îngrijire ca un copil.

Dorința de a sta departe de alții. Acest tip de herpes este o modalitate de a sta departe de oameni, mai ales când apare în zonele de comunicare/relaţii, fie verbal sau afectiv cu ceilalţi.

Trăind în durere emoţională și mentală fără a fi verbalizată/comunicată, durerea se somatizează sub formă de ulcere.

Când herpesul apare în gură vă poate spune că este o penalizare a faptului că v-ați folosit de altcineva, pentru a săruta, de exemplu.

În cazul în care apare herpesul zoster pe nas, acesta este un semn de furie legat de mediul dvs, „v-ați băgat nasul” peste tot.

Erupțiile cutanate apar de obicei, atunci când există stres asociat cu situaţii conflictuale, când nu faceți ceea ce simţiți.

Zona Zoster este legată de emoții, cum ar fi rușine, vinovăţie, de angajament şi de renunţare la sine şi adesea legate de sexualitate.

Acest tip de herpes poate reprezenta furie pe o persoană sau pe o situaţie care dau senzaţia că spaţiul de locuit a fost invadat sau neputința de a trăi viaţa pe care ar dori să o trăiască şi acest lucru dă un sentiment de incapacitate de a face faţă acestei situaţii.

Posibilă soluţie emoţională

Ar fi bine să se elimine sursa de conflict care provoacă problema pentru a elimina boala.

Încetaţi să judecați cu asprime pe ceilalţi.

Învăţați să vă deschideți pentru a socializa cu alte persoane.

Fiți conștienți de ceea ce vă place și ce nu.

Folosiți afirmații pozitive:

Accept cu încredere şi mă bucur de relaţiile mele intime/sociale/amicale/colegiale.

Mă iubesc și sunt mândru/mândră de mine.

Îmi place corpul meu și îmi accept sexualitatea.

Sunt o imagine perfectă a divinităţii.

Sunt o fiinţă frumoasă, luminoasă, curajoasă….

Fiecare persoană trebuie să-și facă o analiză a ceea ce o deranjează cu adevărat și mai ales să își facă iertările față de propria persoană, față de ceilalți, față de anumite situații.

Neiertările și neiubirea de sine sunt cauze comune ale mai multor boli.

Terapiile alternative nu ar trebui să înlocuiască asistența medicală convențională. Perspectiva este complementaritate și unitate.

Evitați stresul cât este posibil, deoarece se pot agrava simptomele și împiedica vindecarea. Evitați contactul cu persoanele care nu au avut varicelă.

Alternative:

Hidroterapia:

Apa rece, de obicei, este de mare ajutor. În cazuri extreme, se aplică un cub de gheață (într-un prosop) pe zona dureroasă.

Homeopatia:

Homeopatia este adesea foarte eficientă în aceste cazuri, dar este necesar ca homeopatul să ofere remediul specific persoanei în cauză, având în vedere cazul în ansamblu, în funcție de starea pacientului (furios, deprimat, nervos, etc) oferindu-i sfaturi sau remedii naturale pentru tratamentul herpesului zoster.

Echinacea și Propolis crește sistemul imunitar contribuind astfel la combaterea acestui virus. Doza: a consulta medicul sau specialistul.

Mulți doctori, în cazuri de herpes zoster recomanda lizina care scade intensitatea focarului și susțin recuperarea sănătății.

(Lizina – aminoacid esențial. Lizina este unul dintre cei opt aminoacizi esențiali. Aminoacizii esențiali nu pot fi sintetizați de corpul nostru, ci trebuie aduși printr-un aport de alimente. Lizina este, de asemenea, omologul argininei.)

Alimente bogate în lizină: drojdie, alge, soia, cartofi, ouă, banane, morcovi, papaia, pește, produse lactate …)

Alimente care tind să „hrănească“ herpesul și ar trebui evitate: migdale, semințe de susan, caju, ciocolata, arahide sau alune, nuca de cocos, nuci, gelatina.

 Alimentele bogate în vitamina C, sunt bogate în antioxidanți si ajută la vindecarea rănilor.

Alimentele bogate în vitamina B pot ajuta la întărirea nervului afectat (drojdia de bere poate fi de ajutor). Medicul dumneavoastră vă poate recomanda, de asemenea, în cazul în care se consideră necesar, orice supliment la complexul de vitamine B. Alimente bogate în vitamina B (lapte, brânză, carne, ouă, pește, cereale integrale, legume cu frunze verzi) și cele bogate în vitamina E (germeni de grâu, soia, ouă, legume cu frunze verzi ) consolidează sistemul nervos și reduc simptomele pe termen lung.

Ceaiul sau sucul de țelină tonifică sistemul nervos și reduc durerea.

Îmbrăcămintea:

Trebuie să se poarte o îmbrăcăminte confortabilă, din bumbac (în special lenjeria de corp).

Aloe vera

Două sau trei frunze, sunt suficiente pentru a obține 6 sau 7 fâșii de 1 centimetru grosime. câte una pentru fiecare noapte.  

În timpul zilei se lasă descoperită zona, noaptea se pun fâșii de aloe proaspăt tăiate, fixate cu tifon și bandă.

Cu cât este mai matură planta, cel puțin 2 sau 3 ani, este mai bine. Lichidul trebuie să fie transparent clar, nu gălbui sau rău mirositor.

Veziculele, în 7 zile, dispar complet și nu lasă nici un semn.

Se poate completa tratamentul alternativ cu Reiki.

Metode de tratament cu Reiki

În „Ghidul de Tratament”, Maestrul Hayashi a propus un tratament specific Reiki pentru infecția cu herpes zoster. Recomandă a se da energie Reiki în următoarea ordine:

  1. stomacul; 2. intestinele; 3. rinichii; 4. Tehnica schimbarea sângelui (Ketsueki Kokan Ho sau curățarea sângelui); 5. zona afectată; 6. capul.

 

Se poate da Reiki și tălpilor picioarelor pentru a induce o stare de liniște.

A se imagina cum lumina Reiki dezintegrează vezicule transformându-le în energie pură, care este returnată Universului și lasă pielea pacientului curată și sănătoasă.

Se pot face rotiri cu mâna în sensul invers acelor de ceasornic și se spun algoritmi de refacere a zonei.

Splina este importantă pentru menținerea sistemului imunitar și poate fi și ea tratată cu Reiki.

Terapie Reiki:

Se deschid chakrele. Se măsoară radiestezic câmpul de protecție, dacă este scăzut se reface și se activează ckakra Manipura.

Se verifică integritatea sufletească. Se reface SN (SHIKA SEI KI, HARTH, MAHATMA).

Se anihilează câmpul vital al tuturor agenților patogeni și câmpul vital al virușilor. „Cu Lumina și Iubirea Sfintei Treimi care curg prin palmele mele, atât cât este îngăduit, se anihilează câmpul vital al tuturor agenților patogeni și câmpul vital al virușilor care să părăsească acest organism pe căi naturale, neinfecțioase, nedureroase și neobiterante și entitatea să fie eliminată și trimisă la/unde vrea Dumnezeu, totul cu Voi Lui spre binele suprem a lui….(numele pacientului). În numele Sfintei Treimi să se refacă matricea originară şi să se activeze toate programele de autovindecare, însănătoşire, întinerire, echilibrare şi reîntregire, atât cât îi este îngăduit lui….(numele pacientului). AMIN.”

Se pot face programe pentru a crește numărul de anticorpi pentru acest virus.

Să vă fie de folos!

Daniela

Uniune Spirituală

 

 

, ,

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *