VIZUALIZAREA CREATOARE A CURENŢILOR COLORAŢI

Imaginile noastre mentale, sau culorile imaginate lăuntric, acţionează direct asupra corpului şi psihicului, modificându-le şi modelându-le în funcţie de intensitatea impregnării pe care o creează în microcosmosul fiinţei noastre. Vizualizarea creatoare transformă gradat realitatea în funcţie de aspiraţiile şi dorinţele noastre.

O definiţie schematică şi parţială a vizualizării creatoare ar putea fi vederea cât mai clară, lăuntrică, a unei imagini sau a unei culori subtile în minte şi proiectarea acesteia ca realitate în afara noastră în fiinţă, pentru a ne îmbunătăţii viaţa, sănătatea, echilibrul lăuntric.
Vizualizarea culorilor subtile realizată corect, un anumit interval de timp produce efecte complexe într-o manieră aproape cu totul nebănuită. Fie că este vorba de intenţia de a ne debarasa de urmele impregnărilor dureroase care au rămas în subconştientul nostru de pe urma experienţelor traumatizante din copilărie, fie că dorim să ne programăm în prezent succese mai mari sau o uşurinţă exemplară în a realiza lucruri sau proiecte complicate, fie urmărim un ajutor pentru a ne vindeca pe noi înşine, sau pentru a-i vindeca pe alţii de o boală, imaginea mentală sau culorile subtile evocate ale curenţilor de forţă sunt foarte uşor de focalizat, toate acestea putând fi de o eficienţă extraordinar de mare.
Vizualizarea culorilor subtile este adeseori folosită în scop terapeutic pentru diferite probleme de sănătate ce cuprind atât bolile cele mai grave (cancer sau SIDA), putându-se aplica cu succes chiar şi în cazurile indispoziţiilor psihosomatice des întâlnite: insomnii, migrene, tulburări sexuale sau probleme digestive.

Cu cât operarea noastră se realizează într-un plan care prin culoarea subtilă utilizată se apropie mai mult de planul fizic, cu atât mai repede transformările sunt evidente, dar există riscul ca aceste modificări nesusţinute adecvat să nu se păstreze la nesfârşit. Cu cât operarea se realizează într-un plan mai înalt al fiinţei, direct proporţional transformările vor apare ceva mai lent în planul fizic, căci atunci ele trebuie să se reflecte de sus în jos, din plan în plan, dar vor avea în final efecte mult mai profunde şi durabile. De exemplu, în cazul în care o persoană este bolnavă de ficat din cauza unei atitudini mentale răutăcioase, a supărărilor, a stress-urilor, etc, această afecţiune într-un mod specific în toate corpurile subtile ale fiinţei în cauză.
Dacă vizualizăm atunci fluide bio-magnetice de o anumită culoare subtilă, acumulându-se la nivelul zonei ficatului, noi operăm o energizare în planul eteric, care este cel mai apropiat de planul fizic şi astfel rezultatele, sau cu alte cuvinte ameliorarea afecţiunii respective, poate surveni foarte rapid. Această acţiune realizată de noi nu s-a produs însă la nivelul cauzei ultime a bolii şi tocmai de aceea afecţiunea respectivă poate să reapară din nou dacă persoana în cauză continuă să gândească în termeni răufăcători, negativi, menţinându-şi preponderent o atitudine tensionantă, stressantă. Dacă din contră, realizăm o justă obiectivare a atitudinii noastre psihice destructive în sensul că ne mentalizăm ferm cu anticipaţie şi apoi acţionăm în orice circumstanţă, plini de optimism, destinşi, împăcaţi noi înşine, binevoitori, starea de ameliorare a afecţiunii existente în zona ficatului poate surveni mai încet, gradat, deoarece transformările rezultante se vor reflecta în mai multe planuri până când vor ajunge şi în planul fizic, dar abia atunci în final vindecarea va fi definitivă, căci ea se va realiza prin însăşi eliminarea cauzei sale şi, în plus ea va avea un efect complex şi global, nelimitându-se doar la zona ficatului, ci angrenând transformări structurale în întreaga fiinţă. Acest exemplu ne poate ajuta să înţelegem cât mai bine faptul că este foarte important ca înainte de a realiza tehnica de vizualizare a curenţilor subtili coloraţi să căutăm cauzele profunde ale fenomenului pe care dorim să îl eliminăm şi să operăm astfel prompt la nivelul la care eficienţa este maximă.

Relaxarea profundă şi completă este un preambul indispensabil pentru o vizualizare reuşită şi de durată a culorilor subtile.

DOUĂ EXERCIŢII FOARTE SIMPLE DE VIZUALIZARE A CULORILOR SUBTILE

 

METODA 1.
Ne întindem confortabil pe sol cu faţa în sus şi cu capul orientat către NORD întocmai ca la tehnica de relaxare profundă, într-un loc liniştit şi bine aerisit, în care nu riscăm să fim deranjaţi de cineva sau de soneria telefonului; închidem apoi ochii, ne interiorizăm cât mai bine şi respirăm profund, normal, de voie. În continuare vom urmări să ne simţim muşchii cum se destind profund în ritmul propriei noastre respiraţii. Atunci când ajungem să ne simţim profund destinşi şi euforici, vom începe să vizualizăm un flux de energie subtilă colorată (pe care ne-am propus să o acumulăm) care ne pătrunde în corp prin zona câmpului vizual (AJNA CHAKRA) cu fiecare inspiraţie, fiind apoi dirijat în tot corpul fizic până în tălpile picioarelor, în final ajungem să simţim că întregul corp fizic este umplut pe dinăuntru cu acest flux subtil de lumină colorată.
În conformitate cu propria noastră voinţă, acest flux de energie colorată poate lua forma unui râu de lumină, a unui „lichid” sau a unui nor colorat luminiscent, după cum ne este mai uşor în primele faze. La sfârşitul acestui exerciţiu trebuie să ajungem a simţi că întregul corp fizic este inundat de respectivul curent colorat până în creştetul capului. Atunci când inspirăm, fluxul de energie subtilă colorată se acumulează în continuare în tot corpul. Prin intermediul acestui exerciţiu se dinamizează astfel circulaţia energiei subtile în propriul nostru organism. Puteţi deci realiza acest exerciţiu timp de minim 10 minute şi în final vom conştientiza la fiecare curent colorat subtil în parte efectele specifice care se amplifică gradat direct proporţional cu exersarea.
La sfârşitul acestui exerciţiu de vizualizare a unei culori subtile procesul ne recompensează totdeauna mai mult sau mai puţin direct proporţional cu efortul realizat, prin transformările lăuntrice care se fac simţite şi prin trăirile spirituale inefabile care ne inundă fiinţa.
METODA 2:
În cazul în care preferăm expansiunea şi manifestarea către exterior putem opta pentru următorul exerciţiul:
După ce în prealabil ajungem să fim profund calmi şi destinşi, vizualizăm o sferă de energie subtilă colorată de o singură culoare mirifică pe care o exteriorizăm la 5-6 metri în afara corpului nostru. Această sferă de lumină colorată (de exemplu violet) va fi alimentată şi mărită prin propria noastră evocare şi voinţă până când va atinge un diametru de 10 metri minim. În continuare vom comanda mental că acea sferă imensă de lumină colorată şi energie pură să fie transferată instantaneu şi oferită unei fiinţe dragi, unui prieten, unei persoane iubite sau unui bolnav pe care urmărim să-l ajutăm să se însănătoşească. Este important să ne detaşăm însă de fructul acţiunii noastre benefice prin dăruirea acestui fruct Divinului (printr-o stare de abnegaţie şi altruism pe care o vom amplifica).
Pentru ca reuşita noastră să fie deplină este foarte important după ce am manifestat şi mărit această sferă de lumină subtilă (monocoloră) să ne imaginăm cât mai clar faţa şi corpul persoanei căreia dorim să-i transferăm instantaneu această sferă de lumină colorată şi energie. De asemenea, vom mentaliza ferm după ce am dirijat către acea fiinţă sfera de lumină colorată că această sferă ajunge la ea şi o cuprinde la centru fuzionând şi colorându-i în mod predominant (de exemplu în violet) aura pe care în acelaşi timp i-o măreşte foarte mult cu câţiva metri în diametru. După aceea, când ne vom întâlni ulterior cu persoana în cauză căreia i-am oferit în dar spiritual această sferă de lumină colorată şi energie, vom urmări cu multă atenţie transformările binefăcătoare care nu vor întârzia să înceapă să se manifeste în acea fiinţă umană (care va beneficia chiar fără să ştie de ajutorul nostru subtil şi dezinteresat). Procedând constant astfel putem face mult bine în jurul nostru devenind gradat un focar de forţă spirituală în jurul căreia creşte şi se amplifică un uriaş câmp binefăcător de iubire, calm, bucurie, optimism, fericire şi pace profundă.
Prin realizarea acestui exerciţiu, în funcţie de transformările remarcate în cel căruia îi consacrăm această sferă de lumină colorată, putem avea indirect verificarea progreselor noastre lăuntrice în ceea ce priveşte aspiraţia de a fi de folos celorlalţi şi putem contribui totodată la diminuarea egoismului. Pentru ca rezultatele remarcate să fie rapide şi considerabile este indicat ca în fiecare zi, timp de 50 de zile la rând, să acţionăm pe cât posibil la aceeaşi oră, creând zilnic o asemenea sferă subtilă, colorată de forţă (mereu de aceeaşi culoare) pe care o vom transfera apoi fulgerător la aceeaşi persoană după modul de a proceda descris mai sus. Alegerea prealabilă a culorii subtile cu care vom opera pentru a încărca şi amplifica această sferă extraordinară luminoasă pe care o vom transfera apoi independent de distanţă, instantaneu către fiinţa umană aleasă, se va face totdeauna în funcţie de efectele benefice, spiritualizante, creatoare sau pur terapeutice pe care le avem în vedere.
Expansionarea şi dirijarea energiei subtile colorate în această sferă luminoasă care se măreşte gradat până la dimensiunile indicate se face folosind ca izvor şi centru de comandă AJNA CHAKRA care va opera în regiunea lăuntrică a câmpului nostru vizual. Prin atingerea măiestriei în realizarea acestui procedeu aparent simplu, se pot realiza MIRACOLE.

 

CURENTUL COSMIC SUBTIL COLORAT ROŞU

SEMNIFICAŢIA CULORII ROŞU

Roşul clar, pur şi strălucitor este centripet, diurn, masculin, YANG (+), tonic, incitant la acţiune, proiectând precum Soarele strălucirea sa dinamică asupra tuturor lucrurilor şi fiinţelor cu o putere imensă şi ireductibilă. Roşu închis, impur şi tern este însă, dimpotrivă, nocturn, neliniştitor, feminin YIN (-), secret şi, la limită centrifug; el nu mai reprezintă expresia vieţii intense, ci misterele ei tenebroase.

Prima nuanţă de roşu – pur şi strălucitor – încurajează, antrenează, incită, dinamizează; este roşul de pe steaguri, insigne, afişe şi ambalaje publicitare.

Cealaltă nuanţă de roşu – impură şi întunecată – creează o stare de alertă, tensiune şi reţinere, predispune la vigilenţă şi, dusă la extrem, stresează şi nelinişteşte; acesta este roşul mai închis folosit în circulaţia rutieră, lumina roşie enigmatică ce interzice intrarea sau accesul într-un loc nepermis. Acesta este, de asemenea, roşul străvechilor lămpi din casele prostituatelor ce antrena către o sexualitate dezlănţuită, ceea ce ar putea părea contradictoriu, din moment ce în loc să interzică, el invită; analizând mai profund, înţelegem că această invitaţie implică de fapt transgresarea celor mai stricte interdicţii ale epocii respective, interdicţii ce trebuiau depăşite datorită instinctelor pasionale exacerbate ale libidoului nestăvilit şi ale sexualităţii.

Roşul viu, intens, strălucitor, solar, centripet incită prompt la acţiune; el este reprezentarea ardorii şi frumuseţii vitale, exprimă forţa impulsivă, dinamismul, tinereţea, sănătatea, bogăţia.

Curentul subtil roşu este acela care vibrează oarecum cel mai lent dintre toţi curenţii subtili ce vor fi prezentaţi. Este bine să reţinem că în afara curentului benefic subtil roşu mai există unii subcurenţi sau nuanţe subtile de roşu, ale căror vibraţii sunt mult mai joase, influenţa lor fiind adeseori negativă atât asupra sănătăţii cât şi a dezvoltării noastre spirituale. Unii dintre aceşti subcurenţi roşii sunt în totalitate distructivi. Subcurenţii destructivi roşii sunt folosiţi uneori inconştient de fiinţele umane extrem de decăzute care adeseori acţionează în sensul opoziţiei, cursului natural al dezvoltării armonioase şi evoluţiei.

         Trezirea şi amplificarea acestor subcurenţi negativi au influenţe nefaste nelimitate. Simpla atingere a unei plante, de exemplu, de către fiinţa umană care rezonează cu aceşti subcurenţi negativi roşii are drept efect distrugerea aproape instantanee a vieţii din acea plantă.

Curenţii subtili negativi derivaţi din roşu, sau altfel spus, subcurenţii nocivi roşii sunt:

– roşu pământiu, care indică furia sau mânia;

– roşu maron închis, indicând satisfacţia sexuală animalică;

– roşul-brun, care indică groază sau frică.

 

CURENTUL SUBTIL BINEFĂCĂTOR DE CULOARE ROŞIE

         Operarea cu acest curent subtil binefăcător de culoare roşie ne va angrena progresiv mai ales în cazul temperamentelor preponderent sanguine, colerice sau hipertensionate.

INDICAT ÎN    

– Anemii

– Bronşită

– Debilitate fizică/ slăbire

– Depresiune

– Dureri reumatismale

– Gripă

– Guturai

– Idioţie (Deficienţă maximă a dezvoltării mentale)

– Imbecilitate

– Moleşeală, lâncezeală

– Oboseală excesivă (fără motiv)

– Paralizie

– Paralizie infantilă

– Răceală

– Tuberculoză

– Tulburări circulatorii

                                             CONTRAINDICAT ÎN

– Stări inflamatorii

– Tulburări emoţionale

SINTEZĂ

CURENTUL SUBTIL BINEFĂCĂTOR ROŞU 

1) TRĂSĂTURI CARACTERISTICE ŞI TRĂIRILE PERSONALITĂŢII LA CARE PREDOMINĂ ÎN AURĂ CURENTUL SUBTIL ROŞU

– Eroismul

– Instinctul de vânător

– Curajul

– Lupta

– Vigoarea

– Activarea

– Iniţiativa

– Incitarea

– Impulsivitatea

– Provocarea

Temeritatea

         Curentul subtil roşu, în general, indică: setea de viaţă sub toate aspectele sau formele sale, tendinţa şi impulsul către acţiune, voinţa de a obţine victoria în toate situaţiile, de a înfrunta viaţa cu dificultăţile şi problemele sale curente.

2) PREFERINŢA CONSTANTĂ, SPONTANĂ PENTRU CURENTUL SUBTIL ROŞU indică: activare crescută, mişcare, expansiune, energie vitală mare, dinamism, forţă, vigoare, curaj.

3) DIFICULTATEA DE A OPERA CU CURENTUL SUBTIL BENEFIC, ROŞU: indică epuizare, fatigabilitate, suspiciune, slăbiciune, teamă de acţiune şi de influenţele mobilizatoare ale mediului extern.

4 . EFECTE FIZIOLOGICE CE SE CONSTATĂ ÎN CAZUL AMPLIFICĂRII CONŞTIENTE A ACESTUI CURENT BINEFĂCĂTOR SUBTIL ÎN AURĂ: creşte presiunea sanguină, măreşte tonusul muscular, activează respiraţia, datorită intensităţii ridicate a energiei radiante şi a lungimii de undă subtile ce îi corespunde, conferă o senzaţie pregnantă de căldura lăuntrică persistentă.

 1. EFECTE PSIHICE CE SE CONSTATĂ ÎN CAZUL AMPLIFICĂRII CONŞTIENTE A ACESTUI CURENT BINEFĂCĂTOR, SUBTIL ÎN AURĂ: culoare subtilă foarte caldă, stimulatoare generală, excită, regenerează, provoacă, incită la acţiune îndeosebi în plan psiho-motor, stimulatoare intelectuală, uşor euforizantă, senzaţie de apropiere în spaţiu, excitare, aprindere, însufleţire, activare, mobilizare, facilitează asociaţiile rapide de idei.

 2. SEMNIFICAŢIA PSIHOLOGICĂ ŞI REZONANŢA AFECTIVĂ A CURENTULUI SUBTIL BINEFĂCĂTOR ROŞU

Acest curent binefăcător subtil este caracterizat ca „FORŢA VOINŢEI DE A TRĂI” specifică oricărei fiinţe active, excentrice, ofensiv- orientate, autonome, locomotorie, competitivă, operativă; printre altele, ea exprimă: dorinţă, excitabilitate, dominanţă, erotism frenetic.

 1. PROPRIETĂŢILE ESENŢIALE ALE CURENTULUI SUBTIL BINEFĂCĂTOR ROŞU: stimulant senzorial intens, stimulant al ficatului, antianemic, regenerator, favorizează refacerea hemoglobinei, stimulează nervii, sângele, combate efectele nocive ale frigului.

 2. EFECTE BINEFĂCĂTOARE, RAPIDE FIZICE, ALE CURENTULUI SUBTIL ROŞU ÎN URMĂTOARELE CAZURI: frisoane, guturai, bronşită, răceală, dureri reumatismale agravate de vremea rece, anemie, diaree, constipaţie determinată de atonie digestivă intestinală, tuberculoză, neurastenie, perturbări şi dezechilibre ale centrului de forţă MULADHARA CHAKRA.

 3. CONTRAINDICAŢII FERME LA OPERAREA INDIVIDUALĂ CU CURENTUL SUBTIL BINEFĂCĂTOR ROŞU: hipertensiune pronunţată, temperament preponderent sanguin, temperament coleric sau isteric (isteria este o tulburare psiho-mentală caracterizată prin convulsii şi prin accese stranii de râs sau de plâns), temperatură ridicată, tulburări mentale.

 4. EFECTELE CURENTULUI SUBTIL BINEFĂCĂTOR ROŞU ASUPRA EMOŢIILOR: stimulează eficient fiinţa şi mentalul pentru încercările (probe) de scurtă durată (competiţii, examene, concursuri).

CURENTUL SECUNDAR SUBTIL COLORAT ROŞU VIŞINIU

(SAU CARDINAL)

         Acest curent secundar subtil are efecte binefăcătoare în special asupra plexului cardiac; în plus el este echilibrant şi declanşează procese stimulative în cazurile de hipotensiune. Tot la nivel fizic acest curent subtil produce efecte diuretice.

         În plan afectiv el reprezintă culoarea subtilă a afectivităţii pure, detaşate, lipsite de posesivitate şi egoism. Operarea sistematică cu acest curent subtil colorat, secundar armonizează şi rafinează extraordinar de mult emoţiile.

         Prin amplificarea acestui curent subtil în aură fiinţa umană resimte o plenară euforie afectivă fără obiect şi astfel devine un puternic focar de iubire şi abnegaţie.

În cazul predominanţei spontane a acestui curent secundar subtil în aura unei fiinţe umane, aceasta este un veritabil model de devotament şi nobleţe lăuntrică. Asemenea fiinţe au un farmec afectiv aparte, emană bunătate şi duioşie reuşind în multe situaţii să-i transforme destul de repede, în bine, pe cei cu care vin în contact. Aceste fiinţe aspiră către relaţii pline de romantism şi afecţiune fiind adeseori capabile de iubiri durabile care transfigurează şi elevează fiinţa asupra căreia este canalizată această dragoste sublimă.

PRINCIPALELE PROPRIETĂŢI CURATIVE ALE CURENTULUI SECUNDAR SUBTIL COLORAT ROŞU VIŞINIU

 Armonizator al emoţiilor, rafinează şi nuanţează trăirile afective lăuntrice, stimulant cardiac, diuretic.

CURENTUL SECUNDAR SUBTIL COLORAT ROŞU PURPURIU

 

         În plan fizic, acest curent subtil secundar are efecte, stimulente şi regenerative mai ales la nivelul venelor. În special în acest gen de tulburări el este deosebit de eficient dacă bineînţeles va fi în mod proporţional amplificat în aură. Printre alte efecte în plan fizic acest curent secundar subtil este de asemenea vasodilatator. Operarea sistematică cu acest curent secundar face să crească gradat calibrul vaselor sanguine ale corpului. Curentul secundar roşu purpuriu combate de asemenea în mod eficient şi cu promptitudine febra. Printre alte efecte, acest curent secundar subtil generează anumite fenomene hipnotice complexe, în fiinţă, provocând o stare controlabilă de somnolenţă semilucidă şi relaxare profundă la nivel psiho-somatic în care cel care operează cu acest curent secundar subtil devine apt să-şi dea sugestii şi comenzi mentale care vor acţiona rapid şi cu putere în special în sfera subconştientului propriu. Mai ales din acest punct de vedere el este foarte util pentru eliminarea complexelor de inferioritate, a traumelor psihice rebele, a obsesiilor persistente. Acest curent secundar subtil provoacă diminuarea durerii contribuind rapid la eliminarea acesteia. În această direcţie se cuvine să amintim că efectele sale analgezice. La nivelul rinichilor, acest curent secundar subtil are efecte de diminuare a stărilor de tensiune. Acumularea masivă în aură a acestui curent subtil colorat ne permite să evităm îmbolnăvirea de malarie sau ne ajută să ne vindecăm mai repede într-un asemenea caz. Se cuvine să mai reţinem că acest curent secundar subtil face să scadă în mod armonios tensiunea sanguină.

         În concluzie, putem spune că acest curent secundar subtil colorat are următoarele efecte: acţiune analgezică, combate diferitele forme de febră, efect hipnotic puternic şi calmant, anafrodiziac, diminuează şi calmează potenţialul sexual atât la bărbat cât şi la femeie în perioadele de abstinenţă), reduce sângerările menstruale excesive, face să dispară sângerările nasului, vindecă iritaţiile pielii; are efecte curative în cazul eczemelor, face să dispară micile inflamaţii localizate, stimulează sistemul venos (circulaţia de revenire – sânge albastru), acţionează ca diuretic şi curăţă rinichii de felurite toxine; are efecte pozitive, euforizante şi calmante asupra emoţiilor.

PRINCIPALELE PROPRIETĂŢI CURATIVE ALE CURENTULUI SECUNDAR SUBTIL COLORAT ROŞU PURPURIU

Stimulant al venelor, hipnotic, vasodilatator, antipiretic, analgezic, antipaludic (MALARIE), depresor renal, anafrodiziac.

CURENTUL SECUNDAR SUBTIL COLORAT ROŞU STACOJIU

         În plan fizic acest curent subtil secundar are efecte stimulative la nivelul rinichilor, contribuind la reglarea activităţii acestora în cazul anumitor dereglări. La nivelul circulaţiei sanguine este un eficient stimulam, al circulaţiei arteriale. Energia sa subtilă are de asemenea efecte vasoconstrictive. Operarea cu acest curent secundar subtil colorat diminuează la nivel fizic calibrul vaselor datorită contracţiei fibrelor musculare pe care o provoacă. Este indicat de asemenea a se opera cu el în cazurile de VARICE (dilatarea permanentă, deformativă a venelor). Acest curent subtil are printre altele efecte afrodiziace, fiind eficient în tratarea cazurilor de impotenţă sau frigiditate determinate de absenţa dinamicii sexuale – erotice provocată de stress, şoc sau felurite inhibiţii psihice.

         În cazurile de perturbare a ritmului de declanşare a ciclului menstrual, atunci când se urmăreşte redeclanşarea naturală a ciclului suspendat din anumite cauze, operarea sistematică cu acest curent subtil – secundar are efecte emenagogice. Prin urmare, acest curent secundar subtil provoacă sau reglează apariţia fluxului menstrual.

         În plan psihic, operarea cu acest curent subtil colorat, secundar face să se instaleze o stare de voioşie, entuziasm şi bună dispoziţie contaminantă care anihilează inhibiţiile, complexele de inferioritate şi pesimismul.

         În concluzie, putem spune că acest curent secundar subtil colorat are următoarele efecte: stimulant general al vitalităţii fiinţei, face să crească în mod armonios tensiunea sanguină, stimulant al inimii, stimulant al activităţii rinichilor şi în special al sexualităţii atât în bărbat cât şi la femeie (din acest punct de vedere, acţiunea sa este atât de puternică încât este comparabilă cu aceea a unei cure – îndelungate cu GINSENG (rădăcina vieţii)), tratamentul natural al frigidităţii şi impotenţei, stimulent al sistemului arterial (sângele roşu), stimulent al fluxului menstrual.

PRINCIPALELE PROPRIETĂŢI CURATIVE ALE CURENTULUI SECUNDAR SUBTIL COLORAT

ROŞU STACOJIU

         Stimulant arterial, afrodisiac puternic, stimulant al rinichilor, vasoconstrictor, emenagog, armonizator al fluxului menstrual.

CURENTUL COSMIC SUBTIL COLORAT PORTOCALIU

 SEMNIFICAŢIA CULORII PORTOCALIU

Curentul subtil portocaliu este forţa secretă a vieţii.

Curentul subtil portocaliu, dacă este folosit de un cunoscător avertizat va fi extrem de util creşterii şi dezvoltării rapide a forţelor fizice, aceasta fiind valabil la fel de bine atât pentru plante cât şi pentru om şi animale. De exemplu, copiii care nu sunt prea bine dezvoltaţi şi nu au încă în proporţia cerută binefăcătoarele energii portocalii în aură, sunt mult mai repede vindecaţi prin respiraţia completă, în aer proaspăt şi curat mentalizând ferm în momentul retenţiei pe plin că absorb în mod gradat şi difuzează atât în întreaga fiinţă fizică cât şi în aură, curentul portocaliu subtil al vieţii. Din acest punct de vedere, acest procedeu, deşi simplu în aparenţă, este totuşi extrem de eficient pentru vindecarea rapidă a bolilor, dacă este însoţit de o concentrare adecvată asupra zonei perturbate sau a organului afectat.

Curentul subtil portocaliu este unanim considerat energia antioboseală prin excelenţă şi tocmai de aceea se potriveşte tuturor temperamentelor, fără excepţii. În general, operarea cu curentul subtil portocaliu nu are contraindicaţii.

Acest curent subtil stimulează sistemul respirator şi facilitează asimilarea calciului.

În plus, curentul subtil portocaliu ne ajuta să realizăm o mult mai rapidă asimilare o ideilor noi şi valoroase, facilitând prin expansiune gradată şi rafinări succesive apariţia stărilor de iluminare spirituală.

         Curentul subtil portocaliu măreşte tonusul sexual (atât la bărbat cât şi la femeie) şi conferă optimism. Acest curent subtil permite să se armonizeze foarte bine vitalitatea fizică cu optimismul mental şi datorită acestei acţiuni corelate se constată efecte fortifiante la nivelul corpului energiei vitale.

CURENTUL SUBTIL PORTOCALIU ESTE ÎN SPECIAL INDICAT IN:

–        Abuzuri sexuale, obsesii

–        Astm

–        Astm cronic

–        Bronşită

–        Debilitate mentală

–        Demenţă senilă

–        Deziluzii, decepţii

–        Eliminare (excreţiei defectuoasă)

–        Epilepsie

–        Febră cu flegmă

–        Granulaţii (granulozităţi) la nivelul pleoapelor

–        Gută

–        Halucinaţii

–        Holera

–        Inflamaţia rinichilor

–        Ipohondrie

–        Isterie

–        Manii

–        Melancolie

–        Otalgie (durere de urechi)

–        Pietre la vezica biliară

–        Prolaps

–        Reumatism cronic

–        Scurgeri de sânge (hemoragie) din nas

–        Spasmofilie

–        Stress

–        Sunete supărătoare în urechi

–        Suspendarea menstruaţiei (face să revine ciclul menstrual fiind emenagog)

–        Tuse cu expectoraţii

–        Tuse iritantă, uscată

–        Ulceraţii cronice la nivelul corneei

SINTEZĂ

CURENTUL SUBTIL PORTOCALIU

 1. TRĂSĂTURILE CARACTERISTICE ŞI TRĂIRILE PERSONALITĂŢII LA CARE PREDOMINĂ ÎN AURĂ CURENTUL SUBTIL PORTOCALIU:

–        Echilibrul lăuntric ce tinde să se rupă destul de uşor

–        Libidoul intensificat

–        Superficialitatea

–        Tentaţia aventurilor amoroase

–        Amorul unificator sublim

–        Euforia intimităţii amoroase

–        Viciul

–        Desfrâul

–        Blazarea prin epuizare sexuală

–        Excesul pasiunilor

–        Dezinhibarea

–        Magnetismul vital

–        Temperanţa

–        Farmecul vitalităţii fizice

–        Triumful asupra ardorii

–        Armonia şi controlul mentalului asupra libidoului

–        Fantasmele amoroase

–        Infidelitatea

–        Sublimarea triumfătoare o tendinţelor abisale

–        Fascinaţia trăirilor amoroase plenare

Curentul subtil portocaliu, în general, indică: senzualitatea, libidoul, lascivitatea, trăirile sexuale intense, amorul fizic sub multiplele sale aspecte, stările sexuale plenare, dorinţa de confort, vitalitatea debordantă, atracţia senzuală, trăirea frenetică a plăcerii.

 1. PREFERINŢA CONSTANTĂ SPONTANĂ PENTRU CURENTUL SUBTIL PORTOCALIU indică: nevoia de senzualitate, de regenerare şi conservare fizică, aspiraţia către trăiri erotice plenare, dorinţa de satisfacere a pornirilor sexuale, exacerbarea trăirilor amoroase, nevoia de linişte şi fericire, fascinaţia intimităţii fizice, nevoia de dăruire şi comuniune erotică, urmărirea bunăstării.

 2. DIFICULTATEA DE A OPERA CU CURENTUL SUBTIL PORTOCALIU exprimă: inhibarea, pudoarea excesivă, impotenţa sau frigiditate psihică, subordonarea exagerată faţa de convenienţe, refularea sexuală, închistarea în prejudecăţi, rigiditate, respingerea nefirească a nevoilor şi trebuinţelor elementare (naturale), frustrarea erotică, reprimarea aberantă a tendinţelor fireşti ale naturii umane.

 3. EFECTE FIZIOLOGICE CE SE CONSTATĂ ÎN CAZUL AMPLIFICĂRII CONŞTIENTE A ACESTUI CURENT SUBTIL ÎN AURĂ: accelerează pulsaţiile inimii, menţine constantă presiunea sângelui, favorizează secreţia gastrică şi digestia.

 4. EFECTE PSIHICE CE SE CONSTATĂ ÎN CAZUL AMPLIFICĂRI I CONŞTIENTE A ACESTUI CURENT SUBTIL ÎN AURĂ: optimism, veselie, senzualitate, intimitate caldă, stimulare emotivă, euforie amoroasă, senzaţie de apropiere spontană şi intimitate, destressare, dezinhibare, măreşte sociabilitatea, conferă o stare de sănătate radioasă şi optimism, euforizant senzual, afrodiziac.

 5. SEMNIFICAŢIE PSIHOLOGICĂ ŞI REZONANŢA AFECTIVĂ A CURENTULUI SUBTIL PORTOCALIU

Acest curent subtil este caracterizat adeseori ca „PORTA SECRETĂ A VITALITĂŢII” care este specifică oricărei fiinţă debordând de vitalitate, curioasă, senzuale, superficial orientate, dispusă în a trăi clipa prezentă, exaltând bucuria de a trăi intens vitalismul, dezinhibarea, predispusă în a se raporta la sine prin cuplu sau prin fiinţele de sex opus; printre altele, ea exprimă: senzualitate, sociabilitate, hedonism, erotism viguros, toleranţă, inconştienţă.

 1. PROPRIETĂŢILE ESENŢIALE ALE CURENTULUI SUBTIL PORTOCALIU: antirahitic, stimulant respirator având proprietatea de a combate spasmele şi convulsiile, revitalitent, antispasmotic, carminativ (având proprietatea de a face să fie expulzate gazele intestinale), emetic (având proprietatea de a provoca vomă atunci când este necesar), afrodiziac, galactogog (având proprietatea de a favoriza la femeie (în timpul sarcinii şi după aceea) secreţia de lapte matern).

 2. EFECTELE BINEFĂCĂTOARE RAPIDE FIZICE ALE CURENTULUI SUBTIL PORTOCALIU ÎN URMĂTOARELE CAZURI: slăbiciune a plămânilor, capacitate respiratorie redusă (mică), astm, bronşită, hipertiroidie (prin acţiunea profund tonifiantă asupra paratiroidelor), guturai cronic, provenirea şi stoparea proliferării tumorilor maligne, suspendarea patologică a menstruaţiei, lactaţie insuficientă după naştere, prolaps anal (deplasarea în jos sau ieşirea anusului din cavitatea în care se găseşte), tulburări ale rinichilor, calculii biliari (concreţiune asemănătoare cu o pietricică, formată patologic în acest organ).

 3. CONTRAINDICAŢII FERME LA OPERAREA INDIVIDUALĂ CU CURENTUL SUBTIL – Nici un fel de contraindicaţii.

 4. EFECTELE CURENTULUI SUBTIL PORTOCALIU ASUPRA EMOŢIILOR: favorizează o foarte bună relaţie corp – minte, măreşte optimismul, senzaţia de bunăstare şi satisfacţie, euforie amoroasă, tonic sexual.

CURENTUL COSMIC SUBTIL COLORAT GALBEN

SEMNIFICAŢIA CULORII GALBEN

Galbenul, în calitatea sa de lumină aurie, are o valoare dătătoare de stabilitate.

În acest curent subtil se manifestă toate calităţile mentale şi spirituale pe este trebuie să le acumulăm dacă dorim să ne accelerăm evoluţia. Acesta este curentul inteligenţei, şi intuiţiei mentale, şi iubirii pure şi al armoniei lăuntrice.

Dacă o fiinţă umană doreşte iubire, altruistă, în sensul cel mai elevat şi pur, ea trebuie să-şi reprezinte un flux de lumină strălucitoare galben-aurie inundându-i în întregime aura şi trebuie să se concentreze intens, dirijându-şi în întregime gândirea asupra acestui curent până ce ea va simţi pregnant energia minunată a vibraţiilor subtile a acestei forţe elevate şi pe multiple planuri benefic magnetizantă.

Curentul subtil galben stimulează sistemul nervos central, amplifică vivacitatea mentală, intensifică energia digestivă, îmbunătăţeşte tonusul făcândne să ne simţim mai mereu în formă. Operarea sistematică cu acest curent subtil conferă efecte tonice şi regeneratoare. O altă acţiune considerabilă a sa este că accelerează digestia.

         O altă acţiune pozitivă exercitată de curentul subtil galben se produce în cazul perturbărilor intestinale, ea cuprinzând în sfera sa de acţiune toate funcţiile digestive ( în mod special acţionând însă asupra ficatului şi vezicii biliare. Operarea cu acest curent subtil face de asemenea ca generarea de sucuri digestive să crească, considerabil (în acestea se includ secreţiile stomacale, bila, saliva).

         O altă acţiune importantă ce se remarcă în cazul operării cu acest curent subtil este aceea exercitată asupra sistemului limfatic, al cărui rol principal este acela de a curăţa şi purifica sângele de diferitele impurităţi.

În plus, această culoare subtilă ne permite atingerea unei depline stăpâniri de sine, asigurând într-un timp destul de scurt îmbunătăţirea autocontrolului, şi o deosebită luciditate mentală. La nivel mental, operarea cu acest curent subtil favorizează dobândirea unei cunoaşteri profunde, infailibile, făcând posibilă în fazele avansate de operare cu el, atingerea unei stări de inteligenţă extraordinară care transformă fiinţa într-un autentic geniu.

CURENTUL SUBTIL GALBEN ESTE ÎN SPECIAL                               

INDICAT ÎN:                                                       CONTRAINDICAT  ÎN:

– afecţiuni ale ficatului                                                     – febră

– afecţiuni ale vezicii biliare                                            – inflamaţii acute

– balonări/moteorisme/gaze la stomac                             – palpitaţii cardiace

– celulită                                                                           – supraexcitaţie

– colită

– constipaţie

– diabet

– dispepsie

– eczeme şi afecţiuni ale pielii

edem (umflătură sub piele)

– epuizare nervoasă

– hemoroizi

– indigestie

– lepră

– migrenă

– paralizie

– paraplegie (paralizia membrelor inferioare)

– tulburări stomacale

SINTEZĂ

 CURENTUL SUBTIL GALBEN

 

 1. TRĂSĂTURILE CARACTERISTICE ŞI TRĂIRILE PERSONALITĂŢII LA CARE PREDOMINĂ ÎN AURĂ CURENTUL SUBTIL GALBEN

– entuziasm mental

– bogăţia interioară

– autocontrolul

– nobleţea

– aspiraţiile sublime

– cutezanţa

– gândire rapidă

– dragostea de viaţă trăită ideal

– fascinaţia inteligenţei

– optimismul

– expansivitate elevată

– iubire pură

– umorul rafinat

Curentul subtil galben, în general, semnifică: aspiraţiile sublime, dorinţa de fericire durabilă, tendinţele de autorealizare ideală, autodepăşirea constantă, evoluţia, inspiraţia genială.

 1. PREFERINŢA CONSTANTĂ, SPONTANĂ PENTRU CURENTUL SUBTIL GALBEN indică: dorinţele de realizare interioară, speranţa în fericire, aspiraţia către desăvârşire, elevare, trăiri mentale sublime, romantism pur, dragoste ideală.

 2. DIFICULTATEA DE A LUCRA CU CURENTUL SUBTIL GALBEN exprimă deziluzia, dezamăgirile frecvente, decepţiile traumatizante, izolarea masochistică, retragerea dureroasă în sine, închistarea, stress afectiv, lipsa de încredere în forţele proprii, mental slab.

4.EFECTE FIZIOLOCICE CE SE CONSTATĂ ÎN CAZUL AMPLIFICĂRII CONŞTIENTE A ACESTUI CURENT ÎN AURĂ: stimulează nervul optic, influenţează funcţionarea normală a sistemului cardiovascular. Îmbunătăţeşte digestia.

 1. EFECTE PSIHOLOGICE CE SE CONSTATĂ ÎN CAZUL AMPLIFICĂRII CONŞTIENTE A ACESTUI CURENT SUBTIL ÎN AURĂ: căldură inefabilă, intimitate elevată, satisfacţie sublimă, admiraţie, înviorare, bucurie caldă şi dinamică, umor spontan, veselie, stimulează vederea, calmant al psihonevrozelor, senzaţia de dilatare în spaţiu, stimulează şi întreţine starea de vigilenţă, sporeşte capacitatea de concentrare şi mobilizează atenţia, predispune către o comunicativitate filozofică profundă, conferă o stare de împlinire mentală şi luciditate.

 2. SEMNIFICAŢIA PSIHOLOGICĂ ŞI REZONANŢA AFECTIVĂ A CURENTULUI SUBTIL GALBEN: exprimă spontaneitatea neîngrădită, fluiditatea, încrederea în forţele proprii, această trăire fiind caracteristică pentru fiinţele active, proiective, elevate, expansive, fermecătoare, inteligente, spumoase, inventive, investigative, simpatice, cu un nivel ridicat de aspiraţie; exprimă flexibilitate, vastitatea orizontului propriu, plenitudine elevată, originalitate, veselie, înţelegere mentală rapidă, inteligenţă, genialitate.

 3. PROPRIETĂŢILE ESENŢIALE ALE CURENTULUI SUBTIL GALBEN

Stimulant motor, stimulant al nervilor, stimulant digestiv, îmbunătăţeşte asimilarea, tonic al nervilor şi cerebral, colagog (se spune astfel despre tot ceea ce uşurează evacuarea bilei), acţionează împotriva viermilor paraziţi care se instalează în organism.

 1. EFECTE BINEFĂCĂTOARE, RAPIDE FIZICE ALE CURENTULUI SUBTIL GALBEN ÎN URMĂTOARELE CAZURI: constipaţie, paralizii, balonări abdominale, vezică biliară atonă, ficat obosit datorită suprasolicitărilor şi tensiunilor negative, eczeme, reumatism muscular, dureri de cap şi migrene, indigestie cronică, sânge impur, paraziţi intestinali.

 2. CONTRAINDICAŢII FERME LA OPERAREA INDIVIDUALĂ CU CURENTUL SUBTIL GALBEN;

 Isterie (tulburare nervoasă caracterizată în general prin stări excesive de receptivitate în care survin convulsii şi accese bruşte şi nejustificate de râs sau de plâns), stări de supraexcitaţie mentală, palpitaţii cardiace, stări exacerbate de furie sau mânie, infecţii cu bacterii patogene, inflamaţii acute, alcoolism (viciul băuturii).

 1. EFECTELE CURENTULUI SUBTIL GALBEN ASUPRA EMOŢIILOR: stimulează foarte bine creierul şi mentalul (intelectul) pentru perioade mari de timp în perioadele de examen sau concurs care implică o activitate mentală intensă şi susţinută; stimulează nervii; face să dispară cu uşurinţă stările de depresie (depresia este o stare psihică morbidă datorată unei stări constante de rezonanţă bolnăvicioasă cu energii inferioare de tip perturbator întreţinută de gânduri şi trăiri psihice negative, caracterizată printr-o scădere a tonusului de activitate mentală, psihică şi motorie, însoţită de o dispoziţie sufletească preponderent astenică (datorată excesului de YIN (-)), de tristeţe exagerată, de deprimare, fatigabilitate şi anxietate. Frecvent întâlnite sunt formele uşoare de depresie apărute ca o reacţie firească la situaţii dificile de viaţă care sunt exagerat trăite (exemplul moartea unei persoane dragi, divorţ, certuri, frustrare sexuală, traume psihice, insuccese) sau în urma unei munci haotice, istovitoare, a unui regim alimentar sărăcăcios sau preponderent YIN (-) ); elimină oboseala mentală; anihilează stările de melancolie (melancolia este o stare chinuitoare, penibilă ce rezultă de multe ori prin obişnuinţă şi rezonanţă psihomentală predominant negativă în care fiinţa trăieşte o stare de tristeţe aproape pemanentă, inspirată de un fond de pesimism şi însoţită adeseori de un complex mai mult sau mai puţin aberant de culpabilitate; dincolo de o anumită limită obişnuinţă cu melancolia devine patologică şi se înscrie ca un simptom alternativ în psihoza maniaco-depresivă. În anumite cazuri melancolia înseamnă şi o anxietate depresivă); trezeşte umorul, amplifică buna dispoziţie.

CURENTUL SECUNDAR SUBTIL COLORAT GALBEN LĂMÂIE

În plan fizic acest curent subtil secundar are puternice efecte specifice de stimulare şi energizare la nivel cerebral. În plan subtil, el conferă o remarcabilă vivacitate mentală dublată de o stare de luciditate mărită. Printre celelalte efecte ale sale, curentul secundar colorat galben lămâie este antiacid, iar această caracteristică ne permite ca prin amplificarea sa în aură să putem neutraliza acţiunea nocivă a acizilor de tot felul în structura fizică. El acţionează în special (din acest punct de vedere) asupra acidităţii gastrice excesive pe care o inhibă gradat şi o neutralizează. Mai ales în cazurile de aciditate în exces, operarea sistematică cu acest curent colorat secundar este foarte indicată. În plus acest curent secundar are efecte laxative şi acumularea sa adecvată determinând efecte purgative, naturale. La nivelul căilor respiratorii acest curent secundar determină efecte de expectorare şi astfel acumulările nocive sau produsele care se adună pe căile respiratorii sunt eliminate mult mai repede din zona pieptului. Printre efectele caracteristice remarcate în cazul operării cu acest curent amintim şi amplificarea şi reglarea naturală a proceselor de remineralizare a structurii fizice.

         În ceea ce priveşte efectele subtile este demn de remarcat starea de încredere mărită în potenţialul mental lăuntric şi amplificarea stăpânirii de sine pe un fond de detaşare exuberantă.

         Atunci când acest curent subtil secundar se află în mod spontan bine aspectat în aură creează o predispoziţie nativă pentru meditaţie făcând ca fiinţa umană în cauză să fie contemplativă şi înclinată către o atitudine filozofică în viaţa de zi cu zi.

         Curentul secundar colorat galben lămâie asociază o acţiune stimulativă şi o acţiune de dezintoxicare. Cortexul şi timusul sunt considerabil activate de acest curent secundar care este de asemeni considerat drept un important stimulant sexual. Alte efecte binefăcătoare şi curative ale acestui curent secundar subtil sunt: stimulează vitalitatea în toate formele de tulburări cronice; efecte considerabile de dezintoxicare (înlăturarea efectelor unei intoxicaţii); face să dispară oboseala; stimulează creşterea şi regenerarea oaselor; elimină congestiile, anulează blocajele şi congestia ficatului; stimulează şi regenerează ficatul obosit sau leneş; face să dispară roşeaţa bolnăvicioasă de la nivelul ochilor; înlătură senzaţia de gust amar în gură; face să dispară stările de ameţeală asociate cu senzaţie de vomă atunci când acestea se festă simultan; este un excelent adjuvant în tratamentul cancerului; prin acţiunea sa asupra timusului previne şi stopează mongolismul (boală congenitală, caracterizată prin întârziere în dezvoltarea psihică şi mintală şi corporală şi printr-o conformaţie deosebită a feţei. Copiii bolnavi de această boală sunt afectuoşi, cu o tendinţă pronunţată spre imitaţie, dar nivelul lor mental este foarte redus) şi cretinismul (boală cronică de natură endocrină determinată în mare măsură de insuficienta activare a centrilor de forţă VISHUDDHA CHAKRA principal şi secundar AJNA CHAKRA, MANIPURA CHAKRA şi ANAHATA CHAKRA. Această boală se manifestă printr-o imperfectă dezvoltare corporală şi mentală. Cretinul este uşor de recunoscut după aspectele sale fizice şi psihice caracteristice. Astfel, la el, talia este mică (pitică), abdomenul e mare, picioarele scurte în raport cu trunchiul, craniul sub dimensiunile normale, rădăcina nasului căzută, gura mare, gâtul scurt, uneori cu guşe. Tulburările psihice la cretin constau în înapoiere mintală (slabă dinamizare a lui AJNA CHAKRA, percepţie greoaie, limbaj întârziat, înţelegere dificilă), dispoziţie apatică (stare de pasivitate excesivă cauzată de lipsa dorinţelor şi a oricăror mobiluri spre acţiune; atitudine indiferentă faţă de problematica vieţii proprii şi faţă de tot ceea ce îl înconjoară), comportament molatec, preocupări limitate, boala apare în prima copilărie fiind cauzată de slaba dinamizare a lui VISHUDDHA CHAKRA care generează diferite tulburări funcţionale ale glandei tiroide); stimulează sistemul nervos central; îmbunătăţeşte memoria, amplifică puterea de concentrare mentală; elimină tulburările vezicii biliare.

PRlNCIPALELE PROPRIETĂŢI CURATIVE ALE CURENTULUl SECUNDAR SUBTIL COLORAT GALBEN LĂMÂIE

 

Stimulent cerebral, laxativ (are proprietăţi purgative, favorizând eliminarea materiilor fecale din organism), antiacid, expectorant, agent de remineralizare.

 

CURENTUL COSMIC SUBTIL COLORAT VERDE

SEMNIFICAŢIA CULORII VERDE

Învăluitor, regenerant, calmant, răcoritor, tonifiant, verdele apare deseori în monumentele religioase pe care strămoşii noştri le-au construit în deşert. Verdele reprezintă adeseori pentru creştini SPERANŢA, virtutea religioasă.

Curentul cosmic subtil colorat verde poate fi, în general, considerat ca fiind culoarea subtilă a individualizării.

Subcurentul verde închis este curentul egoismului amplificat, în aspectul său inferior.

Atrăgând în aură subcurentul subtil nuanţa verde-de-toamnă, unele fiinţe umane se concentrează şi amplifică această forţă în ele. Astfel, dacă fiinţele în cauză doresc ferm banii, intenţia lor de a-i obţine poate fi repede îndeplinită dacă se servesc de subcurentul verde de toamnă financiar. Operând constant în acest mod, se   realizează punerea la unison cu o mare forţă a curentului subtil verde care accelerează reuşita în această direcţie, în loc să o facă să stagneze.

Folosirea sistematică a curentului subtil verde este de un imens ajutor mai ales în restabilirea echilibrului psihic, deoarece acesta echilibrează şi tonifică curenţii fluidici ai gândirii.

Atunci când pentru vindecarea cancerului este utilizată numai sugestia benefică, pozitivă, fără utilizarea curentului cosmic verde subtil boala are faze sau perioade regulate în ea se poate să reapară, chiar dacă pacientul care s-a supus influenţei sugestiei se crede într-o oarecare măsură vindecat.

Verdele subtil poate fi folosit, de asemenea, pentru a întări şi regenera nervii. Verdele subtil conferă corpului celui care îl asimilează în cantitatea necesară, atât energie modulată specific, cât şi atomi noi, care îi animă structura.

         Verdele subtil este totodată curentul care ajută cel mai mult în cazurile de tulburări ale vederii, deoarece, printre altele, el revitalizează nervii optici prin vibraţiile sale fortifiante.

         Considerat dintr-un alt unghi, curentul verde subtil este antidotul altruismului exagerat şi prost înţeles, care împinge adesea fiinţa umană să se ruineze mental, fizic şi psihic prin acţiuni exterioare fără acoperire energetică (fizică şi psihică).

Curentul subtil binefăcător verde este profund reîmprospătător, tonifiant şi calmant. Operarea cu acest curent subtil binefăcător este de un real folos mai ales în cazurile de aviditate exacerbată, egoism intensificat, gelozie. În plus, curentul subtil binefăcător verde reduce tensiunea sangvină şi purifică sângele şi ţesuturile de cazurile de aviditate exacerbată. Unul dintre rolurile sale principale este de a ne ajuta să ne debarasăm destul de repede de diferite probleme mentale sau emoţionale negative care uneori ne pot chinui destul de mult timp dacă nu acţionăm în sensul eliminării lor.

         Curentul binefăcător subtil verde destinde şi regenerează considerabil corpul şi psihicul fiinţei umane. El ne permite, printre altele, să ne echilibrăm rapid structura somatică cu cea psihică şi îndeosebi face cu putinţă eliminarea masivă a stresurilor, contribuind totodată la anihilarea neliniştilor de tot felul.

Curentul binefăcător subtil verde este utilizat cu succes pentru eliminarea iritabilităţii excesive. Curentul binefăcător subtil verde este, în general, marele calmant al celor iuţi la mânie sau irascibili, cât şi al nervoşilor cronici.

         Curentul binefăcător subtil verde permite, de asemenea, o promptă transformare a ideilor, fiind foarte util din acest punct de vedere, mai ales în obsesii (tulburare a voinţei observabilă la degeneraţi sau la cei cu tulburări mentale grave care constă într-o idee fixă, adeseori morbidă, care predomină aproape permanent chiar împotriva voinţei subiectului în cauză. În multe situaţii, obsesia se prezintă ca o stare de frică sau ca un impuls lăuntric copleşitor care se impune mentalului în mod tiranic, provocând o continuă senzaţie de angoasă).

CURENTUL SUBTIL BINEFĂCĂTOR VERDE ESTE ÎN SPECIAL INDICAT ÎN:

 • Cancer (toate formele)

 • Carcinom la sâni (tumoare)

 • Dureri de cap

 • Dureri de cap nevralgice

 • Erizipel

 • Gripă

 • Hipertensiune

 • Insomnie

 • Nevralgie

 • Răceală la cap

 • Sifilis

 • Tulburări cardiace

 • Ulcer

 SINTEZA

CURENTUL SUBTIL BENEFIC VERDE

 1. TRĂSĂTURILE ŞI TRĂIRILE PERSONALITĂŢII LA CARE PREDOMINĂ ÎN AURĂ CURENTUL SUBTIL VERDE

–        Liniştea

–        Mulţumirea

–        Acceptarea

–        Egoismul

–        Concilierea

–        Rafinarea

–        Individualizarea

Curentul subtil Verde, în general, semnifică: flexibilitatea lăuntrică, elasticitatea impulsurilor interne, a tendinţelor şi atitudinilor, dorinţa de a impresiona şi obţine recunoaştere.

 1. PREFERINŢA CONSTANTĂ, SPONTANĂ PENTRU CURENTUL SUBTIL BENEFIC VERDE: indică o structură mobilă, flexibilă, ce se adaptează cu uşurinţă la schimbarea situaţiilor, a împrejurărilor, sau în anumite conjuncturi problematice.

 2. DIFICULTATEA DE A OPERA CU CURENTUL SUBTIL BENEFIC VERDE exprimă rigiditate, inflexibilitate, teama de a ne modifica modul de acţiune, punctul de vedere şi atitudinile, chiar atunci când situaţiile o impun; În general, indică închistare şi rezistenţă penibilă faţă de orice transformare creatoare.

 3. EFECTE FIZIOLOCICE CE SE CONSTATĂ ÎN CAZUL AMPLIFICĂRII CONŞTIENTE A ACESTUI CURENT BINEFĂCĂTOR SUBTIL ÎN AURĂ: scade presiunea sanguină, dilată vasele capilare, regenerează structura fizică şi ţesuturile.

 4. EFECTE PSIHICE CE SE CONSTATĂ ÎN CAZUL AMPLIFICĂRI ACESTUI CURENT SUBTIL ÎN AURĂ: linişte, bună dispoziţie, relaxare, meditaţie, echilibru, contemplare, abundenţă de asociaţii mentale, de idei, fantezie, stare de reîmprospătare şi regenerare plăcută, odihnitoare, liniştitoare şi calmantă, impresie intensă de prospeţime, facilitează deconectarea nervoasă, conferă o senzaţie inefabilă de dilatare în spaţiu.

 5. SEMNIFICAŢIE PSIHOLOGICĂ ŞI REZONANŢĂ AFECTIVĂ A CURENTULUI SUBTIL BINEFĂCĂTOR VERDE

         Acest curent subtil, binefăcător exprimă „ELASTICITATEA VOINŢEI „concentrare, individualizare, siguranţă, introspecţie, persistenţă, îndrăzneală, sublimare, abstinenţă, autoelevare; caracterizează mai ales fiinţele într-o anumită măsură pasive, defensive, cu tendinţe autonome reţinute, posesive, imuabile.

 1. PROPRIETĂŢILE ESENŢIALE ALE CURENTULUI SUBTIL BINEFĂCĂTOR VERDE

         Antiseptic, bactericid, dezintoxicant, regenerează şi favorizează dezvoltarea musculaturii, stimulant pituitar (glanda pituitară este o glandă endocrină ataşată de planşeul diencefalului, legată de acesta prin tija hipofizară; este formată din adenohipofiză şi neurohipofiză. Adenohipofiza secretă hormonii tropi hipofizari (adenotrop, gonadotrop, tirotrop, somatotrop, etc.), iar neurohipofiza secretă ocitocină şi vasopresină).

 1. EFECTE BINEFĂCĂTOARE RAPIDE FIZICE ALE CURENTULUI SUBTIL VERDE APAR ÎN URMĂTOARELE CAZURI: insomniei, dezordini sau tulburări emoţionale profunde; dureri dorsale; iritabilitate, hipertensiune, hemoroizi, dezordini şi tulburări veneriene; stări de furie ale alcoolicilor; stări de mânie sau tensiune datorate afecţiunilor ficatului; cancer (toate formele).

 2. CONTRAINDICAŢII FERME LA OPERAREA INDIVIDUALĂ CU CURENTUL SUBTIL BINEFĂCĂTOR VERDE

         Nici una, în afara faptului că acest curent binefăcător subtil nu trebuie să fie acumulat în mod exagerat în aură şi nici utilizat foarte mult timp (cu excepţia cazurilor de cancer unde se acţionează sistematic cu acest curent subtil până la vindecarea completă şi definitivă).

 1. EFECTELE CURENTULUI SUBTIL BINEFĂCĂTOR VERDE ASUPRA EMOŢIILOR

         Ameliorează gradat cazurile de insomnie chiar rebelă, calmant al nervozităţii şi al crizelor bruşte de furie; calmează tensiunile nervoase; regenerează profund fiinţa atât din punct de vedere fizic cât şi mental; „modifică” cu uşurinţă gândurile şi ideile; linişteşte nervii.

CURENTUL COSMIC SUBTIL COLORAT ALBASTRU

SEMNIFICAŢIA CULORII ALBASTRU

Culoarea subtilă albastră caracterizează afectivitatea fiinţei umane sau calitatea iubirii pure de care ea este capabilă.

În concluzie, putem spune că, curentul albastru subtil este culoarea ce exprimă înalte calităţi mentale, curenţii săi secundari controlând şi manifestând sublime inspiraţii geniale în literatură, muzică, educaţie superioară, filozofie, pictură, sculptură, cinema, fotografie, estetică.

CURENTUL SUBTIL BINEFĂCĂTOR ALBASTRU ESTE ÎN SPECIAL INDICAT ÎN:

– Abcese gingivale                         – Insomnie

– Afecţiuni ale gâtului                   – Isterie

– Aftă                                               – Laringită

– Apoplexie/dambla                      – Malarie

– Arsuri                                 – Menstruaţie dureroasă

– Boli femeieşti                     – Migrenă

– Ciumă bubonică                         – Paranoia

– Colică                                 – Pişcături/Înţepături

– Criză biliară                                 – Pojar

– Dereglare nervoasă                     – Prurit/mâncărimi

– Diaree                                 – Purgaţie excesivă

– Dizenterie                                    – Palpitaţii

– Durere (inflamaţie în gât)           – Răguşeală

– Dureri de cap                      – Reumatism

– Dureri de dinţi                    – Reumatism cronic

– Epilepsie                             – Afte

– Febră tifoidă                                – Scarlatină

– Friguri eruptive                           – Schizofrenie

– Friguri                                – Sete patologică

– Guşă                                              – Sida (AIDS)

– Hemoroizi (trânji) care sângerează  – Spasme

– Tăieturi (răni)

– Holeră                                 – Tifos

– Icter (gălbinare)                           – Tulburări la bilă

– Inflamare a creierului(encefalită)        – Tulburări provocate de şocuri

– Inflamare a intestinelor               – Variolă/vărsat

– Inflamare a ochilor                      – Vărsat de vânt

– Insolaţie                              – Vomă

ALBASTRU – SINTEZĂ

 

 1. TRĂSĂTURILE CARACTERISTICE ŞI TRĂIRILE PERSONALITĂŢII LA CARE PREDOMINĂ ÎN AURĂ SUBTIL ALBASTRU

– Echilibrul

– Afectivitatea

– Stabilitatea

– Iubirea pură

– Fidelitatea

– Aspiraţia către libertate

– Aşteptarea călită

– Speranţa

– Dragostea atotcuprinzătoare

         Curentul subtil albastru, în general, semnifică: calmul profund; liniştea superioară; iubirea lipsită de posesivitate şi gelozie; abnegaţie; dăruirea către un nobil şi înalt ideal; dragostea elevată.

 1. PREFERINŢA CONSTANTĂ SPONTANĂ PENTRU CURENTUL SUBTIL BENEFIC ALBASTRU:

indică o modalitate paşnică, afectuoasă de abordare a ambianţei, şi a problemelor; inteligenţă dublată de afect; admirabilă armonie, natură iertătoare, conciliantă.

 1. DIFICULTATEA DE A OPERA CU CURENTUL SUBTIL BENEFIC ALBASTRU– exprimă frustrarea prin nesatisfacerea aspiraţiei de a atinge o stare amplă de linişte şi echilibru interior profund, lipsa afecţiunii şi a încrederii atât în noi înşine cât şi în cei care ne înconjoară, frustrarea afectivă, egoismul, frica de dragoste, teama de implicare afectivă şi de comuniune amoroasă.

 2. EFECTE FIZIOLOGICE CE SE CONSTATĂ ÎN CAZUL AMPLIFICĂRII CONŞTIENTE A ACESTUI CURENT BINEFĂCĂTOR ÎN AURĂ:

scade presiunea sanguină, scade tonusul muscular, calmează respiraţia şi reduce frecvenţa pulsului.

 1. EFECTE PSIHICE CE SE CONSTATĂ ÎN CAZUL AMPLIFICĂRII CONŞTIENTE A ACESTUI CURENT SUBTIL ÎN AURĂ: este o culoare subtilă rece, odihnitoare şi profund liniştitoare; predispune la calm şi reverie inefabilă; induce spontan o stare de concentrare elevantă şi linişte interioară euforică; conferă seriozitate, reverie sublimă, disponibilităţi evocatorii pure; face să se instaleze o stare de dilatare şi spaţialitate; îngăduinţă, pace afectivă; dor; nostalgie spirituală; favorizează amplificarea proceselor de inhibiţie şi de încetinire a ritmului activităţii, face să se trezească şi să se amplifice senzaţia de zbor şi depărtare în spaţiu, de detaşare; trezeşte intuiţia infinitului şi facilitează atingerea stării de meditaţie spontană.

 2. SEMNIFICAŢIE PSIHOLOGICĂ ŞI REZONANŢA AFECTIVĂ A CURENTULUI SUBTIL ALBASTRU:

         Acest curent binefăcător subtil se distinge net prin PROFUNZIMEA ŞI NUANŢAREA ELEVATĂ A TRĂIRILOR ŞI SENTIMENTELOR: caracteristic pentru fiinţe concentrice, aparent pasive datorită integrării superioare, empatice, senzitive, perceptive, stăpâne pe sine, unificative; exprimă liniştea armoniei plenare, satisfacţia ideală, tandreţea, iubirea constantă, afecţiunea copleşitoare, elevarea.

 1. PROPRIETĂŢILE ESENŢIALE ALE CURENTULUI SUBTIL ALBASTRU

         Stimulant al vitalităţii, regenerator şi calmant al nervilor, febrifug, antiprurit, calmant al iritaţiilor, antialergic, antialgic (face să dispară durerile).

 1. EFECTE BINEFĂCĂTOARE, RAPIDE FIZICE ALE CURENTULUI SUBTIL ALBASTRU ÎN URMĂTOARELE CAZURI: dureri de cap; vomă; afecţiuni ale gâtului (anghina (inflamaţie a mucoasei din fundul gâtului sau faringelui, însoţită de greutatea de a înghiţit), laringită, faringită); infecţii; febră; inflamaţii ale ochilor; crize acute de reumatism; menstre dureroase; dureri de dinţi; spasme la stomac; epilepsie; căderea părului; boli de piele; insomnie; arsuri; pişcături insecte; muşcături de animale; bufeuri de căldură; ulcer la stomac; dureri vertebrale acute.

 2. CONTRAINDICAŢII FERME LA OPERAREA INDIVIDUALĂ CU CURENTUL SUBTIL BINEFĂCĂTOR: hipotensiune, paralizii, guturai, răceală, frisoane.

 3. EFECTELE CURENTULUI SUBTIL BINEFĂCĂTOR ALBASTRU ASUPRA EMOŢIILOR: induce stare de pace afectuoasă, de calm euforic; favorizează meditaţie şi trezirii intuiţiei, trezeşte şi energizează centrul de forţă ANAHATA CHAKRA; estompează şi face să dispară în mod natural egoismul, măreşte afectivitatea; rafinează trăirile lăuntrice, „deschide” ca rezonanţă mentalul fiinţei umane faţă de problemele universale şi menţine fiinţa în armonie afectuoasă cu ceilalţi.

 

CURENTUL SECUNDAR SUBTIL COLORAT TURCOAZ SAU ALBASTRU VERZUI

– acţiune tonică generală (prin operarea sistematică cu acest curent secundar şi amplificarea sa în aură ne putem reconstitui cu uşurinţă energiile subtile care coordonează procesele de asimilare ajungând astfel să imprimam organismului o foarte bună rezistenţă vitală);

– rol stimulator şi întăritor pe multiple planuri;

– activează în mod specific regenerarea pielii fiind foarte indicat în cazuri de arsuri, şocuri, traumatisme. Datorită caracteristicilor sale, curentul secundar colorat TURCOAZ este unanim apreciat ca fiind un puternic stimulator al pielii;

 

PRINCIPALELE PROPRIETĂŢI ALE CURENTUL SECUNDAR SUBTIL COLORAT TURCOAZ

Stimulant al pielii, decongestionant cerebral, tonic general, elimină tulburările sau durerile acute.

CURENTUL SUBTIL COLORAT INDIGO

SEMNIFICAŢIA CULORII INDIGO

 

Culoare fundamentală a terapiei spirituale, indigoul reflectă precum o oglindă exact ceea ce noi suntem într-o anumită fază.

Indigoul este culoarea conştiinţei, iar albastrul culoarea care primeşte şi exprimă această conştiinţă, mai ales în manifestările sale afective, elevate. Ceea ce numim intuiţie afectivă la nivelul albăstruiul, se numeşte conştiinţă rafinată la nivelul indigoului.

Culoarea indigo reprezintă, de asemenea, puterea superioară a gândirii care face ca miracolele să devină cu putinţă; ea este credinţa fermă, atotputernică, care mută munţii din loc.

Culoarea indigo corespunde, de asemenea, stărilor superioare paranormale de conştiinţă, cum ar fi clarvederea şi mediumitatea elevată, percepţia curenţilor coloraţi subtili, citirea aurei, intuiţia spirituală şi psihică.

Curentul subtil cosmic de culoare indigo poate fi utilizat cu succes în cazurile de obezitate, migrene, sinuzită, vâjâituri în ureche, diminuarea sau pierderea senzaţiei gustative sau a mirosului. În plus, curentul subtil cosmic de culoare indigo favorizează atingerea unei bune interiorizări, uşurează meditaţia. Acumulat într-o proporţie suficientă în aură, el accelerează evoluţia spirituală în mod considerabil.

         Curentul subtil cosmic de culoare indigo este totodată un agent purificator inegalabil al sistemului circulator, fizic. El este de asemenea un formidabil „eliberator” mental şi un factor extraordinar de rafinare lăuntrică rapidă care, printre altele, permite un control profund al energiilor psihice ale corpului nostru subtil sau astral.

         Dacă am urmări să realizăm o sinteză, putem constata că acest curent cosmic subtil de culoare indigo combină admirabil albastrul intens al DEVOŢIUNII şi GÂNDIRII CLARE, LUCIDE, cu cele mai înalte aspecte ale unei nuanţe a curentului subtil secundar roşu binefăcător.

Curentul subtil de culoare indigo trezeşte, de asemenea, şi influenţează în mod benefic centrul de forţă AJNA CHAKRA sau „al treilea ochi” care controlează glanda pituitară. Curentul subtil cosmic colorat indigo trezeşte şi amplifică simţul astral vizual acustic şi olfactiv în zonele sau sferele cele mai înalte ale astralului. În efectul său complex asupra psihicului, curentul subtil cosmic indigo prezintă o afinitate specială cu curentul său complementar subtil, cosmic, galben.

Curentul subtil indigo este singura energie subtilă cu adevărat eficientă, care urmează imediat după curentul subtil ALB STRĂLUCITOR, în privinţa tratării oricărei forme de posesiune satanică sau demoniacă. Vibraţia sa este atât de puternică şi atât de elevată încât stimulează tot ceea ce este nobil şi valoros în suflet; tocmai din această cauză, în astfel de situaţii, ea înalţă şi salvează. Sufletul va fi astfel purificat, cu ajutorul curentului subtil indigo, de toată zgura chinuitoare a stărilor fizice şi emoţionale inferioare.

         Stările de demenţă, de halucinaţii, melancolia, diferitele manii, ipohondria, demenţa senilă, isteria, epilepsia se vor trata în mod miraculos cu ajutorul curentului subtil indigo, mai ales dacă boala se datorează unei supraexcitări. Acelaşi curent colorat subtil se va folosi de asemenea în cazurile în care este vorba de debilitate. Curentul subtil colorat indigo, corect asimilat şi amplificat în aură, va avea un efect benefic curativ inimaginabil, aproape miraculos, în asemenea cazuri.

Curentul subtil cosmic de culoare indigo face de asemenea posibilă trezirea şi amplificarea viziunii noastre spirituale în zonele subtile superioare ale astralului.

         Din punct de vedere spiritual, curentul subtil cosmic de culoare indigo este considerat a fi una dintre energiile subtile importante ce se manifestă prin misterul SFÂNTULUI DUH şi aceasta ne permite să înţelegem mult mai bine imensa valoare şi utilitate în îndepărtarea şi eliminarea definitivă a obsesiilor.

Are puterea natural anestezică. Curentul subtil colorat indigo stimulează, de asemenea, în mod armonios şi natural, glandele paratiroide şi reglează activitatea glandei tiroide. Acţiunea sa puternic anestezică conduce la o anumită insensibilitate datorată nu inconştienţei, ci a unei elevări deosebite a conştiinţei ce va permite un fel de uitare şi detaşare de corpul fizic.

CURENTUL SUBTIL COSMIC INDIGO ESTE ÎN SPECIAL INDICAT ÎN:

– Abuzuri sexuale/nimfomanie/        – Migrenă

obsesii erotice                                            – Obezitate

– Afecţiuni ale nasului şi ale

urechilor

– Astm                                                           – Otalgie (durere de urechi)

– Boli de plămâni                                    – Paralizie facială

– Bronşită                                         – Pierderea simţului mirosului

– Cataractă                                         – Pneumonie

– Convulsii infantile                               – Reumatism

– Deliriurn tremens                                 – Scurgeri de sânge (hemoragie)din nas (epistaxis)

– Demenţă senilă

– Dezechilibre mentale grave                        – Sinuzită

– Deziluzii/decepţii                                 – Surditate

– Exorcisme                                               – Tulburări ale ochilor

– Granulozităţi la nivelul pleoapelor         – Tulburări mentale (când subiectul este violent şi hiperexcitabil)

– Halucinaţii

– Inflamarea ochilor şi urechilor      – Tuse iritantă, uscată

– Ipohondrie                                               – Ulceraţii cronice ale corneei

– Isterie                                                         – Vâjâituri în urechi

– Melancolie cronică

SINTEZĂ

CURENTUL SUBTIL INDIGO

 1. TRASATURILE ŞI TRĂIRILE PERSONALITĂŢII LA CARE PREDOMINĂ ÎN AURĂ CURENTUL SUBTIL INDIGO:

– INTELIGENŢA                         – ABSTRAGEREA DIN AMBIANŢĂ

– INTUIŢIA SUPERIOARĂ              – INTEGRAREA ÎN IDEAL

– ILUMINAREA                           – SOBRIETATEA

– PURITATEA                    – ELEVAREA

– GENIALITATEA                      – NOBLEŢEA

– TRANSFIGURAREA

Curentul subtil indigo, în general, indică: negarea absurdului, acţiunile plenar inteligente, viaţă spirituală, transcenderea iluziei, intuiţia realităţii ce se află dincolo de aparenţe, dragostea de adevăr, inteligenţă practică, extraordinarul sublim.

 1. PREFERINŢA CONSTANTĂ SPONTANĂ PENTRU CURENTUL SUBTIL INDIGO indică o fiinţă destul de evoluată, detaşată de contingent, integrată în ideal, care datorită transfigurării lăuntrice, se află deasupra a tot ce este profan şi efemer; în unele situaţii aceasta arată revolta împotriva banalităţii şi tendinţa de evadare dintr-un mediu inferior perceput ca nefiind aşa cum ar trebui să fie pentru ea şi care nu o satisface aproape deloc pe respectiva fiinţă.

 2. DIFICULTATEA DE A OPERA CU CURENTUL SUBTIL INDIGO exprimă dorinţa de ancorare în material sau în concret, tendinţa de a menţine un control activ asupra ambianţei, lipsa aspiraţiei de integrare în acţiuni pozitive, elevate, sublime, incapacitatea transfigurării.

 3. EFECTE FIZIOLOGICE CE SE CONSTATĂ ÎN CAZUL AMPLIFICĂRII CONŞTIENTE A ACESTUI CURENT SUBTIL ÎN AURĂ: repaus profund, hibernare, reducerea activităţii metabolice,

 4. EFECTE PSIHICE CE SE CONSTATĂ ÎN CAZUL AMPLIFICĂRII CONŞTIENTE A ACESTUI CURENT SUBTIL ÎN AURĂ: autocontrol, reţinere, transcendere, introversie (interiorizare exemplară), înduioşare, impresia de adâncime lăuntrică extraordinară, plinătate extatică, accelerarea gândirii, fuziune cu nemărginirea, atotputere, creativitate maximă, transfigurare.

 5. SEMNIFICAŢIE PSIHOLOGICĂ ŞI REZONANŢA AFECTIVĂ A CURENTULUI SUBTIL INDIGO: detaşare, libertate, trăirea în obiectivitate, hiperconştiinţă, plenitudine euforică şi forţă resimţită mai ales în singurătate, autocunoaştere deplină, intuiţia misterelor fiinţei şi ale universului.

 6. PROPRIETĂŢILE ESENŢIALE ALE CURENTULUI SUBTIL INDIGO

         Stimulent al paratiroidei, depresor respirator (elimină tensiunile respiratorii) şi tiroidian (elimină tensiunile şi tulburările de la nivelul tiroidei), astringent (produce strângerea naturală a ţesuturilor fizice, animale), sedativ (calmant natural al durerilor); eficient în combaterea durerilor de tot felul, hemostatic (datorită proprietăţilor sale specifice opreşte o hemoragie).

 1. EFECTELE. BINEFĂCĂTOARE RAPIDE ALE CURENTULUI SUBTIL INDIGO ÎN URMĂTOARELE CAZURI: dureri de dinţi, toate formele de durere indiferent de intensitate în orice parte a corpului; sinuzită (inflamare a mucoasei sinusurilor nazale); apendicita (inflamaţie a apendicelui intestinal); reumatism acut; sciatică (nevralgie (durere acută pe traiectul unui nerv) ce se manifestă prin dureri vii pe traiectul nervului sciatic); angină (inflamaţie a mucoasei din fundul gâtului sau a laringelui însoţită de greutatea de a înghiţi); nevralgii faciale; convulsii (contractări involuntare, bruşte şi repetate ale muşchilor; spasme); dureri abdominale; dureri de cap: tulburări la nivelul celor cinci simţuri (miros, gust, văz. pipăit, auz); afecţiuni ale ochilor; cataractă (boală de ochi caracterizată prin opacifierea cristalinului); scurgeri de sânge din nas (epistaxis); vâjâituri penibile în urechi; nefrite (inflamaţie a rinichilor); otită (inflamaţie a urechii); oreion (boală infecţioasă epidemică manifestată prin inflamarea glandei parotide); tulburări de auz; insensibilitate la savorile gustative.

 2. CONTRAINDICAŢII FERME LA OPERAREA INDIVIDUALĂ CU CURENTUL SUBTIL INDIGO

         Nici un fel de contraindicaţii

 1. EFECTELE CURENTULUI SUBTIL INDIGO ASUPRA EMOŢIILOR

         Trezeşte şi amplifică empatia spirituală; rafinează şi stimulează considerabil acuitatea celor cinci simţuri (miros, gust, văz, pipăit, auz); trezeşte şi stimulează intuiţia, calmează excitaţia mentală, permite fiinţei umane să aibă spontan acces (să pătrundă) la anumite niveluri de conştiinţă mai subtile, sublime şi face astfel cu putinţă punerea şi menţinerea în rezonanţă cu anumite sfere sau niveluri energetice elevate, binefăcătoare şi sublime din MACROCOSMOS.

         Rezonanţa fiinţei umane cu energiile subtile ale curentului subtil indigo face să se instaleze în fiinţă o stare de elevare specifică şi dilatare a conştiinţei în afara corpului fizic. În plan astral, curentul cosmic subtil indigo permite conştiinţei să se deplaseze spontan în cele 3 dimensiuni ale timpului (TRECUT-PREZENT-VIITOR) cu o uşurinţă surprinzătoare şi din această cauză face să se amplifice în fiinţă capacităţile premonitorii care îi permit să vadă cu anticipaţie ceea ce urmează să se întâmple, înzestrând-o astfel cu daruri profetice.

Amplificarea acestui curent subtil în aură face să se trezească gradat anumite forme de clarviziune care, la început, se pot manifesta prin vise în care fiinţa în cauză visează cu precizie cu mult timp înainte ca ceea ce urmează să se întâmple, anticipând astfel anumite evenimente cu săptămâni, luni, ani sau chiar sute de ani înainte.

Consonanţa cu acest curent subtil (INDIGO) permite fiinţei să perceapă în mod inefabil energiile misterioase ale timpului şi o face capabilă gradat să perceapă clişeele enigmatice ale memoriei cosmice care se află înregistrate în AKASHA sau eterul cel subtil. Prin amplificarea acestui curent subtil în aură, circulaţia energiilor subtile elevate ale fiinţei se accelerează.

 

CURENTUL SUBTIL COLORAT- VIOLET

SEMNIFICAŢIA CULORII VIOLET

Culoare a cumpătării. Violetul este culoarea credinţei totale. Violetul mai este, de asemenea, culoarea ascultării pline de veneraţie şi a supunerii faţă de Divin.

Violetul este de asemenea o culoare care elevează, sublimează şi domoleşte; Culoarea violetă este culoarea secretului, în spatele căreia se îndeplineşte invizibilul mister al reîncarnării sau al transformării profunde. Violetul este culoarea care exprimă în mod inefabil starea cea mai puţin materială. Ea corespunde situaţiilor enigmatice care aparţin domeniului misterului şi lumii de dincolo. Curentul subtil cosmic de culoare violetă calmează cel mai profund fiinţa, favorizează dezintoxicarea organică şi intensifică considerabil acţiunea sistemului de apărare imunitară. Curentul subtil cosmic de culoare violetă este de asemenea eficient în cazurile de celulită determinată de o proastă eliminare, în cazurile de îngreunări sau încetineală a digestiei după masă, în tulburări ale splinei, vezicii şi rinichilor.

         La nivel psihic, curentul subtil cosmic de culoare violetă calmează şi elimină prompt angoasele, anihilează frica, estompează agresivitatea şi face să dispară gelozia. În plus curentul subtil cosmic de culoare violetă favorizează reveria elevată şi visarea transfiguratoare. Curentul subtil violet printre altele, el este acidifiant. Curentul subtil violet este extrem de regenerant şi stimulator pentru sistemul nervos, pentru psihic şi pentru mental în general.

         Curentul subtil cosmic de culoare violetă este de asemenea un purificator profund şi pentru aceasta el este adeseori considerat drept purificatorul idealurilor şi aspiraţiilor sublime.

Este foarte stimulator mai ales pentru naturile umane extrem de intuitive care sunt orientate către domeniile spiritual, este stimulatorul celor mai înalte idealuri umane şi, graţie inspiraţiei geniale determinate de acesta, au fost concepute cele mai frumoase opere de artă, muzică, proză, poezie, pictură, sculptură, cinema, etc.

Curentul subtil cosmic de culoare violetă ne hrăneşte şi ne energizează în mod inefabil partea cea mai înaltă a creierului, ajutându-ne totodată să ne extindem orizontul înţelegerii noastre către divin. Curentul subtil cosmic de culoare violetă purifică sângele, calmează nervii, reduce pasiunile tiranice şi obsesive, face să apară în minte veritabile sclipiri de geniu ale inspiraţiei. . Mulţi oameni care ajung în asemenea stări depresive pot să folosească sistematic şi cu succes curentul subtil cosmic de culoare violetă pentru a ieşi din această situaţie, evitând cu stricteţe drogurile, cafeaua, tutunul şi alcoolul. Utilizarea judicioasă şi perseverentă a curentului subtil cosmic de culoare violetă în astfel de cazuri va atrage după sine o stare de reechilibrare, compensând totodată energiile psihice.

CURENTUL SUBTIL VIOLET ESTE ÎN SPECIAL INDICAT ÎN:

– Astm                                           – Nevralgie

– Boli ale pielii capului        – Nevroză

– Cataractă                         – Pneumonie

– Căderea părului                     – Purificarea sângelui

– Celulită                            – Rahitism

– Cistită                              – Reumatism

– Crampe                            – Sciatică

– Dezechilibre nervoase         – SIDA/ AIDS

– Enurezis                           – Tulburări ale splinei, vezicii, rinichilor

– Epilepsie

– Insomnie                           – Tulburări ale vederii

– Leucoree                           – Tulburări mentale

– Lumbago cronic                      – Tumori

– Meningită cerebro-spinală            – Tuse seacă

SINTEZĂ

CURENTUL SUBTIL VIOLET

 

1.TRĂSĂTURI CARACTERISTICE ŞI TRĂIRILE PERSONALITĂŢII LA CARE PREDOMINĂ ÎN AURĂ CURENTUL SUBTIL VIOLET:

– Inteligenţa extraordinară

– Inspiraţia genială

– Mentalul puternic şi focalizat

– Abnegaţia

– Integrarea armonioasă în TOT

– Sinceritatea deplină

– Detaşarea exemplară

– Inocenţa originară

– Dragostea de adevăr

– Fuziunea cu întregul MACROCOSMIC

– Transfigurarea spontană

– Puritatea

– Clarviziunea superioară

– Candoarea

– Intuiţia spirituală

         Curentul subtil violet, în general, semnifică: tendinţa către înglobare prin expansiune, fuziunea şi identificarea fulgerătoare, aspiraţia către unificarea superioară a impulsurilor lăuntrice, vidul beatific creator, trăirea inefabilă a eternului, sentimentul indicibil al nemuririi, sublimarea energiilor lăuntrice.

 1. PREFERINŢA CONSTANTĂ SPONTANĂ PENTRU CURENTUL SUBTIL VIOLET semnifică: aspiraţii ferme de a stabili relaţii intime sublime, fundamentale, pure, care să ofere fericire deplină armonizând total fiinţa; exprimă, de asemenea, fascinaţia inteligenţei geniale, tendinţa de a atinge adevărul sau realitatea ultimă, nevoia certitudinilor divine de nezdruncinat, realizarea şi fuziunea cu tot ceea ce este DIVIN şi transcedental, atingerea idealurilor sublime.

 2. DIFICULTATEA DE A OPERA CU CURENTUL SUBTIL VIOLET exprimă: egoism, dizarmonia interioară, nerealizarea sau respingerea constantă a idealului, alienarea, lipsa ambianţei pure, elevate sau a atmosferei sublime şi intime, inconştient dorite, teama obsesivă de deziluzie, frica de angajare în relaţii personale spontane, profund implicate, suspiciune, mărginire.

 3. EFECTE FIZIOLOGICE CE SE CONSTATĂ ÎN CAZUL AMPLIFICĂRII CONŞTIENTE A ACESTUI CURENT SUBTIL ÎN AURĂ:

intensifică activitatea cardiovasculară, accelerează uşor respiraţia, influenţează pozitiv rezistenţa cardiacă şi pulmonară.

 1. EFECTE PSIHICE CE SE CONSTATĂ ÎN CAZUL AMPLIFICĂRII CONŞTIENTE A ACESTUI CURENT SUBTIL ÎN AURĂ:

 energie subtilă rece transcendentală, luciditate genială, detaşare totală, integrare în sfera mentală lărgită, clarviziune spirituală, sentimentul eternităţii, nostalgia adevărurilor ultime, stare de libertate şi fericire fără obiect, trăiri sublime, paranormale, stare inefabilă de fuziune şi unitate cu tot ceea ce ne înconjoară; stimulează trăirile spirituale înalte; simultaneitatea inefabilă a unor stări ca: optimism şi luciditate, atracţie şi detaşare, îndepărtare şi apropiere, bucurie şi neimplicare, concret şi abstract, prezenţă şi simultan absenţă; stare superioară de atotputere, de omniprezenţă; senzaţia fulgerătoare de apropiere foarte mare în spaţiu, chiar când în realitate suntem departe; aprehendarea infinitului şi a eternităţii în propria fiinţă, STAREA INEFABILĂ CĂ TOTUL ESTE ÎN FIINŢĂ ŞI CĂ SIMULTAN FIINŢA ESTE EXPANSIONATĂ ÎN TOT CE O ÎNCONJOARĂ TRĂIND BUCURIA DE A FI PRETUTINDENI ÎN ORICE CLIPĂ.

 1. SEMNIFICAŢIE PSIHOLOGICĂ ŞI REZONANŢA AFECTIVĂ A CURENTULUI SUBTIL VIOLET: nostalgia absolutului şi a idealurilor divine; setea de repaos în esenţă; aspiraţia frenetică de a te elibera de orice activitate sau manifestare.

 2. PROPRIETĂŢILE ESENŢIALE ALE CURENTULUI SUBTIL VIOLET: armonizator cardiac şi limfatic, măreşte numărul de leucocite, îmbunătăţeşte şi intensifică activitatea sistemului imunitar, stimulează activitatea splinei.

 3. EFECTELE BINEFĂCĂTOARE, RAPIDE, FIZICE ALE CURENTULUI SUBTIL VIOLET ÎN URMĂTOARELE CAZURI:

 indigestie cronică (senzaţie de greutate la stomac şi de somnolenţă după masă); tulburări sau afecţiuni ale vezicii; cistită, rahitism (boală caracteristică primei copilării, provocată printre altele şi de lipsa vitaminei D, care produce tulburări în metabolismul fosforului şi al calciului, cu repercusiuni, în special asupra sistemului osos), osificare proastă sau defectuoasă; meningită, afecţiuni ale rinichilor, lumbago cronic; sciatică cronică (boală care se manifestă prin durere de-a lungul traiectului nervului sciatic, accentuată la mişcare, la care se mai pot adăuga tulburări motorii, vasculare şi trofice); tulburări reumatismale datorate frigului şi umidităţii; căderea părului; iritaţii ale pielii, epilepsie; pneumonie; tuse seacă; astm (afecţiune care se manifestă prin greutate în evacuarea aerului din plămâni şi prin nevoia imperioasă de aer). Toate acestea arată o slabă activare a lui ANAHATA CHAKRA şi blocarea NADIS-urilor în zona pieptului care fac să nu poată fi asimilată normal energia subtilă vitală (PRANA).

 1. CONTRAINDICAŢII FERME LA OPERAREA INDIVIDUALĂ CU CURENTUL SUBTIL VIOLET

Nici un fel de contraindicaţii.

 1. EFECTELE CURENTULUI SUBTIL VIOLET ASUPRA EMOŢIILOR

Are efecte profund calmante asupra emoţiilor negative; sublimează emoţiile inferioare şi face să se amplifice emoţiile sublime, elevate, euforice; este mai ales indicată amplificarea sa în fiinţă în toate cazurile de iritare, nervozitate, furie interiorizată sau manifestată exterior; gelozie, sentimente obsesive de ură; frici sau angoase fără o cauză evidentă. În toate acesta situaţii ajutorul său va fi rapid, de lungă durată şi se va manifesta prin anihilarea acestor emoţii şi instalarea unei stări de calm profund şi detaşare.

CURENTUL COSMIC SUPREM, SUBTIL COLORAT ALB STRĂLUCITOR

SEMNIFICAŢIA CULORII ALB

 

Albul este culoarea supremă a transcenderii în sensul la care se referă anumite modalităţi secrete şi efective „de trecere”, el este cel mai adesea culoarea privilegiată a acestor procedee enigmatice prin intermediul cărora se operează transformări profunde în fiinţă după schema tradiţională clasică a tuturor iniţierilor: moarte şi renaştere.

Culoarea ALBĂ este culoarea purităţii, o culoare pasivă, neutră

CURENTUL COSMIC SUPREM, SUBTIL ALB STRĂLUCITOR

Acest curent suprem, subtil ne rafinează cel mai repede mentalul şi ne revelează splendoarea mirifică a Spiritului ce există în calitatea sa de scânteie divină în fiecare fiinţă umană.

Curentul cosmic suprem, subtil ALB STRĂLUCITOR încarcă (atunci când este captat în mod perseverent şi suficient de amplificat în aura noastră pentru a genera astfel de efecte) fiecare celulă a corpului nostru material şi chiar atomii componenţi care alcătuiesc structura noastră fizică, cu o putere supremă, unică şi atotputernică, ce provine direct de la DUMNEZEU.

         Acest curent cosmic suprem, odată amplificat în aură, face să dispară ca prin farmec toate supărările, mizeriile şi suferinţele de orice fel; totodată el anihilează iluziile vane, halucinaţiile morbide şi ne conduce cel mai repede de la starea iluzorie (în care ne complăcem aglutinaţi de MAYA (iluzie)) către SUPREMA REALITATE în care descoperim ADEVĂRUL şi realizăm plenar veritabila LIBERTATE spirituală. Curentul cosmic suprem ALB STRĂLUCITOR facilitează extraordinar de mult atingerea şi amplificarea stărilor de iluminare divină. Amplificarea sa în aură face cu putinţă apariţia unor stări extraordinar de intense şi profunde    de beatitudine, ce se manifestă spontan.

         Curentul cosmic suprem subtil ALB STRĂLUCITOR cuprinde integrată într-o realitate unică toate aspectele binefăcătoare ale celor 7 curenţi cosmici, coloraţi subtili pe care i-am studiat anterior. Curentul cosmic suprem subtil alb strălucitor include prin urmare în realitatea sa unică toţi cei 7 Curenţi cosmici subtili coloraţi cât şi cei 5 subcurenţi subtili care reprezintă diferite nuanţe sau combinaţii binefăcătoare caracteristice celor 7 Curenţi cosmici, subtili, coloraţi.

Acest curent subtil suprem FACE SĂ CREASCĂ ACUITATEA SIMŢURILOR PARANORMALE şi accelerează ACUMULAREA ENERGIILOR DIVINE.

Operarea sistematică şi fuziunea plenară cu acest curent suprem, subtil generează transformări chiar şi la nivel fizic făcând corpul să fie armonios proporţionat şi foarte frumos, astfel încât să arate în final întocmai precum sunt descrise trupurile legendarilor zei.

         Acumularea considerabilă în aură a acestui curent suprem subtil face fiinţa umană în cauză să fie permanent adorabilă, fermecătoare, încântătoare şi minunată pentru majoritatea fiinţelor umane obişnuite cu care vine în contact.

Cel care atrage în aură şi amplifică sistematic curentul cosmic suprem subtil alb strălucitor realizează cu o spirituală luciditate că trece dincolo de mental şi, acţionând parcă de undeva de deasupra acestuia, vede cu o claritate uluitoare tot ceea ce este ignoranţă, limitare şi confuzie în această lume. El vede atunci cu detaşare şi clarviziune atât binele cât şi răul, atât sănătatea cât şi boala.

Cu ajutorul imens al curentului cosmic suprem subtil alb strălucitor, rugăciunea către DUMNEZEU devine mult mai intensă iar meditaţia este de o extraordinară profunzime.

CURSURI YOGA

 

 

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *