Vindecarea Chakrei Inimii cu Reiki

 

Chakra inimii, sau Anahata, este al patrulea centru din cele șapte chakre principale. Această chakra este centrul iubirii necondiţionate şi este responsabil pentru administrarea: sistemul circulator (inclusiv inima, circulația sângelui), sistemul respirator (plămânii), brațele și mâinile, umeri, coaste, sânii, diafragma, glanda timus (care joacă un rol în producerea de celule T, care sunt esențiale pentru un sistem imunitar sănătos). Chakra inimii controlează forțele vitale esențiale pentru viața umană.

Când chakra inimii este blocată, vă veţi confrunta cu probleme de sănătate, cum ar fi dificultăţi de respiraţie, hipertensiune arterială, boli pulmonare, cancer de sân, perturbări emoționale (sentimente de a fi singur, trădat, defensiv, paranoic și posesiv). etc. Stresul emoţional, de exemplu, un divorț, separare, izolare, abandon, durere cauzată de moarte, supărare sau abuz emoţional,  pot dăuna grav chakrei inimii.

Pentru a menține o inimă sănătoasă chakra, trebuie să învăţați să vă iubiţi şi să îi iubiţi pe cei din jur. Nu vă plângeţi despre lucruri sau situaţii, în schimb, bucuraţi-vă şi apreciaţi lucrurile pe care le aveţi deja. Reţineţi principiul Reiki: „Sunt recunoscător pentru binecuvântări primite.”

Vindecarea și echilibrarea chakrei inimii pot reveni prin iertarea propriei persoane şi a altora, prin uitarea răului făcut de alţii, prin a nu trăi în trecut, făcînd sport, mers în natură, păstrarea minţii calme pt a evita frutrările, furia, ura.

Chakra inimii este asociată cu culoarea verde. Dacă chakra inimii este blocată, este posibil ca chakra gâtului să fie şi ea blocată.

 

EXERCIŢIU:

Vizualizaţi o flacără sau lumină verde puternică adusă prin inspiraţie în Chakra inimii şi care se propagă în tot corpul. Vizualizaţi cum energie negativă iese din corp în timp ce expiraţi. Nu puneţi prea mult efort în timp ce expiraţi, rămâneţi concentraţi pe inhalare.

 

Reiki şi Chakra Inimii

Reiki este una dintre cele mai eficiente metode de vindecare și echilibrare pt chakra inimii.

Mai jos este una dintre metodele pe care mulți o găsesc eficientă:

Relaxați-vă, staţi confortabil.

Așezați-vă mâinile pe piept în zona inimii.

Invitaţi fluxul de energie în inima dvs, și fiţi deschişi la vindecare, pentru binele suprem.

Lăsaţi intuiţia să vă ghideze.

Folosiţi simbolurile  pentru a mări fluxul de energie. (Shika-Sei-Ki este Simbol pentru inimă, se foloseşte pe chakra 4 (a inimii). Curăţă chakra şi elimină energiile negative, răul de pe suflet. Este un simbol care curăţă sufletul. Îl putem folosi în caz de supărare, tristeţe, oboseală, suferinţă în dragoste, tot ceea ce ţine de probleme de inimă şi suflet. Se poate folosi Sei-He-Ki, care deschide chakra, apoi Shika-Sei-Ki, care să o cureţe, apoi HARTH din Karuna pentru refacerea sufletului.)

Vizualizaţi lumina verde sau roz. La sfârşit mulţumiţi ca în orice sesiune Reiki.

 

Uleiuri esenţiale

Uleiul de trandafir este utilizat pentru a lupta împotriva depresiei, poate dezvolta gânduri positive.

Salvia este de asemenea bună pt combaterea depresiei, este un tonic nervos şi relaxant.

Mantra „yam” poate ajuta.

 Pietre prețioase pot fi utilizate: smarald, Kunzite, jad verde, cuarţ roz şi turmalina roz. Aceste pietre preţioase pot fi plasate în centrul inimii în timp ce aplicaţi Reiki.

,

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *