Utilitatea unor mantre

 

Dacă doriți să ieșiți din diverse stări mentale, emoționale sau fizice negative, ați putea intona anumite mantre, care prin repetare, produc efecte binefăcătoare asupra dvs. pe toate planurile: fizic (vindecare), mental (liniștire, limpezire, împăcare, armonizare) și spiritual (stări de iluminare). Ele pot fi cântate, pot fi rostite cu voce tare (japa, repetare) sau doar mental, cu pauze de conștientizare (meditație).

Se recomandă ca rostirea unei mantre să nu fie făcute mecanic ci cu atenția asupra cuvintelor, să se rostească clar și conștient.

108 este un numar cu semnificații spiritual. Se recomandă intonarea mantrelor de 108 ori, nu va lua mai mult de 5-10 minute. Dacă nu aveţi timp să rostiți de 108 ori, numărul de repetări trebuie să fie divizibil cu trei: 3, 6, 9, 12, etc.

Numărarea se poate face prin folosirea unor metanii, un șirag care să conțină 108 noduri, mărgele, bile, etc.

Importantă este practicarea zilnică, perseverența, rostirea cu simțire și intenție conștientă.
 „Doamne Iisuse Hristoase, miluieşte-mă…”. Mantra creştinismului, bună la toate: ajutor, protecţie, întărire….

*OM SRI KALI NAMAH – mantra ce distruge negativitatea din subconștient și din jurul câmpului bio-energetic. Este recomandat să o rostiți de 108 ori sau până vă veți simți mai bine.

*Om HRIM Shri Lakshmi BHYO Namaha– mantra Mahalakshmi. Zeița Lakshmi, un aspect al Shakti sau puterea feminină. Zeița Lakshmi guvernează bogăția și prosperitatea.

Mantra când este cântată cu devotament și credință ajută în atingerea obiectivelor și de a face profituri în afaceri.

Zeita Lakshmi va oferi bogăție și prosperitate. Dacă sunteți afaceriști veți obține profit.

Cântând, rostind această mantra în mod regulat, Zeita Lakshmi vă va binecuvânta cu frumusețe și cu o stare de sănătate bună.

Dacă sunteți angajați puteți fi promovați.

Vibrațiile generate în timp ce se scandează această mantra vor infuza cu energie pozitivă mediul.

*OM (SRI) NAMAH SHIVAYA – mantra ce distruge negativitatea din subconștient. Este recomandat să o rostiți de 108 ori sau până vă veți simți mai bine. Mantra invocă grația lui Shiva, ipostaza masculină a divinității care guvernează aspectul de Transformare. Este o mantra care ajută și la cultivarea puterii interioare și a detașării.

*OM SRI AGNI NAMAH SRI RAM DJAIA RAM DJAIA DJAIA RAM OM SRI GURIA AGNI DJAIA RAM – mantra ce invocă imensele forțe ale elementului FOC.

*Namah Om HRIM kshim shrim Shri Lakshmi nrisinhaye – mantra pentru succes și prosperitate, oferă protecție împotriva tuturor tipurilor de probleme din punct de vedere financiar, precum sărăcia.

*SO HAM– Mantra respirației, Mantra Meditației, mantra Hamsa; Mantra a fost numită mantra universală, datorită faptului că vibrația este deja o parte din respirație, și toată lumea respiră. Sooooo … este sunetul de inhalare, iar hammmm este sunetul de expirație. Pentru a practica această mantra se începe prin aducerea atenției asupra ritmului respirației, apoi pe ispirație se emite mental pe fiecare inspirație silaba SO și pe fiecare expirație HAM. Prin acest exercițiu mintea se calmează foarte repede. Prin lucrul cu această mantra, practicantul își reamintește că el este pura conștiință care le percepe pe toate. Prin practică se poate dezvolta o înțelegere a unicității a tuturor ființelor.

*NARHIA GIARMIATOSH BUDDHA THARIRUPA – mantra care invocă forța lui Budhha.

*OM BUDDHA AMITABHA BUDDHA AMITAIUSA – mantra care invocă forța lui Budhha.

* OM sau AUM considerată cea mai importantă dintre toate mantrele. Hindușii spun despre sunetul OM că se află la originea tuturor celorlalte sunete și că a stat la baza formarii universului. Prin rostirea aceastei mantra pot fi atinse uriașe realizări spirituale, precum deschiderea celui de-al treilea ochi sau chiar starea de iluminare.

*BUDDHA-AMITHABHA-BUDDHA-AMMTAIUSA – mantra ce invocă ajutorul lui Buddha.

*OM-SHRI-GURU-NAMASTE-OM – mantra care invocă contactul cu Marele Învățător.

*ALAUM-RAUM-OM – mantra care anuleză conflictele.

*TEYATA GATE GATE PARAGATE PARA SAMGATE BODHI SOHA, cunoscută sub numele de sutra inimii. Mantra ajută în a deveni mai generoşi, răbdători, conştienţi, perseverenți, focalizaţi şi înţelepţi.

*KASTONAI LAPIASTERIUM-MANTO – mantra ce conferă forța energiei psihice și fizice.

*OM – HRA – PATSA – NA – DHI –  se foloseşte în procesul de învăţare, ţine de procesele cognitive. Se inspiră şi apoi pe expiraţie se pronunţă mantra. Se vizualizează o coloană de culoare portocalie care coboară din creștetul capului în inimă şi se răspândeşte apoi în tot corpul

*OM – BEM – SOHA – se foloseşte pentru curăţarea aurei.

*A-LE-U, BA-O sunt folosite pentru a pregăti meditaţiile şi învăţarea. Ele folosesc la deblocarea energiei și permit curgerea celor spirituale.

*GA-MO-AL este folosită pentru cazul bolilor care au legătură cu ficatul, pancreasul, splina şi rinichii.

*DOU-LAE, VO-A-A se adresează vindecării şi ameliorării stării de sănătate pentru aparatul respirator.

*HA-JO-HA este o secvenţă cu efect regenerativ.

*ZOO-UR, CHO-RA sunt folosite în regresiile în vieţile anterioare şi în activităţile cu caracter experimental.

*TU-LA-RO este utilă la tratarea artritelor, a inflamaţiilor nervoase şi a erupţiilor cutanate.

  *OM SHANTI SHANTI SHANTI SHANTIHI – „mantra păcii”, aduce mai multă pace interioară și detașare.

* SARVESHAM SVASTIR BHAVATU – „Fie ca toate ființele să obțină bunăstarea, pacea, împlinirea, liniștea, fericirea și prosperitatea.” Mantra face o urare de bine întregii umanități.

*YO-OOH-DA folosită pentru vindecări cu caracter spiritual.

*CO-LAE-AH este indicată pentru deformaţiile fizice, sudarea oaselor fracturate (după ce au fost aşezate în poziţie carectă), vindecarea după o intervenţie chirurgicală sau stomatologică.

*LAU-RR-U, BA-O se asociază bolilor care afectează zona membrelor inferioare, îndeosebi în ceea ce înseamnă probleme circulatorii sau probleme musculare.

*MO-RAA-AH este folosită pentru a echilibra problemele dintre bărbaţi şi femei, îndeosebi în problemele de ordin sexual.

*NO-OH-RAH, SO-MAA-AH sunt utile pentru autoacceptare şi au legătură cu personalitatea şi cu sufletul.

*O-OH-DA, FAA-RO vă aliniază cu frecvenţele spiritelor naturii.

*ZAU-RAAM poate fi folosit pentru stimularea energiilor, îndeosebi a celor de vindecare înaintea sesiunilor de tratament.

*KO-FAA-ROO, CHO-RA sunt utile atunci când pacienţii sunt copii, îndeosebi dacă ei suferă de afecţiuni Karmice (sindrom Down, autism, retardare mintală). Ocolesc personalitatea şi deschid problemele sufletului pentru ca mintea să le înţeleagă.

*TRI-AAH se recomandă pentru problemele de sănătate care se referă la regiunea braţelor şi a umerilor.

*THU-MAAR vă acordă sprijin în comunicare şi în receptarea vibraţiilor universale.

*AU-MA-LAAP este o secvenţă de protecţie împotriva invadării energiilor voastre şi a negativităţii, ea plasând în jurul vostru un scut protector.

*OM GAM GANAPATAYE NAMAHA cunoscută sub numele de „mantra lui Ganesha”. Ganesha este o ipostază a divinității care ajută la îndepărtarea obstacolelor de orice natură, îndeosebi pe cele din calea evoluției spirituale. Această mantra ajută în a pune un început bun acțiunilor importante și aduce reusită în acțiune.

*OM TARE TUTTARE TURE SOHA – cunoscută sub numele de „mantra lui Tara”. Tara este o ipostază feminină a divinității, compasiunea nesfârșită destinată tuturor ființelor din Univers. Mantra aceasta este folosită pentru a elimina tot ce este impur în corp, în vorbire și în minte.

*(HARE) OM MANI PADME HUM (HUNG) – mantra universală care invocă forțele lui Buddha, utilizată pentru purificarea gândurilor și eliminarea extenuării psihice și fizice. (Considerată „mantra lui Avalokiteshvara”. Avalokiteshvara este o ipostază masculină a divinității, compasiunea nesfârșită destinată tuturor ființelor din Univers. Se invocă compasiunea divinității, dar trezește compasiunea noastră față de toate celelalte fapturi. Traducere -„Bijuteria din floarea de lotus”.)

MANTRELE ELEMENTELOR ȘI SUPRA-ELEMENTELOR: (Elementele complementare se echilibrează reciproc: de exemplu, excesul de apă este echilibrat de pământ și invers, etc.)

*1. Pământ – mantra: OM LAM AOUM LAM.

*2. Apă – mantra: OM VAM AOUM VAM

*3. Foc – mantra: OM RAM AOUM RAM

*4. Aer – mantra: OM YAM AOUM YAM

*5. Ether-Akasha – mantra: OM HAM AOUM HAM

*6. Lumină – mantra: OM HAM-KSHAM AOUM HAM-KSHAM

*7. Gând- mantra: OM AUM AOUM AUM

Postarea este un colaj de informații din diferite cărţi sau bloguri.

 

, ,

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *