Medicina chineză consideră ombilicul centrul care leagă omul cu Universul.
Buricul este numit și Nabhi.
Toate vasele de sânge importante sunt conectate la ombilic.
Buricul este originea tuturor venelor din corp, unde peste 72.000 de capilare, vase și vene își au originea energetică pentru buna funcționare a organismului. Punctul “Pechoti” se află în spatele ombilicului și conține aceste peste 72.000 de vene.
Ombilicul are capacitatea de a detecta ce vene s-au uscat sau care numai funcționează corect. Punând ulei în el, acei nervi se deschid și are loc regenerarea și vindecarea.
Buricul este legat cu vene ce duc la ochi și terapia buricului poate îmbunătății vederea, poate lubrifia ochii și elimina uscăciunea ochilor. Ajută la eliminarea umflăturilor de sub ochi și poate elimina pigmentarea. Ameliorează durerile și inflamațiile aducând relaxare musculară.
Această terapie poate regla focul digestiv (agni), ajută la eliminarea deșeurilor din intestin, elimină disconfortul cauzat de balonare/gaze, astfel poate ajuta și la scăderea în greutate.
Uleiurile esențiale au fost folosite din cele mai vechi timpuri.
O metodă străveche șamanică este ungerea și masarea ombilicului cu uleiuri esențiale cu efecte benefice de necontestat.
Terapia ombilicului se face de obicei seara, pe stomacul gol, înainte de culcare.
Pacientul stă nemișcat, se picură uleiul ales în ombilic. Se ung și palmele cu același ulei și se masează abdomenul sau în jurul ombilicului 1,5 cm. (în funcție de metoda aleasă), în sensul acelor de ceas.
Efecte se pot observa în două săptămâni de practică zilnică.
Terapia buricului se poate face și dimineața și seara.
Înainte de a începe terapia asigurați-vă că aveți o bună toleranță a uleiurilor folosite. Folosiți ulei natural pentru că intră în organism și trebuie să aibă efecte benefice.
Atenție! Uleiurile trebuie să fie naturale, nu sintetice, altfel există pericol de intoxicație. Pentru a preveni arsurile, uleiul esențial se folosește în cantități mici (3-4 picături) într-un ulei de bază (ulei de măsline). Uneori se recomandă cantități egale, bine omogenizate, 1:1 ulei de bază (ulei măsline) și ulei esențial.
Nu este recomandată terapia cu uleiuri esențiale copiilor și femeilor însărcinate.
Masarea abdomenului reduce durerile stomacale, gastrita, indigestia, intoxicațiile alimentare, greața, sughițul prelungit, îmbunătățește metabolismul și viteza digestiei.
Metode:
-
Uleiul călduț se pune cu o pipetă până se umple golul din ombilic și se ține uleiul acolo 45 minute.
-
Se înconjoară ombilicul cu aluat și se toarnă în interior ulei medicinal și se menține acolo 20 minute în funcție de boala pacientului.
-
Se face o pastă din plante și se masează de jur împrejur 1,5 cm., 20 min în funcție de gravitatea bolii. Acestă metodă se poate folosi în caz de ciclu neregulat și dureros, probleme ginecologice, probleme ale sistemului urinar, dureri la urinare, probleme intestinale, balonare, constipație, prolapsul organelor interne.
-
Se pun 3-4 picături de ulei în ombilic, câteva picături în palme și se masează de 30 ori apoi se acoperă buricul cu un plasture și apoi pacientul trebuie să stea liniștit 20 minute.
Utilizarea uleiurilor esențiale:
Aplicarea uleiului esențial de tămâie pe ombilic vindecă ochii uscați, vederea slabă, pancreasul, buzele crăpate, menține fața strălucitoare, redă sănătatea părului. Elimină durerile de genunchi, frisoanele, letargia, durerile articulare și pielea uscată, problemele gastro-intestinale, alergiile, durerile de cap și de spate.
Puneți ulei de migdale în buric, pentru a avea față strălucitoare și luminoasă. Uleiul de migdale ameliorează durerile articulare, reduce tremurăturile și pielea uscată.
Uleiul de ricin în buric și împrejurul lui, elimină durerile articulare, reumatice, de genunchi și de cap și în caz de gută.
Uleiul de susan este folosit pentru eliminarea vânturilor din organism și pentru diverse dureri articulare. Este cunoscut și pentru întărirea oaselor.
Aplicați ulei de muștar în buric, pentru a îndepărta buzele uscate, și crăpate. De asemenea, masarea abdomenului cu acest ulei, menține intestinele în mișcare pentru a ucide bacteriile dăunătoare. Funcționează ca o dezintoxicare ușoară. Se poate folosi în caz de tulburări intestinale, diaree, răceli, tuse, dureri în gât.
Folosiți o cantitate egală de ulei de muștar și ulei de ghimbir pentru tulburări de stomac, balonare, greață și probleme digestive.
Pentru piele uscată: Noaptea înainte de culcare, puneți 3 picături de ulei de muștar în buric și masați usor în jurul buricului.
Aplicați ulei de neem în buric, pentru a elimina de coșurile rebele și acneea.
Uleiurile de neem, cocos și eucalipt au proprietăți antibacteriene și antivirale.
Aplicați ulei de măsline sau de nucă de cocos pentru a vă îmbunătăți fertilitatea.
Uleiul de măsline este folosit pentru piele, exeme, dureri menstruale. Poate reduce grăsimea abdominală și poate îmbunătăți fertilitatea.
Uleiul de nucă de cocos reduce pofta de mâncare, previne balonarea, elimină problemele digestive și constipația, crește fertilitatea. Este folosit și în cazul infecțiilor fungice ale unghiilor. Poate fi utilizat pentru sănătatea părului, feței și a unghiilor, pentru ochi uscați, frisoane, letargie.
Se recomandă masarea ombilicului cu ulei de migdale, cocos și lavandă. Această combinație ajută și la îmbunătățirea vederii.
Uleiul de cimbru este antispasmodic, ajută la relaxarea arterelor și venelor, reducând tensiunea arterială și stresul asupra inimii. Poate ajuta la întărirea și tonifierea mușchilor inimii. Îmbunătățește funcția mușchiului cardiac.
Uleiul de cimbru poate acționa ca un diuretic, poate elimina excesul de apă, sarea și toxine din corp, ajutând la scăderea în greutate, scăderea presiunii arteriale. Ajută digestia și este recomandat pentru tuse și dureri în gât. Este un bun expectorant, poate ajuta la eliminarea mucusului din căile respiratorii și plămâni, elimină mucusul din nas, sinusuri și bronhii.
Uleiul de salvie îmbunătățește și regularizează ciclu la femei și viabilitatea spermei la bărbați.
Uleiul de ienupăr crește fertilitatea la femei și bărbați.
Uleiul de cânepă are efecte antiinflamatoare, anticancerigene și de calmare.
Uleiul de mentă poate fi folosit pentru dureri de stomac. Poate îmbunătății calitatea pielii.
Ulei de lemn trandafir sau de santal în buric și în jur, o dată pe săptămână, pentru activarea chakrelor.
Ulei de jojoba pentru curățarea buricului.
Se poate pune în buric un „cocoloș” din bumbac îmbibat cu brandy (alcool), pentru a ameliora durerile menstruale și crampele.
Să vă fie de folos!
Daniela
Uniune Spirituală
Buric, Ombilic, Sănătate, Uleiuri esențiale
Navigare în articole
admin
Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala.....
Grand Minister (Melchizedek).
Va Multumesc Din ❤️🤗😘Asa Este ,O Dr,tare Buna Mi a spus SA filosesc exact uleiurii le oe Care Dumneavoastra le a ti enumerat. Cu Respekt Nicoleta