Tehnici de (auto) diagnostic

Fiecare om este, sau ar trebui să fie, interesat de sănătatea proprie şi de sănătatea celor dragi lui. Deseori însă amânăm prezentarea la medic până când corpul, sătul de prea multe excese, dă puternice semnale de alarmă, uneori de nerezolvat datorită uzurii avansate, greu de remediat. Există posibilitatea ca fiecare dintre noi să recunoască primele semnale de boală fără a avea o pregătire de specialitate, evitând agravarea unor boli prin ignorare. Semnele sunt evidente şi ne pot arăta cu uşurinţă care zonă a organismului nostru este bolnavă. Cele mai uşor de observat şi mai la îndemână sunt cele de la mâini. Dacă vă mai amintiţi, la degetele mâinilor se află terminaţiile unor meridiane energetice care coordonează activitatea unor părţi ale organismului şi anume:

– la degetul mare, plămânii

– la arătător, intestinul gros

– la inelar, rinichii

– la degetul mic, inima.

Dacă pe meridian este exces de energie, degetul doare la destindere completă sau la flexie completă, doare la apăsare într-un punct sau apare o mică induraţie sau alt semn pe deget. Dacă meridianul nu are energie suficientă, degetul cu meridianul nu poate urmări extinderea completă sau flexia completă a celorlalte degete, rămâne în urmă.

Modul în care circulă energia în corp se poate determina cu uşurinţă măsurând pulsul şi numărul de respiraţii dintr-un minut. Raportul lor: puls/respiraţie este la omul sănătos egal cu 5 plus sau minus 0,5. Dacă valoarea este mai mică de 4,5, energia circulă prea încet. Dacă este mai mare de 5,5 energia circulă prea repede.

Dacă apar pete pe unghia cu meridianul, atunci organul corespunzător este afectat de boală. Dacă o persoană îşi roade unghiile, este vorba de sistemul nervos aflat în suferinţă. Dacă unghia prezintă straturi şi se rupe uşor, este o lipsă de calciu şi o alimentaţie proastă. Striaţiile verticale de pe unghii indică asimilarea proastă a alimentelor şi probleme cu plămânii. Dacă unghia este groasă, tare. bombată, se taie greu. Inima şi plămânii pot avea probleme. Febra cronică sau bolile cronice de durată lasă şanţuri transversale pe unghii.

Culoarea unghiilor indică şi ea anumite afecţiuni şi anume:

– persoanele anemice au unghiile palide

– petele de culoare albă de pe unghii indică lipsa de calciu şi de zinc

– tenta albăstrie indică o boală a plămânilor sau a inimii

– tenta roşiatică – exces al globulelor roşii

– albul de la baza unghiei (semiluna) – probleme ale ficatului

– semilună cu tentă roşie – probleme ale inimii.

Meridianul inimii are deschidere în gură iar limba este considerată oglinda inimii. De aceea orice dereglare de formă, culoare, gust, indică afecţiuni ale inimii. Cum meridianul găzduieşte şi mentalul, problemele inimii creează stări de anxietate, de teamă sau pierderi ale cunoştinţei. O încărcare pe partea din faţă a limbii, pe linia coloanei vertebrale, indică probleme ale inimii.

Meridianul ficatului are deschidere în ochi şi orice dereglare a ficatului va afecta vederea.

Splina are deschidere tot în gură. Dacă dispare pofta de mâncare iar buzele îşi schimbă aspectul sau culoarea, splina are probleme.

Plămânul are deschidere la nas. Buna respiraţie şi simţul dezvoltat al mirosului indică o bună funcţionare a plămânilor. De asemeni plămânii răspund şi de luciul pielii, de elasticitatea şi de luciul părului, de pori. Afecţiunile acestora reflectă afecţiuni ale plămânilor.

Rinichii au deschidere în urechi. Slăbirea auzului indică afecţiuni ale rinichilor. Aceste afecţiuni sunt semnalate şi de încărcarea limbii în partea din spate.

Dacă pe marginile limbii, în partea din faţă, apar adâncituri, plămânii sunt predispuşi la îmbătrânire. Dacă exact pe mijlocul limbii apare o încărcătură albă înconjurată de culoarea roşie, în tractul stomacal se află toxine care ar trebui eliminate.

Oricare dintre aceste simptome ar trebui să ne îndrepte cât mai repede spre un cabinet medical sau spre terapii neconvenţionale pentru ca afecţiunile să nu se amplifice şi să se cronicizeze, caz în care ar fi mult mai greu de ameliorat sau vindecat.

 

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *