Tehnica Reiki gradul 2: Hatsurei ho – dezvoltarea spiritului

Metoda hatsurei -ho antrenament zilnic pt reikisti

Metoda de autopurificare şi creştere personală

Hatsurei ho – dezvoltarea spiritului

Metoda hatsurei -ho cuprinde 3 etape.

Se începe cu o meditaţie, pentru a ne controla mintea/gândurile, pentru a avea conexiune cu energia Divină, cu ki, cu energia Cosmică.

Fiind interiorizaţi, facem următoarea afirmaţie mentală: „Acum încep meditaţia Hatsu rei ho”.

Pe scaun sau în seiza. Spatele drept dar nu încordat.

 Prima etapă este Meditaţia Gassho.

Unim palmele în dreptul inimii pentru a unii yang şi yin, pentru a echilibra şi unifica canalele energetice şi chakrele din palme

Se închid ochii şi se respiră lent pe nas, limba atinge cerul gurii, centrând atenţia pe respiraţie. Se inspiră pe nas, se reţine aerul apoi se expiră uşor ca un suspin scoţând sunetul haaaaa, dacă sunt multe tensiuni interioare pt a le elimina.

În aceeaşi poziţie Gassho, ne imaginăm un mic soare de culoare aurie (cât o minge de tenis) între ombilic, spate şi rinichi, în centrul Hara.

Ne imaginăm pe inspiraţie că străluceşte cu forţă, când expirăm lumina soarelui se extinde prin toată fiinţa şi ajunge la palme. Deci, inspirăm energia care se centrează în Hara, pe expiraţie se extinde în tot corpul.

Se fac 18 inspiraţii centrate în Hara şi gândind că lumina ne purifică.

Inspirăm lumina, expirăm lumina.

Relaxăm palmele, aşezându-le pe genunchi. Se continuă cu:

Baia uscată (Kenyoku) pt a ne purifica de energia preluată de la alţii. Se execută în modul următor: mâna dreaptă se pune pe umărul stâng şi coboară în diagonală până la şoldul drept; apoi mâna stângă se pune pe umărul drept şi coboară în diagonală până la şoldul stâng; din nou mâna dreaptă se pune pe umărul stâng până la şoldul drept (această mişcare se execută pe expiraţie scoţând sunetul haa).

Apoi plasând mâna dreaptă la nivelul umărului stâng, cu mâna stângă ţinută drept, mişcăm mâna de-a lungul exteriorului braţului drept în jos până la vârful degetelor cu viteză (această mişcare se execută pe expiraţie scoţând sunetul haa).

Repetăm mişcarea cu mâna stângă de-a lungul mâinii drepte (această mişcare se execută pe expiraţie scoţând sunetul haa).

Repetăm cu mâna dreaptă de-a lungul mâinii stângi (această mişcare se execută pe expiraţie scoţând sunetul haa).

Palmele pe genunchi cu faţa în sus.

Continuăm cu:

 Respiraţia de curăţare a spiritului (Joshin kokyu ho), respiraţia luminoasă.

Meditaţia luminii este o meditaţie pentru a purifica câmpul energetic şi aura, pt a ne curăţa de energia preluată de la alte personae, pt curăţare şi taiere de stringuri după tratamentul pe pacienţi.

Palmele pe genunchi cu faţa în sus. Ne imaginăm pe inspiraţie că inspirăm energia cosmică, milioane de luminiţe care intră prin toţi porii, şi prin chakra coroană şi se centrează în Hara. Pe expiraţie aceste particule se împrăştie în toate direcţiile în interiorul corpului şi purifică.

Pe expiraţie se emite sunetul haaa. Continuăm să respirăm în acest mod dar extindem, pe expiraţie, lumina în afara corpului până la un metru şi jumate pentru a purifica şi aura. Se fac 18 respiraţii sau cât simţim nevoia.

Apoi se pun mâinile în Gossho la nivelul frunţii, la nivelul celui de al treilea ochi şi se spun:

PRINCIPIILE REIKI

Doar azi nu mă enervez

Doar azi nu mă îngrijorez

Doar azi muncesc cu sârguinţă şi cinste

Doar azi mulţumesc pentru binecuvântările primite

Doar azi sunt plin/ă de respect pentru părinţii, strămoşii şi profesorii mei

Doar azi sunt bun/ă cu semenii mei şi cu toate fiinţele.

(Doar azi sunt fericit/ă şi împart fericrea mea cu universul.)

 Focalizarea (Mokunen)

Aducând mâinile pe coapse, se afirmă mental: „Am încheiat Hatsu rei hoˮ.

(Punem mâinile înapoi în poală, cu palmele îndreptate în jos, şi intenţionăm ca Hatsu rei-ho să se încheie.) Când simţim că suntem gata, deschidem ochii şi scuturăm uşor mâinile în sus şi în jos de câteva ori, pentru a ne readuce la o stare mai mare de conştiinţă fizică.

 Practica Hatsurei Ho (o tehnică de meditaţie puternică) este o cale de a dezvolta conectarea cu sursa Reiki şi de a opri mintea şi de a ne dezvolta canalul Reiki. Practica ajută la eliminarea furiei, îngrijorărilor şi de a înainta în lucrul spiritual, de a dezvolta compasiunea.

 

, ,

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *