Tehnica qigong-ului dormind

  Qigong-ul dormind se poate exersa în două poziţii:

– culcat pe spate. Picioarele sunt depărtate la o lăţime de umeri, mâinile sunt dispuse în lateral, nelipite de corp, palmele în jos.

– culcat pe partea dreaptă. Palma dreaptă nu se pune sub obraz, ci în faţa capului şi este orientată în sus. Palma stângă este orientată în jos şi se aşează pe coapsa stângă. Genunchii sunt uşor îndoiţi. Grosimea pernei este comparabilă cu lăţimea umărului pentru ca gâtul să nu ne amorţească.

Respiraţia este respiraţia corporală (vă imaginaţi că respiraţi prin toţi porii) .

Pe inspiraţie simţim cum energia curată, esenţială, Zhen Qi pătrunde prin toţi porii corpului în interiorul corpului şi se adună în Xia Dantian (lăţimea a 4 degete sub ombilic).

Pe expiraţie simţim cum energia patogenă Bing Qi iese prin toţi porii corpului şi se duce la infinit, pentru reciclare.

Când ne culcăm este necesară o anumită activitate mentală.

NU practicaţi Qigong-ul dormind dacă nu cunoaşteţi această activitate mentală de la curs, în cadrul unei iniţieri energetice.

Practicând tehnica, la un moment dat vom adormi. Este suficient să păstrăm conştiinţa faptului că exersăm. Practicând intrăm în starea qigong când uităm complet de corpul nostru. În această stare ne putem vindeca şi ne putem reface organismul.

În momentul trezirii nu trebuie să vă sculaţi brusc din pat. Mai rămâneţi o perioadă de timp (preferabil aproximativ 10 minute) cu ochii închişi şi exersaţi respiraţia corporală. Cultivaţi energia ( atenţia în Xia Dantian). Când aveţi senzaţia de energie, vă puteţi ridica.

Respiraţia corporală se poate practica și în timpul mersului, alergatului….

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *