“Micului Circuit Ceresc” este foarte eficient împotriva îmbătrânirii şi a multor boli. Scopul tehnicii este să sporească qi-ul intern şi astfel să prelungească viaţa şi starea de sănătate.
Micul Circuit Ceresc ajută la creşterea cantităţii de qi din corp, desface blocajele de pe meridiane şi întăreşte sistemul imunitar. Ca rezultat pot dispărea multe dureri cronice, se poate preveni astfel îmbolnăvirea, se poate îmbunătăţi funcţionarea creierului, se pot trezi diferite funcţii latente (al treilea ochi, de exemplu) şi prelungi viaţa.
Complexul Tehnicilor “Micului Circuit Ceresc” al Vehicolului
Poziţia de exersare:
Tehnica se executã în poziţia şezând, palmele stau sprijinite pe genunchi, centrul palmelor este îndreptat în sus (persoanele care au hipertensiune arterialã sau care au probleme cu inima vor ţine palmele cu centrul îndreptat în jos), vârful limbii în cerul gurii, fruntea este destinsã, pe faţã apare un uşor surâs. Ochii se închid uşor-uşor, se relaxeazã întregul corp.
Pentru a mări cantitatea de energie care urmează să fie dirijată, așezați palmele una peste alta sub buric, femeile au stânga peste dreapta, bărbaţii dreapta peste stânga, labele picioarelor încrucișate invers palmelor – femeile dreapta peste stânga, bărbaţii stânga peste dreapta. Vă imaginați că inspirați toată energia Universului în Xia dantian (situat în interiorul abdomenului inferior, sub ombilic) și o stocați aici cu fieare expirație. După această tehnică de aspirare a energiei, contunuați cu tehnica descrisă mai jos.
Execuţia tehnicii descrisă de Cezar Culda:
1) În prima parte a exersãrii atenţia se va îndrepta cãtre zonele aflate pe traseul micului circuit ceresc. In acest fel se va executa cultivarea energiei în acele zone, ceea ce va ajuta la deschiderea lor. Atenţia va urmãri rând pe rând urmãtoarele puncte: Xia dantian (situat în interiorul abdomenului inferior, sub ombilic), Huiyin (aflat la jumãtatea distanţei dintre anus şi organele genitale), Weilu (este vorba de zona de la baza coloanei vertebrale), Mingmen (zona de la jumãtatea distanţei dintre rinichi, pe coloana vertebralã, în dreptul ombilicului), Jiaji (pe coloana vertebralã, aproximativ în dreptul sternului), Dazhui (Marea vertebrã – este vorba de vertebra cea mai proeminentã de la baza gâtului; se poate simţi foarte uşor atunci când se apleacã în faţã capul), Yuzhen (zona aflatã în spatele capului, pe linia medianã, uşor mai sus de scobitura din spatele capului), Baihui (vârful capului – aproximativ zona în care se poate simţi vârtejul fãcut de pãrul nostru), Shang dantian (zona aflatã la mijlocul frunţii), Zhong dantian (zona aflatã în dreptul sternului, la jumãtatea distanţei dintre cele douã mameloane). Atenţia urmãreşte rând pe rând zonele specificate mai sus, pânã în momentul în care în zonele respective apar senzaţii.traseu miccircuit
2) În a doua parte a tehnicii se urmãreşte deschiderea porţiunilor situate între zonele specificate. Se porneşte de la zona Xia dantian, apoi Huiyin, Weilu, Mingmen, Jiaji, Dazhui, Yuzhen, Baihui, Shang dantian, Zhong dantian ajungând în final din nou în Xia dantian. Aceastã parte a tehnicii se executã coordonat cu respiraţia.
Pe inspiraţie se va aduce energia în interiorul corpului prin Xia dantian, pe expiraţie se va trimite energia spre Huiyin, emiţând în acelaşi timp şi un sunet nazal (“MMM”) (ce ajutã la deschiderea traseului ce leagã cele douã zone). Apoi se va inspira aducând energie prin Huiyin în interiorul corpului, iar pe expiraţie energia va fi trimisã spre zona urmãtoare, adicã spre Weilu (de asemenea se emite sunetul nazal). Se inspirã şi se aduce energie în interiorul corpului prin Weilu, se expirã emiţând sunetul nazal şi trimiţând energia spre zona urmãtoare (Mingmen). Se inspirã şi se aduce energie în interiorul corpului prin Mingmen, se expirã emiţând sunetul nazal şi trimiţând energia spre zona urmãtoare (Jiaji). Se inspirã şi se aduce energie în interiorul corpului prin Jiaji, se expirã emiţând sunetul nazal şi trimiţând energia spre zona urmãtoare (Dazhui). Se inspirã şi se aduce energie în interiorul corpului prin Dazhui, se expirã emiţând sunetul nazal şi trimiţând energia spre zona urmãtoare (Yuzhen). Se inspirã şi se aduce energie în interiorul corpului prin Yuzhen, se expirã emiţând sunetul nazal şi trimiţând energia spre zona urmãtoare (Baihui). Se inspirã şi se aduce energie în interiorul corpului prin Baihui, se expirã emiţând sunetul nazal şi trimiţând energia spre zona urmãtoare (Shang dantian). Se inspirã şi se aduce energie în interiorul corpului prin Shang dantian, se expirã emiţând sunetul nazal şi trimiţând energia spre zona urmãtoare (Zhong dantian). Se inspirã şi se aduce energie în interiorul corpului prin Zhong dantian, se expirã emiţând sunetul nazal şi trimiţând energia spre locul din care am plecat iniţial (Xia dantian).
3) În partea a treia a tehnicii se executã “micul circuit ceresc al focului lent” (nu se coordoneazã deplasarea energiei cu respiraţia). Se modificã poziţia palmelor, la fiecare palmã se uneşte vârful degetului mare cu vârful degetului arãtãtor. Palmele stau în continuare deasupra coapselor. Energia (pe care o vizualizãm sub forma unei sfera de foc luminoase şi cãlduroase) va pleca din interiorul abdomenului inferior şi se va deplasa uşor – uşor de-a lungul traseului “micului circuit ceresc”. Energia va pleca deci din interiorul abdomenului inferior (din Xia dantian) spre Huiyin, din Huiyin spre Weilu (baza coloanei vertebrale). Odatã ce energia a ajuns aici ne vom imagina cã sfera de foc se aflã într-o cãruţã de lemn trasã de o vacã. Vaca va urca încet – încet de-a lungul coloanei vertebrale, trãgând cãruţa în care se aflã sfera de foc, trecând prin zonele Mingmen, Jiaji, Dazhui, Yuzhen şi ajungând în vârful capului, în zona Baihui. Aici vizualizãm din nou numai sfera de foc (pur şi simplu dispare imaginea cãruţei de lemn şi a vacii). Sfera de foc va coborî din Baihui spre Shang dantian, apoi spre Zhong dantian şi va ajunge în final în Xia dantian. Se va deplasa de mai multe ori energia pe traseul specificat mai sus.
4) În continuare se executã “micul circuit ceresc al focului rapid” (se coordoneazã deplasarea energiei cu respiraţia). Pe inspiraţie energia va pleca din abdomenul inferior, din Xia dantian se va duce prin Huiyin spre baza coloanei vertebrale şi va urca apoi pânã în vârful capului, în zona Baihui. Pe expiraţie energia va coborî pe linia medianã anterioarã pânã în interiorul abdomenului inferior, înapoi în Xia Dantian. Se va deplasa energia în acest fel de mai multe ori.
5) În ultima parte a tehnicii se va deplasa energia de trei ori de-a lungul traseului “micului circuit ceresc”, fãrã a coordona deplasarea energiei cu respiraţia. În final, atenţia urmãreşte zona abdomenului inferior, lãsând energia sã se strângã în mod natural în aceastã zonã.
Forma de încheiere:
Deschideţi uşor ochii, frecaţi palmele, masaţi faţa, zona pãrului, bãteţi capul cu palmele relaxate, masaţi urechile, masaţi zona Dazhui (marea vertebrã), efectuaţi mişcãri circulare ale bãrbiei cãtre în faţã.
Qigong
Navigare în articole
admin
Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala.....
Grand Minister (Melchizedek).