SURABHI MUDRA (Gestul pentru împlinirea dorințelor)

Surabhi Mudra se mai numește și Kamadhenu Mudra, Mudra care împlinește dorințele, Tridosha Nashak Mudra.

Surabhi Mudra este o mudra importantă, foarte eficientă și puternică. În această Mudra, elementele eterice se combină într-un mod armonios, astfel încât să-și mărească puterile și să producă rezultate benefice asupra corpului.

Această Mudra este cel mai puternic gest pentru chakra Manipura – Chakra plexului solar. Această chakră este asociată cu focul, puterea de transformare.

Dacă va fi practicată constant, această Mudra ajută la stabilizarea și întărirea Chakrei Manipura (plexul solar), făcând-o suficient de puternică pentru a ajuta energia Kundalini Shakti să se miște în sus către un centru superior.

Această Mudra ajută un practicant aspirant (sadhaka) să elimine orice bariere atunci când se află în pragul meditației supreme (samadhi).

Kamadhenu este un cuvânt sanscrit, care înseamnă mama vacilor. Zeița Kamadhenu are o putere miraculoasă și este capabilă să îndeplinească dorințele, acesta este unul dintre motivele pentru care vacile sunt adorate în India. Se crede că aura vacii ajută la vindecarea corpului și a minții, ajută călătoria pe calea spirituală și pentru a atinge cel mai mare nivel de fericire.

În Surabhi Mudra, degetul arătător (elementul aer) se unește cu degetul mijlociu (elementul eter). Această poziție liniștește mentalul. Unirea degetului inelar (elementul Pământ) cu vârful degetului mic (elementul apă) ajută la creșterea puterilor creative.

Pe măsură ce, în această mudră, un element se combină cu un alt element, li se înmulțesc puterile. În trezirea Kundalini, această putere întărește corpul și mintea pentru a rezista la urcarea Kundalini și ruperea nodurilor energetice (dacă există).

 

Chakra Manipura se asociază cu următoarele caracteristici comportamentale:

Control asupra gândurilor și emoțiilor, optimism, bună dispoziție, calm, flexibilitate.

Puterea de voință, hotărâre și autodisciplină.

Încrederea și stima de sine.

Puterea de a transforma gândurile în idei.

 

Beneficiile practicării Surabhi Mudra:

 • Mudra ajută la realizarea tuturor dorințelor.
 • Stimulează a treia chakra, care este legată de creativitate și stima de sine, stimulând astfel aceste calități.
 • Este benefică pentru sistemul digestiv, echilibrează metabolismul.
 • Ameliorează constipația și poate crește apetitul.
 • Elimină aciditatea.
 • Ajută la buna funcționare a bilei.
 • Vindecă boli intestinale, gastrice, flatulența.
 • Reduce colesterolul.
 • Elimină afecțiunile urinare, activează sistemul excretor prin îmbunătățirea circulației fluidelor și a procesului de filtrare a acestora.
 • Ajută la eliminarea ușoară a urinei.
 • Menține rinichii sănătoși.
 • Reface echilibrul hormonal prin echilibrarea fluxurilor sistemului glandelor. Stimulează, de asemenea, glandele endocrine și datorită secreției de hormoni endocrini, ajută la atingerea fericirii, păcii și creativității supreme.
 • Detoxifică (elimină toxinele din organism).
 • Îmbunătățește memoria și concentrarea.
 • Echilibrează excesul sau energia supresivă a celei de a treia Chakre și îmbunătățește vitalitatea.
 • Foarte eficientă împotriva reumatismului și artritei.
 • Scade efectele nedorite ale menopauzei.
 • Practicarea sa regulată trezește intuiția.
 • Vindecă cele trei dosha-uri – Vata, Pitta și Kapha (Tridoshak Nashak)
 • Echilibrează cinci elemente ale corpului (Pancha Bhutas) – Vaayu (aer), Agni (foc), Jal (apă), Bhoomi (pământ) și Loha (metal).
 • Are efecte calmante asupra minții și a corpului. Mărește capacitatea de a gândi corect și ajută la creșterea facultăților creative.
 • Practica Gayatri Japa cu acestă mudra îmbunătățește „Aura” corpului.
 • Va fi mai eficientă dacă se cântă mantra Gayathri în timpul menținerii acestei Mudra.
 • Ajută la deblocarea căi pentru a urca Kundalini în următoarea chakra.
 • Concentrarea pe degetele din Surbhi Mudra, (care sugerează forma ugerului vacii,) reduce numărul gândurilor și lasă o singură dorință în inima practicantului. Poate îndeplini dorința concentrându-ne atenția asupra ei.

 

Beneficiile încep să apară după o lună de practică zilnică.

Precauții:

 Nu există niciun efect advers al acestei Mudra.

Începeți cu 1-2 minute de antrenament și apoi creșteți treptat până la 15 minute. Ar fi indicat să fie exersată sub îndrumarea unui bun practicant pentru a nu greși și a dezechilibra și mai mult cele cinci elemente. Urmați întocmai indicațiile pentru a efectua corect această mudra.

Nu forțați! Ascultați-vă întotdeauna corpul și cunoașteți-vă limitele. În timpul efectuării mudrei, dacă simțiți durere sau disconfort, ieșiți din Mudra și relaxați-vă degetele.

 

Efectuarea mudrei:

Așezați-vă într-o poziție confortabilă, șezând, în picioare sau în asana (jumătate de lotus (Ardh Padmasana), Vajrasana etc.). Ochii se pot ține închiși sau deschiși, dar ochii închiși pot ajuta la o mai bună concentrare. Respirați adânc, apoi respirați normal.

1) Stați confortabil cu coatele îndoite și mâinile ținute la înălțimea pieptului.  Coloana vertebrală dreaptă.

2) Atingeți vârful degetului inelar al mâinii stângi de vârful degetului mic al mâinii drepte și țineți-l acolo.

3) Atingeți vârful degetului inelar al mâinii drepte de vârful degetului mic al mâinii stângi și țineți-l acolo.

4) Atingeți vârful degetului arătător al mâinii drepte cu vârful degetului mijlociu al mâinii stângi și țineți-l acolo.

5) Atingeți vârful degetului arătător al mâinii stângi cu vârful degetului mijlociu sau al mâinii drepte și țineți-l acolo.

6) Țineți-vă degetele mari la un unghi de 90 de grade față de mâini și îndreptați-le spre centrul pieptului. Degetele ținute depărtate ajută la reducerea focului. Degetele mari nu trebuie să se atingă între ele și nici un alt deget.

7) Începeți prin a ține Mudra timp de un minut sau două și, pe măsură ce exersați, mâinile și degetele se relaxează și pot menține mai mult timp poziția.

Țineți Mudra timp de cinci minute (sau mai mult dacă este folosită în meditație).

Întregul aranjament al degetelor ar trebui să se îndrepte în sus, spre cer.

Cântarea mantrei Gayatri în această mudră crește și mai mult eficiența ei.

 Vă puteți concentra pe degete pentru a vă liniști mintea și apoi să vă puneți dorința în inimă.

 

Mulți practicanți, pentru beneficii de lungă durată, practicată această Mudra timp de 45 de minute zilnic, într-o singură sesiune sau în trei intervale de câte cincisprezece minute fiecare (dimineața, la prânz și seara).

 

În timp ce mențineți mudra, vă puteți induce o stare de entuziasm și apoi vizualizați cum un fum vă părăsește corpul de fiecare dată când expirați. Imaginați-vă că toate energiile nedorite, durerea, stresul, efectele negative cauzate de substanțe toxice, gândurile și sentimentele negative sunt conținute în fum și sunt expirate. Expirați astfel de 15 ori. Apoi faceți 15 respirații adânci și lente. În pasul următor acordați atenție doar inspirației. Imaginați-vă (de 15 ori) că inhalați lumină și corpul strălucește când inspirați această lumină.

O altă variantă este să vă imaginați ca expirați fum și inhalați lumină. Treptat, fumul pe care îl expirați va deveni mai diluat până nu ar mai există și absorbiți cea mai strălucitoare lumină posibilă din mediul înconjurător.

Surabhi Mudra este o mudră pentru auto-împuternicire.

Încorporând-o cu alte aspecte meditative, imaginându-vă culoarea galben și rostind Bija, „Ram” mărește siguranța că energia din plexul solar crește și totodată calitățile oferite de această chakră.

 

Afirmație în Surabhi Mudra

Lumina purificatoare mă umple de bucurie și topește tot ce este dăunător.

 

Uniune Spirituală

Daniela

, ,

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *