Subconştientul şi credinţele

Punctul de plecare din punct de vedere psihologic al realizării majorităţii ritualurilor îl reprezintă conectarea cu corpul emoţional. Subconştientul nu poate şi nici nu face distincţia dintre ce “este în realitate” şi “ ceea ce gândeşte că este”. El nu judecă. El nu discerne şi nu cântăreşte dovezile. El acceptă toate datele asemănător unei unităţi filtrante pentru toate informaţiile. Va arhiva, va clasifica şi va eticheta experienţele provenite de la toate cele 5 simţuri.

Va fi schimbat de orice pericol sau de orice a lăsat o amprentă sau un exemplu din experienţele anterioare. Pentru subconştient TOTUL este real. Acesta este sălaşul fobiilor, fricilor şi locul unde se formează obiceiurile, dar este de asemenea şi sălaşul iubirii, compasiunii şi speranţei. Dacă vă doriţi vreodată să schimbaţi un vechi obicei din comportamentul vostru, subconştientul este zona la care trebuie să apelaţi. Aici se formează şi au loc schimbările.

Indicaţiile, imboldurile şi “intuiţiile” pe care le simţiţi reprezintă comunicarea directă cu subconştientul vostru. Să nu confundaţi aceasta cu energia transcedentală totuşi, chiar dacă sunt strâns legate şi oarecum similare, nu este chiar acelaşi lucru.

Sentimentul de Deja-vu poate apărea la suprafaţă ori de câte ori facem o activitate şi subconştientul deja are o arhivă cu activităţi similare. Simţim ca si când am fi făcut acel lucru înainte deoarece subconştientul nostru simte un fel de înrudire, de familiaritate cu activitatea prezentă, actuală. Oricum, sentimentul de Deja-vu poate proveni din nivelurile mai profunde, cum ar fi premoniţiile, sau supra-conştiinţa.

Când ne dorim ceva noi creăm un ataşament şi o legătura puternică faţă de lucrul pe care ni-l dorim, indiferent dacă este vorba de vindecare, de un obiect, de un coleg, de o slujbă, etc. Când facem aceasta construim un “pod” de energie între lucrul dorit şi noi înşine. Această legătură emoţională puternică este una dintre explicaţiile pentru care ritualul lumânărilor aprinse chiar funcţionează

Energia puterii mentalului este un instrument puternic. De obicei, dacă noi mutăm ceva din subconştient, efectul va fi de mai lungă durată decât dacă o facem doar cu mintea conştientă. Când folosim mintea conştientă este ca o aducere aminte a unui număr de telefon pe care ştim că nu-l vom mai folosi niciodată şi pe care de obicei îl uităm repede.

de Deja Allison

Traducere de Ioana Antohi

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *