SHIVA LINGA MUDRA

Shiva linga mudra simbolizează integrarea energiilor Shiva și Shakti. Mâna dreaptă cu degetul mare ridicat reprezintă forța masculină, iar mâna stângă simbolizează energia feminină.

Shiva este zeul hindus al distrugerii.

Linga derivată din „li”, adică „dizolvare” și „gam”- „a merge mai departe”; Mudra înseamnă „semn”, „sigiliu energetic” sau „gest”.

SHIVA LINGA MUDRA, folosită în timpul meditației, cultivă un rezervor profund de energie în interiorul corpului, încălzește corpul și crește fluxul de energie vindecătoare.

Shiva linga mudra este cunoscută în limba engleză ca mudra verticală.

TEHNICA:

Așezați mâna dreaptă, cu degetul mare în sus, deasupra palmei stângi, ținută în formă de castron. Țineți degetele de la mâna stângă apropiate.

Poziționați-vă mâinile la nivelul abdomenului, cu coatele îndreptate spre exterior și ușor înainte.

Se efectuează în poziție de șezut sau în poziție de meditație.

Faceți cât de des doriți, de două-trei ori pe zi timp de 4 minute, sau o puteți menține timp de 15 minute odată.

Efecte:

Mâna dreaptă din această mudra simbolizează forța masculină. Shiva întruchipează aspectul distructiv și transformator al zeității celei mai înalte din mitologia indiană. Este divinitatea care face un nou început posibil, în primul rând prin distrugerea a ceva, creând astfel precondițiile necesare.

Dacă, de exemplu, celulele uzate din corp nu ar fi distruse, s-ar înmulți în mod anormal și nociv. Acest ciclu permanent, de distrugere pentru a crea premizele unui nou început, trebuie să funcționeze perfect pe nivelurile fizice și mental-emoționale.

Forța interioară este rezervorul nostru, care este asociat cu elementul de apă. Respirația hrănește acest rezervor de energie și calitatea respirației este importantă. Elementul apă are efect asupra marginii exterioare a mâinii și a palmei, iar degetul mare este ca un flux de energie, care este absorbit prin plămâni.

Această mudra poate fi folosită împotriva oboselii, nemulțumirii, apatiei și depresiei. O puteți folosi și atunci când vă simțiți vlăguiți în urma unor perioade lungi de tensiune sau stres. Puteți practica această mudra în perioade de așteptare, de exemplu, în așteptarea constatărilor medicului.

Mudra aceasta, activează elementul foc în corpul fizic, stimulează vindecarea mai ales în cazul răcelilor, curăță de asemenea și plămânii.

Shiva linga mudra ajută procesul de vindecare, indiferent de zona suferindă. Se consideră că această mudra este sursa multor minuni în ceea ce înseamnă vindecarea. Mentalizați acest lucru când practicați mudra și aveți nevoie de vindecare.

Beneficiile practicării shiva linga mudra includ și energizarea corpului, fortificarea pranei, creșterea încrederii în sine, ameliorarea stresului, calmarea minții, îmbunătățirea intuiției, eliminarea oboselii fizice și mentale.

Se consideră că practica regulată contribuie la menținerea sănătății și la energizare.

Uniune Spirituală

Să vă fie de folos!

 

,

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Un comentariu la „SHIVA LINGA MUDRA

  1. Hello! Someone in my Myspace group shared
    this site with us so I came to give it a look.
    I’m definitely enjoying the information. I’m bookmarking and will be tweeting this to my
    followers! Great blog and amazing style and design.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *