SFATURI PENTRU PRIMII PAŞI REIKI

Am să vă transcriu primele sfaturi Reiki, primite de mine  pe care trebuia să mă concentrez în primele luni de practică. Aşadar:

 1. Autotratament complet zilnic. Dacă nu îţi permite timpul, măcar să îţi faci jumătate din el dimineaţa şi jumătate seară sau doar o parte din el. În zilele în care nu ai timp, se recomandă echilibrarea chakrelor (numită şi tratament rapid) dimineaţa şi seara.

Echilibrarea chakrelor se face astfel:

O mână pe chakra 7 şi una pe chakra 1 (5 minute), apoi o mână pe chakra 6 şi una pe chakra 2 (5 minute), apoi o mână pe chakra 5 şi una pe chakra 3 (5 minute), apoi ambele mâini pe chakra 4 (5 minute – una peste alta sau una lângă alta, cum vrei tu). E foarte bine să o faci dimineaţa înainte să te dai jos din pat, dacă poţi. Când lucrezi cu Reiki (orice ai faci, fie că e autotratament sau o altă tehnică Reiki ce presupunerea punerea mâinilor), e important să ştii că o mână rămâne întotdeauna pe tine ca să nu se întrerupă fluxul de energie şi energia să curgă în mod continuu şi constant. Aşadar, nu muţi ambele mâini deodată pe următoarea poziţie, muţi una şi aştepţi în jur de 1 minut până se echilibrează energia din cele două zone ca să o muţi şi pe cealaltă.

 1. Autotratamentul se începe de regulă în felul următor: Îţi activezi palmele cu toate simbolurile cunoscute. Stai în picioare şi ridici mâinile în sus, în gestul invocării. Închizi ochii şi vizualizezi mult deasupra capului tău un soare auriu imens din care curge energie reiki aurie sub formă de ploaie, cascadă, fum (oricum îţi e mai bine şi mai uşor să vizualizezi energia respectivă) prin tine (o dată) şi prin câmpurile tale (conştientizezi că energia curge prin zonele astea două în acelaşi timp). Spui: „Invoc energia reiki aurie. Sunt un canal curat şi perfect pentru această energie. Lumina îmi este călăuza.” (o dată sau de trei ori) Prin tine, energia intră prin vârful capului şi coboară foarte uşor prin interiorul capului, cuprinde tot capul cu faţa, apoi gâtul, pieptul şi, când ajunge în piept, trece prin mâini şi ajunge în palme de unde emiţi şi în acelaşi timp curge de la piept în jos tot uşor până când ajunge în tălpile picioarelor pe unde duce în centrul pământului toate energiile negative din tine care se curăţa astfel şi care sunt transmutate în lumina acolo. Acesta este traseul energiei reiki prin corpul tău şi este benefic să-l vizualizezi de câte ori poţi.

Apoi, începi autotratamentul efectiv. Când începi fiecare poziţie, poţi să pui Cho-Ku-Rei pe zona respectivă cu intenţia de a intensifica energia care merge spre zona respectivă. Tratamentul va fi astfel mai puternic. Pe cele două emisfere cerebrale este benefic să pui simbolul Sei-He-Chi urmat de Cho-Ku-Rei. Astfel vei avea parte şi de un tratament pe mental-emotional.

Autotratamentul este bine să ţi-l faci stând întinsă pe spate, cu picioarele întinse şi uşor depărtate. În genere, este bine să nu încrucişezi picioarele pentru că blochezi curgerea energiei.

 1. După ce termini autotratamentul sau sesiunea respectivă, te ridici uşor şi, stând în poziţia şezut, aplici simbolul CKR pe tălpile picioarelor cu intenţia de a te împământa şi vizualizezi cum din tălpile picioarelor cresc rădăcini roşii adânc înfipte în pământ.

 

Disciplina, perseverenţa, tăria, ocupă un loc foarte important.

Trebuie cultivate.

Problema este că atunci când lucrezi multe ore tinzi să nu mai fi atât de împământat-ă şi pierzi legătura cu lumea asta. Devi prea spiritualizat.

Este recomandat să păstrăm echilibrul cât existăm pe aici, în această dimensiune.

Dacă obişnuieşti să lucrezi cu ghizii tăi, îi poţi invoca şi pe ei atunci când începi autotratamentul. După ce invoci energia Reiki, invocă-i şi pe ei şi roagă-i să intensifice efectul autotratamentului, să te ghideze, să fie alături de tine mereu, să te cureţe de tot ce este negativ în tine, să te protejeze de tot ce este negativ pentru tine.

, ,

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

5 comentarii la „SFATURI PENTRU PRIMII PAŞI REIKI

 1. Multumesc ! Multumesc ! Multumesc ! Aceste indrumari sunt pentru mine, primii pasi in lucrul cu energia Reiki . Simteam ca lipseste ceva in autotratamentul meu, am cerut ajutor ingerilor si ghizilor mei si am fost ghidata spre acest site. Multumesc cu recunostiinta Maestrilor care ne indruma pe acest site ! Pace ,Lumina si Iubire tuturor !

 2. Buna ziua,suflet minunat!
  Recunosc,sunt îndrăgostită de tot ce postezi pe acest .
  Mi ar placea tare mult sa mi fii maestra mea in Reyki.Eu consider adevărat,acest lucru ,deoarece,am citit de ani de zile din articolele pe care le ai publicat.
  Îmi lipsește binecuvântarea ta,ADMIN.
  Stiu ,că am multe de învățat și de pus in practică.
  Eu ,te admir,te binecuvinteze și ți mulțumesc cu toată ființa mea pentru ,munca,dedicația și abnegația de care dai dovada.
  NAMASTE!👼🙏🏼😘❤️🌟
  NAMASTE!👼🙏🏼😘❤️🌟
  NAMASTE!👼🙏🏼😘❤️🌟
  NAMASTE!👼🙏🏼😘❤️🌟

  1. Multumesc mult pentru apreciere! Va binecuvantez si va imbratisez! Sunteti initiata Reiki? Daca aveti nevoie de indrumare imi puteti scrie in privat si va raspund.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *