Scurtă rugăciune pentru a alunga depresia

 

   Se spune că acum peste 300 de ani, în Mănăstirea Sarov, stareţul Serafim a observat că un călugăr este melancolic/depresiv, stare care îl împiedica pe acesta să facă și cele mai banale lucruri, nu era în stare nici să se ridice.

   Văzându-i neputința, starețul Serafim de Sarov, a început să să cânte un tropar, un imn din cântarea a 9-a a Paraclisului Maicii Domnului: „Umple de bucurie inima mea, Fecioară, ceea ce ai primit plinirea bucuriei şi ai pierdut grija păcatului“. Apoi a adăugat: „Nu ne este îngăduit să fim întristaţi! Hristos a biruit toate! L-a înviat pe Adam! A eliberat-o pe Eva! A biruit moartea!“

Paraclisul Maicii Domnului se citește „la întristarea sufletului şi la vreme de nevoie“.

Cuvântul grecesc „paraclisis“ înseamnă „mângâiere“.

Cântarea a 9-a completă: 

Cu adevărat, Născătoare de Dumnezeu, te mărturisim pe tine Fecioară curată, noi cei izbăviți prin tine, slăvindu-te cu cetele cele fără de trup.

Să nu întorci fața ta de la izvorul lacrimilor mele, Fecioară, care ai născut pe Hristos, Cel ce a șters toată lacrima de pe fața tuturor.

Umple de bucurie inima mea, Fecioară, ceea ce ai primit plinirea bucuriei și ai pierdut grija păcatului,

 Slavă Tatălui și Fiului și Sfântului Duh

 Cu strălucirea luminii tale luminează. Fecioară, negura neștiinței și o izgonește de la cei ce cu credință te mărturisesc pe tine Născătoare de Dumnezeu.

 Și acum și pururea și în veci vecilor. Amin!

 Pe mine care zac de boală în locul cel de răutate, tămăduiește-mă, Fecioară, și mă întoarce dintru nesănătate în sănătate.

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *