Scanarea altor forme de viaţă: plante şi animale

Exerciţiile de scanare a plantelor şi animalelor fac parte din setul de exerciţii de autovindecare doar pentru că sunt o ocazie propice pentru exersare. Energia lor anatomică este diferită de cea a oamenilor, dar ele te pot ajuta să-ţi formezi capacitatea de a simţi forţa vitală.

EXERCIŢIUL: Scanarea unei plante

Alege-ţi o plantă sănătoasă pentru a lucra cu o aură vibrând de energie.

Orice copac înflorit, floare sau plantă este de ajuns, dar unele sunt deosebite, cum ar fi: pini pitici, lămâi, plante din Hawaii de tipul ti (cunoscute şi ca „plantele aducătoare de noroc”), ficuşi şi plante agăţătoare, acestea fiind doar câteva exemple. Evită plantele de deşert, precum cele suculente sau cactuşii. Aura lor energetică este neregulată, cu ghimpi ori ascuţită, şi ar putea fi greu de detectat pentru începători. Pentru a face exerciţiul trebuie să stai în picioare. Ar trebui deja să ştii cei patru paşi ai încălzirii: limba pe cerul gurii; câteva cicluri de respiraţie pranică; masarea chakrei inimii de câteva ori cu două degete de la mâna cu care scanezi; efectuarea exerciţiului 1 sau 2 de sensibilizare a mâinilor până se simte clar energia între palme.

  1. Stai la aproximativ un metru de plantă, cu mâna şi degetele cu care scanezi relaxate.

  2. Priveşte o porţiune a plantei pentru a intra pe aceeaşi lungime de undă cu ţinta. Alege o creangă anume, o frunză sau o floare şi stabileşte-ţi intenţia de a scana locul respectiv.

  3. Aminteşte-ţi să respiri profund, folosind respiraţia pranică.

Conştientizează-ţi chakra palmei de pe mâna cu care scanezi. După ce ai privit planta şi ţi-ai stabilit intenţia, ţine-ţi atenţia îndreptată asupra mâinii cu care scanezi pe tot parcursul exerciţiului. Păstrează-ţi mintea deschisă şi atitudinea pozitivă.

  1. Începe scanarea mişcându-ţi încet mâna către plantă sau arbore de la o distanţă de aproximativ un metru. Nu contează din ce unghi faci scanarea. Poţi scana planta din lateral, de deasupra sau de dedesubt.

  2. Respiră încet şi profund. Mişcă-ţi atent mâna cu care scanezi, folosind o mişcare constantă înainte şi înapoi. Nu te grăbi.

  3. Opreşte-te când ai senzaţia de presiune, căldură, gâdilătura sau rezistenţă. În funcţie de planta scanată, ar trebui să simţi aura la 10-25 cm de plantă. Mişcă-ţi mâna înainte şi înapoi de câteva ori. Observă la ce distanţă se extinde aura.

O dată ce simţi energia cu claritate, încearcă să simţi şi forţa ei relativă.

  1. Dacă nu simţi energia imediat, nu te descuraja. Relaxează-te, respiră adânc şi retrage-ţi mâna, apoi apropie-o din nou, până vei simţi. Dacă după vreo 5 minute tot îţi este greu să simţi energia, repetă preţ de câteva minute exerciţiul 1 sau 2 de sensibilizare a mâinilor, sau masează-ţi din nou chakra inimii.

  2. Acum scanează planta din unghiuri diferite, de deasupra sau de sub punctul iniţial al scanării şi din altă latură. Vezi dacă poţi detecta forma generală şi forţa aurei energetice a plantei. Este uniformă pe toate părţile ? Simţi că are o adâncime de 12 cm peste tot, sau o zonă este mai superficială decât alta ? O simţi puternică sau slabă ?

  3. Încheie exerciţiul plimbându-te câteva minute şi scuturându-ţi braţele şi picioarele. Relaxează-te şi respiră profund de câteva ori. După ce ai terminat, ar trebui să-ţi notezi impresiile pentru a face referire la ele mai târziu.

Ar fi bine să exersezi scanarea unor plante, flori sau arbori diferiţi pentru a vedea care are aura cea mai puternică. Notează-ţi şi impresiile aferente pentru a avea un element de comparaţie cu primul tău efort.

Extras Mâinile tale te pot vindeca

, ,

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *