„Sat Nam” – Kundalini Mantra de conștientizare

 

 

Cea mai răspândită mantra din yoga Kundalini, este o formulă salut, o veți găsi ca parte a multor kriyas și meditații , și ca o închidere la clasă/curs.

 Sat înseamnă Adevărul și Nam înseamnă Nume (a chema, numele sau se identifică cu.) „Sat Nam” înseamnă Adevărul este identitatea mea și fac apel la adevărul etern care se află în fiecare dintre noi. S-ar putea traduce ca „Numele adevarat sau Adevărul este numele meu”. Este o modalitate de a recunoaște că, în esența noastră este Esența. Este pur și simplu o recunoaștere a faptului că Marele Mister este cine suntem.

„Eu și  Dumnezeu unul suntem.” Ca un salut, spunând: „Sat Nam” este echivalentul: „Eu văd adevărata ta natură” sau „Eu recunosc divinitatea din tine”.

Vibrația mantrei în sine este importantă.

„Sat” are o vibrație care ajunge în sus prin chakra coroanei . Este o vibrație eterică, așa cum sensul „Adevărul” aici, acest context, nu este tangibil, este eteric.

Dacă meditați foarte atent la vibrația „Sat Nam”, puteți simți fluxul de energie carese deplasează de la eteric (Sat) la Material (Nam).

Nam este „numele”, dar, mai important, este vibrația. Cuvântul în sine poartă o vibrație care face să se manifeste divinul în planul pământesc. Deci, „Nam” este o vibrație de împământare, o vibrație de manifestare. Se recunoaște că Infinitul se manifestă ca vibrație în această lume. Așa că scandând/intonând „Sat Nam” vibrația urcă, în planul eteric și trage vibrația Infinitului în conștiința dumneavoastră, din conștiința dumneavoastră în lumea fizică.

Această mantra crează  o experiență internă a ceea ce reprezintă aceste cuvinte: Adevăr, iluminare, conștiință și mai presus de toate, conștientizarea vine în experiența dumneavoastră. Prin intonarea „Sat Nam” sau meditând asupra acesteia cu respirația adecvată, conștientizați starea vibrației adevărului.  Această meditație curăță mintea și activează energia care șterge și stabilește obiceiurile. Intonarea „Sat Nam” este o modalitate puternică de a elimina obiceiurile nedorite care persistă.

Neutralizează complet tensiunile și vă relaxează mai mult decât vă puteți imagina. Practicarea ei timp de 40 de zile, va revitaliza sistemul glandular și restabilirea echilibrului glandular.

Scandând această mantra se trezește sufletul, și mai înseamnă pur și simplu „realitate”.

Intonați: Saaaaaat Naaaaaaaam. 

A venit timpul pentru a deveni propriul stăpân și să eliminați obiceiurile negative, dorite sau nedorite. Deveniți propria realitate, dincolo de orice religie.

Tehnica:

Stați în postura ușoară cu coloana vertebrală dreaptă. Plasați palmele unite ca în rugăciune, în centrul pieptului cu părțile laterale ale degetelor atingându-vă sternul.

Inspirați Sat și expirați Nam.

 Cu ochii închiși, priviți în sus ușor, concentrându-vă pe punctul din frunte. (punctul dintre cei doi ochi)

Inspirați adânc pe nas rostind Sat și expirați Nam.

Incantarea se face în 7 valuri: „Sat” în șase valuri, cu un scurt Nam fiind al șaptea val. Sa – a – a – a – a – – T Nam.

Pe fiecare val, transportați sunetul prin chakre, sau centrele de energie, începând de la baza a coloanei vertebrale, la nivelul rectului, continuând până la al doilea centru, organele genitale; al treilea centru, al patrulea centru – stern; al cincilea la gât; al șaselea la frunte; și al șaptelea la partea de sus a capului.

Pe Nam, lăsați energia sunetului să radieze în al șaptelea centru din partea de sus a capului. Repetați.

Continuați 15 minute – 31 minute. La sfârșit inspirați adânc pe nas, suspendați ușor respirația în timp ce ascultați în tăcere sunetul cum rezonează. Expirați și relaxați-vă.

Comentarii: Această meditație este utilă pentru a șterge din minte modele de gândire dureroase. Vibratarea sunetului Sat Nam în șapte valuri va ridica energia, vă clarifică mintea și vă va deschide la o experiență nouă de viață.

Dacă se poate face această meditatie cel puțin 31 de minute pe zi, mintea va fi curățită la fel ca valurile oceanului care spală plaja de nisip.

Aceasta este o bija (semințe) meditație mantra. Prin vibrarea sunetului Sat Nam, în acest mod, activați energia minții care șterge și stabilește obiceiuri.

Această meditație este de bună ca o introducere la o meditație profundă. După ce ați cântat această mantra, vă veți simți calmi și relaxați.

„Nespus de mare este infinita înțelepciunea a lui Dumnezeu.”

Această mantra înseamnă percepție clară a ceea ce este important de a păstra.

,

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *