Ritmurile de funcţionare ale organismului uman

Energia circulă prin corpul uman prin cele 12 meridiane energetic în 24 de ore.

Fiecare dintre organele corpului are o activitate maximă de 2 ore pe zi, după cum urmează:

– vezica biliară (23:00-1:00)

– ficatul (1:00-3:00)

– plămânii (3:00-5:00)

– intestinul gros (5:00-7:00)

– stomacul (7:00-9:00)

– splina şi pancreasul (9:00-11:00)

– inima (11:00-13:00)

– intestinul subţire (13:00-15:00)

– vezica urinară (15:00-17:00)

– rinichii (17:00-19:00)

– circulaţia sangvină (19:00-21:00)

– trei focare sau triplul încălzitor (21:00-23:00).

 

Între orele 23:00 şi 1:00 vezica biliară. Vezica biliară contribuie cu secreţiile ei la digestie, prin disfuncţia ei, dă mari  probleme întregului organism. Cei care se trezesc des noaptea în această perioadă trebuie să-şi pună cumva  problema unei funcţionări greşite a bilei sau a ficatului. Stresul, consumul de prăjeli prăjeli şi grăsimi seara împiedică o funcţionare corectă a bilei.

Compresele umede şi calde aplicate pe această zonă sunt utile în acest interval orar. Ceaiul fierbinte (de pelin, anghinare, turiţă mare, suc de ridichi, etc) băut cu înghiţituri mici, cu 20 de minute înainte de masă, ajută la activarea funcţiei bilei. În acest interval orar ar trebui evitate băuturile şi alimentele reci. Dacă sunt probleme în funcţionarea bilei sau a ficatului, este necesară odihna, munca desfăşurată în perioada nopţii afectează, cele 2 organe: vezica biliară, ficatul.

Între orele 01-03 Ficatul: are maximă activitate în acest interval orar. Cei care au probleme hepatice au somnul neliniştit. Ficatul şi vezica biliară fiind organe pereche, afecţiunile lor se manifestă în acest interval orar. Ficatul are nevoie de multă odihnă, de somn, de o bună încălzire a corpului. Afecţiunile lui impun renunţarea la fumat, cafea, alcool şi stres. De reţinut: alcoolul şi nicotina au un efect mult mai dăunător între orele 1:00 si 5:00 dimineaţa.

 

Între orele 3:00-5:00 Plămânii funcţionează în acest interval orar. Persoanele cu afecţiuni ale plămânilor: răceli, astmaticii, fumătorii, etc., au un somn zbuciumat, se trezesc des.

Între orele 05-07 este activ intestinul gros. Hrana stă în intestinul subţire aproximativ 2 ore, iar în cel gros aproximativ 20 de ore. Scaunul subţire indică probleme de digestie în intestinul subţire, iar constipaţiile indică o creştere a toxicităţii organismului. Este important descongestionarea intestinului gros în mod natural sau prin clisme,sau  cu ceaiuri adecvate..

Între orele 07-09 Stomacul îşi începe activitatea. Este important să ne trezim devreme, fără grabă, să ne întindem uşor precum pisicile, să luăm fără grabă micul dejun, să îi oferim hrană sănătoasă, să se evite frigul şi duşurile reci, să se administreze vitamine.

Între orele 09-11Splina şi pancreasul îşi încep activitatea, stomacul odihnindu-se. Nu se recomandă în acest interval consumul de alimentele greu digerabile şi consumul de alcool. Se recomandă consumul de fructe. Pancreasul e cel care controlează nivelul glicemiei. Este indicat să nu se consume multe dulciuri pentru a nu forţa funcţia pancreasului. Splina, ţine sângele în vase, este „cimitirul trombocitelor”, dacă nu funcţionează corect, se poate perturba nivelul trombocitelor din sânge. Efortul psihic şi intelectual este maxim.

Între orele 11-13 îşi începe activitatea inima. În acest interval este recomandat să se evite mesele copioase care necesită un consum foarte mare de energie, energie necesară activităţii intense a inimii, iar prin pierderea acestei energii se scade nivelul de oxigenare al creierului şi există riscul de accidente vasculare. A se evita expunerea la soare în acest interval, în special persoanele care au probleme cardiace.

 Între orele 13-15 intestinul subţire este la activitate maximă. El are un rol important în digestive. Activitatea intestinului subţire este influenţată de sistemul nervos vegetativ, putând fi blocată sau dereglată de stres sau nervozitate. Din acest motiv se recomandă ca masa de prânz să fie luată în linişte, fără stres şi nervozitate . În aceste ore creşte capacitatea de efort fizic.

Între orele 15-17 funcţionează la maxim vezica urinară. Vezica urinară are rol important în detoxifierea organismului împreună cu rinichii. Detoxifierea este accelerată prin consumul de lichide, în special apă şi ceaiuri diuretice care trebuie să fie băute până în ora 19.

Între orele 17-19 guvernează rinichii. A se evita în acest interval frigul, stresul alcoolul, cafeaua, băuturile răcoritoare, grăsimile deoarece diminuează activitatea rinichilor. Dacă în acest interval orar consumaţi ceaiuri diuretice, beneficiaţi de masaj de relaxare are loc o detoxifiere mai rapidă şi mai eficientă a corpului. După ora 19:00 e bine să nu se consume o cantitate prea mare de lichide.
Între orele 19-21- Circulaţia sangvină. Între orele19-21 este activitatea maximă a pericardului şi a sistemului circulator. În acest interval au eficienţă toate tipurile de medicaţie. Creşte receptivitatea, ceea ce face potrivită vizionarea filmelor, spectacolelor de teatru, etc.

De la ora 21:00 până la ora 23:00 se realizează o acumulare intensă de energie, în corp se recuperează energia consumată în timpul zilei, creşte foarte mult vitalitatea. Acesta este intervalul meridianului „triplul încălzitorˮ. Dacă suntem sensibili la frig, există un dezechilibru fizic sau emoţional şi necesită atenţie, recomandându-se a se sta într-o cameră încălzită.

Între orele 21-23 Trei focare sau triplul încălzitor: este intervalul în care corpul acumulează multă energie, se recuperează energia consumată în timpul zilei, creşte foarte mult vitalitatea. Cei sensibili la frig e bine să stea într-un mediu cald.
O alimentaţie sănătoasă, respectarea orelor de odihnă, sportul, dozarea adecvată a efortului fizic şi intelectual, pot susţine activitatea meridianelor energetice şi a organelor interne obţinându-se sănătatea organismului.

Influenţă asupra organismului o au şi anotimpurile. De exemplu: primăvara se pot manifesta afecţiunile hepato-biliare şi asteniile; vara sunt mai frecvente bolile neuropsihice, cardiovasculare şi enteritele; toamna -afecţiunile plămânilor, ale stomacului, diabetul şi colitele; iarna se manifestă reumatismele, afecţiunile genitale, renale şi urinare.

S-a constatat că accesele de tuse apar, de obicei, dimineaţa, spasmele gastrice apar mai ales la primele ore ale dimineţii; în intervalul prânzului se produc accidentele cronariene; crizele de rinichi apar după-amiază, iar după miezul nopţii apar crizele hepato-biliare.


Sursa: informații Internet

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *