Relaţia dintre cele şapte CHAKRE şi cele şapte unde cerebrale principale

Cele şapte chakre se află într-o foarte strânsă legătură cu cele şapte frecvențe cerebrale principale care determină starea mentală în fiecare moment al vieţii.

Legătura dintre cele şapte chakre şi cele şapte unde cerebrale:

Undele Delta (0-4 Hz) – înainte de culcare meditaţi asupra chakrei rădăcinii (Muladhara).

Undele Theta (6-10 Hz) – înainte sau în timpul actului sexual meditaţi asupra chakrei sacrale (Swadhisthana).

Undele Alfa (8-12 Hz) – atunci când meditaţi cu ochii închişi meditaţi asupra chakrei plexului solar (Manipura).

Undele Beta (13-30 Hz) – atunci când meditaţi cu ochii deschişi meditaţi asupra chakrei inimii (Anahata).

Undele Lambda (25-40 Hz) – atunci când recitiţi o mantra, atunci când cântaţi sau când prezentaţi un discurs, odihniţi-vă în zona chakrei gâtului (Visuddha).

Gamma (25-100 Hz) – Meditaţia compasiunii în chakra celui de-al treilea ochi (Anja).

Psi (100 Hz) – Meditaţia, fie asupra trancendenţei, fie asupra morţii – Chakra Coroanei (Sahasrara).

Beta (12 – 30Hz): Undelor cerebrale Beta le este asociată starea de conştiinţa normală, starea de alertă, starea în care ne folosim gândirea logică şi cea a raţionamentului critic. În decursul zilei ne aflăm în starea Beta. Cu toate că este o frecvenţă de o eficiență mare în viaţă de zi cu zi, nivelurile ridicate ale acestei frevențe sunt reflectate într-o stare de stres, agitaţie şi anxietate. După cum majoritatea adulţilor se află în această stare o mare parte a timpului, nu este de mirare faptul că stresul a deveni una dintre cele mai frecvente probleme ale acestui secol.

Vocea Beta este cea a criticului interior, acea voce sâcâietoare care devine din ce în ce mai neobosită atunci când încerci să o opreşti.

Alfa (7.5 – 12Hz): Undele cerebrale Alfa sunt prezente în stările de relaxare profundă, cu ochii de obicei închişi şi în timp ce visezi cu ochii deschişi. Starea de conştiinţă detaşată pe care o poţi atinge prin meditaţie este caracteristică undelor cerebrale Alfa. Starea cerebrală Alfa este starea optimă pentru reprogramarea minţii tale pentru succes. Starea Alfa sporeşte imaginaţia, vizualizarea, memoria şi concentrarea. Această stare este poarta de acces către subconştient.

Vocea Alfa este cea a intuiţiei, voce pe care o vei auzi din ce în ce mai bine cu cât de apropi mai mult de frecvenţa de 7.5Hz.

Theta (4 – 7.5Hz): Undele cerebrale Theta sunt prezente în timpul meditaţiei profunde şi în cazul somnului uşor, inclusiv starea de visare (REM). Theta este domeniul subconştientului tău. De asemenea, această stare mai este denumită „starea de amurg” deoarece prin această stare treceţi doar pentru câteva momente în timp ce adormiţi profund, de la alfa la delta, starea somnului profund. Această stare ne poate oferi experienţa legăturii sprituale profunde cu Universul. Vizualizările vii, inspiraţia extraordinară, creativitatea profundă, perspective extraordinare se regăsesc în starea Theta.

Vocea Theta este vocea tăcerii.

Delta (0.5 – 4Hz): Frecvenţa cerebrală Delta este cea mai lentă dintre toate undele cerebrale şi este prezentă în timpul somnului profund fără vise şi în cazul meditaţiilor foarte profunde, transcedentale, în care conştiinţa este complet detaşată. Delta este tărâmul minţii tale inconştiente. Starea Delta reprezintă poartă de acces către tărâmul minţii colective şi a inconştientului colectiv. Delta este asociată cu vindecarea profundă şi cu regenerarea organismului. Asfel putem înţelege importanța somnului profund în cadrul procesului de vindecare a organismului.

Graniţa Alfa – Theta, de la 7 la 8Hz, reprezintă intervalul optim în care putem vizualiza, în care ne putem programa mintea şi în care ne putem folosi de puterea creatoare a minţii noastre. Această este starea mentală în care putem să devenim creatorii propriei noastre realităţi. În această stare eşti conştient de ceea ce se petrece în jurul tău, dar corpul tău se află într-o profundă stare de relaxare.

Gramma (30 – 100Hz): Cea mai recentă frecvenţă descoperită este Gamma, cea mai rapidă dintre toate frecventele (peste 40Hz). Deşi se cunosc foarte puţine lucruri despre această stare de spirit, cercetările iniţiale asociază această stare cu procesarea informaţiilor de o însemnătate importantă şi a revelaţiilor.

Sursa: e-dimineaţă.ro.

,

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *