REIKI: Tehnica japoneză Nentatsu Ho


Nentatsu Ho este prezentată ca o tehnică de deprogramare. Ea este o metodă prin care pot fi transformate obiceiurile proaste sau înclinațiile prin “impunerea” intențiilor pozitive cum ar fi concentrarea unor energii spre un obiectiv bine definit.
Închideți ochii și centrați-vă în centrul dvs. hara: concentrați-vă conștiența în zona tanden-ului – aria adânc în interiorul corpului dvs. situată la 4 degete sub buric.
Încercaţi să vă liniştiţi mintea, urmăriţi-vă respirația, concentrați-vă pe ritmul natural al propriei respirații. Nu există nici o interferență cu procesul natural – nu căutați să conștientizați respirația – doar respirați fără efort.
Când sunteți pregătiţi, faceți gasho și manifestați-vă intenția: „Încep Nentatsu Ho”, sau ˮAcum voi începe Nentatsu Ho”.
Acoperiți zona occipitală cu mâna dominantă, lăsând fluxul Reiki să curgă.
Când ați intuit ca este momentul pentru a trece la etapa următoare, păstrând mâna dominantă în poziția în care este, puneți cealaltă mână pe frunte (la baza părului). (În unele versiuni ale metodei Nentatsu Ho, practicantul începe cu mâinile puse în zona occipitală și la baza părului, apoi, după câteva clipe, ia mâna de la baza părului și o așează peste cealaltă în zona occipitală.)
Lasați Reiki să curgă și, în același timp (liniștiţi) repetați o sugestie sau afirmație potrivită, cu intenţie clară şi încrede (rerenunţarea la obiceiuri dăunătoare). (Natura problemei către care urmează a se lucra. Sugestiile sau afirmațiile ar trebui să fie întotdeauna făcute într-un sens pozitiv).
Indiferent de natura afirmațiilor sau sugestiilor, trebuie să le exprimați cu atenție, fără judecată și într-o atitudine de iubire, recunoștință și compasiune.
Continuați această repetare tăcuți pentru câteva momente până când intuiți că este timpul să încetați.
Încheiați făcând gasho încă o dată.

, ,

Navigare în articol

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *