Scanarea Byosen
Cuvântul japonez byo înseamnă bolnav şi cuvântul sen înseamnă glandă. Byosen-ul este o metodă de localizare („senzația energetică” percepută în zonele dizarmonioase sau în suferință) și vindecare a sursei bolii.
Senzațiile percepute diferă de la o persoană la alta și de natura manifestării dizarmoniei sau a bolii. Boala se produce datorită acumulării de toxine în corp.
Când atingeţi o anumită parte a corpului care a acumulat substanţe toxice primiţi un răspuns de la el în palme. Acest răspuns se numeşte Byosen în japoneză.
Tipuri de senzații posibile percepute de terapeut pot fi: pulsație, căldură, frig, „aplatizare”, senzație de amorțeală, durere, „înțepături”, furnicături etc.
Sunt şi senzaţii numite hibiki, ele pot apare și în alte zone ale corpului. Hibiki înseamnă ecou. Motivul pentru care aceste senzaţii se numesc astfel este pentru ca nu sunt reale, ecoul este gol, o reflexie sau o iluzie.
(Hibiki este ecoul unui dezechilibru – byosen, nu este dezechilibrul în sine. Hibiki = rezonanță)
De exemplu, o suferinţă a vezicii biliare poate da dureri în umăr, o afecțiune a stomacului poate duce la apariția hibiki în zona frunții, problemele respiratorii pot fi indicate de hibiki în dosul mâinilor, etc.
Metoda Byosen Ho începe prin efectuarea unui gasho de către terapeut și intenția ca Reiki să curgă liber prin el pentru vindecarea și binele suprem al pacientului. Pacientul va fi aşezat pe spate sau pe burtă, sau pe un scaun cum îi este mai confortabil.
Dacă una dintre cele două mâini este mai sensilibă o folosiţi pe aceasta în scanare. După ce aţi folosit una din mâini o vreme, folosiţi-o şi pe cealaltă ca să devină şi ea mai sensibilă.
Începeţi prin a pune mâinile deasupra chakrelor pacientului şi încearcaţi să simţiţi energia corpului său.
Apoi, începând de la frunte sau pe spatele pacientului și coborând în josul corpului, terapeutul începe să scaneze ușor cu mâna (sau mâinile), căutând să identifice zonele de tratat cu ajutorul senzațiilor energetice percepute în palmă.
Ţineţi mâna (sau mâinile) la 5-10 cm distanţă de client. Fiţi atenţi la ceea ce simţiţi: o diferenţă de temperatură, un câmp magnetic, o vibraţie în mână, etc. De fiecare dată când observaţi aşa ceva opriţi-vă şi puneţi ambele mâini pe acea zonă. Lăsaţi mâinile acolo până când dispare senzaţia simţită (cald, rece, vibraţie, atracţie sau respingere magnetică, „pioneze” sau înţepături) dispare şi simţiţi din nou normal mâinile. Se continuă scanarea întregului corp al clientului. Dacă simţiţi orice fel de durere în mâini, braţe sau umeri când trataţi probleme clientului, este bine de ştiut că acesta este un proces natural care se întâmplă atunci când energia Reiki intră într-o parte încărcată negativ a corpului. Lăsaţi mâinile acolo până când trece durerea. Dacă durerea devine insuportabilă – acest lucru se poate întâmpla dacă trataţi un pacient care este foarte bolnav – da-ţi mâinile la o parte, scuturaţi-le, apoi puneţi-le din nou pe corpul pacientului.
La începutul practicii mele am fost învăţată să nu las durerea mai sus de cot.
Şedinţele de Reiki diferă unele de altele. Cel care canalizează Reiki şi cel care percepe energia nu au în mod obligatoriu aceleaşi senzaţii. Puteţi să vă faceţi propriul tabel cu semnificaţia senzaţiilor percepute. Reguli stricte nu există, luaţi totul ca simple indicaţii. Exersând şi practicând Reiki mai mult, sensibilitatea la energiile fine, pure, creşte şi cu atât mai uşor o să vă fie să vă stabiliţi propriul sistem de senzaţii din palme, care să vă semnalizeze cu ce vă confruntaţi, dar NU daţi diagnostice (mai ales dacă nu aveţi pregătire în acest sens)! Ascultaţi-vă intuiţia şi palmele!
În general următoarele nivele byosen sunt universal valabile:
-
Căldură. Această căldură este temperatura corpului
-
Căldură puternică. Vă face palmele să transpire….
-
Înţepături. Înţepăturile pot fi simţite ca ace sau pioneze, ca o senzaţie magnetică sau ca şi cum mâinile ar fi adormit.
-
Pulsaţie, rece. Pulsaţia poate fi puternică sau slabă, rapidă sau lentă. Când locul atins se simte rece, nu e greşeala mâinilor dvs, ci un semn al byosenului din acest nivel.
-
Durere în mâna practicantului. Durerea poate fi simţită în mâini, în degete sau pe dosul mâinii. Se poate mişca în mână în sus pe antebraţ, şi poate continua până la umăr.
Senzaţiile din palme în Reiki
(Intensitatea senzaţiei recepționate poate reflecta severitatea sau profunzimea problemei):
Furnicături: de obicei semnalează locul unei inflamaţii, dar faptul că e vorba de o inflamaţie acută sau cronică se va putea observa numai pe baza senzaţiilor directe. Poate însemna însă şi o lipsă de energie.
Senzaţia de răceală: poate fi un blocaj vechi de energie, care influenţează puterea de viaţă a organismului, dar poate semnaliza şi lipsa unui organ. Frigul semnifică un deficit de energie în zonă (sau cel putin o suprimare a energiei) datorat unui blocaj etc. Pentru dizolvarea blocajelor energetice aveţi nevoie de o muncă perseverenţă.
Senzaţia de fierbinţeală: semnalizează faptul că energia vitală este bine primită. Senzaţia de căldură este cea mai frecventă senzaţie în timpul şedinţelor Reiki. Senzațiile de căldură în mâinile terapeutului sunt un semn că Reiki este absorbit de pacient; Cu cât mai întesă este această senzaţie, cu atât mai mare nevoie este de Reiki.
Senzaţia de lipeală/Atracția: probabil înseamnă că este nevoie urgent de energie în zona în care se manifestă; Încărcând cu energie locului respectiv, această senzaţie dispare.
Senzaţia de respingere: poate fi este vorba de un blocaj foarte vechi de energie, sau că Reiki este refuzat- ceva ce necesită o cantitate considerabilă de tratament pentru a-l atenua; Trebuie să clarificat cu persoana respectivă dacă este dispusă să conştientizeze problema cu care se confruntă.
Senzaţia de curgere (flow): Reiki este bine primit şi circulă fără oprelişti prin tot organismul, indică o stare de echilibru, pozitivă care va conduce prin toate acestea la beneficiul primirii tratamentului.
Senzaţia de durere: poate fi un semnal pentru eliberarea unor energii blocate, dar o durere estompată poate semnaliza şi o aglomerare de energie. Durerea indică adesea un exces sau acumularea de energie în zona dată (datorită unui blocaj etc.). Durerea ascuțită este considerată uneori ca fiind un semnal cum că „presiunea” din zona dată este cauzatoare de efecte negative în altă parte a sistemului;
Reiki, Tehnici
Navigare în articole
admin
Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala.....
Grand Minister (Melchizedek).