Reiki: Poziţia mâinilor în diverse afecţiuni și Regim alimentar

 

 

Acnee – frunte, occipital, plex solar, abdomen, rinichi, sacru.

Regim alimentar: cereale fermentate, usturoi, apă cu miere (dimineaţa) şi grăsimi nesaturate.

Alergii – frunte, chakra 6, urechi, calota craniană, plex solar, lateral bazin (mâinile în stânga şi dreapta bazinului), sacru, rinichi, tălpi.

Regim alimentar – vitamine (exclusă carnea de porc).

Accese de frică

Tratament de urgenţă – plex solar 15′, lateral bazin.

Tratament de durată – pe obraji, plex solar, lateral bazin, omoplaţi, rinichi, sacru, coccis, tălpile (de la călcâi).

Astmul bronşic

Tratament de urgenţă – 15′ plex solar, timus alternativ.

Tratament de durată – 5′ frunte, chakra 6, occipital, urechi, plex solar, splină, rinichi, sacru.

Tulburări mentale

Tratament de durată – 15′ faţa internă a labelor picioarelor (5′ se masează uşor zona care se va trata Reiki cu mişcări rotative), 5′ frunte dinţi, urechi, plex solar, chakra 4, palme, tălpi (de la degete).

Hipo şi hipertensiune

Tratament de durată – frunte chakra 6, părţile laterale ale gâtului (de la carotide spre spate), o mână pe faţa gâtului şi alta pe spatele gâtului, plex solar, rinichi, tălpi (de la degete).

În caz de congestie cerebrală nu se tratează capul ci plexul solar şi tălpile.

Regim alimentar – suc de varză albă crudă, 2 căţei de usturoi pe zi, dovleac.

Hemoragii

Tratament de urgenţă – se face Reiki numai deasupra lor.

Epistaxis (hemoragie pe nas) – nas occipital, faţă, gât, ceafă (nu se atinge gâtul).

Tulburări de coagulare: frunte, occipital, în jurul gâtului, plex solar, chakra 4, sacru, occipital, tălpi (de la degete).

Tratament naturist – usturoi pisat pus pe plagă.

Diaree

Tratament prelungit – de mai multe ori pe zi 10′ : plex solar, ficat, splină, pancreas, supra şi subombilical.

Diabet

Tratament de durată – zilnic 10′ : coate, pancreas, lateral gât (până la proeminenţa vertebrelor), sacru, tălpi (de la degete).

Regim alimentar – suc de varză albă crudă, infuzie de teci de fasole (cu atenţie pentru că poate scădea brusc glicemia), topinambur crud (trebuie lăsat câteva ore să se scurgă).

Circulaţie periferică defectuoasă

Tratament de durată – 10′ : plex solar, sacru, tălpi (de la călcâie), stânga şi dreapta piciorelor.

Regim alimentar – suc de varză albă crudă plus usturoi pisat, ananas. În caz de plăgi comprese cu foi de varză crudă sau comprese cu argilă. Ținute piciorele mai sus.

Cură de dezintoxicare şi întinerire – pentru fumători, beţivi, drogaţi. Zilnic 4′: frunte, dinţi, omoplaţi, plex solar, ficat, vezica biliară, zona dintre omoplaţi, rinichi şi tălpi (de la degete).

Regim alimentar – se elimină din alimentaţie cafeaua, ceaiul negru, alcoolul, zahărul, carnea, ciocolata, sarea şi se bea 2 l de lichid pe zi. 1 – 2 căţei de usturoi pe zi, suc de varză albă crudă cu miere de albine, suc de lămâie, fenicul pisat (anghinare), o lingură de grâu germinat pe zi. Cu 3 ore înainte de culcare nu se mănâncă; măr ras, fulgi de ovăz, seminţe de dovleac.

Adipoză

Tratament de durată – 4′ : frunte, dinţi, tâmple, partea din faţă a gâtului (nu se atinge gâtul), ficat, vezica biliară, splină, pancreas, lateral bazin şi subombilical şi tălpi (de la degete).

Febră – este în general o reacţie de apărare a organismului împotriva infecţiei. Se intervine în cazul când febra atinge 400 sau la cererea pacientului, ea nu scade brusc ci lent.

Poziţii: frunte dinţi, urechi, occipital, plex solar, ficat, vezica biliară, sacru, tălpi (de la degete).

Tratament naturist – se masează tălpile cu o ceapă crudă, apoi se înfăşoară cu prosopul (se repetă procedura după câteva ore) şi se bea infuzie de usturoi (1 căţel de usturoi se pisează într-un litru de apă caldă) sau infuzie de piper (se pisează 10 boabe de piper grosier la 1 l apă). Se administrează pe stomacul plin.

Gripă

Tratament zilnic – 5′ : tălpi de la degete, în jurul încheieturilor mâinilor, palme, plex solar, timus, lateral bazin.

Tratament naturist – comprese cu ceapă pisată la gât (schimbată din oră în oră).

Alopecee (căderea părului)

Tratament zilnic – 5′ : frunte, dinţi, capul, plex solar, lateral bazin, rinichi, sacru, coccis, perineu de mai multe ori pe zi.

Dureri de gât

Tratament zilnic (de mai multe ori) – 10′ : faţa gâtului, frunte, chakra 6, timus, clavicule, tălpi (de la degete). Se repetă mai frecvent faţa gâtului şi claviculele).

Tratament naturist – gargară cu infuzie de mărar sau usturoi pisat sau argilă; comprese cu varză albă (frunze de varză strivite cu un făcăleţ).

Hemoroizi

Tratament de durată – 6′ : sacru, cocis, plex solar, tălpi (de la degete), splina, toată regiunea abdominală şi lateral bazin.

Răguşeală – zilnic 10′ partea din faţă a gâtului, claviculă, plex solar.

Tratament naturist – suc de ceapă cu miere de albine, gargară cu apă, oţet şi miere de albine; infuzie de ghimbir.

Lombago – zilnic de mai multe ori pe zi 10′ : sacru, zona vertebrei proeminente cervicale de o parte şi de alta a coloanei vertebrale. La nivelul durerii, faţa internă a labelor picioarelor de la degetul mare până la călcâi.

Tratament naturist – suc de boabe de soc cald (1/2 cană de 3-4 ori pe zi). Se unge locul cu alifie chinezească, comprese cu foi de varză schimbate din oră în oră.

Tuse – zilnic şi de mai multe ori pe zi 10′ : clavicule, mijlocul pieptului, palme. În cazuri de tuse puternică partea superioră a spatelui.

Tratament naturist – supă de fulgi de orez fiartă 5′ şi răcită la care adaugă lapte şi miere; suc proaspăt de ceapă; masaj pe piept cu alifie chinezească.

Slăbirea imunităţii – zilnic şi de mai multe ori pe zi 5′ : frunte dinţi, clavicule, plex solar, ficat, lateral bazin, pe partea dorsală a gâtului şi vertebra proeminentă spre faţă, sacru, coccis, perineu.

Tratament naturist – 2 căţei de usturoi pe zi repartizaţi la mese; varză albă crudă, ardei capia, roşii, ceapă în părţi mici la fiecare masă.

Înţepături de insecte

Tratament de urgenţă – 5′ : obraji, 10′ plex solar. Nu se atinge plaga; se scoate acul, se poate suge rana şi apoi se pune ceapă sau lămâie; se freacă locul cu usturoi sau sare. Se poate pune pastă de dinţi, argilă umedă sau ulei de măsline. Plus tratamentul de urgenţă pentru alergii (vezi mai sus).

Sciatica – tratament local de 2-3 ori pe zi 15′ : sacru, tălpi (de la călcâi), osul sacru partea stângă – talpa piciorului stâng de la calcâi, partea inferioară a spatelui stângă şi dreapta coloanei vertebrale, o mână deasupra sacrului şi o mână pe cotul drept şi apoi cotul drept (2 poziţii).

Tratament naturist – 1 pahar de suc de varză albă dulce, comprese calde cu argilă schimbate la 2 ore, comprese cu varză albă.

Fracturi – se reduce de către medic; se intervine după medic. 15′ deasupra fracturii de mai multe ori pe zi; 5′ deasupra coccisului – facilitează vindecarea fracturii.

Dureri de cap – tratamentul se aplică până la dispariţia durerii – tâmple, locul dureros, tălpi (de la degete), ceafă şi umeri, sacru, lateral bazin, plex solar, ficat. Tratamentul se continuă cu poziţile la care a cedat durerea. Se tratează de asemenea încheietura mâinii de partea dureroasă, mijlocul antebraţului, palmele, partea superioară a braţului şi articulaţia.

Când durerea este pe hemicraniu se tratează braţul de partea dureroasă.

Tratament naturist – comprese cu brânză pe frunte.

Dureri gastrice – centrul este chakra 3 – 15′ pe stomac. În cazurile dificile se tratează partea mediană a tălpilor şi a occipitalului.

Tratament naturist – suc proaspăt de varză albă + mărar sau chimen; argilă, ceai negru, piure proaspăt.

Migrene – 6′ de mai multe ori pe zi chiar de la începutul primelor simptome: plex solar, tâmple spre urechi, lateral bazin, tălpi (de la degete), masarea lobilor urechilor până se înroşesc apoi se ţin între degetul mare, index şi mijlociu câteva secunde. Se masează faţa interioară a degetelor mari apoi se acoperă cu toate degetele şi menţin aşa câteva minute.

Tratament preventiv pentru reducerea tendinţei de apariţie a migrenelor – 10′ deasupra urechilor, tălpi (de la degete).

Tratament naturist – se fierbe o ridiche câteva secunde într-un litru de vin roşu, apoi se lasă la foc mic acoperit încă o oră după care din oră în oră se bea 1-2 linguriţe până ce migrena se reduce.

Oboseală cronică

Tratament prelungit – 5′ : plex solar, ficat, lateral bazin, clavicule, sacru, coccis, rinichi, la baza gâtului (de o parte şi de alta a coloanei vertebrale spre faţă), tălpi (de la degete).

Tratament naturist – se recomandă regim vegetarian format din: cereale fermentate, salată proaspătă cu oţet de miere, ulei, usturoi; suc proaspăt de morcovi, suc de lămâie, plimbări în aer liber.

Tensiune în ceafă – 10′ partea laterală a gâtului posterior, sub baza gâtului spre faţă, plex solar, palme, partea superioară a braţului până la articulaţia umarului.

Tratament naturist – se bea zilnic mai multe pahare lacto fermentate cu must de pâine; vitamine C, E, B.

Nervozitate

Tratament de durată – 6′ : frunte, dinţi, tâmple, plex solar. 12′ : suprapubian şi partea inferioară a abdomenului, tălpi (de la degete).

Tratament naturist – o zi pe săptămână să se mănânce numai crudităţi.

Tratament medicamentos – vitamina E, C, B, lecitină.

Sindrom premenstrual – 7′ : frunte, dinţi, inimă, plex solar, lateral bazin, frunte (chakra 6), osul pubian (chakra 2), palme.

Acest tratament se face din prima zi a evoluţiei până la venirea ciclului menstrual. Aport suplimentar de vitamina B6 după ovulaţie.

Se meditează asupra semnificaţiei spirituale a feminităţii şi a modalităţilor de a trăi în armonie cu ea şi a se bucura de ea.

Prostata – tratament zilnic prelungit 10′ : sacru, coccis, deasupra muşchilor fesieri, lateral bazin, plex solar, buric.

Tratament naturist – dovleac, seminţe de dovleac.

Reumatism – tratament zilnic prelungit 5′ : frunte şi al 3-lea ochi, occipital şi sub bulbul rahidian, plex solar, ficat, lateral bazin, rinichi, plica genunchiului (partea din spate), tălpi (de la degete), pe punctele dureroase şi cât de des posibil frunte cu al 3-lea ochi, plex solar şi ficat.

Tratament naturist – înainte de fiecare masă 100 g suc de ţelină (atenţie la gravide, bolnavi de rinichi), suc de lămâie cu miere.

Tulburări ale somnului – zilnic 6′ : tâmple, inimă, plex solar, lateral bazin, tălpi (de la degete). Cât se poate de des se face tratament pe plex solar şi lateral bazin.

Guturai – tratament de mai multe ori pe zi – 5′ : frunte, dinţi, tâmple, urechi, clavicule, plex solar, lateral bazin, tălpi de la degete. Între două tratamente prelungite se aplică cât mai des poziţiile frunte dinţi şi clavicule.

Tratament naturist – dimineaţa: suc dintr-o jumătate de lămâie, băuturi lacto fermentate cu must de pâine şi cu cereale fermentate – la preferinţă miere.

– înainte de prânz – suc proaspăt de grefe cu miere de albine.

– seara – un pahar de suc de varză albă dulce şi 2 mere rase cu cotor cu tot.

Sarcina – tratamentul se face pentru ca femeia să facă faţă exigenţelor sarcinii.

Tratament pe durata sarcinii – 5′ : tâmple, inimă, plex solar, lateral bazin, ficat, splină, pancreas, rinichi, sacru, extremitatea superioară a pulpei până la nivelul articulaţiilor, tălpi (de la degete). Între două tratamente se poate face cât mai des abdomenul şi rinichii.

Tratament după naştere – se aplică la câteva săptămâni după naştere – tratament pe tâmple, plex solar, lateral bazin, sacru.

Cu 8 săptămâni înainte de naştere gravida să bea infuzie de frunze de dud şi măceş în părţi egale sau infuzie cu chimen. În timpul alăptării să bea infuzie de seminţe de mărar sau chimen (stimulează lactaţia).

Tulburări sexuale – zilnic 7′ : frunte dinţi, plex solar cu lateral bazin dreapta şi apoi stânga, mâini, rinichi, sacru, sub cocis. În cazuri dificile omoplaţi, coate, subcoccis.

Tratament naturist – un pahar de suc de varză albă, o linguriţă de germeni de grâu, o linguriţă de miere, o linguriţă oţet de mere, o linguriţă de drojdie dietetică, chimen, mărar.

Sindromul jucătorului de tenis – la nivelul cotului se găsesc numeroase chakre secundare; există o legătură energetică între cot şi pancreas) – palmă, cot, umăr, regiunea capului, umerilor şi cefei; plex solar, splină pancreas.

Tratament naturist – înfăşurarea capului cu argilă rece (se poate folosi la orice articulaţie), comprese cu foi de varză care se lasă mai multe ore.

Arsuri – se tratează direct zonele afectate fără a se atinge. Se stă după ce a încetat durerea încă 10′.

Tratament naturist – se răcoreşte arsura cu apă rece de la robinet; măr ras pe plagă şi se înfăşoară cu argilă (pentru arsuri de grad mic I şi II). Arsurile de grad III şi IV direct la spital.

Răni (plăgi) – 14′ deasupra plăgii fără a se atinge. Se continuă 5, 10, 15′ după încetarea durerii.

Tratament naturist – alifie de gălbenele, miere naturală, argilă, băutură lacto fermentată cu must de pâine.

Tratament Reiki complet pentru răni importante din 3 în 3 zile – 3′ pe fiecare poziţie: frunte, dinţi, tâmple, urechi, occipital, partea din faţă a gâtului, ficat şi vezica biliară, splină şi pancreas, sub şi supraombilical, timus, inimă, lateral bazin, între omoplaţi şi partea de sus a umerilor, omoplaţi, rinichi, sacru coccis, regiunea poplitee (plica genunchiului), glezne, tălpi (de la degete).

Constipaţie – tratament asupra părţii de jos a bazinului (cât mai des cu putinţă), plex solar şi lateral bazin.

Tratament naturist – cantităţi mari de suc de varză acră, regim vegetarian, seminţe de in pisate (după ce au fost ţinute în apă sau chefir), roşii, suc de roşii, 2 l de lichide pe zi, iaurt, kefir, masaj al abdomenului. Tratate Reiki alimentele de ingerat.

Luxaţia – se face tratament Reiki local cel puţin 30′, după ce scade durerea încă 5′. După aceea se fac şedinţe de 20′ de cel puţin trei ori pe zi.

Tratament naturist – înfăşurarea cu foi de varză albă dulce, comprese cu alcool diluat, elixire floare.

Negi – tratament local de trei ori pe zi câte 10′ apoi se tratează întreaga regiune a abdomenului şi bazinului 30′.

  1. În faza descrescătoare a lunii se ia un vas de faianţă plin cu apă, priveşti luna şi invoci forţa creatoare a lunii cerându-i binecuvântarea pentru această vindecare. Explicaţi de ce solicitaţi ajutorul în această vindecare. În tot acest timp ţineţi mâinile deasupra vasului plin cu apă apoi cu un deget se ia din apă şi se ung negii spunând „Forţa creatoare dă, forţa creatoare ia. Întoarcete la sursa vieţii şi purificăte”. Vărsaţi apa şi îngropaţi vasul.
  2. Ungerea negilor cu ulei de ricin. Timp de 3 zile aplicaţi pe fiecare neg chimbir sau usturoi amestecat cu puţină miere. Întindeţi mierea pe piele, pansaţi – se schimbă de 2 ori pe zi.
  3. Pansament cu ulei de gălbenele.

Dureri dentare – de mai multe ori pe zi 10′ : sacru, coccis perineu, partea laterală a gâtului de la vertebra proeminentă spre faţă, tălpi (de la degete)

Tratament naturist – băutură lacto fermentată cu must de pâine, cereale fermentate, ungerea gingiilor cu miere.

 

, , ,

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Un comentariu la „Reiki: Poziţia mâinilor în diverse afecţiuni și Regim alimentar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *