REIKI: Epilepsie


Wikipedia: „Epilepsia (de la verbul ἐπιλαμβάνειν din greaca veche, care înseamnă „criză, convulsie sau atac”), popular numită și „boala neagră” sau „boala copilului”, reprezintă un grup de tulburări neurologice de lungă durată, caracterizate prin una sau mai multe crize convulsive.”
„Epilepsia este o tulburare neurologică comună care se datorează unor factori care interferează cu impulsurile electrice la nivelul creierului. Sistemul nervos produce descărcări electrice bruște, excesive și dezorganizate, care duc la apariția convulsiilor. Convulsiile interferă temporar cu controlul musculaturii, controlul defecației (eliminarea de fecale), vorbirea, vederea și conștiența bolnavului. Tratamentul reduce impulsurile electrice anormale la nivelul creierului și controlează crizele convulsive.
Epilepsia nu este o formă de retardare intelectuală sau boală psihică și nu este contagioasă.”

În acest articol voi descrie câteva tehnici Reiki pentru a ameliora această afecțiune. Reiki poate face posibilă reducerea considerabilă a frecvenței și intensității atacurilor epileptice.
Din punct de vedere energetic, chakra coroanei este mult prea deschisă, energia curge din abundență în ea, acumulându-se prea multă energie în zona capului rezultă crizele convulsive, pacienții văd luminițe, etc.
Eu recomand să se deblocheze chakrele picioarelor, să trateze în mod regulat aceste chakre, să se facă împământarea, să se elimine blocajele din zona cuprinsă între cap și picioare pentru a facilita curgerea energiei. Același lucru este valabil și pentru depresie, anxietate, boală psihică.
Uneori, când se simte exces de energie într-o zonă, trebuie echilibrată o altă zonă, mai degrabă decât să se trateze o zonă supraîncărcată. (Excesul de energie poate fi canalizat spre o activitate creativă: pictură, croșetat, etc.)
În cazul epilepsiei, poate fi schimbată ordinea pozițiilor tipice Reiki ale palmelor, lucrând de jos în sus, de la picioare, genunchi, chakra rădăcină, pelvis, abdomen superioar, chakra inimii, gâtul și apoi pozițiile pentru cap.
(Este foarte bine să vă ascultați propriul trup și intuiția atunci când practicați Reiki, nu este neapărat nevoie să respectați ordinea tradițională a pozițiilor palmelor. Nu vă fie frică să experimentați! Dacă simțiți că există o zonă de disconfort, pur și simplu schimbați pozițiile palmelor din zona în care lucrați, în acea zonă de disconfort.)
Tratamentul Reiki, în cazul epilepsiei, poate fi făcut 10 zile sau câteva săptămâni, în fiecare zi, apoi odată pe săptămână sau de două ori pe lună timp de trei luni.
Pacientul poate fi învățat cum să mediteze sau/și să își facă autotratament Reiki (după inițiere).
Se poate face tratament Reiki şi în stare de criză.
Ideal ar fi ca pacientul să nu consume alcool și să nu fumeze.
În tratatele de Reiki tradițional se recomandă aplicarea palmelor în general pe zona capului, stomac şi intestine.
Se poate aplica palmele în poziția tradițională H2; urmând să se aplice o palmă pe creștetul capului și una pe frunte, apoi cea de pe frunte se mută pe plexul solar, apoi pe chakra rădăcină.
Pe spatele corpului se aplică palmele pe ceafă, gât, zona dintre umeri, chakra dorsală a plexulului solar, coccis.
Timpul diferă în funcție de puterea terapeutului. Unii dau Reiki și 20 minute pe zonă.

Uniune Spirituală
Să vă fie de folos!

, , ,

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *