PRINCIPIILE REIKI EXPLICATE

1.Doar azi nu mă voi mânia

 Mânia este o emoţie negativă, mare consumatoare de energie, ce perturbă mintea clară şi judecata dreaptă, creează dizarmonii cu cei din jur şi afectează în mod negativ ficatul şi vezica biliară. Ea apare atunci când nu suntem sincronizaţi cu ţelul noastru divin, când ne rupem în mod conştient sau inconştient de Sursă, de Conştiinţa Cosmică. Învăţând să ne stăpânim mânia şi renunţând ulterior la aceasta, vom trăi în pace cu noi înşine dar şi cu cei din jurul nostru. Şi să nu uităm niciun moment că cine se controlează pe el, controlează întregul Univers.

 Mânia este o reacţie a minţii atunci când sunt încălcate propriile proiecţii mentale, sistemul de credinţe, gândurile, aşteptările dumneavoastră, practic tot ceea ce vă crează propria realitate. Fiecare dintre noi gândim diferit, în funcţie de experienţele vieţii prin care am trecut, iar dacă ceva ne îndepărtează de la acestea putem avea una dintre cele două reacţii: fie nu vedem sau recunoaştem problema, fie aşteptăm să învăţăm mai multe despre aceasta ca să o putem asimila în experienţa noastră anterioară. Dacă apare ceva neprevăzut, ceva ce contravine experienţei noastre anterioare, mintea scoasă din tiparele ei va reacţiona rapid în mod obişnuit prin mânie. Ea apare, în majoritatea cazurilor, într-o zonă a vieţii în care vă simţiţi vulnerabil, sensibil, descoperit, inconfortabil sau nesatisfăcut. Dar trebuie să reţineţi următorul aspect: dumneavoastră sunteţi cel care alege cum să se manifeste! Data viitoare când sunteţi puşi în situaţia de a vă mânia, închideţi ochii, respiraţi lent şi mulţumiţi Universului că vă arată o zonă din interior ce nu este în concordanţă cu realitatea şi pe care va trebui să o schimbaţi. Apoi schimbaţi-o! Determinaţi ce anume vă deranjează într-o persoană, situaţie, eveniment din viaţa voastră şi centraţi-vă atenţia pe acesta. Dăruiţi iubire acestui „inamic” şi el se va topi ca prin minune.

  1. Doar azi nu mă voi îngrijora

 În viaţă ne întâlnim întotdeauna cu două tipuri de probleme, lucruri: unele pe care le putem rezolva, iar altele care nu stau în capacitatea noastră de a le rezolva, finaliza. Trebuie să învăţăm să le recunoaştem pe ambele pentru că astfel devenim mai înţelepţi. Vom învăţa să nu ne mai consumăm energia inutil, centrându-ne pe probleme iluzorii, ireale sau pe lucruri care nu se vor întâmpla niciodată. Dacă vom renunţa la îngrijorare, mintea ne va deveni liberă.

  1. Doar azi nu îmi va fi frică

 Frica este determinată de grija excesivă extinsă, asupra oricărei probleme reale sau pur şi simplu închipuite. Îngrijorarea permanentă şi centrarea acesteia pe o singură problemă determină frica. Frica întreţine îngrijorarea, la fel cum grija determină frica. Frica este paralizantă pentru sistemul nervos, slăbeşte energia rinichilor, contractă musculatura şi perturbă legătura cu Divinul.

  1. Doar azi îmi voi face munca cinstit

 Termenii importanţi aici sunt munca şi cinstea. Munca poate fi de două tipuri: una exterioară, pentru care ai urmat o anumită pregătire într-un domeniu şi pe care o desfăşori, de regulă, în beneficiul celorlalţi, şi cea interioară care reprezintă propria abilitate de a lucra cu tine însuţi, asupra unor aspecte ce trebuie modificate sau schimbate în interior pentru a produce vindecarea. Ambele aspecte sunt la fel de importante şi niciunul nu trebuie neglijat în detrimentul celuilalt. Ambele reprezintă darurile omului către Creator. Cinstea este reprezentată de sinceritatea, puritatea şi deschiderea inimii atunci când lucrezi. Pentru a fi sincer trebuie să începi mai întâi cu tine însuţi, pentru că în momentul în care ai o relaţie corectă cu tine, poţi extinde, fără nicio dificultate, acest concept şi la cei cu care intri în contact. În acel moment începi să vezi lucrurile în adevărata lor lumină, exact aşa cum apar în realitate, putând să le apreciezi cu exactitate. Iar apreciindu-le corect, vei găsi întotdeauna o cale prin care să le rezolvi. În măsura în care aplicaţi acest principiu, Universul vă va recompensa întotdeauna onest, cu acelaşi respect pe care dumneavoastră l-aţi avut pentru munca depusă.

  1. Doar azi voi fi recunoscător pentru multiplele binecuvântări

 Cel mai important lucru în viaţa este de a şti să mulţumeşti. Fie cu voce tare, fie cu bucurie în glas, fie în tăcere printr-un simplu gând. Puţini dintre noi ne oprim măcar o singură clipă să ne gândim la ceea ce avem bun, plăcut şi de valoare în acest moment din viaţa noastră. De regulă, ne concentrăm atenţia asupra a ceea ce am dori să realizăm şi nu asupra conştientizării propriei noastre abundenţe spirituale. Noi toţi avem ca origine Spiritul! Faceţi un mic exerciţiu zilnic: preţ de câteva minute centraţi-vă atenţia asupra a ceea ce aveţi şi ce se manifestă acum în viaţa dumneavoastră. Încercaţi în fiecare zi să vedeţi abundenţa Universului în fiecare părticică a vieţii voastre. Astfel ea va fi atrasă automat în viaţa voastră, pentru că gândurile sunt energie, iar nivelul vibraţiilor acestora va determina ceea ce veţi experimenta în viaţă. Adică propria realitate!

 Prin practicarea conştientă a Principiilor Vieţii începe drumul iertării, drumul păcii interioare, calea autovindecării. Repetate zilnic, ele pătrund adânc în subconştientul nostru, îl modifică, ne schimbă comportamentul, ne recreează caracterul şi ne îndeplinesc destinul.

 Dr. Aurelian Curin, maestru Reiki linia traditionala Takata

 

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *