Primele patru chakre

  1. Chakra Rădăcină (Muladhara – Supraviețuire)

Chakra Rădăcină are culoarea roșie și are de-a face cu frica și instinctul de supraviețuire și este localizată la baza coloanei vertebrale. Este benefic să se elimine temerile pentru a trece ușor prin viață. Dacă vă simțiți obosiți, nervoși sau speriați puteți purta mai mult roșu. Puteți folosi cristale cu efecte stabilizatoare, de curățare, cu efect energizant, echilibrant, protector și vindecător.

 Meditați asupra fricilor și acceptați faptul că fac parte din propria persoană, acceptând că provin din ego și din imaginației. Rostiți mantra „LAM” în timp ce țineți vârfurile degetelor mare și arătător lipite.

  1. Chakra Sacrală (Swadhisthana – Sexualitate)

Chakra Sacrală domină tot ce ține de relații și sentimentul de vină. Pentru o bună funcționare a acestei chakre este recomandat să fiți foarte sinceri și deschiși în toate relațiile pe care le aveți, de orice natură ar fi ele. Puteți folosi culoarea portocaliu. Dezvoltați-vă creativitatea, dansați mișcându-vă bazinul. Folosiți cristale pentru a o curăța și pentru a-i amplifica puterea, echilibra, proteja.

 Când meditați pentru această chakra concentrați-vă pe ce nu merge bine în relațiile dvs, găsiți-vă motive pentru care sunteți recunoscători. Practicați mudra acestei chakre în timp ce rostiți silaba „VAM”.

  1. Chakra Plexului Solar (Manipura – Putere)

Chakra Plexului Solar este în strânsă legătură cu sinele, mândria și încrederea în sine. Ce vă motivează cel mai tare? Dacă căutați aprobarea sau aprecierea celor din jur, dacă sunteți timizi sau aroganți, dominanți sau nu aveți încredere în forțele proprii acest lucru indică funcționarea defectuoasă a acestei chakre. Toate acestea atrag dezechilibre în organism sau extreme de energie. Această chakra este dominată de culoarea galben și pentru a o încărca aveți nevoie de haine galbene, alimente galbene, baie de soare și de cristale care să vă curețe, vindece, echilibreze și protejeze.

Folosiți mudra pentru această chakra și rostiți manta „Ram”.

  1. Chakra Inimii (Anahata – Iubire)

Chakra inimii are legătură cu dragostea, empatia și durerea sufletească, compasiunea, toleranța, blândețea, capacitatea de a ta și de a primi iubire, grija față de alte ființe, înțelegerea față de greșelile altcuiva țin de această. Trebuie eliminat egoismul și așteptările. O ajută culoarea verde și cristale energizante și echilibrante, precum Jadeul sau Quartzul Roz. 

Pentru a medita corect în ajutorul acestei chakre trebuie să stați așezați turcește, cu picioarele încrucișate, unind vârfurile degetelor arătător și pe cel mare. Puneți mâna stânga pe genunchiul stâng și mâna dreapta în dreptul sternului și cântați „YAM”.

,

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *