POZIŢIILE REIKI

 

POZIŢIILE REIKI PENTRU CAP

Poziţia numărul unu (C1) constă în aplicarea palmelor pe faţă, podul palmelor fiind situat la nivelul ochilor, palmele pot fi ţinute lipite una de cealaltă de-a lungul degetelor mici ale mâinilor. Nasul rămâne liber, pentru a nu jena respiraţia. Cât timp se face tratament pentru această poziţie, ochii sunt închişi şi, evident, nu se poartă ochelari.

Această poziţie este foarte indicată în cazul afecţiunilor oculare (iritaţii, cataractă, glaucom, daltonism, hipermetropie, miopie, astigmatism), afecţiuni nazale (sinuzită nazală, lipsa mirosului-anosmie, rinite), alergii (febra fânului, alergie la polen, rinită alergică), dureri de cap, accidente vasculare cerebrale. De asemenea, este indicată pentru reducerea stressului şi pentru relaxare. Permite o mai bună exprimare a conceptelor intelectuale şi o concentrare mentală mai performantă. Dezvoltă intuiţia şi ajută la regăsirea sinelui individului.

Poziţia numărul doi (C2)

Palmele se vor aplica de o parte şi de cealaltă a capului, la nivelul tâmplelor. Această poziţie contribuie la echilibrarea ambelor emisfere cerebrale, la rezolvarea problemelor de învăţare, memorie sau de coordonare motorie. Este indicată în cazul migrenelor, traumatismelor craniene, tulburărilor circulatorii, convulsiilor de orice natură, depresiei şi pentru a controla senzaţia de frică.

Poziţia numărul trei (C3)

În această poziţie palmele se vor aplica vertical, una lângă cealaltă în zona occipitală. Este indicată pentru efectele deosebite în problemele oculare, în special pentru cele care afectează nervul optic şi cortexul vizual, migrene, accidente vasculare cerebrale, sângerări nazale, dar şi pentru controlul greutăţii corporale sau insomnie.

Poziţia este foarte utilă în cazul şocurilor mental-emoţionale, pentru dobândirea echilibrului. Promovează o stare profundă de relaxare.

Poziţia numărul patru (C4)

Palmele se vor aplica în jurul gâtului, dar acesta nu va fi atins. Poziţia este eficace pentru afecţiuni ale coardelor vocale, traheita, laringotraheita, tiroidita, hipo şi hipertiroidie, paratiroidita, dar şi în cazuri de hipocalcemie sau spasmofilie. Creşte fluxul sangvin spre creier. Poate fi utilizată în cazul problemelor de vorbire, reglează tensiunea arterială, fiind utilă atât în hipertensiune, cât şi în hipotensiune arterială.

Ajută la dezvoltarea comunicării, creşte încrederea în sine, creativitatea şi expresivitatea şi duce la o stare de calm interior.

Poziţiile de mâini pentru partea din faţă a trunchiului

Poziţia numărul unu (T1)

Mâinile se vor aplica pe piept, cât mai aproape de baza gâtului. Poziţia este recunoscută ca foarte eficace în stimularea imunităţii organismului, fiind utilă în diverse infecţii (pneumonii, traheite, laringotraheite, răceli, gripă, bronşită), leucemie, eliminarea chisturilor şi tumorilor, astm bronşic. De asemenea, contribuie la reglarea ciclului menstrual. Promovează liniştea interioară, stabilitatea mentală şi armonia.

Este cunoscut de mai bine de câteva mii de ani un exerciţiu care era practicat de către toate şcolile iniţiatice şi anume lovirea uşoară a timusului de 10-20 ori în fiecare dimineaţă după trezire. Se crede că această activitate nu numai că vă ajută la trezire, dar va stimula şi sistemul imunitar (şi menţine tinereţea).

Există două poziţii, deosebit de interesante, care se pot practica drept variante ale celei descrise mai sus şi anume:

– pentru stimularea energiei (o mână va fi situată pe timus şi cealaltă pe plexul solar)

– pentru relaxare şi pentru combaterea insomniei (o mână va fi aplicată pe timus şi cealaltă pe inimă).

Poziţia numărul doi (T2)

Palmele se vor aplica pe corp, cu vârfurile degetelor atingându-se la nivelul plexului solar. Poziţia este indicată pentru majoritatea afecţiunilor inimii şi plămânilor (infarct miocardic, insuficienţă cardiacă, tulburări de ritm cardiac, hipertensiune, hipotensiune, bronşite, astm bronşic, pneumonii).

Prin aplicarea acestei poziţii va creşte capacitatea de a iubi la toate nivelele fiinţei dumneavoastră, se vor reduce emoţiile negative, va fi promovată încrederea.

În cazul femeilor, această zonă este considerată intimă, de aceea, în cazul în care faceţi tratamentul altei persoane, nu trebuie să o atingeţi. Puteţi lucra în câmpul eteric al pacientei, plasându-vă mâinile la circa 3-5 cm deasupra corpului.

Poziţia numărul trei (T3)

Palmele se aplică sub coaste, atingându-le chiar, cu marginea superioară. Este extrem de benefică asupra majorităţii organelor abdominale, fiind recomandată în afecţiuni ale pancreasului (pancreatite, diabet zaharat, chist sau tumoare pancreatică), splenice (leucemii), ale vezicii biliare (dischinezii biliare, calculi biliari), hepatice (hepatita), ale stomacului (gastrite, ulcer gastric) sau ale intestinelor (ulcer duodenal). Este cunoscută ca utilă pentru o energizare rapidă.

Poziţia numărul patru (T4)

Ambele palme se aplică sub forma de V în zona pelviană. Poziţia este recomandată pentru afecţiuni ovariene (anexite, chisturi), afecţiuni ale uterului (fibroame, chisturi, tumori benigne), probleme menstruale, afecţiuni ale prostatei (prostatita), infecţii ale vezicii urinare (cistite), afecţiuni ale rectului (rectocolite), artrite, constipaţii sau diaree.

Poziţiile Reiki pentru partea din spate a trunchiului

Poziţia numărul unu (S1)

Ambele palme se vor aplica în zona umerilor, cu vârfurile degetelor îndreptate în jos. Poziţia este eficientă pentru tratarea spondilozei cervicale, afecţiunilor articulaţiei scapulo-humerale, astmului bronşic, oboselii, pentru reducerea stressului şi obţinerea relaxării.

Poziţia numărul doi (S2)

În această poziţie o palmă se plasează pe partea din faţă a trunchiului, la nivelul sternului, iar cealaltă se aplică pe spate, în zona corespondentă, pe mijlocul coloanei vertebrale. Nu contează care dintre mâini este situată în faţă şi care în spate. Poziţia este utilă în rezolvarea problemelor de coloană vertebrală, pentru afecţiuni pulmonare, cardiace, în cazuri de insomnie, pentru obţinerea relaxării prin acţiunea palmei la nivelul “punctului celor 100 de oboseli” – un punct reflex cunoscut de medicina orientală, în care se acumulează întreaga oboseală a organismului şi care, atunci când este stimulat, duce la o relaxare totală a musculaturii spatelui.

Poziţia numărul trei (S3)

Palmele sunt situate de o parte şi de alta a coloanei vertebrale, în zona rinichilor. Poziţia este recomandabilă pentru hipertensiune, şoc, afecţiuni renale (infecţii, calculi, chisturi renale, rinichi malformat), probleme ale coloanei vertebrale, în regiunea lombară. Este considerată o poziţie de liniştire, relaxare şi clarificare a opţiunilor.

Poziţia numărul patru (S4)

Ambele palme sunt aplicate în V, deasupra coccisului. Această poziţie este recomandabilă pentru dureri lombare, sciatică, afecţiuni ale aparatului genito-urinar, dezintoxicarea organismului, coxartroză, constipaţie. Prin această poziţie se stimulează energia sexuală.

, ,

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *