Posturi şi alte practici yoga pentru a pierde rapid în greutate

 

 

Posturile yoga joacă un rol important pierderea în greutate în mod natural (pot „topi” grăsimea abdominală).

Obezitatea este, în principal excesul de grăsime într-un organism. Putem vedea obezitate la orice vârstă, atât la copii cât şi la persoane în vârstă. Aceasta poate avea un efect negativ asupra inimii, rinichilor, ficatului, articulaţiilor, genunchilor, boli cardiovasculare, diabet de tip 2, tipuri minore de cancer, precum şi imunitate la insulină. În afară de faptul că excesul de grăsime afectează încrederea în sine.

Există mai multe motive pentru creșterea în greutate: stresul, toxicitate ridicată, consum de cantități mari de alimente, lipsa de activitate fizică, genetica, din motive medicale, sau afecțiuni psihice, somn insuficient, medicamente, metabolismul bazal scazut, etc.

Yoga este cel mai bun mod de a relaxa corpul și mintea. Stresul este principalul motiv pentru creșterea în greutate. Practica yoga ajută la reducerea stresului.

Zi cu zi practica yogasana si pranayama elimina toxine din corp. Atunci când rinichi sau ficatul nu funcționează în mod corespunzător corpul tinde să crească în greutate. Pranayama este cel mai bun exercițiu de respirație, care ajută la eliminarea toxinelor,  acest lucru ajută la scăderea în greutate în mod natural.

Practicarea regulată a yoga activează glandei tiroide. În cazul în care glanda tiroidă nu funcționează cum trebuie atunci creşterea în greutate este sigură.

Practica yoga ajută la îmbunătățirea metabolismului şi în vindecarea problemelor gastro-intestinale, tulburărilor de stomac, întăreşte muşchiul şi aduce flexibilitate în corp.

Yoga ajută la reducerea grăsimilor abdominale, dacă se practică în mod regulat. Yoga este un tip de exerciții fizice și mentale, care ajută la scăderea în greutate. Yoga aduce echilibru între minte, trup şi suflet.

Posturi şi alte practici yoga pentru a pierde rapid în greutate:

 Dhanurasana (Postura arcului)

Surya Namaskar (Salutul soarelui)

Kapalbhati pranayama

Sarvangasana

Paschimottanasana

Halasana

Bhujangasana (postura cobrei)

Vatayanasana (postura eliminării gazelor)

Padanghusthasana

Shalabasana (Postura lăcustei)

Bhekasana

Yoni asana

Katichakrasana (postura roţii lombare)

Naukasana (barca)

Kumbhakasana (scândura)

Puteţi repeta câteva minute, de 4-5 ori pe zi aceste asane sau doar câteva dintre ele.

 Dhanurasana (postura arcului), această poziție este excelentă pentru întarirea zonei abdominale, dar pentru cele mai bune rezultate ar trebui să încercați balansarea în timp ce stați în această poziție pentru a lucra într-adevăr abdomenul. Această poziție este utilă pentru a se întinde întregul corp și consolidează spatele, dar, în același timp, este foarte bun la stimularea digestiei şi ajută în eliminarea constipației.

Bhujangasana (postura cobrei)

Printre alte beneficii, asana cobrei subţiată abdomenul și, în același timp, îmbunătățește partea superioară a corpului prin creșterea rezistenței și flexibilitatea coloanei vertebrale.

Precauție – dacă suferiți de orice leziuni ale spatelui, hernii şi ulcere, sau dacă sunteți gravidă evitaţi această poziție.

Naukasana (barca)

Este incredibil de eficientă la arderea grasimilor abdominale și ajută, de asemenea, la consolidarea picioarelor şi muşchilor spatelui.

Vatayanasana (postura eliminării gazelor) (Pavanamukthasana)

Are diverse beneficii: subţiază abdomenul, elimină gazele, elimină durerile de spate şi şolduri, stimulează metabolismul, restabileşte nivelul pH-ului la nivelul stomacului și ajută în caz de constipație.

Pentru cele mai bune efecte practicaţi acestă poziție imediat după ce vă treziţi, și dacă este posibil, să se facă de 3-5 ori pe zi, de două-trei ori pe săptămână, cu zile de pauză între ele.

Kumbhakasana (scândura)

Această asană, cu siguranţă este una dintre cele mai populare și mai ușoare poziții de yoga. Această poziţie este utilă pentru arderea grasimilor abdominale, dar de asemenea, „întăreşte” braţele, umerii, spatele, coapsele şi muşchii feselor.

Sfaturi Yoga pentru a pierde în greutate:

Nu ar trebui să se mănânce alimente grase şi alimente prajite. A se evita mâncatul în exces. Se pot servi 5 până la 7 mese mici pe parcursul zilei.

 Exercitiile fizice regulate sunt obligatorii pentru rezultate mai bune. Alergarea, joggingul și înotul sunt, de asemenea, exerciții foarte eficiente care, efectuate în mod regulat, stimulează metabolismul şi sunt utile pentru îmbunătățirea circulației sângelui. Yoga poate avea aceeași eficiență (în pierderes de grăsime), asociată şi cu o dietă adecvată.

Puteți începe dimineaţa bând un pahar de apă sau suc de fructe, și apoi să efectuaţi exerciții de yoga , timp de 1 lună și veţi vedea minunea, veţi pierde 5 -10 kg.

Țineți minte că tensiunile și grijile sunt direct legate de stomac şi duc la indigestie și constipație.

 

 

 

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *