POSTUL – UN ALIMENT DE TAINĂ

Structurile vieţii, în funcţie de diversele stări de evoluţie reprezintă diverse stări de complexitate. Alimentându-se, organismul asimilează aceste structuri, de la vegetal la animal, rupând astfel legăturile lor structurale. Cu cât structura alimentului este mai complexă, organismul asimilat mai evoluat fitogenetic, cu atât procesele de fermentaţie sunt mai energice. Fermentului care ajută la digerarea cărnii îi corespunde un nivel energetic foarte excitat iar celui care digeră un aliment vegetal crud, un nivel de minimă excitaţie. Vegetalele, lactatele, carnea, ouăle corespund la tot atâtea nivele energetice. A mânca alimente crude are semnificaţia revenirii unor structuri vii umane, pe nivelul cel mai puţin excitat dar cu potenţial informaţional maxim şi este un fapt demonstrat că apa biologică din alimentele crude este un foarte bun rezonator cu câmpul fundamental.

Un post după o alimentaţie de crudităţi ar putea genera o superradianţă coerentă de tip biolaser. După ce nivelele cel mai puţin excitate au fost populate de energia fotonilor luaţi din alimentaţia cu crudităţi intrarea într-un regim hipometabolic produce saltul fiinţei pe nivel fundamental şi eliminarea energiei suplimentare sub forma cuantelor de lumină. Această radiantă fotonică profundă, bazală, este foarte unificatoare, şi profund organizatoare a naturii. Noi o primim şi o dăm, este în noi şi totuşi dincolo de noi. Fiecare poate participa la stimularea acestui câmp profund care induce ordinea în activitatea personală, colectivă şi cosmică.

Există mai multe nivele de participare mergând de la o stimulare directă a acestei superradianţe coerente prin postul total sau alimentaţia cu crudităţi şi până la o participare de tip „prima non nocere” (MAI ÎNAINTE DE TOATE SĂ NU DĂUNEZI (PERTURBI)), care este efectul pozitiv de a nu perturba coerenţa generală creată de ceilalţi.

Vom începe descrierea posibilităţii de participare la această modalitate antientropică cu primul nivel – „mai întâi să nu faci rău”. Aceasta este o participare prin normalitate. Chiar şi o stare de normalitate este un grad mare de participare căci în starea normală noi generăm o atmosferă pozitivă şi este ştiut că în starea normală creierul generează în proporţie mare unde alfa. Iar acest ritm este generator de ordine şi bucurie. Dimpotrivă, un act de violenţă asupra propriului organism: droguri, alcool, sau asupra mediului, perturbă coerenţa generală. Un film de groază vizionat la TV, prin stările empatice perturbatoare pe care le generează, este o undă distructivă. Atunci rezonanţa sferei sociale la unda profundă de ordine este împiedicată şi de asemenea este diminuată posibilitatea societăţii de a se reface, regenera, bucura şi organiza prin informaţie profundă.

Un alt nivel de participare se realizează prin postul obişnuit care constă în consumarea numai de alimentele vegetale. O eficienţă deosebită este însă realizată prin alimentaţia de crudităţi (vegetale crude). În concepţia ştiinţifică acest tip de alimentaţie nu este o opţiune negativă – „să nu mănânci carne” ci o formă pozitivă de a te alimenta, în care stâlpii de bază în alimentaţie: proteinele, caloriile, vitaminele, mineralele, fibrele sunt mai puternic consolidaţi decât în orice alt tip de alimentaţie. Menţionăm că, de exemplu, grâul încolţit este la fel de bogat în proteine ca şi carnea şi repartiţia aminoacizilor în proteină e la fel de bună.

Noi suntem chiar fără să ştim ceea ce mâncăm… Suntem înainte de toate fluxul cosmic de energie şi informaţie care trece prin noi. Alimentele vegetale sunt lumină „solidificată”, energia legăturilor covalente din moleculele ce alcătuiesc diferitele alimente este reprezentată de energia din cuantele luminii solare. Cu cât un individ mănâncă un procent mai mare de alimente vegetale şi cu cât acestea sunt mai puţin preparate cu atât el radiază mai mult în jurul lui lumină subtilă, spirituală. Energia din compuşii alimentari, după ce a fost desprinsă din legăturile chimice şi utilizată pentru activitatea biologică, este după aceea redată mediului sub forma fotonilor identici cu cei proveniţi de soare. O comunitate care mănâncă „lumină” se leagă inefabil prin lumină, comunică prin lumină. În spiritualitate cel care se alimentează fără carne permanent anticipează însă de pe acest pământ Împărăţia cerurilor. Biologul Lyal Watsson în „SUPRANATURALUL” arată că stările de alimentaţia vegetariană sunt în mare măsură asemănătoare stărilor de meditaţie. Ambele sunt stări hipometabolice caracterizate de scăderea ratei respiratorii şi ridicarea presiunii acidului carbonic. Coerenţa potenţialelor de acţiune în aceste stări ne face să le comparăm cu structurile disipative descrise de Prigogine. Fie că acestea sunt republici de „celule” ca în cazul organismului uman, sau comunităţi umane ele sunt sisteme în care totul comunică cu totul, fiecare element fiind înştiinţat de comportarea ansamblului.

În fine, nivelul cel mai înalt de participare este postul total. Acesta este însă o tehnică riguroasă şi amănuntele în special cele legate de durată şi revenire sunt foarte importante.

Astfel abordată, alimentaţia este un act individual dar şi profund spiritual de fuziune. Fuziune înseamnă a uni împreună şi alimentaţia are o stare capacitate de a comunica. Într-o împreună făptuire acest gest devine o forţă unificatoare a omului cu oamenii şi a oamenilor ca Dumnezeu. Oamenii comunică între ei prin magistralele de lumină într-o comuniune tăcută, profundă. . . Ceea ce ştie cineva este potenţial cunoscut şi de ceilalţi. Ceea ce învaţă unul este în esenţă predat tuturor. Comunitatea cam ţine post folosind un moment de sincronizare cultural cu ocazia sărbătorilor religioase este o fiinţă multidimensională comunicând pe multiple nivele energetice şi care este în final modificată prin nivelul fundamental al luminii clare infinite cu care intră în rezonanţă. Prin utilizarea unui sincronizator natural (fazele lunii, echinox şi solstiţiu) oamenii intră de asemenea în comuniune cu natura. În post, fiinţa omului expandată la infinit include în sine fiinţa celorlalţi şi fiinţa naturii. Omul se integrează în adevăratul său corp de glorie în care sângele curge, prin canale de lumină în toată fiinţa cosmosului. Postul este prilejul unui extaz cosmic. Într-o împreună făptuire el ar putea vindeca individul, societatea şi universul . Îndrăzniţi, miracolul se produce adesea după un anumit interval de zile de post.

 

,

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *