PLANETELE RETROGRADE; AXELE KARMICE.

 

PLANETELE RETROGRADE:

O planetă retrogradă este o planetă care pare să se mişte în sensul invers al zodiacului (de la Berbec la Vărsător prin Peşti). mişcarea aparentă în sens invers este rezultatul compunerii mişcării Pământului în jurul Soarelui, cu cea a planetei respective în jurul Soarelui. De aici rezultă că cele două luminării, Soarele şi Luna, care au mişcări simple, necompuse, în jurul Pământului (punct de vedere geocentric), nu sunt niciodată retrograde.

Planetele retrograde în temă, nu acţionează negativ, ci de o manieră mai introvertită decât o planetă directă. În plus, se produce o confuzie între utilizarea acestei funcţii în vieţile trecute şi ce se poate face în viaţa prezentă, ca şi cum individul ar dori să regreseze în trecut pentru a-şi continua o anumită activitate sau ca şi cum el ar dori să-şi rezolve o problemă pe care n-a putut s-o rezolve într-o precedentă existenţă.

Planeta retrogradă îl conectează pe individ cu karma sa şi-l determină să retrăiască, fără încetare, aceleaşi situaţii, să întâlnească mereu aceleaşi persoane (cunoscute în alte vieţi).

Utilizând tehnica direcţiunilor secundare (o zi= un an) şi consultând efemeridele, se poate vedea cât timp o planetă retrogradă la naştere îşi păstrează caracterul sau retrograd.

Aceasta nu înseamnă că de la o anumită vârstă planeta natală nu mai este retrogradă, ci că din acest moment există oportunitate de a înţelege şi de a exprima funcţia sa, de o manieră mai directă, mai exteriorizată. Adesea, anul care corespunde schimbării sensului de mişcare, devine important pentru individ prin domeniul indicat de planeta ce îl guvernează; sau este vorba de o întâlnire importantă. (În special cu Mercur şi Venus).

Uneori se întâmplă fenomenul invers: dacă există o planetă directă în harta natală şi, la o anumită vârstă, ea devine retrogradă, aceasta poate însemna că, începând de atunci, individul va utiliza această planetă de o manieră mai interiorizată, mai reflexivă, mai emoţională sau mai spirituală.

Cele mai semnificative retrogradaţii sunt cele ale lui Mercur, Venus şi Marte, care reprezintă triunghiul inferior al teoriei triunghiurilor. Când una din cele trei planete este retrogradă, planul respectiv este puternic legat de vieţile trecute, ceea ce facilitează înţelegerea karmei, dacă persoana respectivă ajunge să facă diferenţa între situaţiile care sunt replica celor pe care le-a trăit altădată, şi între ceea ce trebuie să trăiască şi să înţeleagă în viaţa sa actuală, ceea ce nu este întotdeauna evident. Pozitiv, planetele retrograde permit o introspecţie mai uşoară, ceea ce poate să-l ajute pe individ.

AXELE KARMICE

Când harta cerului prezintă una sau mai multe planete individuale (Soarele, Luna, Mercur, Venus sau Marte) pe aceeaşi axă cu semne karmice ca Saturn, Pluton, Lilith, Neptun, Luna sau nodurile lunare (uneori se poate adaugă axa AS-DS sau MC-FC, avem un model karmic relevând opoziţii care semnifică un echilibru de găsit.

Modelul karmic arată ceea ce trebuie să lucreze individul în actuala existenţă, pentru a găsi un echilibru într-un anumit domeniu, şi ce tip de problemă a înfruntat el deja, în precedentele sale vieţi problema care a creat acest tip de karmă.

Chiar în astrologia clasică, axele sunt importante şi se poate deduce o informaţie apreciabilă prin studiul lor. În astrologia karmică, ele sunt foarte semnificative pentru ceea ce se continuă dintr-o viaţă în alta. Cu cât axa pusă în evidenţă conţine un număr mai mare de planete, ea semnifică o karmă mai grea, moştenită adesea din foarte multe existenţe. Acest tip de karmă (accentuarea unei axe) naşte un simţ al obligaţiilor, căci individul s-a reîncarnat mai ales pentru a rezolva această karmă şi pentru a găsi un echilibru între cei doi poli.

Există şase axe de semne în analogie cu şase axe ale caselor:

-axa relaţională Berbec-Balanţă, în analogie cu axa caselor I-VII.

-axa posesiunilor Taur-Scorpion, în analogie cu axa caselor II-VIII.

-axa gândirii Gemeni-Săgetător, în analogie cu axa caselor III-IX.

-axa familială Cancer-Capricorn, în analogie cu axa caselor IV-X.

-axa afectivă Leu-Vărsător, în analogie cu axa caselor V-XI

-axa sănătăţii şi a limitărilor Fecioară-Peşti, în analogie cu axa caselor VI-XII.

-Cursuri Astrologie Karmică

,

Navigare în articol

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *