PLANETELE ÎN SEMNELE ZODIACALE

SOARELE ÎN SEMNELE ZODIACALE

Soarele în Berbec: energia solară se exprimă cu uşurinţă atunci când este vorba de a viriliza, a dinamiza, a stimula sau a încălzi. Energia solară devine uneori prea uscătoare, ceea ce se poate traduce printr-o lipsă de generozitate în distribuire sau printr-un caracter brutal al anumitor reacţii.

Soarele în Taur: energia solară câştigă în regularitate şi se exprimă mai cu putere. Doar funcţiile mai masculine cum ar fi creativitatea şi autoritatea sunt puţin mai slăbite în acest semn foarte feminin.

Soarele în Gemeni: energia solară câştigă în vivacitate, fără să fie cu adevărat stimulata sau inhibată. Ea tinde uneori să devină instabilă.

Soarele în Rac: este o poziţie destul de favorabilă fecundităţii, dar mai degrabă defavorabilă pentru ceea ce sunt considerate valori masculine; căldură atât la nivel psihologic cât şi la nivel metabolic, şi funcţii de distribuire. Racul tinde să închidă, să închisteze, favorizează închiderea în sine.

Soarele în Leu: poziţia cea mai favorabilă exprimării energiei solare, slăvită şi întărită în toate aspectele sale.

Soarele în Fecioară: calităţile solare de generozitate, de expansiune, de vitalitate şi de măreţie nu se exprimă cel mai bine în acest semn care tinde să restrângă, să limiteze şi să disciplineze. Regele este aici în aceleaşi condiţii ca plebea.

Soarele în Balanţa: poziţie dificilă pentru exprimarea calităţilor solare. Semnul este foarte feminin şi pasiv, ceea ce constituie un obstacol în calea puterii de strălucire a astrului.

Soarele în Scorpion: poziţie relativ favorabilă, îndeosebi asupra polului afectiv, creativ şi masculin al energiei solare, care câştigă aici în puterea şi profunzimea acţiunii. Dar această energie este mai focalizată spre interior, pierde puţin din strălucire şi în iradiere spre exterior.

Soarele în Săgetător: poziţie medie. Energia solara se exprimă corect, fără obstacole. Sunt favorizate funcţiile de distribuire şi de expansiune.

Soarele în Capricorn: pe plan psihologic, ambiţia este stimulata, dar, dintr-un punct de vedere general, strălucirea energiei solare este slăbită în acest semn care corespunde perioadei celei mai sumbre şi mai reci a anului.

Soarele în Vărsător: încă o poziţie dificilă pentru valorile solare. Afirmarea de sine, centralizarea sunt în contradicţie cu caracterul descentralizator şi „democratizant” al semnului. Ordinea şi organizarea necesare unei bune distribuiri a energiei solare tind să slăbească.

Soarele în Peşti: energia solară se exprimă cu dificultate, în această lume neclară şi eterata. Dacă, pe plan psihologic, o asemenea poziţie poate să aducă intuiţie, pe plan energetic, ea nu semnifica decât diluţie şi pierdere pentru facultăţile solare.

 

LUNA ÎN SEMNELE ZODIACALE

Luna în Berbec: energia lunară se exprimă cu dificultate sau într-o manieră mai puţin ortodoxă. Cresc tendinţele la instabilitate, la neregularitate (de exemplu la nivelul ciclului menstrual, al poftei de mâncare, al creşterii). Feminitatea este slăbită, energiile lunare sunt virilizate. Această poziţie favorizează activitatea şi limitează pierderea sau stagnarea lichidelor.

Luna în Taur: energia lunară este întărită de polaritatea sa nutritivă, anabolizantă, aceea care permite acumularea de materiale şi lactaţia. Ea câştigă în regularitate şi stabilitate.

Luna în Gemeni: creşterea tendinţelor în neregularitate şi instabilitate: nervozitate, agitaţie. Puţin propice dezvoltării formelor corporale şi a rezervelor energetice, precum şi somnului.

Luna în Rac: energia lunară este întărită în toate funcţiile şi calităţile sale, fie că este vorba despre feminitate, maternitate, nutriţie sau asimilare.

Luna în Leu: Luna tinde să se „solarizeze”. Slăbire a valorilor feminine, Yin. Predominanţa proceselor conştiente. Favorabilă creşterii şi anabolismului, care au de asemenea nevoie de căldură.

Luna în Fecioară: energia lunară e disciplinată, regularizată în funcţie de nevoi (regimuri, diete, pofte refulate sau analizate). Pierde din spontaneitate şi instinctivitate.

Luna în Balanţă: echilibrează energia lunară şi-i calmează iregularităţile fără ca totuşi să o inhibe. Favorabilă fecundităţii.

Luna în Scorpion: energia lunară este „desfăcută” şi câştigă în impulsivitate şi putere. Favorabilă sexualităţii şi fecundităţii.

Luna în Săgetător: este favorizată mişcarea în detrimentul formei. Sunt stimulate metabolismul şi creşterea. în rest, poziţie medie în care energia lunară nu este nici slăbită nici întărită.

Luna în Capricorn: energia lunară se exprimă cu dificultate. Tot ceea ce este legat de feminitate şi de maternitate este slăbit, blocat sau sublimat. Funcţionarea instinctivă este disciplinată sau refulată. Uneori, tendinţa la lăcomie, de exemplu în domeniul alimentar

Luna în Vărsător: poziţie ce întăreşte neregularitatea, instabilitatea şi originalitatea energiei lunare, care capătă un câmp de acţiune mai global, mai social sau universal.

Luna în Peşti: orientează energia lunară spre domeniul psihic sau inconştient, întăreşte capacităţile vizionare sau tendinţele halucinatorii. Fecunditatea, maternitatea, creşterea şi nutriţia sunt favorizate.

 

MERCUR ÎN SEMNELE ZODIACALE

Mercur în Berbec: favorabil mişcărilor, schimburilor, sau transmiterilor. Dă energiei mercuriene un caracter foarte spontan şi impulsiv.

Mercur în Taur: temperează caracterul vioi şi rapid al energiei mercuriene care nu este blocată ci canalizată în beneficiul materiei şi construcţiei organice, şi care câştigă astfel în regularitate.

Mercur în Gemeni: întăreşte vitalitatea, precizia şi mobilitatea mercuriană, ceea ce, in extremis, poate aduce o tendinţa la instabilitate la toate nivelele. întăreşte facultăţile de adaptare, de mişcare şi de schimburi.

Mercur în Rac: moderează vivacitatea, întăreşte instabilitatea şi neregularitatea precum şi capacităţile de reacţie şi sensibilitatea internă.

Mercur în Leu: excelentă poziţie în ceea ce priveşte motricitatea, schimburile şi transmiterile. Acest semn fix moderează instabilitatea mercuriană.

Mercur în Fecioară: sunt întărite facultăţile de adaptare la nevoile organice şi precizia mişcărilor, uneori în detrimentul spontaneităţii şi al promptitudinii în percepţie şi reacţie.

Mercur în Balanţa: moderează fără să blocheze vioiciunea mercuriană, o adaptează nevoilor şi echilibrului.

Mercur în Scorpion: energia mercuriană este orientată spre profunzimile sau resursele ascunse ale organismului. Este favorabilă schimburilor şi vitalităţii. Reacţii puternice şi adaptate.

Mercur în Săgetător: pe când pe plan psihologic această poziţie este puţin favorabilă (dispersie, înţelegere globală mai degrabă decât analitică etc.), funcţiile energetice şi organice mercuriene, cum sunt schimburile şi mişcările, sunt mai degrabă stimulate în acest semn mutabil de Foc.

Mercur în Capricorn: situaţie inversă în raport cu Săgetătorul; altfel spus favorabilă concentrării intelectuale sau analizei, dar mişcările şi schimburile organice sunt mai degrabă inhibate.

Mercur în Vărsător favorabil adaptabilităţii, mişcărilor şi schimburilor, mai ales în suprafaţă, dar instabilitatea şi neregularitatea sunt crescute.

Mercur în Peşti: energia mercuriană este ca anesteziată, diluată; vioiciunea şi hotărârea sunt tocite, facultăţile de adaptare şi schimburi sunt slăbite.

 

VENUS ÎN SEMNELE ZODIACALE

Venus în Berbec: energia venusiană este supravoltată, ceea ce o deturnează de la funcţiile ei de echilibrare, moderaţie şi relaxare, este uscată, ceea ce-i perturbă proprietăţile lubrifiante şi emoliente. Virilizarea energiilor feminine (caractere sexuale secundare prea puţin marcate sau masculinizate).

Venus în Taur: energia venusiană se exprimă aici perfect. Sensibilitatea, echilibrarea, relaxarea, mlădierea sunt favorizate. Creşte poftele subiectului.

Venus în Gemeni: atmosfera Gemenilor stimulează energia venusiană fără să o usuce. Favorabilă funcţiilor de echilibrare şi de moderaţie, limitează tendinţa la lenevie la nivel psihologic ca şi la nivel organic. Funcţiile de stabilizare pot fi totuşi perturbate.

Venus în Rac: favorabilă funcţiilor de lubrifiere, de destindere şi de mlădiere. Creşte tendinţa la lenevie la toate nivelele. Favorabilă feminităţii.

Venus în Leu: poziţie mai puţin nefastă decât în Berbec. Energia venusiană este puternică, tendinţele la pasivitate sunt limitate. Mişcările emoţionale câştigă în intensitate. Puţin favorabilă caracterului emolient şi lubrifiant precum şi feminităţii.

Venus în Fecioara: echilibrarea şi moderarea sunt prea puţin perturbate. Aici sunt slăbite mai ales sensibilitatea şi funcţiile de lubrifiere şi destindere.

Venus în Balanţa: poziţie favorabilă pentru toate expresiile energiei venusiene, îndeosebi echilibrarea şi armonizarea.

Venus în Scorpion: energia venusiană este perturbata pentru că este nestăvilită şi clocotitoare. îi este greu să-şi joace rolul echilibrant, stabilizator şi moderator.

Venus în Săgetător: este semnul de Foc în care Venus se simte în largul ei. Aici se exprimă într-o manieră corectă, fără excese sau insuficienţe.

Venus în Capricorn: poziţie puţin favorabilă pentru exprimarea feminităţii, a funcţiilor de mlădiere, de lubrifiere. Funcţiile de echilibrare şi stabilizare pot fi exprimate corect.

Venus în Vărsător: destul de apropiat de poziţia din Gemeni pentru funcţiile organice şi energia corporală. Venus pierde aici mult din tendinţa ei de a îngreuna sau a încetini.

Venus în Peşti: favorabilă feminităţii şi funcţiilor de destindere şi de lubrifiere. Uneori, tendinţa la lenevie, la o lipsă de reacţie la stimulii agreabili.

 

MARTE ÎN SEMNELE ZODIACALE

Marte în Berbec: toate aspectele energiei marţiene sunt întărite. Dinamismul, impulsivitatea, capacităţile de reacţie, accelerarea mişcărilor şi virilitatea.

Marte în Taur: energia marţiană este jugulată, canalizată. Ea pierde din impulsivitate şi din spontaneitate, dar câştigă în regularitate, în stabilitate şi în perseverenţă, până la urmă deci în putere şi în capacitatea de acţiune.

Marte în Gemeni: favorabil dinamismului şi impulsivităţii, dar poate exacerba instabilitatea şi neregularitatea.

Marte în Rac: energia marţiană este inhibată, slăbită în toate expresiile ei, aşa cum ar fi un foc în apă. Ea se exprimă uneori în interior unde este refulată. Totuşi, unele reacţii instinctive sau impulsive pot fi exacerbate.

Marte în Leu: poziţie foarte favorabila pe plan energetic. Funcţiile marţiene sunt mai puţin exacerbate decât în Berbec, dar câştiga în stabilitate, în regularitate şi în putere. Poziţie foarte virilizantă.

Marte în Fecioara: puţin favorabilă impulsivităţii şi vioiciunii reacţiilor. Planeta clocotitoare este oarecum domesticită aici, energia ei este orientată spre activităţile necesare, dar focul marţian este totuşi mai puţin strâns decât în Rac.

Marte în Balanţa: feminizare a energiei marţiene, care pierde din impulsivitate, din virilitate şi dinamism.

Marte în Scorpion: energia marţiană câştigă in putere şi în continuitate (semn fix). Ea nu se manifesta neapărat în exterior ci tinde să lucreze în profunzime sau pornind din profunzime.

Marte în Săgetător poziţie destul de favorabilă pentru energia marţiană, care se află regularizată, adaptată şi integrată.

Marte în Capricorn: energia marţiană are aici un caracter desecant (uscător). Tinde să întărească şi să contracte. Poziţie puţin favorabilă spontaneităţii şi vioiciunii, dar care canalizează activitatea de o manieră exclusivă sau pentru o finalitate esenţială.

Marte în Vărsător: energia marţiană ia un caracter mai instabil şi neregulat. Pe de altă parte, ea se exprimă destul de liber dar superficial şi cu prea puţină putere. –

Marte în Peşti: poziţie puţin favorabilă motricitatii, dinamismului şi vioiciunii. Capacităţile impulsive şi acceleratoare sunt slăbite, diluate.

 

JUPITER ÎN SEMNELE ZODIACALE

Jupiter în Berbec: energia jupiteriană are tendinţa să se încălzească şi să câştige în spontaneitate. Favorabilă funcţiilor de sinteză, de expansiune şi de maturaţie. Defavorabilă pentru activitatea reglatoare şi armonizantă.

Jupiter în Taur: orientează energia jupiteriană spre anabolism, nutriţie, expansiune şi armonizare amplificând-o. Risc de a favoriza dilatarea sau hipertrofia.

Jupiter în Gemeni: energia jupiteriană pierde din stabilitate şi din putere. Superficialitatea semnului nu se potriveşte cu funcţiile de sinteză şi de maturaţie ale planetei.

Jupiter în Rac: favorabil energiei jupiteriene atunci când ea se exprimă în anabolism, construcţie şi pofti Caracterul închistant, favorizând replierea semnului, este contrar tendinţelor expansive şi extravertite ale lui Jupiter.

Jupiter în Leu: energia jupiteriană este puternică, dar poate să tindă spre hipertrofie şi exces, atât la nivel psihologic (orgoliu) cât şi energetic (pofte exagerate, obezitate, tumefacţii…).

Jupiter în Fecioară: puţin favorabil tendinţelor expansive şi de matu-raţie. Astrul este un pic blocat, ţinut, câmpul lui de acţiune este restrâns, limitat la activităţile şi nevoile obişnuite sau rutiniere.

Jupiter în Balanţă: poziţie favorabilă, în special pentru funcţiile de protecţie, de coordonare şi de armonizare.

Jupiter în Scorpion: energia astrului câştigă în putere şi profunzime. Sunt crescute capacităţile de a mobiliza energiile profunde şi esenţiale.

Jupiter în Săgetător: toate funcţiile jupiteriene sunt amplificate şi favorizate.

Jupiter în Capricorn: energia astrului se află în cea mai rea stare, contractată, blocată, incapabilă să se exprime la justa ei valoare. Capacităţile de expansiune se pot dezvolta într-un domeniu anume, limitat, dar ambiţios.

Jupiter în Vărsător: energia jupiteriană poate să se exprime cu generozitate.. Ea este îndeosebi orientată spre exterior. Puterea ei este destul de mare.

Jupiter în Peşti: poziţie foarte favorabilă funcţiilor jupiteriene, îndeosebi în ceea ce priveşte expansiunea şi universalizarea energiei.

Începând cu Saturn, planetele ocupă un semn zodiacal timp de mai mulţi ani. Dacă vom considera poziţia planetelor în semn într-un mod izolat, nu vom putea extrage indicaţii specifice unui individ. Totuşi, poziţia în case, patronajul caselor precum şi aspectările pot preciza şi desăvârşi informaţiile oferite.

 

SATURN ÎN SEMNELE ZODIACALE

Satura în Berbec: îl dinamizează pe Saturn, dă energiei sale un caracter neobişnuit, mai activ, mai agresiv, desecant şi contractant, şi îi limitează aspectul încetinitor şi obstruant

Saturn în Taur: energia saturniană câştigă în putere, în profunzimea acţiunii şi în regularitate. Este greu să modifici sau să blochezi aceste efecte (bune sau rele) în aceasta poziţie.

Saturn în Gemeni: Saturn este mai în largul lui. Impactul său este atenuat pentru ca este mai superficial şi difuz. Acţiunea lui de coeziune este perturbata.

Saturn în Rac: creşte tendinţele de izolare, de închistare şi inhibitorii ale astrului. Puterea de concentrare şi de cristalizare este limitata.

Saturn în Leu: căldura şi expansiunea semnului jenează capacităţile de concentrare, de cristalizare, de încetinire şi de răcire ale lui Saturn.

Saturn în Fecioara: poziţie care întăreşte caracterul structurant, inhibitor şi concentrant al lui Saturn.

Saturn în Balanţa: temperează şi armonizează energia saturniană ferind-o de excesele legate de natura ei (uscare, obstruare, retracţie).

Saturn în Scorpion: energia saturniană câştigă în putere, în profunzime şi în tenacitate.

Saturn în Săgetător: poziţie puţin favorabilă pe plan energetic şi organic, în special pentru capacităţile de concentrare, izolare şi de retracţie.

Saturn în Capricorn: toate proprietăţile lui Saturn sunt întărite şi se exprimă din plin.

Saturn în Vărsător: poziţie puţin favorabilă pentru capacităţile de concentrare, de retracţie şi de izolare. Energia saturniană îşi pierde din stabilitate. Ea are tendinţa să se focalizeze la suprafaţă, ceea ce este în schimb benefic pentru capacităţile astringente cutanate şi ale protecţiei faţă de elementele exterioare.

Saturn în Peşti: poziţie puţin favorabilă capacităţilor de concentrare, de cristalizare, de agregare şi de retracţie.

 

URANUS ÎN SEMNELE ZODIACALE

Uranus în Berbec: este exacerbat caracterul exploziv, hiperactiv şi instabil.

Uranus în Taur: moderează energia uraniană, care-şi pierde din explozivitate şi câştigă în stabilitate şi continuitate.

Uranus în Gemeni: energia uraniană câştigă în rapiditate şi în superficialitate, dar este totuşi mai puţin explozivă decât în Berbec.

Uranus în Rac: reacţiile pot fi violente, sensibilitatea poate fi exacerbată. Creşte instabilitatea energiei uraniene, care are tendinţa să se exprime mai în profunzime sau în sfere mai limitate.

Uranus în Leu: energia uraniană câştigă în putere, dar şi în stabilitate. Caracterul ei exploziv este superficial şi slăbit şi ea este mult mai accesibilă influentei centrilor de comandă.

Uranus în Fecioara: temperează şi disciplinează reactivitatea, spontaneitatea şi originalitatea uraniană.

Uranus în Balanţă: echilibrează energia uraniană, ce tinde să crească în vioiciune.

Uranus în Scorpion: poziţie explozivă, reacţii bruşte venind din profunzime, violente şi exagerate faţă de stimulii care le-au dat naştere.

Uranus în Săgetător poziţie medie. Energia uraniană nu este nici inhibată nici stimulata exagerat

Uranus în Capricorn: energia uraniană este inhibată, limitată. Ea nu se poate exprima liber. Este poziţia cea mai contrară exprimării caracterului acestei planete.

Uranus în Vărsător: poziţia cea mai propice exprimării libere şi corecte a calităţilor uraniene.

Uranus în Peşti: Uranus nu este în largul lui, energia lui tinde să se dilueze, să se tocească, doar dacă nu cumva ea reuşeşte să se exprime la un nivel mai subtil (sublimare).

 

NEPTUN ÎN SEMNELE ZODIACALE

Neptun în Berbec: Neptun nu este în poziţia cea mai bună. Sensibilitatea este uneori crescută dar proprietăţile de diluţie sunt perturbate.

Neptun în Taur: aceasta poziţie creşte sensibilitatea planetei. în schimb, facultăţile de subtilizare şi de sublimare sunt reduse.

Neptun în Gemeni: poziţie favorabilă pentru tendinţele sublimate şi fluidifiante. (Este diferit pe plan psihologic.)

Neptun în Rac: poziţie favorabilă pentru expresia diluantă a energiei neptuniene. Este mai puţin cazul pentru proprietăţile sublimate.

Neptun în Leu: poziţie contradictorie şi puţin propice energiei neptuniene.

Neptun în Fecioară: poziţie defavorabilă tuturor expresiilor de energie neptuniene.

Neptun în Balanţă: poziţie medie, care nici nu blochează nici nu stimulează în mod exagerat

Neptun în Scorpion: energia neptuniană este dinamizată. Ea are un impact şi un câmp de acţiune mai profund.

Neptun în Săgetător: mai puţin problematică decât poziţia în Leu. Stimulează funcţiile de sublimare dar este mai puţin propice pentru cele de diluţie.

Neptun în Capricorn: cel puţin la fel de nefastă energiei neptuniene ca şi poziţia din Fecioară. Pe plan energetic, contradicţia este totală.

Neptun în Vărsător: favorabilă tendinţelor sublimante şi subtilizante.

Neptun în Peşti: poziţia cea mai favorabilă exprimării energiilor neptuniene.

 

PLUTON ÎN SEMNELE ZODIACALE.

Pluton în Berbec: poziţie favorabilă energiei plutoniene, care tinde totuşi să se orienteze spre exterior în detrimentul profunzimii.

Pluton în Taur aspectul carnal şi sexual al lui Pluton este exacerbat. Tendinţele regeneratoare şi transformatoare se exprimă cu greu aici.

Pluton în Gemeni: aduce prea multă superficialitate pentru ca Pluton să se poată exprima corect şi puternic.

Pluton în Rac poziţie favorabilă exprimării energiei lui Pluton, în special în ceea ce priveşte creativitatea şi capacităţile de transmutare. Tendinţa de interiorizare este exacerbată.

Pluton în Leu: energia plutoniană câştigă în putere şi în continuitate. Ea tinde de asemenea, să se exteriorizeze mai mult.

Pluton în Fecioară: Pluton e reţinut, domestic. Capacităţile de mutaţie şi de tulburare sunt limitate sau se cantonează într-un domeniu precis.

Pluton în Balanţă: energia plutoniană îşi vede calităţile slăbind. Este mai temperată, mai armonioasă, mai puţin brută.

Pluton în Scorpion: poziţia cea mai favorabilă exprimării potenţialelor plutoniene.

Pluton în Săgetător, poziţie medie. Pluton nu poate să se exprime pe deplin dar nu este nici excesiv de blocat.

Pluton în Capricorn: capacităţile de mutaţie, de transformare şi regenerare sunt limitate sau se exprimă într-un cadru precis şi pe termen lung.

Pluton în Vărsător semnul orientează prea mult energia spre suprafaţă pentru ca Pluton, căruia îi place profunzimea, să se simtă în largul lui. Această poziţie întăreşte violenţa acţiunii plutoniene, care va avea tendinţa să se exprime sub formă de crize.

Pluton în Peşti: energia plutoniană pierde din putere, impactul său fizic este mai mic pentru că tinde să fie diluată şi sublimată.

Cursuri Astrologie

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *