Pildă:

   Există o poveste despre un Maestru iluminat care călătorea prin India. El a ajuns într-un sat în care a observat că acolo nici un copil nu se juca afară. „Unde sunt copiii?”, a întrebat Maestrul, „învăţătorule, în pădure este un şarpe uriaş care vine noaptea şi-i mănâncă – a răspuns unul dintre săteni. Ajută-ne, te rugăm!”

Atunci Maestrul s-a dus în pădure şi a chemat şarpele: „Şarpe, vino în faţa mea!”. Fiindcă toate fiinţele se supun unui Maestru iluminat, şarpele a ieşit din ascunzişul lui. „Şarpe, nu este bine că mănânci copiii acestui sat. Încetează să mai mănânci de acum încolo vreun copil!”, l-a mustrat Maestrul. Şarpele s-a ruşinat şi a răspuns: „Da, învăţătorule!”.

Maestrul iluminat a continuat să călătorească şi, peste zece ani, a ajuns în acelaşi sat unde a văzut copii de toate vârstele. Dar într-un colţ a observat un grup de copii ocupaţi cu o activitate intensă. El s-a apropiat şi l-a găsit pe şarpe înconjurat de copii, rănit şi aproape mort din cauza torturilor la care ei îl supuneau. Maestrul i-a alungat şi i-a spus şarpelui: „Prietene, cum de ai lăsat să ţi se petreacă aşa ceva?”. Şarpele a răspuns: „Învăţătorule, tu mi-ai spus că nu trebuie să mai mănânc copii”. Atunci Maestrul a oftat: „Vai, şarpe prost, ţi-am cerut să nu muşti, nu să nu sâsâi!”.

Aceasta au de învăţat abuzații într-o relație: să „sâsâie” încă de la primele semne ale abuzului într-o relaţie, ori de câte ori le este rănită sensibilitatea, ori de câte ori au nevoie de mai mult sprijin. Dacă simt că se profită de ei, mai întâi să spună că vor să se retragă din relaţie, şi abia după aceea să şi facă acest lucru, indiferent despre ce fel de retragere este vorba – fizică sau afectivă. Dacă se ajunge la abuz fără ca nimeni să semnaleze aceasta, atunci relaţia va avea efecte negative pentru toţii membrii ei.

Sursa: cartea Nodurile lunare

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *