Pildă: Călugărul și prostituata

Un călugăr locuia în apropierea templului Șiva. În casa de vizavi locuia o prostituată. Observând numărul mare de bărbați care au vizitat-o, călugărul a decis să-i vorbească.

„Ești o mare păcătoasă”, a spus el cu severitate. „Vă dezvăluiți lipsa de respect față de Dumnezeu în fiecare zi și în fiecare noapte. Nu te oprești niciodată să te gândești la ce se va întâmpla cu tine după moartea ta? ”

Biata femeie a fost foarte zguduită de ceea ce a spus călugărul. Ea s-a rugat lui Dumnezeu din pocăința reală, cerându-i iertarea. Ea a cerut și Atotputernicului să o ajute să găsească un alt mijloc de a-și câștiga viața.

Dar n-a mai putut găsi nicio altă muncă și, după ce a trecut de foame o săptămână, a revenit la prostituție.

Dar de fiecare dată când își dădea trupul unui străin, ea se ruga Domnului pentru iertare.

Enervat că sfaturile sale nu au avut niciun efect, călugărul s-a gândit la sine:

„De acum înainte, voi ține numărătoarea bărbaților care intră în acea casă, până în ziua în care păcătoasa moare.”

Și din acel moment, el nu a făcut altceva decât să urmărească ieșirile și ieșirile la casa prostituatei, iar pentru fiecare bărbat care a intrat, a adăugat o piatră la un morman de pietre de lângă el.

După ceva timp, călugărul a vorbit din nou cu prostituata și i-a spus:

– Vedeți grămada de pietre? Fiecare piatră reprezintă un păcat muritor comis de tine, în ciuda tuturor avertismentelor mele. Îți spun încă o dată: nu mai păcătuiești! ”

Văzând cum se acumulau păcatele ei, femeia a început să tremure. Întorcându-se acasă, a plâns lacrimi de pocăință reală și s-a rugat lui Dumnezeu:

„Doamne, când mila Mea mă va elibera de această viață nenorocită?”

Rugăciunea ei a fost auzită. În aceeași zi, îngerul morții a venit la ea în casă și a luat-o. La ordinul lui Dumnezeu, îngerul a traversat strada și l-a luat și pe călugăr cu el.

Sufletul prostituatului s-a dus direct în Rai, în timp ce diavolii l-au dus pe călugăr în Infern. Au trecut unul pe altul pe drum, iar când călugărul a văzut ce se întâmplă, a strigat:

„Este aceasta dreptatea Ta, Doamne? Mi-am petrecut toată viața în devotament și sărăcie și acum sunt dus în Iad, în timp ce prostituata, care și-a trăit toată viața înfășurată în păcat, este dusă la cer! ”

Auzind acest lucru, unul dintre îngeri a răspuns:

Hotărârile sunt întotdeauna juste. Ai crezut că dragostea lui Dumnezeu înseamnă să judeci comportamentul aproapelui tău. În timp ce îți umplei inima cu impuritatea păcatului altuia, această femeie se ruga cu fervoare zi și noapte. Sufletul ei este atât de ușor după toate lacrimile vărsate, încât o putem suporta cu ușurință în Paradis. Sufletul tău este atât de încărcat cu pietre, încât este prea greu de ridicat. „

~ Paulo Coelho

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *