Parabola despre frica de schimbare…

„Era odată un pescar care trăia pe malul unui râu mare împreună cu familia sa. Trecea prin vremuri foarte grele deoarece în râu nu mai erau atâția peșți ca altă dată, iar barca era atât de veche, încât bărbatul era nevoit s-o repare aproape zilnic.

Într-o zi, pe lângă casa pescarului și-a făcut cale un bătrân, care l-a rugat să-l adăpostească pentru o noapte. Pescarul l-a primit cu inima deschisă, iar soția acestuia i-a oferit mâncare chiar dacă abia a fost de ajuns pentru toată lumea.

A două zi dimineață, pregătindu-se de plecare, bătrânul a întrebat cum poate să le mulțumească proprietarilor pentru adăpost și hrană. Văzând că bătrânul nu era deloc bogat, pescarul a zâmbit și a spus:

– Văd că eșți un om înțelept și că ai trecut prin multe. Dă-mi sfaturi în recunoștință, cu privire la modul de a ieși din sărăcie și asta va fi suficient.

– Bine, a acceptat bătrânul. Pentru a ieși din sărăcie, îneacă-ți barca!

Pescarul a rămas nedumerit: “Cred că moșneagul acesta și-a ieșit din minți! Barca asta e tot ce mi-a mai rămas. Fără ea o să murim de foame.”

Și a continuat pescarul să-și repare barca zilnic și să trăiască la limita supraviețuirii, până când într-o zi o furtună i-a distrus-o cu totul. S-au așezat și s-au întristat, dar nu mai era nimic de făcut, și-au adunat bunurile modeste și au părăsit satul, coborând pe râu pentru a cauta o variantă de supraviețuire. 

Au mers mult, de-a lungul râului, până au dat de un sat de pescari.

Atâtea bărci nu mai văzuse omul în viața lui. Stăteau toate de-a lungul malului, iar pescarul le privea entuziasmat visând că va avea și el una, într-o zi.

Tot admirându-le, la un moment dat a observat că trebuia câte ceva de reparat la ele. Având deja experiență în acest sens, pescarul a început să le repare una câte una.

În scurt timp, faima despre pescarul care repara bărci s-a răspândit în tot satul. Oamenii au început să-i ceară ajutorul, fapt pentru care era răsplătit cu bani frumoși.

După o scurtă perioadă, pescarul s-a mutat într-o casă nouă și frumoasă și nu a mai simțit niciodată teama că nu are ce să pună pe masă, familiei, de mâncare.

Abia în acel moment pescarul și-a amintit de bătrânul care l-a sfătuit să-și înece barca…”

Morala:

– Fii atent/ă și observă când este timpul să renunți la vechi și acceptă cu bucurie schimbarea!

, ,

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Un comentariu la „Parabola despre frica de schimbare…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *