O pildă frumoasă şi plină de învăţăminte: Aparenţele adesea înşeală

Se spune că o femeie, îmbrăcată într-o rochie de bumbac şi soţul ei, îmbrăcat într-un costum modest, s-au adresat, fără să fi avut o programare prealabilă, secretarei preşedintelui de la o mare şi cunoscută Universitate.

– Dorim să-l vedem pe preşedinte – a spus omul încet.

– Este ocupat – a răspuns secretara.

– Aşteptăm – a replicat femeia.

Ore întregi, secretara i-a ignorat, în speranţa că cei doi, în cele din urmă se vor descuraja şi vor pleca. Ei nu au plecat, ceea ce a făcut să crească frustrarea acesteia. În cele din urmă a decis să-l deranjeze pe preşedinte:

– „Poate dacă veţi vorbi cu ei câteva minute, vor pleca”, a spus secretara preşedintelui Universităţii. Acesta strâmbându-se cu dezgust, acceptă. Cu fruntea încruntată, dar cu demnitate se îndreptă cu pas majestuos spre perechea care aştepta.

Femeia îi spuse:

– Am avut un fiu care învăţat aici timp de un an. El a iubit Universitatea. A fost fericit aici.

– Dar acum un an, a murit într-un accident. Soţul meu şi cu mine am vrea să construim ceva, undeva în campus, care să fie în memoria fiului nostru.

Preşedintele nu a părut interesat.

– Doamnă – a spus acesta – nu putem ridica o statuie pentru fiecare persoană care a învăţat în Universitatea noastră şi apoi a murit. Dacă am face-o, acest loc ar părea un cimitir.

– Oh, nu, replică repede femeia – nu dorim să se ridice o statuie. Ne-am gândit că am fi bucuroşi să donăm o clădire universităţii.

Preşedintele a întors către ei privirea. Aruncă o privire la rochia şi la costumul simplu cu care cei doi erau îmbrăcaţi şi exclamă:

– O clădire!! Aveţi cumva idee cât costă o clădire? Am investit peste şapte milioane şi jumătate de dolari în clădirile de aici!

Pentru o clipă femeia a tăcut.

Preşedintele s-a gândit că poate acum se va putea debarasa de ei.

Femeia se întoarse către soţul său şi îi spuse încet:

– Atât de puţin costă o universitate? De ce să nu construim de la început, una a noastră?

– Sunt de acord draga mea a spus atunci soţul acceptând propunerea.

Faţa preşedintelui se întunecă de confuzie şi uimire.

 În ziua de astăzi Universitatea construită de cei doi soți este mai apreciată în lume, decât cea la care ar fi vrut să construiască o clădire.

Este uşor să te poţi înşela atunci când judeci după aparenţe!

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *