NECESITATEA CURĂŢENIEI SUFLETULUI

 

CURĂŢENIA SUFLETULUI

Curăţenia sufletului este un caz particular al curăţeniei energetice ce constă în determinarea încărcăturii energetice a sufletului unei persoane. Se consideră curat 100% sufletul unei persoane, atunci când nu există în structurile lui nici o energie sau entitate negativă. Se consideră curăţenia O atunci când sufletul persoanei este complet încărcat negativ.

Tratăm curăţenia pe suflet separat, deoarece sufletul este energia fundamentală a vieţii, iar întreţinerea şi îngrijirea lui este vitală, atât sănătăţii fizice, cât şi celei psihice. Orice acumulare negativă în structura noesică afectează unul sau mai multe planuri ale vieţii, începând de la gândire, sentimente, până la sănătatea fizică. Totodată programele originale ale acestei structuri, acele programe de viaţa cu care ne naştem şi în care sunt înscrise caracteristicile şi misiunea personală, pot fi modificate în sens negativ prin cumularea de energii malefice.

Curăţenia sufletului este iarăşi importantă, deoarece încărcătura negativă a sufletului afectează buna funcţionare a chakrei inimii, care la rândul ei determină funcţionarea organului inimă. La o încărcătură foarte mare apar palpitaţii, junghiuri sau diferite dureri la nivelul inimii.

Există acţiuni care prin natura lor determină acumularea de energii malefice pe suflet. Principalele elemente de încărcare negative ale SN-ului sunt: supărări, neiertări, gânduri negative, ură, ceartă, gelozie, furie, bârfă, incluzând şi păcatele sau faptele grave.

Supărările şi neiertările

Orice supărare sau neiertare rămâne stocată în structura noesică ca o formă gând (volum de energie) malefică, eventual şi o entitate negativă care va împiedica în permanenţă iertarea şi apariţia păcii sufleteşti. Cumulate, aceste energii produc dizarmonii la nivelul chakrei inimii, afectând buna funcţionare a acestui organ, iar la nivel mental atrăgând entităţi negative ce pot rămâne în câmpul mental, schimbând modul de gândire în sens negativ.

La un alt nivel, un cumul mare de energii provenite din supărări pot determina închiderea sufletului, ceea ce duce la o imposibilitate a persoanei de a simţi bucuria, fericirea, iubirea şi asta determină o stare permanentă de nefericire, frustrare sau chiar ură faţă de tot ceea ce o înconjoară.

Gândurile negative

Gândirea negativă este un termen destul de vag, aici însă ne referim la acele gânduri ce ţin de răutate, invidie, înşelăciune sau scenarii cu conţinut malefic referitor la ceilalţi sau la propria persoană. O gândire profund pesimistă sau o gândire care creează în permanenţă scenarii „negre” va încărca sufletul de energiile corespondente gândului/scenariului, pe principiul conform căruia atragi ceea ce gândeşti.

Bârfa

Este un act ce încarcă negativ SN-ul, deoarece în timpul bârfei persoanele implicate joacă rolul de judecător, aşezându-se pe o treaptă de superioritate faţă de cel bârfit. Fiecare bârfă încarcă sufletul cu informaţiile bârfei, existând posibilitate a ca la un moment dat, în viitor, cel care bârfeşte să se confrunte cu o situaţie similară celui bârfit, acţionând în acelaşi mod ca şi cel judecat.

Gelozia

Gelozia afectează sufletul persoanei în cauză, ducând în timp pe de o parte la distrugerea relaţiei de cuplu, iar pe de altă parte la distrugerea propriei sănătăţi. În general cauzele stărilor de gelozie exacerbată sunt de natură karmică, persoana având la nivelul inconştientului profund traume legate de fidelitate provenite din vieţile anterioare. Odată apărută starea de gelozie, în suflet îşi face apariţia o entitate negativă responsabilă cu astfel de trăiri interne. Această entitate va accentua starea şi va încerca să o ducă la extrem, ajungând în timp la schimbarea gândirii, la crearea de scenarii fanteziste şi la acumularea în suflet a multor altor stări emoţionale negative precum frica, anxietatea sau chiar ura.

Furia

Furia este unul dintre actele ce încarcă cel mai rapid sufletul în sens negativ. Dacă la început furia îşi are lăcaşul la nivelul şarpelui Kundalini, ea urcă ca energie până la nivelul sufletului. Odată ajunsă acolo, sufletul se deschide automat către entităţile negative, care în câteva minute sau chiar secunde îl invadează, schimbând radical starea de spirit a persoanei. Se spune că una dintre cele mai mari greşeli ar fi să acţionezi sau să iei decizii la furie. Este întru-totul adevărat, deoarece odată starea de furie instalată, majoritatea acţiunilor, gândurilor sau trăirilor au ca sursă acele duhuri necurate primite în suflet. Altfel, o persoană ce este în permanenţă furioasă este o persoană ce trăieşte în simbioză cu acele entităţi negative, schimbarea stării ei de spirit putând fi făcută prin simpla îndepărtarea definitivă a acelor entităţi.

La naştere, fiecare om vine la întrupare cu o anumită „cantitate” de suflet pentru a trăi pe această planetă. Cantitatea sufletului pe care o primeşte depinde de misiunea pe care o are de îndeplinit în viaţă şi de meritele pe care le are din vieţile anterioare. Cu cât misiunea personală este mai grea, cu atât cantitate a de suflet necesară persoanei pentru îndeplinirea acesteia este mai mare, deoarece sufletul este acea energie care dă puterea de a realiza şi materializa planurile, gândurile şi proiectele.

Cantitatea de suflet cu care persoana vine la întrupare nu rămâne neschimbată pe parcursul vieţii, ea se modifică în funcţie de faptele persoanei. Astfel, dacă persoana realizează fapte bune şi îşi îndeplineşte misiunea personală, i se măreşte dimensiunea sufletului pe principiul Pildei talanţilor. Pe acelaşi principiu, cu cât se depărtează de misiunea personală, îi scade volumul de suflet.

Frica

Frica este un sentiment ce atrage după sine murdărirea sufletului. Este o formă de neîncredere în Dumnezeu ce îndepărtează Lumina din suflet, lăsându-1 pradă entităţilor negative. Există duhuri necurate specializate în provocarea de sentimente de frică, unele de lungă durată, altele de scurtă durată. Odată cunoscând acest fapt, frica poate fi îndepărtată din suflet ori de câte ori apare, nelăsându-i loc să prindă rădăcini mai greu de tăiat.

Invidia

Invidia este şi ea un sentiment ce determină încărcarea negativă a sufletului celui în cauză. Este cauzată de necunoaşterea misiunii personale şi a drepturilor Divine sau o nemulţumire faţă de drepturile Divine proprii. Gândurile de invidie afectează negativ atât persoana ce le emite, cât şi persoana vizată, provocându-i necazuri, necazuri ce se vor întoarce către cel invidios.

Info Reiki : Constantin Gheorghiţă

 

, ,

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *