NAMASTE, salut hindus, musulman, budist….

Cel mai adesea folosit de hinduşi, musulmani şi budişti, Namaste este un salut sau o formă de întâmpinare, dar şi un gest pe care îl vei găsi în practicile Yoga.

Ne apropiem palmele împreună aproape de inimă, închidem ochii şi înclinăm capul uşor în faţă. Acest salut este o formă superioară de respect. În Europa şi în Vestul Americii salutul Namaste se face complet, însă în India este suficient să execuţi mişcarea fără să pronunţi cuvântul „Namaste.”

Într-o scriptură hindusă, Namaste, Namastung sau Namastvung se referă la o salutare a Ființei Unice, Dumnezeu.
Namaste este compus din „Nama” = „a te inclina”,  „as” = „eu” , „te” = „tu”

Aşadar „Namaste” înseamnă: mă înclin ţie/te înclini mie. Nama poate  înseamna “ceea ce nu îmi apartine” și reprezintă renunțarea la propriul eu în fața celuilalt, ne respectăm reciproc pentru că suntem unul şi acelaşi împreună.

Alte interpretări: “Mă închin divinității din tine” sau “Mă închin lui Buddha (adică Celui Treaz) din tine”, “Lumina din mine recunoaște lumina din tine” sau “Divinitatea din mine salută divinitatea din tine”.

Namaste este o formă non-contact de salut respectuos şi poate fi utilizat universal în timpul întâlnirii cu o persoană de sex diferit, vârstă sau statut social.

Namaste ar putea fi foarte uşor doar un salut, o conveţie culturală sau pur şi simplu un act de respect, însă adevărata traducerea a acestui simbol pleacă din conexiunea cu Yoga — ne conectăm, ne întâlnim minţile. Prin împreunarea celor două palme — minţile noastre sunt împreună, iar prin aplecarea unul faţă de celalalt vrem să spunem că oferim dragoste, prietenie curată, respect, înţelegere. pace, onoare şi respect. În practica Yoga când ai să intâlneşti Namaste

Ideal, salutul Namaste ar trebui să deschidă antrenamentele sau meditaţia în Yoga, dar şi să închidă aceste sesiuni. În schimb, ai să observi că intructorul tău de Yoga este cel care iniţiază acest gest la sfârşitul practicii Yoga pentru că mintea cursanţilor este mai liniştită, în sală este o energie pozitivă, suntem relaxaţi.

Aşadar, Namaste este o invitaţie şi un simbol al recunoştinţei între professor/instructor şi participant/student.

 

 

 

Navigare în articol

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *