Mudrele, Mantrele și Reiki

 

        Dnul V. T. Popescu ne spune că în practica Reiki, mudrele sunt utilizate în mod natural şi eficient împreună cu mantrele şi simbolurile Reiki. Nu trebuie să uităm că Reiki, înainte de orice altceva, este o „terapie prin punerea palmelor“, iar
pregătirea acestora, pentru evaluare energetică şi terapie, trebuie să fie cât mai bună.

Mudre utilizate în meditaţie, cu rol în evoluţia spirituală personală
1. Mudra rugăciunii, Gassho, Anjali mudra
2. Mudra meditaţiei, Dhyâna mudra
3. Mudra lotusului cu opt petale
4. Mudra pentru purificarea karmei
5. Mudra înţelepciunii spirituale

Mudre utilizate în terapie
6. Mudra soarelui
7. Mudra dăruirii, Abhaya mudra
8. Mudra Sha

Mudre utilizate în acţiunea la distanţă şi channelling
9. Mudra pagodei
10. Mudra Kai

Activarea/energizarea mudrelor
Simpla reproducere a gestului nu este întotdeauna suficientă pentru activarea unei mudre, pentru lucrul cu ea. Bună parte dintre ele depind de o iniţiere, în special acelea care operează prin contact cu o entitate
spirituală superioară.
Oricum ar fi, pentru ca energia să curgă la un nivel mulţumitor prin palmele noastre, pentru a o putea utiliza în scopul dorit, energizarea mudrei constă în aducerea energiei/luminii prin chakra coroanei şi până în chakra a II-a (tandiemul inferior), pe inspir, apoi conducerea acesteia, pe meridianele energetice, până în chakrele palmelor, pe expir. Parte din mudre presupun şi o a doua etapă de activare, în care pe inspir aducem energia/lumina prin vârfurile degetelor, pe meridianele energetice, până în chakra a II-a, iar pe expir o dăruim, o înapoiem prin vârfurile degetelor.

 1. Mudra rugăciunii, Gassho, Anjali mudra

  Folosită în rugăciune, binecuvântare, în orice manifestare a dorinţei de a-i ajuta pe ceilalţi. Pentru energizarea cristalelor şi pentru programarea acestora. Spaţiul aflat între palme (care nu se lipesc perfect) reprezintă puntea între lumea materială şi lumea spirituală, deci o legătură cu CKR şi HSZSN.

Anjali mudra (de asemenea, numită mudra namaskara) este folosită pentru a arăta respect și recunoaștere Divinului în toată lumea. Anjali (ofertă adică) este adesea însoțită de cuvântul „Namasteˮ. Acesta este adesea folosit pentru a începe sau a termina o activitate, ca un salut, pentru a spune la revedere, sau „mulțumescˮ. Aduceţi mâinile împreună în poziția de rugăciune la centrul inimii, în fața pieptului. Degetele ating ușor sternului, ceea ce aduce concentrarea la inimă. Apăsând palmele una de alta, aduce echilibru laturilor dreapta și stânga ale corpului şi creierului. Anjali mudra poate fi făcută, de asemenea, cu palmele unite la frunte pentru a reprezenta o perspectivă spirituală celui de-al treilea ochi.

 1. Mudra meditaţiei, Dhyâna mudra

  Se foloseşte în meditaţie, palmele fiind ţinute în dreptul chakrei a II-a. Triunghiul format simbolizează focul spiritual. Când mâna stângă este deasupra, se tinde către stadiul de Buddha, când dreapta este deasupra ne aflăm pe drumul către iluminare sau predăm altora calea.

 2. Mudra lotusului cu opt petale

  OM HANDOBO, DOHANBAYA SOWAKA

  Se vizualizează entitatea spirituală feminină cu care suntem obişnuiţi să lucrăm, de preferat Qwan Yin, stând chiar în faţa noastră. Din chakra a V-a a ei radiază şi intră în noi o lumină roşie, strălucitoare, care ne umple, drept care toată karma creată prin cuvânt este purificată şi puterea noastră de comunicare va creşte.

  Mantra se rosteşte de 108 ori (sau un multiplu).

 3. Mudra pentru purificarea karmei

  OM SOHAHANBA, SHUDA, SARABA, TARAMA, SOHANHABA SHUDO KAN

  Ajută la purificarea karmei apărute la nivelul acţiunii, vorbirii şi gândirii pentru a creşte nivelul conştiinţei.

 4. Mudra înţelepciunii spirituale, pumnul înţelepciunii

  TA YA SO WA KA

  Reprezintă mai mult decât transcenderea limitelor percepţiei, dă puterea de a elimina întreaga relativitate dată de timp şi spaţiu. Creşte puterea vindecării la distanţă şi a orientării în astral.

 5. Mudra soarelui

  Folosită în Reiju, amplifică şi direcţionează energia Reiki emisă de noi prin privire, din chakra a IV-a sau prin suflu, metodele utilizate de un maestru. Se utilizează şi în terapie, distanţa optimă faţă de pacient fiind de cca. 1 m.

 6. Mudra dăruirii, Abhaya mudrâ

  Cu ambele palme orientate spre înainte, ca şi cum am dărui Reiki cuiva aflat în faţă. Oferim protecţie şi pace. Se foloseşte când lucrăm pe aura pacientului, sau în binecuvântarea finală, după terapie sau acordaje.

  De preferat să o folosim după activarea palmelor cu simboluri, deşi lumina albă sau aurie, strălucitoare, poate fi văzută şi fără utilizarea simbolurilor.

 7. Mudra Sha

  Sha este utilizată pentru vindecarea personală, dar şi a celorlalţi. Cei care o stăpânesc nu mai sunt atât de vulnerabili la viruşi şi alte afecţiuni. Poate fi utilizată în orice meditaţie. Mâinile se ţin la nivelul chakrei a III-a. Se inspiră pe nas, lent, golind mintea de orice alte gânduri. Energia este adusă prin chakra a VII-a în Hara (chakra a II-a), unde este cultivată sub forma unei mingi de foc, tot mai mari, tot mai strălucitoare.

  Când practicantul se simte energizat, el lasă energia să-l umple, din vârful capului până în vârful picioarelor. Timp de câteva minute apoi, energia din Hara este dăruită către mâinile aflate în Sha. (În mod asemănător respiraţiei Gassho.)

 8. Mudra pagodei

  OM HA HUM

  Cele trei degete unite cu perechea lor simbolizează misterul trupului, al cuvântului şi al gândului. Anunţăm divinitatea că suntem identici cu ea, ne afirmăm prezenţa divină. Mudra este în strânsă legătură cu HSZSN, care şi el simbolizează o pagodă stilizată şi, atât mudra, cât şi simbolul, reprezintă punţi către iluminare. Gândindu-ne că „Nu există nici un loc în care El să nu ajungă“, trecem peste spaţiu şi timp şi putem lucra la distanţă, în trecut şi în viitor.

  Când pregătim palmele pentru terapie, palmele se ţin mai aproape de corp, când lucrăm la distanţă, ele se pot depărta uşor de corp.

 9. Mudra Kai

  ON NO-O MA KU SAN MAN DA BA SA RA DAN KAN

  Mâinile se ţin în Kai, în dreptul chakrei III, în timp ce prin chakra VII se aduce, pe inspir, energie în Hara. Când se atinge nivelul dorit de energizare, energia este dăruită prin mâinile aflate în Kai. Când şi mâinile sunt pline de energie, ele se duc la frunte, lipite de al treilea ochi, şi se continuă respiraţia energetică prin intermediul lor în timp ce se vizualizează simbolurile Zonar şi Gnosa, apoi orice alt simbol pe care practicantul simte nevoia să-l utilizeze.

  În acest mod, se activează al treilea ochi, iar când practicantul simte că a ajuns la nivelul dorit poate despărţi palmele şi scana aura clientului. (Se trece mai întâi la 5 cm de corpul acestuia, apoi la 10-15 cm. Nu se dă un diagnostic, se face o evaluare energetică, utilă în terapie pentru stabilirea intuitivă şi pe baza senzaţiilor recepţionate a poziţiei pe care vor fi puse mâinile.)

      Aceeaşi metodă poate fi utilizată şi pentru evaluarea la distanţă, utilizând o fotografie.

 

 

, ,

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *