Miracolul recunoștinței

 

fragment din cartea

„Mai fericit decât Dumnezeu”

de Neale Donald Walsch

„Recunoştinţa este leacul miraculos pentru orice moment dificil. Este cea mai rapidă cale de a dizolva neliniştea, de a vindeca dezamăgirea, de a înlocui negativitatea cu pozitivitatea. Este drumul cel mai scurt de la un drum înfundat, la Cale. Este energia care te conectează cu Dumnezeu. Este mai uşor decât crezi să rămâi pozitiv când eşti înconjurat de – chiar când eşti cufundat în – ceea ce alţii ar putea numi ‘negativitate’. Secretul este să încetezi să mai judeci, să nu judeci după aparenţe”.

Când încetezi să mai judeci, pui capăt unui întreg mod de viaţă. Acesta nu este un lucru minor. Este o modificare ce îţi schimbă viaţa, în atitudine şi comportament. Este un miracol.

Dar cum poate cineva să realizeze acest miracol?

Aceasta este întrebarea la care toată lumea aşteaptă răspuns. Te rog să fii foarte atent la ceea ce urmează să spun acum: Calea de a ieşi din starea de judecare este să intri în starea de recunoştinţă. Acesta este un corolar atât de important, încât ar trebui scris şi lipit prin întreaga casă şi peste tot în lumea ta. Ba ai putea chiar să-l tatuezi pe încheietura mâinii stângi – sau măcar să-l imprimi pe o brăţară pe care să o porţi.

Calea de a ieşi din starea de judecare este să intri în starea de recunoştinţă.

Asta înseamnă să rămâi recunoscător oricare ar fi rezultatul. Orice rezultat. Asta înseamnă să spui: “Îţi mulţumesc, Doamne” chiar şi pentru acele lucruri pe care ştii sigur că nu le-ai ales în mod conştient şi pe care este clar că nu le vrei.

Cineva a spus, odată: „Fericirea nu înseamnă să obţii ceea ce vrei, ci să vrei ceea ce obţii”. Acel ‘cineva’ a avut o profundă dreptate. Recunoştinţa este leacul miraculos pentru orice moment dificil. Este cea mai rapidă cale de a dizolva neliniştea, de a vindeca dezamăgirea, de a înlocui negativitatea cu pozitivitatea. Este drumul cel mai scurt de la un drum înfundat, la cale. Este energia care te conectează cu Dumnezeu.

Încearc-o la un moment dat. Data viitoare când te confrunţi cu un rezultat sau cu o experienţă nedorită, doar opreşte-te. Opreşte-te exact în mijlocul evenimentelor – oricare ar fi ele. Doar opreşte-te. Pentru o fracţiune de secundă închide ochii şi spune în gând: “Îţi mulţumesc, Doamne.”

Respiră profund şi mulţumeşte din nou: „Îţi mulţumesc pentru acest dar şi pentru comoara pe care mi-o aduce.” Asigură-te că el conţine cu adevărat o comoară ce-ţi este destinată, chiar dacă nu o poţi vedea chiar atunci. Viaţa îţi va dovedi acest lucru, dacă îi vei da o şansă.

Atunci când recunoştinţa înlocuieşte judecarea, liniştea îţi cuprinde tot corpul, blândeţea îţi înconjoară sufletul, înţelepciunea îţi umple mintea. Lasă recunoştinţa să înlocuiască judecata şi întreaga experienţă a vieţii tale se va îmbunătăţi, în cinci secunde. Şi asta pentru că atitudinea este totul. Atitudinea restabileşte traiectoria corectă, atunci când te abaţi de la Cale. Atitudinea este ca o Hartă a Minţii. Este precum Satelitul Global de Poziţionare al creierului.

O atitudine negativă te va trimite pe drumul nefericirii. Acest lucru nu poate fi evitat. Aşa se va întâmpla cu certitudine – indiferent care este problema. O atitudine pozitivă te va readuce pe Calea către pace interioară şi fericire. Şi, repet, acest lucru nu poate fi evitat. Aşa se va întâmpla cu siguranţă, indiferent care este problema.

Totuşi, cum poate trece cineva la starea de recunoştinţă când împrejurările sau condiţiile sunt, ele însele, extrem de cumplite, triste – sau chiar îţi ameninţă viaţa. Prin faptul că ştii că fiecare moment din viaţă reprezintă o oportunitate extraordinară pentru tine că să declari, să exprimi şi să trăieşti experienţa interioară a Divinităţii care se află în tine.

Acesta este un lucru care se poate explica prin faptul că există Energia Atracţiei.”

,

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *