Meditaţie ghidată de întâlnire cu ghidul dvs.

Aşezați-vă confortabil în locul dorit, concentraţi-vă pe flacăra unei lumânări pentru câteva minute şi apoi închideţi ochii.

Vizualizaţi înconjurați de o lumină aurie care vă va proteja şi vă va păstra în siguranţă pe parcursul acestei meditaţii. Afirmaţi că sunteţi înconjurați de o lumină aurie care protejează şi fiţi convinși că aşa este.

Liniştiţi-vă mintea concentrându-vă pe propria respiraţie. Simţiţi fiecare ciclu respiratoriu concentrându-vă atenţia pe inspiraţie şi apoi pe expirație. Număraţi fiecare expirație în 4 timpi: 1, 2, 3, 4. Şi repetaţi această numărătoare de mai multe ori: 1, 2, 3, 4… 1, 2, 3, 4… 1, 2, 3, 4…

Încetaţi numărătoarea şi continuaţi să vă menţineţi atenţia pe respiraţie timp de câteva secunde.

Acum uitaţi-vă cu ochiul minţii în jurul dvs. şi descoperiţi că vă aflaţi într-o pădure verde şi frumoasă. Vegetaţia este luxuriantă şi inspiraţi un aer umed. Uşor, o pasăre aflată mult deasupra dvs. îşi cheamă partenerul. Priviţi în sus, printre frunzele copacilor, încercând să o vedeţi şi zăriţi fugar o pată de culoare, sus, la înălţime. Simţiţi răcoarea şi observaţi cum cele câteva raze de soare răzbat printre copaci. Pe alocuri, puteţi vedea raze de aur lichid, orientate în jos pentru a îmbrăţişa pământul, creând un model complex pe suprafaţă pământului. Observaţi acum o potecă în faţă dvs. Plini de curiozitate, începeţi să mergeţi pe cărare şi sunteţi încântați să vedeţi violete înflorite, de un violet viu, plasate de-a lungul cărării. Vă opriţi puţin şi vă aplecaţi să priviţi aceste fiinţe micuţe care parcă se uită la dvs. Apoi, vă ridicaţi şi continuaţi să mergeţi pe cărare. Pe măsură ce înaintaţi pe potecuţă, începeţi să vă număraţi paşii fără să vă daţi seama: 1, 2, 3, 4…

Ce culoare galben-verzuie frumoasă au plantele care cresc pe pământ, printre tulpinilor copacilor!… 7, 8, 9… Un iepuraş traversează în fugă cărarea şi se ascunde în tufişuri… 13, 14, 15… Observaţi că lumina devine din ce în ce mai strălucitoare… 19, 20, 21… Ieşiţi din pădure şi intraţi într-o luncă şi vă opriţi la margine, unde pădurea deasă şi răcoroasă întâlneşte căldura strălucitoare a luncii. Când vă uitaţi în jur, descoperiţi o abundenţă de culori, florile sălbatice sunt toate înflorite: roşii, de culoarea lavandei, galbene, albastre, roz şi de orice altă culoare pe care şi-o poate cineva imagina. Inspiraţi adânc şi expiraţi lent, savurând căldura şi mirosurile îmbietoare care se găsesc aici. Deveniţi în mod gradual conştienți de un sunet slab şi vă concentraţi pe el. Pe măsură ce faceţi acest lucru, vă daţi seama că este sunetul apei curgând aşa că urmaţi sunetul şi va adânciţi în luncă, înspre marginea cealaltă a acesteia şi, acolo, printre plante, descoperiţi un izvor micuţ făcându-şi drum printre pietre şi pietricele. Vă aşezaţi în genunchi şi băgaţi mâna în apa rece şi limpede. În timp ce apa vi se scurge printre degete, vă treceţi degetele umede peste frunte, simţind minunata esenţă revigorantă a acestui izvor special. Vă aşezaţi confortabil pe marginea izvorului, îl priviți şi îi ascultaţi sunetul voios, în timp ce curge. Vă cufundaţi profund în liniştea reconfortantă a sunetului pentru un moment, apoi vă surprindeţi uitându-vă din nou în cealaltă parte a luncii.

Ascultând în continuare susurul apei curgătoare, vă uitaţi fascinați la culorile vibrante ale ierbii în timp ce se mişcă uşor în briza uşoară. Profund cufundați în acest loc fermecător, vă simţiţi complet în siguranţă şi ştiţi că aici nu vi se poate întâmpla nimic rău.

Vă orientaţi atenţia uşor înspre pădurea din partea opusă a luncii. Nu mult înăuntrul pădurii începe să se răcorească, dar, în timp ce vă întrebaţi ce ar putea fi acolo, observaţi o lumină albă, mică şi stralucitoare, la mare depărtare. O priviţi fascinați pe măsurată ce se măreşte încet şi pare să se îndrepte spre dvs. puţin câte puţin. Vă concentraţi toată atenţia asupra acelei lumini, dându-vă seama că ceva minunat este pe cale să se întâmple.

În timp ce priviţi cum lumina devine şi mai strălucitoare şi vine încet înspre dvs. până când se opreşte şi planează ca o bulă la marginea îndepărtată a luncii, vă întrebaţi ce este, dar nu se apropie. Apoi, vă daţi seama că nu vă va invada sanctuarul decât dacă îi cereţi. Aşadar, vă afirmaţi mental dorinţa şi o invitaţi să se apropie. Drept răspuns, bula pluteşte încet înspre dvs. până când se opreşte şi planează în faţa dvs., la o distanţă de câţiva metri. Brusc, vă daţi seama că e cineva în interiorul bulei de lumină albă şi această fiinţă aşteaptă invitaţia dvs. O invitaţi blând şi solemn să iasă din bula ei şi să vi se alăture pe marginea izvorului.

În timp ce faceţi invitaţia, bula începe să se disipeze până când fiinţa stă lângă dvs. Vă daţi seama că acesta este ghidul dvs. care a venit să se întâlnească cu dvs. Îl invitaţi să stea lângă dvs. Petreceţi cât timp doriţi sau aveţi nevoie cu ghidul dvs. Întrebaţi-l orice întrebări doriţi şi ascultaţi răspunsurile. Aţi putea, de asemenea, să întrebaţi dacă ghidul are un dar pentru dvs. Acordaţi-vă oricât timp doriţi pentru aceste lucruri.

Deveniţi conştienți încet-încet că soarele dispare în spatele copacilor, pe măsură ce după-amiaza se transformă încet în seară. Este timpul să plecaţi. Dvs. şi ghidul dvs. vă ridicaţi în picioare. Îi mulţumiţi ghidului pentru că a venit la dvs. şi pentru că a lucrat cu dvs. Îl invitaţi să facă parte din viaţa dvs., în fiecare moment, să vă ajute şi să vă ghideze pe drumul vieţii.

Acum vă luaţi la revedere de la ghidul dvs. ştiind că nu veţi mai fi niciodată despărţiţi şi priviţi cum bula de lumină albă îşi recăpătă forma în jurul ghidului şi pluteşte până înapoi în pădure, transformându-se din nou, încet-încet, într-o lumină mică.

Vă croiţi drum de-a lungul luncii, până la cărarea pe care aţi venit şi mai aruncaţi o ultimă privire în urmă la frumuseţea luncii.

Începeţi să mergeţi pe cărare. Vă număraţi iarăşi paşii: 21, 20, 19… umbra se aşterne în jur… 15, 14, 13… micuţele violete şi-au închis petalele pregătindu-se de amurg… 9, 8, 7… o pasăre singuratică şuieră uşor… 3, 2, 1… pădurea se face nevăzută treptat-treptat şi dvs. deveniţi din ce în ce mai conştienți de împrejurimile dvs. fizice.

Mai staţi câteva minute în aceeaşi poziţie, gustându-vă experienţa pe măsură ce deveniţi din ce în ce mai conştienți de sunetele şi lucrurile din jurul dvs.

Când sunteţi gata, deschideţi ochii şi respiraţi profund de câteva ori pentru a vă împământa şi a vă centra.

Ridicați-vă în picioare, săriți de câteva ori, masați-vă sau pălmuiți-vă ușor corpul, cu palmele căuș, din creștetul capului până la picioare, neuitând brațele.

Dacă vă simţiţi puţin ameţiți sau aveţi senzaţia că plutiţi, o mică gustare vă va ajuta să vă împământaţi mai bine.

Navigare în articol

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *