Meditație de conectare cu copilul interior și de iertare cu părinții

Vindecarea copilului interior ne poate aduce, printre multe alte binecuvântări, încrederea în sine, curajul, entuziasmul, joaca, curiozitatea, pofta de viaţă, energia şi ne va aminti cine suntem cu adevărat. Rănile emoționale, criticile suportate, sunt trăite de copilul interior.

Tehnica de meditaţie de conectare cu copilul interior și de iertare cu părinții

 Asigurați-vă că nu veți fi deranjați. Aşezați-vă confortabil. Închideți ochii. Începeți să fă relaxați. Începeți prin relaxarea muşchilor capului/feței, gâtului, brațelor, toracelui, feselor, picioarelor. Respirați adânc de câteva ori, inspirând profund pe nas și expirând lent pe gură.

Observați ritmul respirației și conștientizați cât este de minunat faptul ca respirația se produce fără ca dvs să interveniți. Procesul respirației este un dar divin.

Imaginați-vă un loc care vă place foarte mult. Poate fi propria cameră, o plajă, muntele, o poeniță, o insulă, suspendați în afara Universului….

Imaginați-vă copil. Îl vedeți în fața dvs. Cum arată? Câți ani are? Este vesel, este trist?

Chemați-l cu blândețe la dvs. Dacă nu vrea să vină apropiați-vă încet, cu blândețe și iubire, cu tot ce este mai bun și frumos în dvs încercați să îi câștigați încrederea și să vă permită să vă apropiați. „Doresc cu sinceritate să vorbesc cu tine, să te îngrijesc, să te iubesc.”

Cu pași mici vă apropiați și îi spuneți: „Te rog să mă ierți, te rog să mă ierți, te rog să mă ierți că te-am făcut să te simți abandonat/ă, că nu am avut grijă de tine și nu te-am căutat mai des. Te rog să mă ierți că te-am făcut să suferi. Îmi pare rău pentru toată suferința pe care ți-am produs-o. De cele mai multe ori nu mi-am dat seama că fac asta. Regret sincer că te-am făcut să te simți singur/ă și fără ajutor, că te-am pus în situația de a suporta mai mult decât ai fi putut duce. Te rog să mă ierți pentru toată experiența pe care ai trăit-o. Te iubesc și te accept așa cum ești! Ești un copil minunat, ești creația lui Dumnezeu și te iubesc. Îți promit că nu o să te părăsesc niciodată, că te voi vizita mai des și nu uita că în fiecare moment suntem în siguranță. Te iubesc, ești minunat/ă și sunt conștient/ă că  ești creația lui Dumnezeu. (Puteți să vă întrebați copilul interior ce are să vă reproșeze, ce anume îl sperie, ce nevoi are, cum îl puteţi face fericit, ce anume aşteaptă de la dvs., cum îl puteți ajuta.)

Doamne îți mulțumesc și îți sun recunoscător/ recunoscătoare pentru tot ce ai creat și pentru felul în care m-ai creat pe mine.

Vă apropiați mai mult de copil și îl luați cu blândețe în brațe. Strângeți-l cu toată iubirea la piept și spuneți-i din nou: „te iubesc, îmi cer iertare și te accept cu bucurie exact așa cum ești, nu o să te părăsesc niciodată.”

Lăsați iubirea să curgă în toate direcțiile și să vă învăluie. Bucurați-vă de acest moment de reîntâlnire cu sufletul dvs, bucurați-vă de această parte importantă din viața dvs. Sufletul dvs este tot ce aveți nevoie pe acest pământ pentru a experimenta acestă călătorie numită viață. Cu ajutorul sufletului puteți fi ființa de lumină de pe pământ. Sufletul spiritual și spiritul luminează trupul și astfel fiind lumină puteți dărui lumină. (Fiind cea mai bună manifestare a dvs, faceți parte din planul lui Dumnezeu și vă puteți face misiunea spirituală, sunteți în siguranță.)

Continuați să vă bucurați de îmbrățișarea cu copilul interior. Acum acordați-vă timp să vă jucați cu el, uitând că sunteți adult. Lăsați copilul să conducă joaca. (Sufletul nu este un copil, el deține toată informația Universului, mult mai multă informație decât puteți ține minte.)

Respirați profund și vizualizați, cum în peisajul dumneavoastră minunat, apar mama dvs și copilul ei interior, care reprezintă sufletul ei. Prin intenție aduce-ți în joaca dvs și pe mama dvs și fetița ei interioară. Nu interveniți, lăsați lucrurile să se defășoare. Observați ce face copilul mamei. Apoi spuneți: „Mamă, te rog să mă ierți pentru orice greșeală am făcut vreodată față de tine, pentru orice experiență neplăcută am trăit vreodată împreună, pentru orice supărare ți-am cauzat vreodată. Te iert pentru tot ce s-a întâmplat neplăcut între noi de când ne-a creat Dumnezeu și până în prezent. Îți mulțumesc mamă pentru tot, te iert și te iubesc! Te iert și te eliberez. Te iert și mă eliberez!”

Având copilul dvs în brațe, luați și copilul mamei și îmbrățisați-l. Încet se apropie și mama și vă îmbrățișați toți 4. Îi spuneți din nou mamei: „Îți mulțumesc mamă pentru tot ce ai făcut pentru mine, îmi pare rău că am avut păreri diferite, că ne-am certat dar te iubesc și te rog iartă-mă.” Respirați profund și lăsați bucuria acestei întâlniri și îmbrățișări să vă cuprindă, lăsați iubirea să curgă în toate direcțiile și să vă învăluie.

Respirați profund și aduceți-l în peisaj pe tatăl dvs cu băiețelul lui interior, care reprezintă sufletul lui. Nu interveniți, lăsați lucrurile să se defășoare. Observați ce se întâmplă între copilul dvs interior și copilul interior al tatălui. Spuneți: „Tată, te rog să mă ierți pentru tot ce s-a întâmplat între noi, pentru toate experiențele petrecute împreună din toate viețile și dimensiunile. Îți mulțumesc tată pentru tot, te iert și te iubesc! Te iert și te eliberez. Te iert și mă eliberez!

Având copilul dvs în brațe, luați și copilul interior al tatălui și îmbrățisați-l. Încet se apropie și tatăl și vă îmbrățișați toți 4. Spuneți-i din nou tatălui: „Îți mulțumesc tată pentru tot ce ai făcut pentru mine, îmi pare rău că am avut păreri diferite, că ne-am certat dar te iubesc și te rog iartă-mă.” Respirați profund și lăsați bucuria acestei întâlniri și îmbrățișări să vă cuprindă, lăsați iubirea să curgă în toate direcțiile și să vă învăluie.

Este multă pace, iubire, armonie, lumină în jur și în dvs.

Pacea vă cuprinde și vă ridicați la cer, vă simțiți legănat/ă ușor în brațele lui Dumnezeu. Simțiți cum iubirea și pacea lui Dumnezeu coboară asupra dvs. Iubirea lui Dumnezeu vă pătrunde adânc în suflet. Nu este nevoie să faceți nimic, nu este nevoie să mergeți undeva. Doar fiți chiar aici, chiar acum în acest loc atemporal al păcii. Iubirea lui Dumnezeu vă pătrunde adânc în suflet. Nu este nevoie să faceți nimic, nu este nevoie să mergeți undeva. Doar fiți…

Încet, fără grabă, reveniți în corpul dvs de pe pământ și deschideți ochii. Aveți răbdare să vă reveniți din starea de meditație.

Să vă fie de folos!

, ,

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *