Meditație: BAIA DE PICIOARE

Meditația aceasta este o modalitate de relaxare după o zi obositoare, vă oferă un somn liniștit și vă veți trezi mai odihniți.

Este indicat să fie făcută seara. Pentru un efect mai bun, este recomandat să se aprindă o lumânare în fața dumneavoastră păstrând ochii deschiși în timpul meditației. În această meditație se folosesc toate elementele – focul (lumânarea), aerul, apa și pământul.

Recipientele trebuie folosite doar pentru această meditație.

Aveți nevoie de un lighean, o cană/un bol/sau un ibric, un prosop, sare mare, lumânare.

Aprindeți o lumânare. Umpleţi ligheanul cu destulă apă călduţă, încât să acopere gleznele şi adăugaţi o mână plină de sare. Păstrați lângă dv. o cană cu apă curată pentru clătit, un prosop pentru şters.

Puneți-vă picioarele în apă, palmele cu fața în sus așezate pe coapse, priviți la lumânare. Stați liniştiţi câteva minute, pur şi simplu. Apoi, dacă simţiţi, puteți închideţi ochii şi îndreptaţi-vă atenţia în interior.

Dacă vin gânduri, nu le urmaţi, lăsați gândurile să treacă. Spuneţi „Iert acest gând” şi îl priviţi cum pleacă. Găsiţi spaţiul dintre gânduri şi staţi în prezent. Păstraţi atenţia pe ultima chakră, Sahasrara, din creştetul capului sau chiar deasupra capului (a mentalului) cu cca 20 cm. Dacă atenţia vă hoinăreşte sau dacă nu se opresc gândurile, spuneţi cu palma dreaptă pe frunte: „Mamă Kundalini, eu iert pe toată lumea, mă iert pe mine, iert tot ce s-a întâmplat, iert tot trecutul şi iert şi toate gândurile care-mi vin acum. Iert.Te rog, fă-mă fără gânduri”

Meditaţia ar trebui să fie fără efort şi plăcută pe o durată de aproximativ 10-15 minute.

După meditaţie, clătiţi-vă picioarele cu apa curată din cană şi uscaţi-le cu prosopul. Vărsaţi apa cu sare din lighean la toaletă şi clătiţi-l cu apă curată.

Folosiți-l doar pentru această meditație.

Cei cu căldură excesivă, în partea dreaptă și în ficat pot scufunda numai piciorul drept într-un bol cu apă rece.  Sau ați putea să încercați înmuierea piciorului stâng în apă călduță și piciorul drept în apă rece.

Tehnica este folosită și în SY cu câteva adăugiri.

,

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *