Meditația respirației SO HAM

SO HAM este o mantra sanscrită antică însemnând „Eu sunt”, care reprezintă conectivitatea tuturor ființelor. Este o mantra puternică folosită în meditație.

SO HAM – „Sunt cel ce sunt”, „Eu sunt El”, „Sunt tot ce există, sunt una cu întregul cosmos. Sunt fără formă, fără calitate, fără trecut, prezent sau viitor. Eu sunt lumina pură de conștientizare mai puțin de acțiune.”

O altă variantă a acestei mantra este HAM SA (sinele nostru divin, văzut ca o lebadă (hamsa)).

SO HAM– Mantra respirației, Mantra Meditației, mantra Hamsa; Mantra a fost numită mantra universală, datorită faptului că vibrația este deja o parte din respirație, și toată lumea respiră. Sooooo … este sunetul de inhalare, iar hammmm este sunetul de expirație.

Prin practică se poate dezvolta o înțelegere a unicității a tuturor ființelor.

Tehnici de meditație cu SO HAM:

  1. Pentru a practica această mantra se începe prin aducerea atenției asupra ritmului respirației, apoi pe ispirație se emite mental pe fiecare inspirație silaba SO și pe fiecare expirație HAM. Prin acest exercițiu mintea se calmează foarte repede.

 

  1. O variantă de folosire a mantrei în meditație este: pe măsură ce inhalați SO, vă conectați la Sinele Esențial. Pe inspirație SO, interior spuneți EU SUNT. Prin vizualizare, imaginați-vă miliardele de ființe umane și nenumărate creaturi de pe Pământ sunt alimentate de aceeași inspirație.

Pe măsură ce expirați HAM, spuneți-vă pe plan intern „tot ceea ce este”. Simțiți cum expirația se întinde în jurul dvs. Vizualizați expirația pe nas, cum fuzionează cu aerul din jur, din atmosferă, înapoi în infinit, înapoi la „tot ceea ce este.”

Rămâneți cu această contemplare până când începe în mod natural să se stabilească o stare de conștiință unificată. Dacă sunteți distrași sau apare un gând, reveniți la mantra simplă, SO HAM.

 

  1. So-ham, Meditația respirației, de asemenea, face parte din practica Kriya Shabda Sanchalana.

Pe scurt practica ar fi după cum urmează:

Stați confortabil, cu ochii închiși și un spate drept. Expirați profund.

Inspirați SO, simțiți energia vitală cum se deplasează din chakra 1 (Mooladhara chakra) în sus spre creștetul capului piercing, pătruzând  fiecare dintre chakrele (nodurile nervoase) pe drumul său.

Simțiți cum energia persistă în cap pentru un scurt moment după ce  sunetul „SO”, s-a încheiat.

Expirați sunetul „Ham” și simțiți cum energia revine înapoi, în jos din cap pentru a ajunge la Mooladhara.

Deschideți ochii și simțiți energia în Mooladhara pentru un scurt moment. Se repetă 59 de curse ale energiei.

Puteți face pauză între incantații dintre seturi, dacă este necesar. Dacă mintea este inițial tulburată, respirați mai profund și cântați mantra cu voce tare.

Uniune Spirituală

, ,

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *