Meditaţia la Inimile Gemene

Dintre toate tehnicile dezvoltate şi predate de Marele Maestru Choa Kok Sui, poate nici una nu produce atâtea dovezi strălucite de însănătoşire personală şi de transformare pozitivă a vieţii ca Meditaţia la Inimile Gemene. Este o meditaţie cu adevărat specială. Lucrează asupra nivelului fizic, mental şi spiritual pentru a deschide chakra inimii (inima fizică) şi chakra creştetului (inima spirituală), dându-ţi astfel putere să atragi în creştetul tău o cantitate importantă de energie divină de calitate superioară. Prana produsă de această meditaţie oferă nu numai sănătate fizică şi mentală, ci şi iluminare interioară. O aură murdară din punct de vedere energetic, care este blocată de emoţii negative nerezolvate, de nelinişti, furie şi temeri, apare ca un nor alb estompat, cu pete de culoare închisă şi mici spirale pe el. Petele şi spiralele sunt dereglări energetice care formează obstacole funcţionale în corpul energetic. Ele blochează fluxul continuu, bogat de prana şi conduc la îmbolnăviri.

Când cineva care poate vedea aure observă o persoană practicând Meditaţia la Inimile Gemene, vede o cascadă de lumină albă strălucitoare Curgând în creştet şi împânzind tot corpul energetic. Această prana divină elimină contaminarea din corpul energetic şi astfel Meditaţia la Inimile Gemene produce vindecarea fizică. Deschiderea creştetului şi fluxul mărit de energie divină fac posibilă iluminarea interioară. După ce ai binecuvântat pământul cu energie Spirituală, meditează 10 minute asupra mantrei OM şi a pauzei sau nemişcării dintre incantaţii. Meditaţia la pauza dintre incantaţii şi perioada prelungită de nemişcare te ajută să intri în contact cu şinele sau sufletul tău superior. Nemişcarea prelungită repetată şi contactul cu sufletul tău produc starea de iluminare interioară.

Înainte de a realiza Meditaţia la Inimile Gemene

Deoarece în timpul Meditaţiei la Inimile Gemene lucrezi cu cantităţi mai mari de prana de calitate superioară, trebuie să cunoşti câteva aspecte ale meditaţiei şi, de asemenea, câteva contraindicaţii:

 • Cei care suferă de hipertensiune arterială, boli de inimă sau glaucom nu ar trebuie să practice Meditaţia la Inimile Gemene. Generează o cantitate uluitoare de energie care ar putea să le agraveze starea.

 • Copiii şi adolescenţii sub 18 ani nu ar trebui să practice tehnica iluminării (pasul 7 al meditaţiei), deoarece corpurile lor nu sunt suficient de mature şi nu pot tolera energia produsă de această meditaţie.

 • Înainte de a realiza această meditaţie, verifică cu mare atenţie puritatea energetică a mediului de meditaţie. O cameră murdară anulează efectul meditaţiei sau chiar te contaminează în timp ce meditezi.

 • Ai grijă să faci 5 minute de exerciţii fizice înainte şi după meditaţie, pentru a evita congestia energetică. Recomandăm ca ambele programe să conţină cel puţin un set de exerciţii fizice de purificare, acestea fiind special concepute pentru a deschide canalele energetice ale corpului, prin care energia se împrăştie în corp.

 • Binecuvântează cu un sentiment adevărat, nu mecanic. Simte şi concentrează-te asupra sentimentelor de dragoste pe care le generezi în timp ce binecuvântezi. Adaugă şi vizualizarea, dacă vrei. Vizualizează o lumină roz-aurie emisă de mâinile tale şi scăldând pământul. Vizualizează feţele oamenilor zâmbind în pace, dragoste şi bucurie. Vezi naţiunile în conflict depunând armele. Vezi oamenii trăind împreună în armonie şi făcând chiar fapte bune unii pentru ceilalţi.

Meditaţia la Inimile Gemene

Începe cu paşii de la 1 la 4 din meditaţia pentru înţelegere, dar lasă deoparte secvenţa relaxării corpului. Începe.

 1. Invocă. Închide ochii, pleacă-ţi capul şi ridică mâinile câţiva centimetri din poală. Întoarce-ţi palmele în sus.

Dacă n-ai folosit o invocaţie, iată una pe care o poţi folosi: Tatălui şi Mamei Divine, cer cu umilinţă binecuvântarea Voastră, îndrumarea, protecţia, ajutorul şi iluminarea. Cu mulţumiri şi credinţă deplină.

 1. Efectuează câteva cicluri de respiraţie pranică.

 2. Activează-ţi chakra inimii. Apasă-ţi chakra inimii cu un deget timp de o clipă sau două, apoi pune-ţi mâinile înapoi în poală. Generează sentimente de dragoste şi blândeţe. Simte cu adevărat dragostea şi compasiunea izvorând înăuntrul tău. Aceasta se poate realiza uşor dacă îţi aminteşti evenimente fericite din viaţa ta sau dacă îţi imaginezi faţa cuiva pe care-l iubeşti mult şi retrăieşti sentimentele de iubire pe care le ai pentru acea persoană. Zâmbeşte în interior chakrei inimii. Totul durează cam două minute.

 3. Activează-ţi chakra creştetului. Atinge-ţi chakra creştetului cu un deget, apoi pune-ţi mâna înapoi în poală. Imaginează-ţi o altă scenă în care ai sentimente de dragoste şi tandreţe. Simte cu adevărat dragostea şi compasiunea crescând în sufletul tău. Zâmbeşte în interior chakrei creştetului. Durează cam două minute.

 4. Binecuvântează pământul cu blândeţe iubitoare prin chakra inimii. Rămâi conştient de acele sentimente de dragoste şi tandreţe şi ridică mâinile la nivelul pieptului cu palmele îndreptate în afară. Imaginează-ţi pământul în faţa ta, de mărimea unei mingi mici. Conştientizează chakrele inimii şi a mâinii în timp ce binecuvântezi pământul (fig. 11-1). (Notă: Poţi să binecuvântezi cu o rugăciune sau cu cuvinte pe care le ţi alegi singur, totuşi includem aici un exemplu.) Recită prima strofă din Rugăciunea Sf. Francisc d’Assisi: Doamne, fă-mă unealta păcii tale…

Simte pacea divină curgând din inima ta spre mâini şi în afară spre pământ. Binecuvântează pământul cam un minut. Vizualizează lumina roz a binecuvântării scurgându-ţi-se din inimă spre mâini şi apoi spre pământ.

Unde e ură, să semăn iubire…

Simte iubirea divină izvorându-ţi în inimă şi scurgându-ţi-se spre mâini şi apoi spre pământ. Binecuvântează pământul cam un minut.

Unde e vătămare, să fie iertare…

Binecuvântează pământul cu iertare divină. Binecuvântează zonele de pe pământ unde există conflicte. Vizualizează conflictele rezolvate.

Unde e îndoială, să fie credinţă; unde e deznădejde, să fie speranţă… Binecuvântează pământul cu speranţă şi credinţă. Binecuvântează oamenii care trec prin momente grele. Unde e întuneric, să fie lumină; unde e tristeţe, să fie bucurie…

Binecuvântează pământul cu lumină şi bucurie. Binecuvântează zonele şi ţările unde există conflicte.

 1. Acum binecuvântează pământul cu blândeţe iubitoare prin chakra creştetului. Conştientizează-ţi chakra creştetului în timp ce continui să binecuvântezi pământul (fig. 11-2). Vizualizează frumoasa lumină aurie a binecuvântărilor trecând din creştetul tău spre mâini şi din mâinile tale spre pământ.

Fie ca întreg pământul, fiecare om şi fiecare fiinţă să fie binecuvântate cu blândeţe iubitoare… cu bunătate… cu bucurie şi cu fericire…

Continuă să binecuvântezi pământul timp de un minut. Vizualizează fiecare om plin de iubire şi bucurie.

 1. Acum binecuvântează pământul cu blândeţe iubitoare prin chakra inimii şi prin cea a creştetului în acelaşi timp. Conştientizează-ţi ambele chakre în timp ce continui să binecuvântezi pământul. Vezi frumoasa lumină aurie a binecuvântărilor trecând din chakrele creştetului şi a inimii spre mâini şi, prin mâini, spre pământ (fig. 11-3).

Din Inima lui Dumnezeu, fie ca fiecare om, fiecare fiinţă raţională să fie binecuvântată cu blândeţe iubitoare…

Continuă să binecuvântezi pământul văzând fiecare fiinţă plină de dragoste, bucurie şi pace.

Fie ca fiecare om, fiecare fiinţă să fie binecuvântată cu mare bucurie, fericire şi pace sufletească divină…

Vezi oamenii cu inima plină de bucurie, credinţă şi speranţă. Vezi expresia de pe feţele lor.

Fie ca fiecare om, fiecare fiinţă să fie binecuvântată cu înţelegere, cu armonie, cu bunăvoinţă şi cu dorinţa de a face bine…

Vezi oamenii realmente făcând bine altor oameni.

 1. Tehnica iluminării. Aşează-ţi mâinile înapoi în poală, cu palmele în sus. Vizualizează un punct strălucitor al luminii aurii orbitoare chiar deasupra creştetului tău (fig. 11-4). Vizualizeaz-o clar, ca şi cum ar fi un punct concentrat din lumina soarelui reflectându-se în zăpada .

Frecvenţa practicării meditaţiei

Cel mai bine este să practici meditaţia în fiecare zi, pentru că exerciţiul zilnic îţi oferă cel mai rapid progres. Dar practica zilnică nu poate fi întotdeauna posibilă, din cauza celorlalte obligaţii pe care le ai. Poţi obţine avantaje energetice şi de sănătate excelente practicând meditaţia numai de trei până la cinci ori pe săptămână. Prezentăm mai jos trei orare diferite de meditaţie, din care să alegi în funcţie de timpul liber pe care îl ai la dispoziţie:

Cea mai frecventă practică

Meditaţia la Inimile Gemene dimineaţa şi meditaţia pentru înţelegere seara. Sau meditaţia pentru înţelegere dimineaţa şi Meditaţia la Inimile Gemene seara.

Practică zilnică

Alternează meditaţiile zilnic: Meditaţia la Inimile Gemene într-o zi, apoi meditaţia pentru înţelegere în următoarea zi.

Practică moderată

Meditează de trei până la cinci ori pe săptămână: Meditaţia la Inimile Gemene două-trei zile, meditaţia pentru înţelegere în celelalte zile.

 SINTEZĂ

 Meditaţia la Inimile Gemene

Fă exerciţii fizice, fie de purificare, fie alte exerciţii alese de tine.

 1. Stai aşezat într-o cameră răcoroasă, întunecată; aşează-ţi mâinile în poală, cu palmele în sus.

 2. Pune-ţi limba pe cerul gurii.

 3. Invocă.

 4. Realizează 10 cicluri de respiraţie pranică.

 5. Relaxează-te fizic progresiv (opţional).

 6. Activează-ţi chakra inimii.

 7. Activează-ţi chakra creştetului.

 8. Binecuvântează pământul cu blândeţe iubitoare prin chakra inimii.

 9. Binecuvântează pământul cu blândeţe iubitoare prin chakra creştetului.

 10. Binecuvântează pământul cu blândeţe iubitoare simultan prin chakrele inimii şi a creştetului.

 11. Efectuează tehnica iluminării.

 12. Eliberează excesul de energie binecuvântând pământul din nou.

 13. Revino la realitate.

 14. Termină cu o invocaţie, aducând mulţumiri.

 15. Ridică-te şi fă exerciţii fizice de purificare.

     Meditaţia este un catalizator pentru   energetică. Îţi purifică trupul şi mintea făcându-le capabile să accepte cantităţi mai mari şi de calitate superioară de prana vindecătoare.

         Extras din „Mâinile tale te pot vindeca”

,

Navigare în articol

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Un comentariu la „Meditaţia la Inimile Gemene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *