Meditaţia iertării de sine şi de alţii

Alegeţi o poziţie confortabilă şi închideţi ochii. Staţi câteva momente liniştiţi şi creaţi o stare interioară de Recunoştinţă.

După un timp concentraţi-vă atenţia asupra ritmului respiraţiei, cum intră aerul pe inspiraţie şi cum iese pe expiraţie.

Concentraţi-vă pe zona inimii. Cu fiecare expiraţie pe nas simţiţi cum tensiunea şi stresul vă părăsesc corpul.

Pe fiecare inspiraţie simţiţi cum liniştea şi pacea vă intră în corp. Simţiţi cum liniştea şi acceptarea cresc şi se extind înlăuntrul
dvs. Relaxaţi-vă din ce în ce mai mult simţindu-vă inima cum se „înmoaie” devenind mai blândă, mai gingaşă.

Vizualizaţi-vă în interiorul inimii dvs. şi îmbrăţişaţi-vă cu tandreţe şi cu căldură şi în acelaşi timp concentraţi-vă asupra iertării, sentimentului de iertare şi acordaţi-vă propria iertare.

În şoaptă, spuneţi: „Mă iert, mă iert, mă iert pentru orice suferinţă am cauzat, pentru orice durere am cauzat, mie sau altora, fie că a fost prin cuvânt, gând ori prin acţiunea mea, mă iert pe mine însămi/însumi.”

Dacă simţiţi că există sentimente că nu aţi merita iertarea, sentimentele de ruşine legate de anumite situaţii sau fapte, acceptaţi tot ce aţi făcut, simţit, gândit şi prin expiraţie eliminaţi-le la marginea Universului. Inspiraţi şi expiraţi lent. Dacă încă simţiţi rezistenţă repetaţi „Mă iert…” imaginându-vă că orice gând rebel sau rezistenţa se elimină prin expiraţie.

Inspiraţi iertarea în inima dvs. lasându-vă cuprinşi de ea. Concentraţi-vă pe iertarea care vă intră în inimă prin aerului inspirit în plămâni. Sunteţi încă în propria inimă, legănaţi-vă, îmbrăţişaţi-vă cu tandreţe şi iubire, acceptându-vă aşa cum sunteţi.

Simţiţi cum iertarea vă inundă întreaga fiinţă.

Repetaţi de mai multe ori: „Mă iert…” Rămâneţi cu aceste cuvinte în gând pentru câteva minute…

Acum aduce-ţi în inimă pe cineva care are nevoie de iertarea dvs, pe care aţi vrea să-l iertaţi. Îmbrăţişaţi această persoană în inima dvs. Simţiţi-i prezenţa în inima dvs. Eliminaţi prin expiraţie orice sentiment ce se opune iertării pe care vreţi să o oferiţi acestei persoane. Expiraţi orice sentiment de supărare, de furie, de suferinţă sau frică şi inspiraţi iertare. Relaxaţi-vă, simţiţi cum abdomenul se înmoaie eliminând încordarea, abandonaţi orice rezistenţă.

În şoaptă spuneţi acestei persoane: „Te iert, pentru orice durere mi-ai cauzat, pentru price suferinţă mi-ai creat prin cuvântul, gând sau prin acţiunea ta. Te iert.”

Eliminaţi orice rezistenţă repetând cuvintele de mai sus. Iertarea este un prin pas pentru vindecarea spirituală. Inspiraţi cuvintele de iertare în inimă.

Pe inspiraţie încercaţi să înţelegeţi ce vă opreşte să iertaţi.
Expiraţi toate motivele pentru care această persoană nu ar merita iertarea, toate momentele în care această persoană v-a rănit, supărat…

Inspiraţi iertare simţind cum se dizolvă barierele dintre dvs. şi acea persoană. Îmbrăţişaţi cu dragoste această persoană în inima dvs., simţi iertarea pentru această persoană.

Repetaţi de mai multe ori: „Te iert …” Menţineţi aceste cuvinte în gând pentru câteva minute…

 

Apoi aduce-ţi în inimă pe cineva de la care aţi vrea să vă cereţi iertare, faţă de care aţi greşit sau pe cineva care a suferit din cauza dvs.

Aduce-ţi acea persoana în inima dvs şi îmbrăţişaţi-o acolo cu dragoste şi iertare.

În şoaptă repetaţi cuvintele: „Cer iertare de la tine, cer iertare de la tine… Dacă te-am rănit sau dacă ţi-am cauzat suferinţă prin gândurile mele sau prin faptele mele, te rog să mă ierţi.”

Expiraţi orice rezistenţă aţi putea simţi înlăuntrul dvs. Expiraţi resentimentele, suferinţa şi durerea. Scoateţi-le afară. Repetaţi cuvintele de iertare. Simţiţi cum iertarea creşte şi vă cuprinde tot interiorul. Simţiţi inima cum se deschide pentru a primi iertarea.
Credeţi că aţi fost iertaţi, că iertarea va fost oferită. Acceptaţi această iertare. Repetaţi „Sunt iertat/ă”. Staţi cu aceste gânduri pentru câteva minute…

Acum reveniţi la imaginea dvs în propria inimă. Simţiţi fericirea iertării din toată fiinţa dvs. V-aţi iertat, aţi iertat, aţi fost iertat/ă.
Simţiţi cum uşurarea şi recunoştinţa curgând prin dvs, umplându-vă.
Iubirea vă umple fiinţa radiind şi spre exteriorul dvs.

„Fie ca toate fiinţele să vieţuiască în iubire!”

Inspiraţi adânc recunoştinţă, absorbiţi recunoştinţă în fiinţa dvs înainte de a încheia această meditaţie.

 

 

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *