Meditaţia cu Mudra Sha

     Această tehnică are ca scop întărirea canalului central, creşterea chi-ului, a vibraţiei personale şi autotratamentul. Se obţine un plus de limpezime a minţii, vindecarea şi compasiunea. Este indicat să fie practicată zilnic pentru a ne cultiva compasiunea faţă de toate fiinţele. Meditaţia, ca şi mudra, se pot face înaintea unei şedinţe de terapie.

   Se inspiră şi se expiră pe nas, golim orice gând şi ne concentrăm asupra respiraţiei. Cei cărora le este mai greu să facă asta, pot număra încet până la şapte, pe inspir şi pe expir. Lăsăm să treacă orice gând parazit, nu ne oprim asupra lui. Ne concentrăm asupra zonei Hara (sub ombilic, zona chakra 2), în adâncul trupului nostru. Putem vizualiza aici o minge de foc, de căldură, de lumină. Scopul meditaţiei este acela de a întări acest foc, de a-l face să ardă mai intens, de a încălzi zona pentru că această căldură să radieze în tot corpul nostru.

    Pe inspir, energia intră prin chakra coroanei şi este dusă în Hara. Se poate lucra cu orice tip de energie şi lumină (Reiki, Karuna, Shamballa, etc). Pe expir energia şi lumina este cultivată aici, pentru ca sfera de lumină să crească, să devină tot mai strălucitoare, să ne energizeze, să ajungă în tot corpul.

    Ne concentrăm pe mudră şi ţinem palmele între Hara şi stern. Inspirăm lumina prin palme şi o ducem în Hara, expirăm din Hara prin palme.
Se continuă astfel timp de zece minute.

    La sfârşit, ne concentrăm iar pe Hara şi permitem conştiinţei să revină la normal. Scuturăm mâinile şi picioarele de trei ori.

, , ,

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *