MEDITAŢIA CU COPILUL INTERIOR

Beneficii:
– Vindecarea sinelui interior
– Împăcarea cu propria persoană
– Iertarea de sine
– Autocoordonare

Aşază-te confortabil şi mergi în alfa până la acel nivel care este confortabil pentru tine în acest moment.

Orientează-ţi atenţia spre o situaţie tipică în care tu… (descrii situaţia), și permite-ţi acum să reexperimentezi situaţia în felul în care ai trăit-o. Fii în mod deosebit atent la sentimentele care apar odată cu această experienţă, sentimentele care poate te copleșesc încă uneori.

Lasă-ți mintea subconștientă să meargă înapoi în timp până la momentul când ai simţit prima dată acele sentimente.

Înapoi în timp, până la momentul când când ai simţit prima dată acele sentimente. Te afli acolo, experimentând acele sentimente. Posibil că vei găsi un copil mic acolo, un mic copil care se simte confuz şi speriat şi poate în suferinţă şi cu tot felul de alte sentimente. Un copil mic care face cât de mult poate pentru a înţelege şi a face lucrurile corect, dar este atât de confuz şi atât de nefericit … da, ai găsit micul copil, foarte bine … acel micuţ copilaș care are atât de multă nevoie de tine, deoarece, vezi, tu ești singurul om care într-adevăr ştie ce anume simte micuţul, singurul care într-adevăr poate înţelege şi de aceea singurul în care el poate avea încredere cu adevărat.

Liniștește-l pe micul copil. Îmbrăţişează-l, mângâie-l şi liniștește-l. Spune-i că este un copil bun şi că tu știi că întotdeauna a făcut lucrurile în felul cel mai bun în care le-a putut face. Lasă-l să știe acum, cât de mult îl respecţi și-l iubești pentru tot ceea ce a făcut.

Găsește cuvintele potrivite pentru ceea ce are nevoie copilul interior să audă, astfel încât să se poată simţi mai bine. Explică-i că deși el este foarte confuz şi nefericit în acest moment, tu şti că în viitor el va fi bine! Tu ești singura persoană care îl poate vindeca, ești singura persoană în care poate avea încredere. Linişteşte-l, mângâie-l şi calmează-l.

Întreabă-l ce nevoi are, cum îl poți ajuta?

Mulțumește-i pentru tot ceea ce a făcut, spune-i că îl iubești, cere-ți iertare că nu ai avut grija de el mai mult, îmbrățișează-l și spune-i că de acum înainte vei veni mai des să îl vizitezi. Ai atâtea să îi dăruieşți. Iar el are atât de multe să îţi dăruiască ţie. El are multe daruri pentru tine: entuziasmul, creativitatea şi bucuria copilăriei, spiritul de explorator şi mirarea. Aveţi daruri pe care să vi le faceţi reciproc.

Spune-i că dacă are nevoie de tine, va fi suficient să bată la ușa subconștientului tău şi să te roage să vii. Vei simţi dorinţa de a intra în alfa pentru a-ți vizita Sinele mai tânăr. În felul acesta îl vei auzi atunci când te va chema.

Ia-ți “la revedere”, reasigurându-l că îl vei vizita adesea.

Rămâi în alfa un timp, revino la acest moment present prin intenție.

Notă:

Puteţi să vă întoarcţi în orice moment al vieţii în care aţi avut impresia că nu aţi fost susţinuţi afectiv: îmbrăţişaţi-vă, încurajaţi-vă, întrebaţi-vă ce vă lipseşte…

 

       Readaptare după MEDITAŢIA DE COMUNICARE CU COPILUL INTERIOR de Rusu Risvan Vlad

 

 

, ,

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *