Meditaţia cu 40 de respiraţii pentru energizare

 

Centrul de depozitare a energiei Ki sau puterea Ki (Kundalini) se află la 3 cm sub ombilic. În acest punct numit „hara”, energia pământului care se mişcă în unde orizontale, paralele cu suprafaţa pământului, intersectează energia spirituală care se mişcă de sus în jos, de-a lungul coloanei vertebrale. Anumite arte marţiale învaţă meditaţii similare pentru a stoca în organism energia Ki (energia folosită în ReiKi). Este interesant de observat că în timpul acestei meditaţii se face o conexiune la diferite energii în momentul în care se atinge cu degetul mare fiecare din celelalte patru degete. Când se atinge cu degetul mare degetul mic este o energie; când se atinge degetul inelar este altă energie, când se atinge mijlociul este alta şi arătătorul, alta.

  1. Şedeţi confortabil. Uniţi degetul mare al fiecărei mâini cu arătătorul corespunzător şi odihniţi mâinile pe genunchi în această poziţie.

  2. Inhalaţi pe nas numărând până la 4 şi vizualizaţi o lumină albă care intră în inimă.

  3. Expiraţi pe gură numărând până la 4, vizualizând lumina albă, mişcându-se de la inimă spre centrul ki (hara), având următorul gând în minte: „Ia această energie vitală şi stocheaz-o în centrul hara”.

  4. Repetaţi inspiraţia şi expiraţia de încă trei ori, deci în total de patru ori pentru fiecare deget în parte (inelar, mijlociu şi mic). La ultima expiraţie din fiecare serie, ţineţi-vă respiraţia numărând până la 20 (apnee 20 secunde).

  5. Schimbaţi degetul mare la următorul deget (mijlociu).

  6. Repetaţi mişcările de la 2 la 4, de 9 ori, în total deci 10×4=40 respiraţii pentru toate degetele, mutând degetul mare la următorul deget mereu, ajută la numărarea grupului de câte 10 respiraţii.

, ,

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *