MEDITAŢIA ASUPRA CELOR 12 CULORI

 

Corpul nostru are nevoie de toate culorile din spectrul solar pentru a-şi păstra starea de armonie şi de bine interior. Dacă rezonăm sau nu cu vibraţia culorilor, asta ne poate influenţa sănătatea şi chiar viaţa.

Meditaţia asupra celor 12 culori ajută la integrarea minţii, corpului şi spiritului, reface tiparul energetic al bunăstăriI, reface simţul receptării şi acceptării. 

Dacă veţi începe să practicaţi această meditaţie, nu numai că vă veţi vindeca acest dezechilibru şi toate efectele pe care el le produce la nivelul organismului, dar veţi restabili şi armonia primordială cu care v-aţi născut. Veţi constata o îmbunătăţire chiar de la prima şedinţă practică. În timp, se vor vindeca chiar şi bolile de care suferiţi. Dacă suferiţi de o boală mai gravă, este posibil ca vindecarea ei să necesite mai mult timp, dar nu este o regulă generală nici aceasta. Cu cât veţi fi mai deschişi şi mai plini de acceptare, cu atât mai rapid se vor produce aceste schimbări benefice.

Restaurarea celor 12 culori în vederea obţinerii unei stări de sănătate optimă se realizează prin intermediul „Meditaţiei asupra celor 12 culoriˮ, pe care o descriu în detaliu mai jos.

Pentru început voi da câteva informaţii despre semnificaţiile culorilor.

     În interiorul corpului uman, chiar în centrul acestuia, există o elipsă energetică alcătuită dintr-o lumină alb-strălucitoare. Această elipsă de lumină albă este apoi înconjurată de alte straturi de lumină colorate, dispuse la fel ca foile unei cepe.

Aceste culori au un cod special sau o rezonanţă vibratorie care poate contribui la susţinerea unui corp sănătos şi productiv. Fiecare strat succesiv operează în armonie cu celelalte, fiind conectat cu ele.

O celulă reprezintă un tipar energetic microcosmic al corpului ce conţine toate cele 12 culori de care are nevoie organismul în ansamblul lui. Celula conţine imaginea ansamblului, cu alte cuvinte tiparul energetic al întregului corp.

  Cele şase straturi interioare care guvernează funcţiile şi întreţinerea corpului sunt:

 1. ALB: Centrul interior. Culoarea albă simbolizează energia sau forţa vitală şi contribuie în mod decisiv la restabilirea stării de echilibru a celulei, adeseori în combinaţie cu celelalte culori. Unde nu apare această culoare, nu putem vorbi de viaţă.

  2.VIOLET: Culoarea spiritului. Vibraţia acestei culori permite să ne recunoaştem şi să ne dezvoltăm propria noastră intuiţie. Intuiţia este puntea noastră de comunicare cu sursa vieţii.  

  3. INDIGO: Culoarea simţurilor. Această culoare facilitează comunicarea dintre spirit şi corp prin intermediul simţurilor – văz, auz, atingere (simţul tactil), miros şi gust. Ea permite mai buna conştientizare interioară a corpului, dar şi comunicarea profundă cu sinele intuitiv prin intermediul auzului interior, vederii interioare, cunoaşterii interioare, ş.a.m.d. Această culoare este o punte de legătură dintre planul fizic şi lumile spirituale, ajutându-ne să ne folosim de înţelepciunea interioară pentru a interpreta informaţiile primite.  

  4. ARĂMIU (CULOAREA CURPRULUI METALIC). Această culoare guvernează sistemul neurologic şi cel cardiovascular. 

  5. ARGINTIU METALIC. Această culoare guvernează oasele, dinţii, tendoanele, muşchii, cartilagiile şi unghiile.  

  6. AURIU METALIC. Această culoare luminoasă guvernează funcţiile tuturor organelor, ţesuturilor moi, pielii, părului, ochilor, etc.

Toate aceste culori metalice reprezintă principalele cărămizi care alcătuiesc corpul fizic. Ele comunică cu părţile afectate ale corpului şi cu ADN-ul nostru. Pentru o stare de sănătate perfectă, noi trebuie să păstrăm o bună comunicare între celula funcţională şi ADN-ul ei.
De aceea, culorile metalice: argintiu metalic, culoarea cuprului şi auriu metalic, reprezintă principalele instrumente de vindecare şi purificare a corpului, din întregul ansamblul paletei de culori.
Dacă sunt activate aceste culori, corpul îşi va păstra în mod decisiv echilibrul său armonios.

Cele şase straturi exterioare care guvernează puterea personală  

7.GALBEN. Culoarea galben-muştar reprezintă cel de-al şaptelea strat colorat şi primul strat de energie care înconjoară corpul fizic din exterior. Vibraţia ei susţine dorinţa de a trăi, ne crează o stare de bunăstare profundă, stare în care acţiunile noastre se armonizează cu idealurile noastre cele mai înalte. Unii numesc această stare integritate spirituală. Această stare include liberul arbitru şi disponibiliatea noastră de a accepta.

 1. VERDE SMARALD guvernează corpul emoţional, respectiv iubirea de sine, preţuirea de sine şi respectul de sine. Vibraţia ei contribuie la vindecarea rănilor emoţionale.

  9.ALBASTRU-VERZUI SAU CIAN (TURCOAZ) – susţine integritatea. Ea ne armonizează gândurile cu inima sau cu sinele nostru emoţional. Vibraţia ei ne ajută să rostim adevărul nostru cel mai profund.

  10.ALBASTRU – nuanţa intensă care este fie cea a cerului, fie cea a safirului. Vibraţia ei corespunde gândirii creatoare, revelaţiilor şi spontaneităţii. Ea reprezintă puntea dintre creier şi minte

  11. ROŞU MAGENTA – guvernează înţelepciunea şi compasiunea care însoţesc întotdeauna iubirea. Ea descrie nu doar iubirea romantică sau familială, ci şi iubirea ca expresie universală. Acest tip de iubire reprezintă însăşi natura noastră existenţială. Această iubire există pentru simplul motiv că noi suntem aici, creaţi din iubire, indiferent dacă o conştientizăm sau nu. 

  12.SIDEFIU. Această culoare cu irizaţii reprezintă învelişul exterior al corpului şi echivalează cu pânza protectoare în care învelim un copil nou-născut. Culoarea sidefie reprezintă învelişul ultim al corpului şi comunică direct cu esenţa alb-strălucitoare din interiorul acestuia, mai exact cu energia forţei vitale. Acesta este câmpul protector al corpului. Dacă este activat, acest câmp protejează corpul de orice energie dăunătoare provenită din afara lui (exemplu: ne protejează atunci când pătrundem într-un mediu energetic care ne poate periclita echilibrul nostru interior, ne protejează de arsurile solare sau ne ajută să ne revenim la normal atunci când acestea s-au produs, etc.).

Atunci când ne-am născut, noi ne-am aflat într-o rezonanţă perfectă cu toate cele 12 culori, dar datorită vibraţiilor toxice din societatea şi din cultura noastră, foarte mulţi oameni au pierdut rezonanţa cu acest echilibru al culorilor, respectiv cu vibraţiile acestora.

 1. Începeţi întotdeauna cu o inspiraţie. Inspiraţi şi spuneţi: „Invoc energia sau forţa vitală a culorii … (numele culorii pe care doriţi să o intensificaţi). Apoi, inspiraţi la capacitatea maximă a plămânilor.

 2. Expiraţi o cantitate mică din aerul inspirat, pentru a reduce presiunea asupra plămânilor (cam 10% din aerul inspirat la pasul 1), apoi faceţi o pauză şi ţineţi-vă suflul. Lăsaţi energia culorii invocate să vă umple corpul. Atunci când reţinţi suflul, aveţi mare grijă să nu forţaţi. Cheia succesului este relaxarea, ca întotdeauna. În timp ce expiraţi apoi tot aerul din piept, spuneţi: „Am receptat energia sau forţa vitală a culorii … (numele culorii invocate la pasul 1).ˮ

 3. Repetaţi paşii 1-3 pentru fiecare dintre cele 12 culori de bază.

Sfaturi:

Prima dată când practicaţi această meditaţie, concentraţi-vă asupra aceleiaşi culori de 4-5 ori înainte de a trece la următoarea. Cu alte cuvinte, faceţi 5 respiraţii complete pe culoarea alb, apoi violet, apoi pe indigo, ş.a.m.d., până când ajungeţi la sidefiu. Inspiraţi, faceţi o pauză, expiraţi şi apoi repetaţi întregul proces de mai multe ori pentru fiecare culoare. Astfel veţi dinamiza energia culorilor, având astfel o experienţă mult mai profundă.

Când vă concentraţi asupra culorilor interioare, imaginaţi-vă că fiecare dintre ele emană din centrul corpului dvs şi acoperă integral coturul acestuia, ba chiar îl depăşeşte puţin. Imaginaţi-vă că tot corpul dvs este ca un burete care absoarbe pe rând fiecare culoare, până ajunge să se umple. Trebuie să ştiţi că din punct de vedere energetic, corpul dvs nu are un contur fix ca la orele de desen ci are margini nedefinite, iar culoarea emanată se estompează spre exteriorul lui. Vizualizaţi culoarea ca inundând sau umplând complet corpul dvs, în totalitate.

Lucrul cu culorile exterioare (7-12) este puţin diferit. Este ca şi când v-aţi scălda într-o mare de culoare, absorbind culoarea din exterior până când aceasta ajunge în centrul fiinţei dvs. Atunci când vă imaginaţi culorile metalice (arămiu, argintiu şi auriu), gândiţi-vă la ele ca la o vopsea metalică sau ca la nişte suspensii coloidale. Atunci când vă concentraţi asupra celorlalte culori, imagina-ţi-le ca pe nişte culori translucide, având deopotrivă claritate şi profunzime, la fel ca o rază de soare care trece printr-o sticlă cu apă colorată.

Este posibil să aveţi unele dificultăţi în a vă imagina o culoare sau alta. De regulă, acestea sunt culorile de care corpul dvs are cea mai mare nevoie. Dacă vă aflaţi în această situaţie, repetaţi procesul inspiraţie/pauză/expiraţie de mai multe ori (dar nu mai mult de 4 ori), până ajungeţi să vizualizaţi acea culoare cât mai clar.

În mod ideal, „Meditaţia asupra celor 12 culoriˮ ar trebui practicată odată la 12 ore, acesta fiind intervalul de timp în care culorile îşi păstrează întreaga vibraţie şi strălucire după ce au fost activate prin puterea intenţiei (de 2 ori la interval de 24 de ore este absolut suficient).

Dacă după această meditaţie simţiţi un val mare de energie şi deveniţi foarte active. NU o practicaţi niciodată înainte de culcare. În alte cazuri, se poate ca ea să producă somnolenţă şi atunci e chiar benefică înainte de ora culcării. Se poate întâmpla să adormiţi în timpul meditaţiei. Se întâmplă ca acele culori de care aveţi nevoie să vă dea o stare de somnolenţă şi chiar să vă adoarmă, pentru ca apoi să vă scăldaţi mai mult timp în vibraţia lor. Dacă vă treziţi după un timp, continuaţi pur şi simplu cu culorile rămase. Nu repetaţi cu culoarea care v-a adormit, pentru că s-ar putea să vă adoarmă din nou. Continuaţi cu următoarea culoare care urmează după ea.

Practica şi perseverenţa vor duce cu timpul la perfecţiune. După o perioadă de aproximativ 3 săptămâni, veţi putea trece la varianta prescurtată a meditaţiei, când vă veţi concentra asupra culorilor fără a mai face exerciţiul de respiraţie corespondent. În această etapă va fi suficient să rostiţi doar numele culorilor în ordinea lor corectă, cu voce tare sau în sinea dvs. Meditaţia nu va dura mai mult de 30 de secunde, maxim 5 minute în varianta completă, şi ar fi bine să o practicaţi zilnic toată viaţa.

 

Regulă: practicaţi această meditaţie într-o stare de iubire. Niciodată să nu o practici într-o stare de dizarmonie, mânie sau ură.

ORDINEA CORECTĂ A CULORILOR

 1. ALB

 2. VIOLET

 3. INDIGO

 4. ARĂMIU (culoarea cuprului metalic)

 5. ARGINTIU METALIC

 6. AURIU METALIC

 7. GALBEN

 8. VERDE SMARALD

 9. CIAN (turcoaz sau albastru-verzui)

 10. ALBASTRU

 11. ROŞU MAGENTA

 12. SIDEFIU

            EFECTELE MEDITAŢIEI ASUPRA CELOR 12 CULORI

O deschidere în faţa abundenţei univesale.

Această deschidere începe chiar din clipa în care practicaţi pentru prima dată acest fel de meditaţie. Veţi începe să vă dezvolţi capacitatea de acceptare/receptare care vă va permite să vă puneţi la unison cu Totalitatea şi abundenţa ei nesfârşită.

      O mai mare frumuseţe fizică.

Ori de câte ori veţi practica acest tip de meditaţie, forma dvs fizică se va relaxa şi se va alinia într-o măsură mai mare cu forma ei corectă. Corpul dvs va deveni mai puţin tensionat, mai flexibil, permiţându-i adevăratei lumini să vă prezinte adevărata dvs frumuseţe. Fiinţa dvs se va armoniza şi vindeca la toate nivelele. Bineînţeles că nu e vorba aici de schimbarea formei sau lungimii nasului, urechilor, bărbiei, ş.a.m.d., ci de o mai bună expresie a sinelui real la nivel fizic. Atunci când alţii vă vor privi ei vor vedea echilibrul dvs, frumuseţea şi bucuria dvs lăuntrică, dincolo de învelişul fizic. Fiţi deschis în faţa oricăror posibilităţi. Ceea ce va urma acestor schimbări, va fi o veritabilă plăcere!

Vindecarea defectelor din naştere

Defectele din naştere apar atunci cân unul sau ambii părinţi au un deficit din aceeaşi culoare. De pildă, dacă amândoi părinţii sunt alcoolici sau se droghează, copilul se poate naşte fără o integrare între minte, corp şi spirit, deci fără o paletă întreagă a culorilor. Diformităţile la nivelul degetelor apar ca urmare a unui deficit de culori interioare, cum ar fi culoarea cuprului, arămiu sau argintiu.

De aici se poate deduce că deficitul de vibraţii ale unor culori ne pot produce probleme până la nivel fizic.

Iată mai jos ce ne poate provoca absenţa acestor vibraţii energetice ale diferitelor culori.

     ABSENŢA VIBRAŢIILOR CULORILOR ŞI EFECTELE SALE ASUPRA CORPULUI

 1. ALB. Atunci când vibraţia culorii alb scade în intensitate, culorile exterioare nu se mai manifestă aproape deloc. Fiecare strat de culoare susţine corpul la nivel fizic. Dacă albul lipseşte, corpul este practic mort. Oamenii care încep să piardă din vibraţia culorii albe, manifestă simptome de genul: sindromul oboselii cronice, hemoragie internă, deficienţe autoimune simple sau grave, anemie şi alte afecţiuni similare asociate cu slăbiciunea internă.

 2. VIOLET. Atunci când vibraţia culorii violet scade în intensitate, persoana se simte adeseori rătăcită, fără o direcţie sau scop în viaţă. Ea se simte incapabilă să facă ceva, îngheţată în momentul prezent şi fără capacitatea de a face alegeri şi a lua decizii. Această stare se poate manifesta printr-o frică la limita isteriei, datorată lipsei direcţiei în viaţă.

 3. INDIGO. Atunci când intensitatea vibraţiei culorii indigo scade, primul simptom este incapacitatea de a-ţi imagina energia în interiorul propriului tău corp fizic. Persoana în cauză riscă astfel să nu mai sesizeze starea în care se află organismul său: schimbările de greutate, evoluţiile artritice sau orice altă afecţiune.

Corpul are propriile sale modalităţi de a se exprima atunci când se dezechilibrează sau când se îmbolnăveşte, iar comunicarea cu el e compromisă atunci când nivelul vibraţiei culorii indigo nu e optim.

Dacă lipsa vibraţiei indigo este gravă, persoane ajunge să-şi piardă senzaţiile fizice obişnuite precum gustul vederea, mirosul, atingerea.

 1. ARĂMIU. Atunci când vibraţia culorii cuprului scade în intensitate, pot apărea probleme cardiace sau ale sistemului nervos, printre care:  hipotensiune, hipertensiune, ticuri şi tresăriri, palpitaţii cardiace şi tremurături.

 2. ARGINTIU. Atunci când vibraţia culorii argintiu scade în intensitate, apar inevitabil probleme ale oaselor şi încheieturilor, precum şi probleme musculare, printre care: ciuperci la nivelul unghiilor, unghii fragile, dinţi care se rup sau care se cariază uşor, afecţiuni ale încheieturii temporal-mandibulare, sindromul tunelului carpian şi sindromul cotului de tenismen.

 3. AURIU. Atunci când vibraţia culorii auriu scade în intensitate, apar disfuncţii la nivelul pielii sau a diferitelor organe, printre care amintim: căderea părului, eczeme, mătreaţă, scalp uleios, creşterea sau scăderea în greutate, retenţie de apă.

 4. GALBEN. Atunci când vibraţia culorii galben scade în intensitate, dorinţa de a trăi se reduce şi pot apărea gânduri suicidale.

 5. VERDE. Atunci când vibraţia culorii verde scade în intensitate, persoana îşi pierde respectul faţă de sine. Ea nu îşi mai susţine punctele de vedere şi are dificultăţi în a se exprima în faţa altor persoane.

 6. ALBASTRU-VERZUI SAU CIAN. Atunci când vibraţia acestei culori scade, persoana îşi exprină cu dificultate propria identitate.

 7. ALBASTRU. Atunci când vibraţia culorii albastru scade în intensitate, se manifestă o rigiditate a sistemului de convingeri şi a modalităţii de a interacţiona cu alte persoane. Oamenii cu deficit de albastru au uneori idei bune, dar sunt inflexibili când e vorba de implementarea acestora în practică.

 8. ROŞU MAGENTA. Atunci când vibraţia culorii roşu magenta scade în intensitate, persoana este lipsită de iubire. Ea nu reuşeşte să îşi exprime emoţiile profunde. De asemenea, ea nu acceptă şi nu recunoaşte iubirea autentică faţă de alte persoane.

 9. SIDEFIU. Atunci când vibraţia culorii sidefiu scade în intensitate, orice emoţie dă peste cap persoana. Persoana va avea tendinţa să facă din ţânţar armăsar în orice situaţie s-ar afla.

În concluzie, toate aceste deficienţe vor fi înlăturate cu timpul prin reechilibrarea vibraţiilor celor 12 culori. Acest lucru se poate realiza cu succes prin „Meditaţia celor 12 culoriˮ.

, ,

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *