MEDICINA ENERGETICĂ

 

AURA SĂNĂTĂŢII

Cum să vezi şi să interpretezi aura sănătăţii?

Curăţarea câmpului energetic, tehnici de întărire şi protejare

 

Există multe căi de a deveni mai sensibil la câmpurile vitale de energie subtilă. Învăţând cum să vezi aura nu numai că distrugi vechi bariere, dar în acelaşi timp îţi sporeşti şi sensibilitatea: se creează o punte de legătură între fizic şi metafizic. Iar pe măsură ce-ţi dezvolţi capacitatea de a vedea şi simţi aspectele mai subtile ale vieţii, ajungi să cunoşti şi alte binefaceri. Intuiţia ta se trezeşte şi se dezvoltă şi-ţi regăseşti bucuria inocentă şi farmecul vieţii. Fiecare zi devine o nouă aventură! Fiecare zi devine o nouă binecuvântare!

Când începi să vezi aura, de obicei percepi zonele cele mai apropiate de corpul fizic, care reflectă în mare măsură sănătatea fizică a individului. La o persoană sănătoasă, energia corpului fizic apare în aură sub forma unor linii energetice radiante. Această energie poate avea diverse culori, însă de multe ori nu apare asemenea unui nor ce învăluie trupul, ci mai curând ca fluxuri de energie ce radiază în afara corpului.  De cele mai multe ori, aceste raze se conturează pe fondul întregului câmp auric. Aspectul acestor radiaţii spune multe despre sănătatea individului: cu cât razele aurei sunt mai puternice, mai echilibrate şi mai simetrice, cu atât mai puternică şi mai sănătoasă este persoana respectivă. Asimetria razelor energetice este semn de slăbiciune, dezechilibru sau boală undeva în corpul fizic. Zonele cu fluxuri asimetrice pot da indicaţii cu privire la partea corpului care se confruntă probleme. La o persoană sănătoasă, energia cea mai apropiată de trupul fizic va apărea deseori sub forma unor fluxuri energetice care se extind până la 30-60 cm în interiorul aurei, conturându-se pe fondul întregului câmp auric. Aceste fluxuri sunt alcătuite din raze fine şi simetrice.

Nu este ceva nefiresc să descoperi că asemenea dezechilibre ale radiaţiilor fizice apar în aură înainte ca boala sau problemele fizice să se manifeste sau să fie descoperite. Dacă observi atent câmpul auric şi schimbările ce se produc în interiorul său, poţi lua măsurile cuvenite de prevenire, rezolvând astfel problema înainte să apară sub formă de boală sau disconfort fizic. La o persoană sănătoasă, aceste linii energetice radiante sunt echilibrate şi puternice. Ele se extind la o distanţă de 30-60 cm în jurul corpului, după care încep să se destrame şi să se amestece cu restul câmpului auric. Dacă aceste raze par să fie echilibrate şi simetrice, dar se extind pe o distanţă de numai 10-20 cm înseamnă că energia fizică a persoanei respective este foarte scăzută – iar dacă nu se iau măsuri pentru refacerea energiei, în cele din urmă pot apărea probleme fizice. Distorsiunile acestor linii radiante pot indica probleme de sănătate, care, în mod obişnuit, pot fi asociate cu zona din corp unde apar distorsiunile respective. Acestea din urmă se pot manifesta sub diverse forme: raze asimetrice, decolorarea liniilor (fluxurile apar murdare) sau chiar inflamare.

O inflamare a liniilor radiante este o zonă în care razele au o culoare mai roşiatică sau pur şi simplu au o nuanţă mai închisă şi sunt mai groase decât restul energiei. Aceasta indică de obicei o inflamaţie corespunzătoare în zona respectivă a corpului. Dureri, întinderi musculare etc. se vor oglindi adeseori în aură sub forma unor linii radiante inflamate. De pildă, o zonă a energiei radiante mai închisă la culoare şi cu nuanţe de roşu ce apare în jurul umărului poate indica o serie de afecţiuni, de la bursite recurente până la întindere musculară. Liniile energetice radiante pot indica zonele cu anumite afecţiuni. Inflamaţiile de la umărul stâng şi de la şoldul drept pot reflecta o întindere musculară sau o luxaţie. La nivelul capului, poate indica tensiune şi dureri de cap. Radiaţiile asimetrice pot reflecta uşor niveluri scăzute de energie, implicare în prea multe activităţi fizice, proastă circulaţie sanguină şi/sau alte probleme.

Aici devine foarte important feedback-ul din partea individului căruia îi citeşti aura. Întreabă-1dacă are probleme cu umărul. Descrie-i ce vezi şi ce ar putea însemna acest lucru. Dacă persoana nu a remarcat nici o problemă în zona respectivă, spune-i doar că vezi o uşoară inflamaţie şi că ar fi bine să fie foarte atentă cu acea parte a corpului în următoarele câteva zile. Citirea aurei implică o mare responsabilitate, îndeosebi când este vorba de condiţiile fizice. Numai un medic – nici măcar un vindecător spiritual – are dreptul să pună un diagnostic, să prescrie sau să recomande un tratament. Tu poţi da un sfat; poţi vorbi despre metode pe care le cunoşti şi pe care individul respectiv ar putea dori să le încerce – dar în nici un caz nu poţi să pui un diagnostic sau să prescrii un tratament!

Am văzut indivizi care, de îndată ce începeau să vadă aura, în special aspectele fizice reflectate în ea, aveau tendinţa de a generaliza: dacă văd o pată neagră în aură, imediat îi spun persoanei respective că se conturează posibilitatea unui cancer sau a unei stări precanceroase. Astfel de concluzii nu numai că sunt iresponsabile, dar constituie şi o dovadă de cruzime. Orice persoană care vine să i se citească aura se află într-o poziţie vulnerabilă: îşi deschide întreaga fiinţă pentru a primi o influenţă foarte dinamică. Este important să nu arunci seminţe negative. Este important să nu afectezi libera voinţă a individului. Este important să-ţi alegi cuvintele cu grijă şi consideraţie. Trebuie să fii destul de sensibil şi de intuitiv pentru a înţelege cum va reacţiona persoana în cauză şi să-ţi adaptezi modul de comunicare în consecinţă. Dar pentru a ajunge la acest nivel este nevoie de timp şi antrenament corespunzător. Dacă nu dispui de aşa ceva, nu poţi interpreta aura cuiva în mod profesional.

Tot ce am vorbit despre culori şi apariţii în interiorul aurei sunt doar linii generale. Nu trebuie considerate ca fiind „bătute în cuieˮ. Aura fiecărui individ trebuie văzută şi interpretată în mod unic. Dacă cineva vine la tine cu o problemă – fizică sau de altă natură – şi tu citeşti în aura sa ceva cu caracter negativ, nu ai dreptul să fii foarte specific. Spune-i că vezi o problemă într-o anumită zonă şi că ar fi bine să consulte un doctor. Nu uita că, atunci când ai de-a face cu aura, trebuie să ai în vedere mai mulţi factori. Culorile, nuanţele acestora, profunzimea, vibraţia, localizarea, combinaţiile etc. – toate interacţionează şi influenţează ceea ce poţi să discerni. O interpretare aurică te ajută să punctezi zonele cu probleme şi îţi dă o idee destul de clară despre natura dezechilibrului, dacă există aşa ceva. Discută impresiile tale cu persoana în cauză, dar nu afirma lucruri pe care nu le poţi verifica personal – în acest mod, devii un mijloc de educare pentru persoana respectivă, deoarece o ajuţi să se vadă dintr-o perspectivă diferită, o trezeşti la un nivel superior de conştientizare a esenţei sale energetice şi o ajuţi să se armonizeze cu forţele superioare ale vieţii.

Cum întărim şi protejăm aura

La un moment dat în decursul evoluţiei tale îţi dai seama că eşti mai mult decât un trup fizic: începi să înţelegi că în lume nu există doar ceea ce ochii tăi pot percepe. Majoritatea oamenilor se concentrează asupra lucrurilor vizibile sau palpabile – însă ştiinţa a dovedit că suntem influenţaţi de multe altele care nu pot fi câtuşi de puţin văzute de ochiul uman. Dacă nu eşti conştient de impactul pe care forţele exterioare îl pot avea asupra ta, este posibil să te trezeşti cu o slăbire a propriului sistem energetic, ceea ce poate avea ca rezultat o boală fizică sau dezechilibre mentale ori emoţionale. Sistemul tău energetic suportă zilnic atacuri şi influenţe. Aşa încât, dacă nu înveţi să recunoşti acest fenomen şi să te protejezi împotriva intruziunilor nedorite, vei descoperi că viaţa ta devine mult mai complicată.

Am trecut cu toţii prin situaţii în care energia noastră a fost afectată de forţe exterioare. Adeseori apar astfel de constrângeri sonore, termice sau electrice. De asemenea, şi alte persoane îţi afectează la fel de mult sistemul energetic. Ţi s-a întâmplat vreodată ca, din pricina cuiva, să te simţi inferior sau un ratat? Sau ai fost vreodată influenţat să cumperi ceva sau să participi la o acţiune fară să fi vrut cu adevărat să faci acest lucru? Te-ai simţit vreodată epuizat după o discuţie cu o anumită persoană ? Toate acestea sunt intruziuni în câmpul tău energetic.

Cheia protecţiei energiei personale este însăşi aura. O aură puternică şi vibrantă respinge energiile negative, istovitoare şi dezechilibrante. Nu este greu să menţii o astfel de aură. Practicile sănătoase sunt cele mai benefice pentru aură. Un regim potrivit, exerciţiile fizice şi aerul curat fortifică întregul câmp auric. Pe de altă parte, lipsa de mişcare, de aer curat, un regim alimentar nepotrivit, abuzul de alcool, de droguri, de tutun etc. uzează şi chiar deteriorează sistemul auric.

De asemenea, aura este puternic afectată de stările psihice şi emoţionale – mai mult chiar decât vor să creadă majoritatea oamenilor. Stresul continuu, traumele emoţionale, tulburările psihice, răsturnările de situaţie, îngrijorarea, frica şi alte stări emoţionale şi atitudini negative slăbesc câmpul aurei. Iar o aură slăbită înseamnă pierderea energiei – deci oboseşti mai repede. Dacă situaţia persistă o perioadă mai lungă de timp, pot apărea găuri şi sfişieri în ţesătura câmpului auric. Încep să se manifeste probleme de sănătate fizică, împreună cu alte dezechilibre.

În imagine puteţi vedea cum arată o aură slăbită: are găuri, zone întunecate şi o formă slăbită, dezechilibrată. Există multe căi simple de revitalizare şi întărire a aurei umane. De exemplu, cu ajutorul luminii solare sau al exerciţiilor fizice. Aerul curat are un efect înviorător deosebit de puternic asupra aurei. Mâncatul mai des şi în cantităţi reduse are un efect de echilibrare asupra aurei. Păstrarea intestinelor curate ajută la menţinerea forţei şi energiei aurei. Meditaţia este de asemenea un mijloc de întărire şi apărare. Atenţie însă: evită excesele în oricare dintre aceste aspecte. Moderaţia în orice ajută la păstrarea unei aure vibrante.

Muzica poate fi la fel de bine folosită pentru echilibrarea şi întărirea câmpului aurei. Cantatele gregoriene au un deosebit efect purificator, curăţând de energii negative atât aura, cât şi mediul înconjurător. Cunoaştem cu toţii acea senzaţie pe care o ai când intri într-o cameră în care a avut loc o luptă sau dispută. Aerul este parcă mai dens – simţi tensiunea din jur. Ascultând cantate gregoriene timp de zece minute, întreaga cameră va fi curăţată de orice energie negativă. La fel se întâmplă şi cu aura. Unora nu prea le plac cantatele gregoriene, din diverse motive, personale sau legate de gust. În acest caz, poţi folosi o piesă de muzică clasică pe care o simţi ca având un efect înălţător sau liniştitor – ar putea fi, de pildă, un fragment din Muzica apelor de Handel sau din Pastorala lui Beethoven.

Parfumurile pot fi de asemenea folosite pentru a proteja şi întări câmpul auric. Este bine cunoscută tradiţia indienilor americani de a folosi fumul şi aromele diferitelor ierburi pentru a curăţa câmpul auric sau mediul înconjurător. Parfumurile, fie că este vorba de tămâie sau de uleiuri esenţiale, afectează în mod deosebit aura şi energiile unor firi raţionale şi emotive. Uleiurile şi tămâia au fost folosite din timpuri străvechi pentru anihilarea efectelor bolilor, fie ele de natură fiziologică, emoţională, mentală sau spirituală. Este bine cunoscută combinaţia de salvie şi scardă odorată, al căror parfum are un efect purificator şi echilibrat asupra câmpului auric.

La fel de cunoscut este şi efectul binefăcător pe care mirosul de tămâie îl are asupra aurei – deşi, din cauza conotaţiei religioase, mulţi nu sunt de aceeaşi părere. Cu toate acestea, tămâia are o puternică vibraţie energetică ce poate fi eficientă. Persoanele care lucrează în domeniul vindecării şi al consilierii consideră că parfumul de gardenie îi ajută foarte mult, ferindu-i de o prea mare implicare în problemele celorlalţi – le întăreşte aura, păstrându-le astfel obiectivitatea emoţională. Există şi alte mirosuri ce pot la fel de bine să întărească şi să protejeze aura. O studiere atentă vă va dezvălui multe lucruri despre efectele lor dinamice.

Un alt instrument pentru protejarea şi întărirea aurei este cuarţul sau cristalul de stâncă. Energia electrică proprie unui cristal va amplifica şi va întări câmpul auric. Un foarte bun experiment pentru a dovedi acest lucru ar fi să-i ceri cuiva să-ţi măsoare aura în două situaţii: mai întâi fără cristal şi apoi când ţii un cristal în mână. Chiar şi unul de dimensiuni mici, de 2 cm, poate mări câmpul auric cu aproximativ 1-1,2 m.

Cristalele de cuarţ duble (ascuţite la ambele capete) sunt extrem de eficiente pentru întărirea aurei. Purtând în buzunar un asemenea cristal, îţi poţi stabiliza aura. Este o metodă eficientă în special dacă ştii că urmează să treci prin situaţii tensionate sau istovitoare – te va ajuta să fii mai puţin obosit şi tracasat.

La sfârşitul zilei, când te simţi epuizat sau pur şi simplu vrei să-ţi refaci nivelul energetic, aşează-te sau stai în picioare cu câte un cristal dublu în fiecare mână (vezi imaginea).

Relaxează-te şi vezi cu ochii minţii cum energia cristalelor îţi încarcă trupul, alimentându-ţi energetic câmpul aurei. Sprijină operaţiunea adoptând o respiraţie ritmică. Cinci-zece minute sunt de ajuns pentru a-ţi echilibra şi fortifica energiile, ceea ce te ajută, de asemenea, să treci de la starea de spirit specifică unei zile de lucru la o stare mai relaxată, casnică – te desprinzi astfel de grijile de peste zi, purificându-ţi aura de toate reziduurile energetice pe care le-ai cărat după tine.

Exerciţiile care urmează sunt deosebit de utile pentru protejarea şi fortificarea întregului câmp auric. Ele te vor ajuta să te echilibrezi şi să-ţi sporeşti rezervele de energie, dar şi să previi intruziunile de forţe şi energii nedorite. Cu cât îţi menţii aura mai puternică şi mai vibrantă, cu atât mai mult propriile tale energii vor fi ferite de atacuri din exterior.

Tehnica nr. 1 – Cum să te fereşti de „vampirii energeticiˮ

Fiecăruia dintre noi i s-a întâmplat să se simtă epuizat în contact cu un anumit individ: vorbeşti cu el, la telefon sau în persoană, iar când ai terminat, parcă eşti lipsit de vlagă – te simţi extenuat, nu mai ai energie, te doare stomacul etc. Este vorba de o scurgere de energie.

Cristalele de cuarţ duble stabilizează şi refac câmpul energetic din jurul corpului. Ele întăresc şi suplimentează nivelurile tale normale de energie.

Există persoane care absorb energia celorlalţi, de cele mai multe ori în mod inconştient. În multe cazuri, ele se folosesc mai curând de energia ta pentru a-şi suplimenta propria energie decât să şi-o creeze. Singurul lucru pe care aceste persoane îl constată este că, după ce stau de vorbă cu tine sau te întâlnesc, se simt mai bine. Ceea ce nu le dă totuşi dreptul să-şi însuşească energia ta – de aceea, trebuie ca tu să nu le permiţi acest lucru. Asta nu înseamnă că trebuie să-i acuzi pe aceşti indivizi că sunt vampiri sau să spui că vei rupe orice legătură cu ei pentru că îţi fură energia. Căci atunci vor crede că ai luat-o razna rău de tot – caz în care îţi vei rezolva problema, deoarece persoanele respective probabil că nu vor mai dori să stea de vorbă cu tine, după o asemenea ieşire.

Majoritatea oamenilor încă nu sunt pregătiţi să accepte aspectele subtile ale energiei, astfel că trebuie să ai mereu în vedere acest lucru în relaţiile cu ei. Este mai simplu să corectezi situaţia fără a mai deschide vreo discuţie pe această temă. Căci, la urma urmei, tu hotărăşti dacă vrei sau nu să permiţi cuiva accesul la propria ta energie. Una dintre cele mai simple metode este închiderea circuitului energetic. Există curente de energie care circulă prin corp şi în jurul lui, în câmpul auric. Poţi închide aceste trasee, astfel încât energia să circule numai prin corpul tău şi în câmpul tău auric – în felul acesta împiedici absorbirea energiilor aurei tale şi eviţi ca aura ta să atragă alte energii exterioare.

Pur şi simplu, aşează-te în poziţia indicată în poză: încrucişează-ţi picioarele în dreptul gleznelor şi apropie-ţi degetele de la mâini astfel încât să se atingă. (Dacă vrei, poţi folosi doar degetele mari şi arătătoarele.) Această poziţie îţi închide circuitul şi nu vei mai pierde din energie. Data viitoare când te întâlneşti cu prietenul care „te seacăˮ, adoptă poziţia de mai sus. Pur şi simplu, aşează-ţi în mod firesc mâinile pe genunchi, cu degetele apropiate, şi încrucişează-ţi gleznele. Este un gest natural şi simplu şi nimeni nu poate bănui nimic. Poţi folosi această metodă şi atunci când vorbeşti la telefon cu astfel de persoane. Făcând astfel, vei putea verifica eficienţa metodei prin prisma reacţiilor prietenilor tăi. Ai putea să auzi, de pildă, comentarii de genul: „Nu mai eşti la fel de amabil ca înainteˮ sau „Nu mai eşti prietenos, cum erai altădatăˮ sau „Mă întreb dacă nu cumva X este supărat pe mineˮ etc. Desigur că nu are nici o legătură cu posibila ta supărare, deoarece vei vorbi în continuare cu ei, la fel de drăguţ şi la fel de des ca înainte. Pur şi simplu, nu le mai dai voie să-ţi ia din energie. Şi pentru că nu mai primesc nici un „semnˮ din partea ta, au impresia că ceva nu este în regulă. Nimeni nu are dreptul să-şi însuşească din energia ta fără a-i permite acest lucru.

Tehnica nr. 2 – Tehnica respiraţiei energetice

Aerul curat şi respiraţia corectă sunt esenţiale pentru păstrarea unei aure puternice şi pline de viaţă. Pentru a aduce aurei un maximum de energie, respiraţia trebuie făcută pe nări. Multe persoane au prostul obicei de a respira pe gură, fără să-şi dea seama că respiraţia nazală este mai naturală şi sănătoasă. Respiraţia pe gură te face să fii mult mai vulnerabil la boli şi dezechilibrează vitalitatea aurei – poate chiar să şubrezească organismul. Între gură şi plămâni nu există nimic care să filtreze aerul, astfel încât praful, microbii şi tot felul de impurităţi au cale liberă spre plămâni. De asemenea, respiraţia pe gură introduce aer rece în plămâni, ceea ce poate duce la inflamarea organelor respiratorii. Pe de altă parte, respiraţia nazală sporeşte vitalitatea şi starea de sănătate a întregului sistem energetic. Nasul are suprafeţe specializate pentru absorbirea pranei din aer (prana poate fi considerată elementul vitalizator existent în aer). Multe dintre tehnicile de respiraţie orientale impun concentrarea conştientă asupra vârfului nasului şi a întregii suprafeţe nazale în timpul inspiraţiei. Aceasta măreşte absorbţia de prana, sporeşte vitalitatea aurei şi stimulează întregul sistem energetic al fiinţei umane. Nările şi pasajele nazale sunt prevăzute cu fire de păr care filtrează aerul inspirat şi-1 încălzesc prin intermediul membranelor mucoase. Aceasta face ca aerul să fie ideal pentru delicatele organe ale plămânilor, respiraţia devenind pentru aură, mai plină de energie şi forţă.

În yoga, respiraţia lunară este numită Ida, iar cea solară Pingala; echilibrul celor două este Susumna. Energia ta este polarizată, având caracteristicile pozitiv-negativ, masculin-feminin, solar-lunar. Această tehnică respiratorie energizează repede aura şi echilibrează polaritatea corpului; de asemenea, sporeşte capacitatea de memorare şi asimilare de informaţii – mai mult, echilibrează emisferele cerebrale. Poate fi folosită înainte de studiu, pentru a scurta timpul de învăţare – sau chiar ca un „întăritorˮ rapid în timpul zilei.

Principiul de bază al acestei tehnici este respiraţia alternativă, inspirând pe o nară şi expirând pe cealaltă. (Nu uita că o concentrare conştientă asupra vârfului nasului, în special în timpul inspiraţiei, va accentua efectele tehnicii.) Ritmul este stabilit prin apucarea nasului cu degetele.

 1. Începe ţinând degetul mare şi degetele mânii drepte în jurul nasului, şi expiră. Ţine limba lipită de cerul gurii, în spatele incisivilor.

 2. Cu degetul mare, închide nara dreaptă; apoi inspiri pe nara stângă cât ai număra încet până la 4.

 3. Menţinând nara dreaptă închisă, cu celelalte degete închide şi nara stângă, astfel încât nasul să fie prins între degetul mare şi celelalte degete ale mâinii drepte, şi ţine-ţi respiraţia cât ai număra până la 16. (Dacă nu ai făcut niciodată exerciţii de respiraţie ritmică concentrată, s-ar putea să fie prea mult să numeri până la 16. În acest caz, numără mai puţin sau mai repede. Exersând, vei reuşi să-ţi ţii respiraţia mai mult timp încearcă să inspiri cât numeri până la 3, ţine-ţi respiraţia cât numeri până la 6 şi apoi expiră cât numeri până la 3. Găseşte ritmul care ţi se potriveşte cel mai bine şi exersează.)

 4. Dă drumul la degetul mare, eliberând nara dreaptă. Ţine nara stângă închisă cu degetele. Expiră încet pe nara dreaptă, cât numeri până la 8.

 5. Eliberează nasul, ridică mâna stângă şi închide nara stângă cu degetul mare. Inspiră pe nara dreaptă cât ai număra încet până la 4, apoi, cu restul degetelor, închide-o şi ţine-ţi respiraţia cât numeri până la 16.

 6. Dă drumul la degetul mare şi eliberează nara stângă. Ţine nara dreaptă închisă şi expiră încet, cât ai număra până la 8, prin nara stângă.

 7. Repetă de patru-cinci ori, alternând părţile. Inspiră pe o nară, ţine-ţi respiraţia şi expiră pe cealaltă nară. Inversează şi repetă procedura. Pentru o „întărireˮ rapidă, efectuează cel puţin patru cinci respiraţii pe fiecare parte. Va fi de ajuns pentru a-ţi satura imediat cu energie corpul şi aura.

Tehnica nr. 3 Vârtejul purificator

Este un exerciţiu de vizualizare pentru curăţarea şi purificarea întregului câmp auric – un excelent exerciţiu pentru sfârşitul zilei, mai cu seamă în perioadele când intri în contact cu multe persoane. Te ajută să îndepărtezi reziduurile energetice, evitândnd astfel acumularea lor şi crearea de dezechilibre în câmpul auric. Durează aproximativ cinci minute pentru a obţine efectul dorit.

 1. Aşează-te confortabil şi efectuează o relaxare progresivă. Tehnica respiratorie descrisă mai sus este o pregătire benefică pentru acest exerciţiu. De asemenea, ai putea rosti o scurtă rugăciune sau o mantra. Nu uita că prezentarea de mai jos constituie doar un exerciţiu orientativ, pe care trebuie să înveţi să-1 adaptezi propriilor tale energii;

 2. Cu ochii minţii, vizualizează cum începe să se formeze, ca un mic vârtej, o flacără albă, cristalină, la aproximativ 7 m deasupra ta. Arată ca o mică tornadă spirituală. Pe măsură ce-şi conturează pâlnia, vizualizeaz-o ca fiind destul de mare ca să-ţi poată cuprinde cu totul câmpul auric. Capătul îngust al pâlniei trebuie imaginat ca şi cum ar pătrunde prin creştetul capului, străbătând în jos axa centrală a corpului tău.

 3. Acest vârtej de foc spiritual trebuie văzut ca şi cum s-ar roti în jurul propriei axe, în sensul acelor de ceasornic. Pe măsură ce-ţi atinge aura, vizualizează-l cum aspiră şi arde toate reziduurile energetice pe care le-ai acumulat.

 4. Vezi, simte şi imaginează-ţi cum se deplasează în jos, străbătându-ţi întreaga aură şi corpul. Ştii că această mică tornadă îţi curăţă câmpul energetic de toate energiile exterioare acumulate în timpul zilei.

 5. Pe măsură ce înaintează prin corp, permite acestui vârtej energetic să iasă prin tălpile tale, mistuindu-se chiar în inima pământului. Vizualizează cum vârtejul poartă cu sine aceste reziduuri energetice înspre adâncuri, unde sunt folosite ca îngrăşământ pentru forme de viaţă inferioare din afara şi din interiorul pământului.

Tehnica nr. 4 – Exerciţiul Coloanei Centrale

Este un exerciţiu care-şi are originea în străvechiul sistem de iniţiere cunoscut sub numele de Kabala mistică. Foloseşte sunetul, vizualizarea şi respiraţia:

 • pentru a umple aura cu imense cantităţi de energie ;

 • ajută la sigilarea scurgerilor şi găurilor din câmpul auric ;

 • stabilizează şi echilibrează aura;

 • sporeşte nivelurile energetice, astfel încât să dispui de rezerve mult mai mari pentru a putea face faţă activităţilor de zi cu zi;

 • previne epuizarea energiilor de care dispui.

Exerciţiul implică folosirea vechilor nume ebraice ale lui Dumnezeu, ca mantra, asociate cu anumite imagini şi respiraţie. Este o combinaţie ce creează un efect sinergetic. Puterea sporeşte nu de trei ori, ci de opt ori. Cele trei elemente (numele, imaginile şi respiraţia) cresc energia exponenţial (în acest caz, doi la puterea a treia).

 1. Aşează-te sau stai în picioare. Relaxează-te câteva clipe.

 2. Vizualizează o sferă luminoasă de un alb cristalin ce coboară încetişor spre tine dinspre bolta cerească, până ajunge chiar deasupra capului tău. Este vibrantă şi freamătă de energie. Pe măsură ce rosteşti numele de mai jos, vezi şi simte cum această lumină creşte în intensitate şi umple toată zona superioară a corpului tău.

 3. Pronunţă rar numele EHEIEH (E-he-ie). Accentuează fiecare silabă, simţind cum creştetul capului ţi se umple de energie. Repetă numele de cinci-zece ori. Traducerea lui este „EU SUNT CEL CARE SUNTˮ.

 4. Fă o pauză şi vizualizează o coloană luminoasă ce coboară din această sferă, alunecând în jos spre zona gâtului, unde se formează a doua sferă de lumină. În timp ce rosteşti cu voce tare Numele lui Dumnezeu, IEHOVAH ELOHIM (Ie~ho-va-E-lo-him), noua sferă de lumină devine tot mai vibrantă şi mai strălucitoare. Pronunţă acest nume de cinci-zece ori. Semnificaţia lui este „Domnul Dumnezeul Creaţiei”.

 5. Fă o pauză şi vizualizează o coloană de lumină coborând din această sferă până în zona inimii, unde se formează o a treia sferă de lumină strălucitoare. Rar, silabă cu silabă, pronunţă Numele lui Dumnezeu IEHOVAH ELOAH VaDAATH (Ie-ho-va-E-lo-ah-Vu-Dat).

Repetă de cinci-zece ori, simţind cum sfera de lumină creşte tot mai puternică şi umple respectiva parte a corpului tău. Acest nume înseamnă „Domnul Dumnezeul cunoaşteriiˮ.

 1. Fă o pauză şi vizualizează o coloană de lumină coborând din această sferă de lumină către zona inferioară a bazinului. Vizualizează şi simte formându-se aici o a patra sferă de lumină strălucitoare. Pronunţă Numele lui Dumnezeu SHADDAI EL CHAI (Şadai- El-Hai) – rar, de cinci-zece ori. Simte cum energia prinde viaţă în această parte a corpului. Numele respectiv înseamnă „Dumnezeu Cel Atotputernicˮ.

 2. Fă o pauză şi vizualizează cum coloana de lumină coboară din cea de-a patra sferă luminoasă până în zona picioarelor. Aici se formează o a cincea sferă, în timp ce coloana de lumină coboară în adâncul pământului. În timp ce tu pronunţi Numele lui Dumnezeu ADONAI HaARETZJ (A-do-nai-Ha-A-reţ), sfera creşte cu o strălucire cristalină. Repetă acţiunea de cinci-zece ori. Acest nume se traduce „Dumnezeul Pământuluiˮ.

 3. În felul acesta, ai creat Coloana Centrală de echilibru ce-ţi străbate corpul şi aura. Îndreaptă-ţi din nou atenţia asupra creştetului capului tău şi începe respiraţia ritmică. Pe măsură ce expiri încet, cât ai număra până la 4, vezi şi simte cum energia ta se scurge în jos, pe partea stângă a corpului, radiind înspre exterior şi fortificându-ţi aura de pe partea respectivă. Inspiră cât ai număra până la 4 şi aspiră energia în sus, pe partea dreaptă a corpului, dinspre tălpile picioarelor către creştetul capului. Vizualizează şi simte cum această energie radiază înspre exterior, fortificându-ţi aura de pe partea dreaptă a corpului. Ţine-ţi respiraţia cât ai număra până la 4, după care repetă expiraţia şi inspiraţia de patru-cinci ori.

 4. Acum, pe măsură ce expiri, vizualizează şi simte curentul energetic coborând prin faţa ta, de-a lungul corpului, cât ai număra până la 4. Inspiră şi permite-i să urce prin spate. Ţine-ţi respiraţia cât ai număra până la 4 şi repetă acţiunea de patru-cinci ori. În acest moment ţi-ai fortificat întregul câmp auric. Simte cum energia te înconjoară şi conştientizează faptul că ţi-a reparat toate imperfecţiunile aurei şi a recuperat pierderile de energie.

 5. Simte acum energia adunându-se la picioarele tale. Pe măsură ce inspiri, absoarbe lumina colorată în toate culorile curcubeului dinspre picioare, în sus, de-a lungul coloanei centrale, până în creştetul capului. Expiră şi revarsă această lumină-curcubeu prin creştetul capului, astfel încât să umple tot câmpul auric cu energia şi culorile sale. Fă o pauză şi lasă-te cuprins de acest câmp energetic reîmprospătat şi strălucitor.

Exerciţiul Coloanei Centrale este şi o tehnică de purificare pentru întregul câmp auric, pe care îl fortifică, şi facilitează dezvoltarea unor energii superioare, inclusiv a capacităţile mediumnice. Iar sporirea nivelului energetic al individului la un grad atât de înalt ajută la dezvoltarea viziunii câmpului auric. De asemenea, creşte capacitatea de percepţie în general şi sensibilitatea – fizică sau de altă natură.

Predau acest exerciţiu la stagiile pe care le organizez şi întotdeauna subliniez caracterul său absolut fundamental şi ar trebui practicat de oricine doreşte să-şi dezvolte abilităţi superioare. Este atât de puternic şi de eficient, încât ar trebui să devină un element esenţial şi pentru începători, dar şi pentru cei cu experienţă de ani de zile în domeniul metafizicii. Este fundamental, protector şi întăritor. Nu am găsit nici un alt exerciţiu care să dea atât de multe rezultate şi care să se adapteze în aşa mare măsură fiecărui individ în parte.

În mod tradiţional, exerciţiul Coloanei Centrale foloseşte cinci sfere de lumină. O variantă dinamică include şi o a şasea sferă, activată în zona celui de-al treilea ochi (între sprâncene). Această chakra are legătură şi cu vederea fizică, şi cu viziunea mediumnică (clarviziune). Este o variantă şi mai dinamică pentru stimularea viziunii aurice.

 1. Începe ca şi mai înainte, în poziţie şezând. Închide ochii şi relaxează-te.

 2. Vizualizează sfera cristalină de lumină coborând dinspre bolta cerească şi oprindu-se deasupra creştetului capului tău. Pe măsură ce rosteşti numele EHEIEH (E-he-ie), simte cum creştetul capului vibrează de energie. Repetă acţiunea de cinci-zece ori.

 3. Vizualizează o coloană de lumină coborând din această sferă pentru a forma o a doua în zona sprâncenelor. Intonează încetişor Numele lui Dumnezeu IEHOVAH (Ie-ho-va). Vizualizează sunetul ajungând până la limitele universului şi înapoi. Simte cum ochiul tău lăuntric vibrează plin de energie. Repetă de cinci-zece ori.

 4. Din această sferă, coloana de lumină coboară mai departe, formând a treia sferă luminoasă în zona gâtului. Pronunţă Numele lui Dumnezeu IEHOVAH ELOHIM. (Ie-ho-va-E-lo-him). Vezi şi simte cum această sfertul lumină vibrează plină de energie strălucitoare.

 5. Din această sferă, coloana de lumină coboară şi formează o a patra sferă luminoasă în zona inimii, care începe să vibreze, plină de energie, cu fiecare intonaţie a Numelui lui Dumnezeu IEHOVAH ELOAH VaDAATH (Ie-ho-va-E-lo-ah-Vu-Dat). Repetă de cinci-zece ori.

 6. Fă o pauză şi vizualizează coloana de lumină coborând, din sfera inimii către zona inferioară a bazinului, unde se conturează o a cincea sferă luminoasă. Urmăreşte-o cum se formează şi radiază strălucire cu fiecare intonare a Numelui lui Dumnezeu SHADDAI EL CHAI (Şa-dai-El-Hai).

 7. Fă iarăşi o pauză, după care vizualizează coloana de lumină coborând din a cincea sferă către picioare, unde se formează o a şasea sferă luminoasă – iar coloana de lumină continuă să coboare spre inima pământului. Pe măsură ce intonezi Numele lui Dumnezeu ADONAI HaARETZ (A-do-nai-Ha-A-reţ), vezi cum această a şasea sferă luminoasă vibrează pentru tine, plină de energie.

 8. În acest moment ai creat o Coloană Centrală de lumină care se întinde de la cer la pământ străbătând întreaga ta fiinţă. Ai activat astfel centrele interioare de lumină care îţi vor întări şi proteja aura şi te vor ajuta să-ţi trezeşti viziunea aurică. Acum execută respiraţia ritmică şi vizualizarea descrise în cadrul exerciţiului tradiţional al Coloanei Centrale, paşii 8, 9 şi 10 de la imaginea de mai sus.

Incantaţii pentru aură

Mantra şi incantaţiile au fost folosite în tradiţia ezoterică din Orient şi Occident, fiind instrumente puternice pentru energizare şi fortificare. Mantra este un cuvânt sanscrit, având sensul de „formulă magicăˮ sau „vrajăˮ. Prin intermediul acestora mantra şi incantaţii, puterea sunetului este folosită în anumite scopuri – de pildă, pentru amodificarea câmpului auric al unui individ în vederea vindecării sau pentru atingerea unor niveluri superioare ale conştiinţei.

Folosirea unor mantra sau incantaţii are ca efect realizarea unor schimbări în corpul, mintea, starea emoţională sau spirituală a individului. Sunetele stimulează energiile din jurul şi din interiorul tău.

Rostirea unei incantaţii sau a unei mantra determină purificarea şi echilibrarea câmpului tău auric. În mod obişnuit, este eficientă cel puţin din unul din următoarele trei motive:

 1. pur şi simplu datorită credinţei personale în eficienţa lor; deoarece asociezi idei bine definite sunetelor respective, fapt ce duce la intensificarea schimbărilor produse în cadrul energiilor tale;

 2. datorită semnificaţiei pe care o au (semnificaţia lor acţionează asupra corpului tău mental, lăsându-şi amprenta asupra propriilor tale forme energetice);

 3. sau pur şi simplu datorită sunetelor lor, indiferent de semnificaţie – sunetele acţionează asupra câmpului auric, producându-i astfel schimbări.

Incantaţia este procesul de eliberare a energiei prin recitarea unor cuvinte şi sunete mistice, misterioase şi puternice.

Ritmul incantaţiei este un element hotărâtor. Mantra cântate au efecte dinamice. De câte ori trebuie recitată o mantra pentru a-şi face efectul constituie o problemă deseori discutată. Ca de cele mai multe ori, tu trebuie să decizi care este cea mai potrivită formulă pentru tine. De obicei, 10-15 minute pentru o anumită incantaţie sunt suficiente pentru a-i simţi efectele. Este foarte simplu să foloseşti mantra şi incantaţii. Alege o mantra şi, dacă poţi, familiarizează-te cu semnificaţia ei. Alege o perioadă a zilei în care ştii că nu vei fi deranjat şi relaxează-te. Începe incantaţia, silabă cu silabă. Permite mantrei să-şi găsească propriul ritm, unul care să ţi se pară confortabil.

Când te opreşti, trebuie să auzi încă ecoul mantrei răsunându-ţi în minte – s-ar putea chiar să remarci un bâzâit aproape imperceptibil în urechi. Sunt semne că s-a produs o schimbare de energie. Nu te îngrijora dacă nu simţi nimic din toate acestea. Asta nu înseamnă că mantra nu a avut efect asupra ta. Semnele de mai sus sunt doar elemente orientative. Pe măsură ce auzi răsunându-ţi mantra în minte, meditează asupra energiilor asociate cu mantra respectivă. Vizualizează-le cum acţionează în întregul tău câmp auric. Concentrează-te asupra imensei cantităţi de energie şi lumină activată în interiorul şi în jurul tău. Vezi cum, deosebit de vibrantă, aura ta îi atinge pe cei din jur.

Exemple de mantra

 1. OM

Om este considerată cea mai puternică mantra. Corespunde egipteanului Amen şi reprezintă de fapt numele Logosului divin. Om este cuvântul sanscrit pentru scânteia de viaţă, acea parte de divin închisă în viaţa fizică.

Se crede că există câteva sute de moduri diferite de rostire şi intonare a mantrei Om, fiecare exercitând un efect unic asupra aurei. Când accentuezi şi lungeşti sunetul „Oˮ, influenţezi propriul câmp auric, dar şi pe al celor din jur. Când lungeşti sunetul „Mˮ, efectul se manifestă mai mult în plan intern. Când pronunţi Om, trebuie să te vezi înălţându-te deasupra dominaţiei vieţii fizice, să vizualizezi cum propriile tale limite şi obstacole în gândire sunt înlăturate; trebuie să vezi cum reziduurile energetice pe care le-ai acumulat în aura ta sunt curăţate. Om este sunetul contactului cu divinitatea şi, prin aceasta, un instrument de eliberare a energiilor tale. Are puterea să purifice, să creeze şi să elibereze noul, astfel încât să poţi avansa către forme superioare de energie. Om este de asemenea un mijloc de atenţionare. El organizează şi stabilizează câmpul auric, ordonând particulele corpurilor tale subtile. Toate energiile tale răspund la acest sunet – iar când aceste energii sunt ordonate, poţi mult mai uşor să-ţi restabileşti sănătatea şi să foloseşti cu mai multă eficienţă meditaţia.

O variantă a incantaţiei Om este AUM (A-o-mm). Această formă îţi sporeşte capacitatea de vizualizare a aurei şi permite o mai bună cristalizare a gândurilor tale. Este confirmarea faptului că energiile tale au atins cel mai înalt nivel şi continuă să se dezvolte, în timp ce, la un prim nivel, îţi spui: „Aşa să fie !ˮ. Aum ajută şi la repararea slăbiciunilor şi destrămărilor din câmpul tău auric.

O bună vizualizare ce ar putea fi folosită împreună cu intonarea mantrei Om este cea a transcrierii în sanscrită a mantrei suprapuse peste corpul tău fizic (vezi figura de mai jos). Începe prin a vedea simbolul formându-se în trunchiul corpului tău. Apoi, inspirând, rosteşte Om în tăcere, înlăuntrul minţii şi corpului tău. Simte cum simbolul vibrează şi capătă putere. Pe măsură ce expiri, pronunţă Om cu voce tare. Vezi şi simte cum simbolul emite fluxuri de energie cristalină pură ce umplu şi întăresc întregul tău câmp auric. Continuă în acest fel timp de 10-15 minute. Vei observa că rezervele tale energetice sporesc, iar energiile exterioare cu care interacţionezi nu-ţi vor mai influenţa aura la fel de uşor ca înainte.

 1. OM MANI PADME HUM (Om-ma-ni-pad-me-hum)

Traducerea ad litteram a acestei mantra este „nestemata din lotusˮ.

Este una dintre cele mai populare mantra, având o varietate de sensuri şi semnificaţii. Se crede că reprezintă o legătură cu energiile zeiţei chineze Guan Yin. Guan Yin este pentru Orient ceea ce Fecioara Maria este pentru Occident: protectoarea şi alinătoarea copiilor. Legenda spune că, pe când atinsese starea de iluminare şi începuse să urce spre cer, a auzit un plâns omenesc, ceea ce a determinat-o să rămână pe pământ, pentru a fi de ajutor oamenilor – în mitologia chineză, este zeiţa îndurării şi a copiilor. De asemenea, legenda mai spune că ea poate anihila orice act de violenţă îndreptat asupra cuiva şi că poate merge printre legiuni de demoni fără să fie atinsă ori vătămată în vreun fel. Această mantra acţionează ca o forţă protectoare în interiorul aurei, întăreşte toate rezervele energetice şi te ajută să eviţi ca altcineva să-ţi fure din energie sau să profite de tine. Este o mantra foarte indicată înainte de a te confrunta cu situaţii afective sau înainte de a pătrunde în locuri unde ştii că tensiunea poate atinge niveluri foarte ridicate. Ea fortifică aura îndeajuns de mult încât să împiedice orice influenţă din exterior, fizică sau de altă natură. Cele şase silabe ale mantrei activează energii care transformă reziduurile acumulate în aura ta într-o forţă purificată. Ele echilibrează stările emoţionale şi ajută la vindecarea corpului.

OM – este totalitatea existenţei şi a sunetului. Este semnalul de atenţionare. Intonând această parte a mantrei, poţi stabili o legătură între câmpul tău auric şi cel al aşa-numitei Guan Yin.

MANI – înseamnă, ad litteram, „nestematăˮ. Se referă la un fel de nonmaterie insensibilă la violenţă sau schimbare. Este un simbol al celor mai înalte valori ale minţii. Semnifică iluminarea cu compasiune şi dragoste. La fel cum o nestemată poate alunga sărăcia, acest aspect al mantrei ajută la îndepărtarea energiilor discordante din aura ta.

PADME – ad literam, se traduce prin „lotusˮ, Este un simbol al dezvoltării spirituale şi al trezirii celor mai fine energii din câmpul tău auric. Sunetul său ajută la limpezirea reziduurilor energetice care-ţi întunecă aura, la eliminarea lor şi a consecinţelor lor nefaste. Aşadar, îţi armonizează aura.

HUM – este un sunet intraductibil. Dacă Om reprezintă sunetul infinit din tine şi din univers, Hum reprezintă finitul din infinit, este potenţialul câmpului auric. Îţi trezeşte sensibilitatea faţă de energiile care te înconjoară, sporindu-ţi în acelaşi timp capacitatea de înţelegere a modului în care acestea acţionează asupra ta. Îţi dezvoltă capacitatea de percepţie a aurei fizice şi stimulează armonia în interiorul ei, astfel încât reuşeşti să te înţelegi mai bine ca sistem energetic. La fel ca şi la prima mantra, relaxează-te, închide ochii şi, în timp ce inspiri, rosteşte mantra încet, pentru tine. În timp ce expiri, rosteşte mantra cu voce tare, proiectând-o în exterior silabă cu silabă.

Găseşte ritmul care îţi este cel mai potrivit şi lasă mantra să lucreze pentru tine. Este bine să ştii că, pe măsură ce o foloseşti, aura ta va deveni din ce în ce mai puternică şi mai protejată în orice împrejurare.

Haina de nuntă aurie

„Haina de nuntă de aurˮ este o expresie care a ajuns la noi prin intermediul creştinismului ezoteric. Străvechile ceremonii de iniţiere nu erau accesibile oricărui om de rând, ci doar unora care posedau anumite calităţi. O asemenea ilustrare găsim în parabola nunţii fiului de împărat (Matei, 22.2-14): cel care nu era îmbrăcat cu haină de nuntă nu putea intra. Această haină de nuntă este aura şi sufletul purificate ale individului.

Purificarea aurei se realizează prin suprimarea dorinţelor josnice şi trăirea unei vieţi fără egoism, pline de dragoste faţă de întreaga omenire şi faţă de orice creatură însufleţită. Această haină ce înconjoară corpul este formată din energie de culoare albastră şi aurie. Aura şi sufletul individului sunt cele care, atunci când sunt purificate şi întărite, îl fac să devină un adevărat binefăcător invizibil, care poate folosi în mod conştient acest corp pentru a vizita alte persoane şi locuri, treaz sau în somn.

Pentru ca aura să devină deosebit de dinamică şi pură, centrele chakra trebuie să fie activate şi curăţate în cea mai mare măsură. Am discutat despre aceste chakra, unde le-am descris ca fiind centre de lumină în interiorul corpului. În Orient sunt considerate „flori de lotusˮ, iar creştinismul ezoteric se referă la ele folosind deseori sintagma „trandafiri de luminăˮ. Când trandafiri de lumină determină purificarea energici din Interiorul şi din jurul corpului, aura devine ca o haină de nunta din aur. Meditaţia care urmează constituie un exerciţiu dinamic pentru activarea a 12 dintre aceste centre de lumină. În mod tradiţional, oamenii se concentrează asupra a şaptei chakra. Însă cele 12 centre din acest exerciţiu au un efect de energizare şi echilibrare a aurei mai accentuat decât în cazul concetrării doar asupra celor şapte chakra tradiţionale. Aceste 12 centre există în stare latentă în fiecare dintre noi; iar când sunt activate şi funcţionează din plin, devin 12 lumini sublime ale trupului, care imprimă aurei o strălucire aurie (vezi figura de mai sus).

Aceşti 12 trandafiri de lumină au o încărcătură simbolică deosebită: din vremuri străvechi, cifrei 12 i se atribuiau numeroase semnificaţii, cea mai evidentă constituind-o cele 12 semne ale zodiacului.

Trandafirii de lumină de la nivelul tălpilor pot fi activaţi prin închinarea vieţii tale în slujba binelui, urmarea exemplului învăţaţilor din vechime şi dorinţa nestrămutată de a face bine celor din jur, ore de rugăciune şi meditaţie, când umilinţa devine nu doar o trăsătură, ci esenţa vieţii tale. Trandafirii de lumină din palme sunt activaţi atunci când îţi dedici viaţa în slujba celorlalţi, oferind o mână de ajutor sau alinare celor din jur. Ele devin tot mai vibrante pe măsură ce, cu fiecare zi, efortul tău de perfecţionare şi setea de a învăţa lucruri noi devin tot mai intense.

Trandafirul de la baza coloanei vertebrale – zona tradiţionalei chakra a bazinului – este activat cu mai multă forţă pe măsură ce-ţi purifici pe deplin energiile şi înveţi să te debarasezi de tot ce este josnic.

Trandafirul de lumină din zona plexului solar este de fapt o îmbinare a două centre tradiţionale, chakra splinei şi chakra plexului solar. Pe măsură ce mintea şi emoţiile sunt echilibrate, aceste două centre se combină, dând naştere unei noi surse de lumină.

Trandafirul din inimă străluceşte cu putere când manifeşti compasiune faţă de toate formele de viaţă din jurul tău. Pe măsură ce înveţi să iubeşti cu înţelepciune şi compasiune, acest trandafir îşi revarsă strălucirea vindecându-te pe tine şi pe toţi cei din viaţa ta.

Trandafirul din zona gâtului se activează pe deplin atunci când înveţi să foloseşti puterea cuvântului. Cât timp foloseşti un limbaj repezit, lipsit de respect, conţinând cuvinte distrugătoare, acest centru nu se va dezvolta în adevărata sa splendoare. Este centrul forţei creative a voinţei în exprimare.

Trandafirul de lumină din centrul aflat între sprâncene se activează când reuşeşti să creezi un echilibru între latura intuitivă şi cea intelectuală. Pe măsură ce-ţi dezvolţi încrederea în vederea lăuntrică şi-ţi trezeşti energiile feminine înnăscute ale dragostei, imaginaţiei şi intuiţiei, acestea vor da naştere unei iluminări aurice superioare.

Trandafirul de lumină din creştetul capului este centrul energiilor tale masculine. Pe măsură ce înveţi să foloseşti energiile feminine ale dragostei şi iluminării şi acţionezi asupra lor în condiţiile concrete ale vieţii tale, acest centru începe să strălucească.

Următoarea meditaţie te va ajuta la activarea acestor centri de lumină şi iluminarea aurei. Este un exerciţiu care ar fi bine să fie făcut în mod regulat (recomand efectuarea lui cel puţin o dată pe lună).

Mai întâi alege-ţi un loc în care ştii sigur că nu vei fi deranjat. Decuplează telefonul şi aşează-te într-o poziţie confortabilă. Dacă vrei, poţi începe cu o relaxare progresivă, trimiţând senzaţii de căldură şi liniştire către diferite părţi ale corpului tău. Pentru mai multă eficienţă, foloseşte respiraţia ritmică lentă. Respiră adânc şi relaxează-te. Pe măsură ce te relaxezi, lasă-ţi energiile să te înconjoare – imaginează-ţi că cineva tocmai ţi-a pus pe umeri un pled vechi reconfortant: îţi este cald, te simţi liniştit şi în siguranţă.

În timp ce te relaxezi, te vezi în capul unei scări. La picioarele ei este o lumină palidă, odihnitoare, care te ademeneşte. Cu fiecare treaptă pe care o cobori, eşti din ce în ce mai relaxat. Simţi cum devii din ce în ce mai uşor. Când ajungi la jumătatea scării, eşti atât de uşor, încât tălpile tale abia dacă ating treptele. Continui să cobori şi te simţi minunat. Uitaseşi cât de bine este să te relaxezi şi să pluteşti pur şi simplu.

La capătul scării te afli într-o cameră rotundă, iar în mijlocul camerei este o oglindă înaltă, împodobită. Lumina palidă care te-a ademenit în josul scării se află deasupra acestei oglinzi. Îndepărtează-te de scară şi aşază-te în faţa oglinzii. La început nu vezi nimic, dar apoi, pe măsură ce te uiţi în oglindă, după o uşoară unduire, vezi dinaintea ta propria-ţi imagine. Nu ai haine pe tine şi te vezi într-o formă ideală. Te vezi aşa cum eşti cu adevărat, fiinţa ta lăuntrică. Te cuprinde un sentiment binefăcător şi îţi dai seama că începuseşi să uiţi ce fiinţă minunată eşti.

Uitându-te în oglindă, vezi doi boboci de trandafir formându-se în vârfurile picioarelor tale. Încet şi cu gingăşie, bobocii încep să se desfacă, petală cu petală, timp în care îţi aminteşti de fiecare pas pe care l-ai făcut în această viaţă pentru a ajunge acolo unde eşti acum. Îţi aduci aminte de greşelile pe care le-ai făcut şi de timpurile când tot ce făceai era simplu şi uşor, fără nici o piedică. Vezi momentele când alţii te-au ajutat şi ţi-au îndrumat paşii. După care vezi calea de lumină ce se întinde în faţa ta, promisiunea viitorului. Apoi vezi cum încep să se contureze doi trandafiri deasupra genunchilor tăi, la fel de frumoşi şi de gingaşi ca şi cei de la nivelul picioarelor. Pe măsură ce petalele se desfac dinaintea ochilor tăi, îţi aminteşti de timpurile când alţii au îngenuncheat ca să te ajute, de momentele când ai căzut şi a trebuit să te ridici, de situaţiile în care i-ai văzut pe alţii prăbuşindu-se şi te-ai oprit, ai îngenuncheat şi i-ai ajutat într-un fel sau altul.

Uitându-te în oglindă, vezi cum în palmele tale se formează trandafiri care, uşor şi fremătând, se desfac petală cu petală. În acest timp, imagini din trecut se perindă prin faţa ochilor. Îţi aduci aminte de momente când alţii au ridicat mâna asupra ta cu furie; îţi aminteşti de timpurile când o mână iubitoare te-a ajutat să-ţi ştergi lacrimile, de situaţii când ceilalţi şi-au întins spre tine mâinile cu prietenie, oferindu-şi ajutorul; şi de momentele când tu însuţi ai întins mâna celorlalţi. Vezi persoanele din viaţa ta care au fost binecuvîntate de atingerea blândă a mâinii tale, ce le-a mângâiat obrazul cu dragoste.

Apoi vezi un trandafir formându-se în zona bazinului. Pe măsură ce petalele i se deschid sub ochii tăi, vezi acele aspecte din viaţa ta pe care le-ai curăţat şi purificat, vezi acele părţi din viaţă pe care le-ai schimbat în bine. Dar vezi şi acele domenii asupra cărora încă mai trebuie să lucrezi, solicitând din partea ta noi eforturi.

Iar un alt trandafir apare imediat sub plexul solar. Şi, pe măsură ce-şi deschide petalele sub ochii tăi, revezi acele momente când te-ai eliberat de emoţii, momentele când nu ţi-ai exteriorizat sentimentele. De asemenea, începi să vezi acele perioade când ai manifestat îngrijorare şi iniţiativă faţă de diferite persoane şi situaţii. Vezi clipele când ai reuşit să-i antrenezi pe cei din jur către ceva pozitiv şi minunat în viaţa lor.

Apoi un trandafir apare în inima ta – şi, urmărindu-i deschiderea petalelor, îţi aminteşti de toate momentele când ai iubit şi ai pierdut, precum şi de acele momente când ai primit răspuns la sentimentele tale. Vezi iubirea celor care sunt acum în jurul tău şi vezi cum capacitatea ta de a iubi încă şi mai mult în viitor va face din tine o forţă tămăduitoare în viaţa celor pe care îi vei atinge.

Al zecelea trandafir apare acum în zona gâtului, desfăcându-şi petalele una câte una, timp în care îţi vin în minte momentele când ţi-au fost adresate cuvinte răstite şi descurajatoare, îţi reaminteşti de câte ori şi tu ai aruncat altora (sau despre alţii) cuvinte aspre şi încărcate negativ. Apoi vezi acele momente când vorbele cuiva te-au înălţat, te-au înfiorat, te-au îmbărbătat şi întărit. Îi vezi şi pe cei aflaţi în mod obişnuit în preajma ta şi care ar putea avea nevoie din partea ta de un cuvânt bun şi încurajator. Îţi notezi în minte să stai de vorbă cu ei cât mai curînd.

Al unsprezecelea trandafir se formează în zona sprâncenelor. Iar pe măsură ce înfloreşte, îţi aduci aminte de toate visele pe care le-ai avut de-a lungul vieţii. Îţi reaminteşti de câte ori nu ai reuşit să le hrăneşti, de câte ori ai refuzat să-ţi urmezi cele mai înalte imagini. Apoi începi să vezi cum aceste visuri se desfac şi înfloresc pentru tine – îţi stimulează imaginaţia şi îţi aminteşti că niciodată nu ţi se dă o speranţă, un vis sau o dorinţă fără să ţi se ofere şi posibilitatea de a o face să devină realitate şi că singurul lucru care o poate spulbera este compromisul.

Pe măsură ce ultimul trandafir se deschide deasupra creştetului capului tău, vezi tot ce trebuie să faci pentru ca visele să ţi se împlinească. Vezi promisiunea viitorului, dacă îţi vei canaliza energiile în această direcţie. Acesta este trandafirul împlinirilor din viaţa ta.

Aşa cum stau deschişi în faţa ta, cei 12 trandafiri încep să strălucească plini de o nouă energie, pe care o revarsă asupra ta. O radiaţie aurie te înconjoară, învăluindu-te ca o haină de lumină aurie. Pe măsură ce haina de aur îţi cuprinde întreaga aură, radiind lumină şi sănătate, înalţă în gând o rugăciune de mulţumire pentru această aducere-aminte a adevăratei tale esenţe.

Promite-ţi că nu vei uita să menţii trandafirii în viaţă, timp în care imaginea din oglindă dispare – cu toate acestea însă, simţi în continuare trandafirii deasupra ta, vibrând de lumină şi energie, şi eşti perfect conştient de strălucirea aurie a aurei tale.

Păstrând această senzaţie, te întorci la scări şi urci la nivelul conştientului, purtând cu tine promisiunea celor 12 trandafiri de lumină şi Haina de Nuntă Aurie.

X

Aici s-a încheiat cu succes prima etapă a călătoriei spre înţelegerea şi integrarea în inimă profundei armonii cosmice…

Ai învăţat cum să vezi şi să interpretezi aura. Este un prim pas spre cunoaşterea metafizică.

Ted Andrews – “Cum să vezi şi să interpretezi aura”

,

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *