Măturarea energiei congestionate, curăţarea aurei

1.Măturarea energiei congestionate, curăţarea aurei

Curăţarea este o parte vitală a fiecărei abordări în vindecare. Medicina energetică netradiţională este de preocupată de curăţare: ea caută să înlăture contaminarea energetică din aură pentru a se evita problemele de sănătate. În India, unii vindecători flutură o pană de păun pe deasupra corpului, iar în Filipine, vindecătorii curăţă pacienţii cu o măturică specială. Sunt modalităţi diferite, dar filosofia din spatele lor este aceeaşi: pentru a fi sănătos, corpul trebuie să fie curat, să nu aibă impurităţi, fie ele microbi sau prana impură.

Măturarea este de două feluri: măturare generală şi măturare locală.

Măturarea generală este o serie de 10 mişcări de măturare cu ambele mâini – cinci în jos, în faţa corpului, şi cinci în jos, în spatele corpului -ce constituie o curăţare generală, de sus până jos şi de jur-împrejur, a anatomiei energetice.

Măturarea locală este o curăţare manuală mai restrânsă a unei anumite părţi a corpului sau a unei chakra. Măturarea locală se face cu o singură mână, iar curăţarea este mai adâncă şi mai concentrată.

Pentru a efectua măturarea generală, vei folosi ambele mâini în mişcări lungi, lente, graţioase, cu palmele împreunate (fig. 1).

Mişcările respective induc ceea ce se numeşte starea de vindecare, o condiţie de relaxare fizică şi mentală avansată în care eşti total receptiv la energia vindecătoare – şi la vindecare. Oamenii descriu o astfel de stare de superrelaxare ca pe o „impresionantă eliberare de tensiune”, „dispariţie a apăsărilor” sau „sentiment de uşurare”. Relaxarea respectivă se datorează înlăturării pranei impure din corpul energetic şi înlăturării indirecte a emoţiilor negative. Atunci când mături blocajele energetice sau limitele funcţionale din aură, mintea şi corpul ţi se relaxează complet.

Un corp murdar din punct de vedere energetic este ca şi un cablu de calitate inferioară; prana nu poate circula cum trebuie, deoarece el conţine multe impurităţi sau congestii energetice.

În tentativa de a circula printr-o aură murdară, prana se blochează şi mai tare, creând tulburări energetice şi, în cele din urmă, probleme de sănătate.

Măturarea locală foloseşte două mişcări ale mâinii, una asemănătoare cu înotul câinesc (fig. 2) şi una circulară, strânsă, invers sensului acelor de ceasornic (fig. 3), pentru a oferi o curăţare mai concentrată a zonelor mai mici din corpul energetic. Atunci când efectuezi măturare locală pe propria ta persoană folosind mişcarea circulară, sensul invers acelor de ceasornic îl vei determina imaginându-te în afara corpului tău, uitându-te la el. Dacă vreodată te încurci, pur şi simplu imaginează-ţi – sau chiar plasează – un ceas cu faţa în afară, pe partea corpului asupra căreia lucrezi, şi urmează acele ceasului (fig. 4).

Atunci când efectuezi o măturare locală asupra vizualizării propriei tale persoane, ceea ce chiar vei face mai târziu, se aplică aceeaşi regulă.

Imaginează-ţi un ceas plasat pe partea din vizualizare asupra căreia lucrezi şi urmăreşte acele ceasului. Există şi modalităţi de a-ţi folosi palmele pentru măturarea locală: cu degetele îndreptate înainte, spre ţintă (pentru curăţare în profunzime); cu marginea exterioară sau interioară a palmei (pentru o curăţare mai delicată şi pentru curăţarea zonelor mai greu de curăţat, cu o poziţie a palmelor cu degetele îndreptate spre înainte); şi cu unul sau două degete (într-o mişcare de împungere cu scopul de a relaxa zonele cu congestie mai dificile).

Alte precauţii pentru manipularea superioară a energiei:

Cu măturarea vei începe manipularea superioară a energiei şi trebuie să mai faci câţiva paşi pentru a te feri de contaminare. Paşii respectivi vor deveni şi mai importanţi atunci când începi energizarea şi practicarea remediilor pentru afecţiuni specifice. Adaugă următorii paşi de aici înainte.

  1. Înainte de a începe, nu păstra pe tine haine sau obiecte care preiau energie impură. Suflecă-ţi mânecile, scoate-ţi pantofii şi cureaua şi goleşte-ţi buzunarele de bani, chei şi alte obiecte. Mânecile lungi de la cămaşă, mai ales cea de bumbac, se contaminează uşor, iar mătasea este un izolant ce împiedică circulaţia energiei. Şi pielea este un izolant. De vreme ce banii trec prin atâtea şi atâtea mâini, pot fi foarte murdari din punct de vedere energetic şi îţi pot contamina energia vindecătoare.

  2. Scapă într-un mod adecvat de energia impură. Cea mai simplă şi eficientă cale de a neutraliza energia maturată din aură este de a o arunca într-un bol cu apă sărată, aflat la îndemână (fig. 5). După cum vei citi în capitolul 10, sarea neutralizează energia impură. Pentru a-ţi pregăti „coşul de gunoi” cu soluţie salină, ia un bol sau un castron de plastic cu capacitatea de aproximativ un litru, pune în el două treimi de apă şi circa 200 g de sare. Poţi folosi atât sare fină, cât şi sare mare. După terminarea fiecărei şedinţe de măturare/vindecare, aruncă soluţia salină murdară în toaletă şi trage apa.

Dacă nu ai soluţie salină disponibilă, imaginează-ţi o flacără verde ce arde într-o găleată lângă tine, în care arunci energia impură. În momentul când termini măturarea, stinge flacăra, imaginându-ţi că arunci apă peste ea. Mâna cu care măturii energizezi trebuie să fie curată. În timpul măturării s-ar putea să descoperi că palma şi mâna îţi sunt grele. Este în parte rezultatul mişcării fizice repetate de măturare, dar se datorează mai mult energiei impure pe care o culegi cu mâna respectivă. Fereşte-ţi mâna şi palma de contaminare stropindu-le după fiecare zece măturări cu alcool, extract de plante tonifiante sau apă sărată. Un pulverizator de stropit plantele de ghiveci ar fi perfect. Dacă duza de pulverizare este reglabilă, ajusteaz-o în aşa fel încât să pulverizeze foarte fin. Poţi folosi şi o pompă cu pulverizator pe care o poţi găsi la farmacie. Atunci când te vei pricepe mai bine şi vei şti cât de contaminate îţi sunt mâinile, vei pulveriza în funcţie de necesitate, dar la început pulverizează după zece măturări. (Notă: De aici înainte, când ne vom referi la „alcool” sau la „sticluţa cu alcool”, trebuie să înţelegi că poţi avea şi extract de plante tonifiante sau apă sărată în acea „sticluţă cu alcool”.) Începe şedinţa de practică/vindecare cu invocarea. Deoarece lucrezi cu mai multă energie ce provine din exteriorul corpului tău, probabil vei avea nevoie de îndrumare în activitatea ta de vindecare. Astfel, înainte de a începe orice exerciţiu de autovindecare, îţi sugerăm să invoci o entitate superioară, un sfânt sau o zeitate la alegere. îţi va oferi siguranţa practicii şi pe cea a oricărei persoane pe care exersezi. Poţi folosi o rugăciune care îţi este pe plac, un pasaj ce te inspiră sau chiar propria ta invocaţie a unei puteri supranaturale nedefinite. Ea poate fi simplă şi scurtă. Iată un exemplu: „Îţi aduc mulţumiri ţie,          , pentru energia vindecătoare şi pentru că îmi arăţi calea de a o folosi fără primejdie şi cu dreaptă judecată”.

  1. Dacă lucrezi cu o femeie care este sau ar putea fi însărcinată, ar trebui să exersezi doar scanarea şi măturarea delicată. Măturarea în forţă, energizarea şi pranele cromatice pot dăuna fetusului. Există exerciţii de măturare şi energizare pentru femeile gravide, însă ele sunt rezervate vindecătorilor cu experienţă. Vei întâlni avertismente adiţionale legate de lucrul cu femeile gravide în capitolele despre energizare şi despre folosirea pranelor cromatice.

  2. Încheie şedinţa în care lucrezi cu altă persoană prin retezarea cordoane lor. Oricând lucrezi pe plan energetic cu altcineva, mai ales dacă persoana respectivă are o problemă de sănătate sau o tulburare energetică, stabileşti un „raport energetic” ce ia forma unui fir sau cordon pranic ce uneşte corpul tău energetic cu cel al persoanei în cauză. Dacă laşi intact cordonul în cauză după ce termini, energia impură poate circula prin el spre tine şi te poate contamina. De exemplu, o instructoare efectuase o vindecare pranică pe tatăl său, care avea un cioc osos la picior. După câteva şedinţe ce au durat două săptămâni, tatăl ei a relatat că starea sa se îmbunătăţise foarte mult, dar pe instructoare începuse să o doară piciorul şi nu-şi putea da seama de ce. Atunci când şi-a amintit că nu retezase cordonul dintre ea şi tatăl ei, a făcut-o, iar durerea ei de la picior a dispărut.

Retezarea cordonului previne contaminarea. La sfârşitul şedinţei, pur şi simplu vizualizează un cordon între tine şi subiectul tău. Imaginează-ţi mâna ca pe un cuţit şi taie cordonul în apropierea plexului tău solar frontal cu o mişcare subită, ca la karate.

Exerciţii de măturare progresivă

Iată ordinea exerciţiilor de măturare progresivă:

  1. pregătirea mâinilor înainte de măturare;

  2. măturarea generală a altei persoane;

  3. măturarea generală a razelor de sănătate ale altei persoane;

  4. măturarea locală a altei persoane;

  5. automăturarea generală;

  6. automăturarea generală a razelor tale de sănătate;

  7. automăturarea locală.

Ai observat că vei exersa măturarea pe alte persoane înainte de a începe automăturarea. Am descoperit la cursuri că, în general, studenţilor le vine mai uşor să înveţe măturarea (şi energizarea) începând mai întâi pe altcineva. Ca şi în cazul scanării, vom prezenta o secvenţă optimă pentru deprinderea măturării. La fel ca atunci când încă poţi învăţa scanarea dacă nu ai plante sau animale pe care să exersezi, fiind nevoit să exersezi mai mult pe tine, tot aşa poţi învăţa şi măturarea, chiar dacă nu ai un partener pentru a exersa. Pur şi simplu vei lucra mai mult la exerciţiile de automăturare. Fă tot posibilul să urmezi secvenţa de faţă, dar dacă nu reuşeşti, poţi totuşi să înveţi să scanezi prin practicarea regulată şi susţinută a paşilor care nu-ţi pun probleme.

Cei mai mulţi deprind măturarea după vreo două săptămâni de practică zilnică, după ce şi-au dezvoltat o sensibilitate relativ bună a mâinilor şi capacitatea de a scana. Dar, ca şi la scanare, dacă te împotmoleşti la un anumit pas, treci la exerciţiul următor. Vei învăţa în scurt timp.

Pregătirea mâinilor înainte de măturare

Pentru exerciţiul de faţă poţi sta în picioare sau aşezat. Fă-ţi încălzirea în patru paşi, după care începe.

Măturarea vindecă!

„Maestrul tibetan Djwhal Khul spunea: «Toate bolile sunt rezultatul unei vieţi îngrădite a Sufletului…Arta vindecătorului stă în eliberarea Sufletului, care va hoinări prin sistemele de organisme ce alcătuiesc o formă anume… Adevărata şi posibila vindecare apare atunci când viaţa Sufletului circulă fără piedici prin fiecare părticică a formei respective. Mai apoi, îi poate oferi vitalitate». Ceea ce înseamnă că abundenţa cu care circulă energia spirituală (Viaţa Sufletului) prin chakra creştetului este direct proporţională cu rapiditatea vindecării. Aici apare măturarea. Măturând cum trebuie şi înlăturând blocajele din aura energetică, Viaţa Sufletului poate circula cu uşurinţă prin creştet şi de acolo prin alte părţi ale corpului.

Folosirea măturării consecvente distinge vindecarea pranică de alte modalităţi medicale energetice. În loc să dea pur şi simplu energie persoanelor bolnave, vindecătorii pranici efectuează o măturare prealabilă în scopul înlăturării blocajelor energetice care ar putea împiedica asimilarea celei mai pure energii de vindecare, energia divină sau Viaţa Sufletului. De fapt, după cum vei citi mai târziu, raportul optim al măturării faţă de energizare în vindecarea pranică este de patru sau cinci la unu”.

Maestrul Stephen Co

  1. Din poziţia de bază pentru sensibilizarea mâinilor, cu coatele la 90 de grade, întoarce-ţi palmele în sus.

  2. Depărtează-ţi mai mult palmele şi braţele.

  3. Fă o invocare pentru a aduce mulţumiri pentru energia vindecătoare, pentru cunoştinţa de a o folosi cum trebuie şi în condiţii de siguranţă.

  4. Conştientizează-ţi chakrele din palmele ambelor mâini şi efectuează trei cicluri de respiraţie pranică. S-ar putea să-ţi simţi mâinile calde, înroşite sau să te gâdile, ceea ce este perfect normal.

Acum eşti pregătit pentru măturare.

„Mainile tale te pot vindeca

 

,

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *