Mantre pentru deblocarea energiei

 

 

Mantra are o forță purificatoare.

Folosind anumite mantre pentru chakre în timpul meditației rezultă crearea unui efect benefic puternic asupra acestora.

Imaginaţi-vă o chakra ca pe un instrument muzical iar mantra ca pe un diapazon – lovind diapazonul, instrumentul va intra în rezonanță cu acesta, curățind energiile care nu sunt în această vibrație.

Folosind mantrele cu care sunt în armonie chakrele se armonizează întregul sistem energetic.

Om este cea mai puternică, cea mai benefică dintre toate mantrele.

Sunt mii de bija mantra dar cel mai adesea sunt folosite: LAM, VAM, RAM, YAM, HAM, OM, AUM.

Mantre de bază

 Mantrele de bază sunt cunoscute sub numele de mantre esențiale, sau mantre bija, şi au fost în mod universal folosite în practicile meditative pentru armonizarea energiei.

OM: Cea mai cunoscută mantră bija universală, este sunetul creației și face ca energia să se strângă și să urce în sus și să se extindă în exterior. OM este matra acceptării și a ascensionării. Te ajută să îți accepți sinele superior și energiei să curgă ușor și fără rezistență prin tine. Servește și ca o mantră culegătoare, concentrând energia interioară, pregătind-o pentru mișcare.

KRIM: Cântatul acestei mantre stimulează chakrele inferioare pentru a se trezi și a începe să îți purifice corpul.

SHRIM: Este asociată cu capul și cel de-al treilea ochi.

Promovează sănătatea corporală și spirituală, însă poate fi folosită și pentru frumusețe și fericire.

HRIM: Această mantră deține puterea vindecării și a creativității. Cântarea acestei mantre trezește compasiunea și purifică inima.

HUM: Această mantră evocă distrugerea emoțiilor negative și răspândește pozitivitatea și vitalitatea prin întregul corp.

Citește lista și alege mantra (mantrele) pe care simți în mod intuitiv să o folosești. Nu îți face griji dacă nu le folosești pe toate – ai putea fi din punct de vedere energetic sănătos în unele aspecte și mai puțin în altele. Alege-o pe cea care rezonează cel mai mult cu nevoile tale (te poți întreba „este acest sunet benefic pentru mine?”) și apoi folosește-o pentr a-ți începe meditația.

În acest fel dai tonul meditației tale; apoi, poți încorpora energiile vindecătoare ale mantrelor de curățare de mai jos. Fiecare mantră de curățare corespunde uneia dintre cele 7 chakre din corpul tău.

Mantre de curățare

LAM: Mantra aceasta de curățare se cântă pentru Chakra Rădăcină, care ne ajută să fim împământați și legați de pământ. Mantra aceasta va curăța impuritățile ce se strâng în chakra rădăcină – efectiv deschizându-te către senzațiile de securitate, prosperitate și aparținere – curățind orice energie blocată ce nu poate circula prin ceilalți 6 centri energetici principali. Cântă „LAM” dacă nu ai energie, dacă ai probleme financiare, dacă suferi de lipsă de stimă de sine sau de oboseală (de la glandele suprarenale) sau dacă ai probleme de stres.

VAM: Mantra de curățare pentru Chakra Sacrală, care este asociată cu sexualitatea, plăcerea și creativitatea. Deschiderea acestei chakre te va deschide către ceilalți, îți va da curaj să te exprimi pe tine însuți și să îmbrățișezi schimbarea. Cântă „VAM” dacă ai o stimă de sine scăzută, dacă ți-e greu să te deschizi în relaţii, dacă te simți nesatisfăcut din punct de vedere sexual și suferi de un libidou scăzut.

RAM: Această mantră dechide Chakra Plexului Solar, sediul puterii tale personale. Cântând „RAM” îți vei mări capacitatea de a fi pe picioarele tale, de a-ți controla impulsurile negative și să ai un grad mai mare de auto-control. Stima ta de sine va crește pe măsură ce cânți „RAM” și vei deveni mai încrezător în tine – iar anxietatea și durerile frecvente de stomac vor dispare!

YAM: Mantră de curățare pentru Chakra Inimii. Dai și primești iubire prin centrul energetic din chakra inimii. Dacă nu te simți iubit, capabil de iubire, plin de compasiune sau ai dificultăți în relații, ai putea să cânți YAM! Cântă „YAM” pentru a vindeca atât inima fizică cât și cea spirituală (emoțională) și pentru a te deschide către iubirea necondiționată și compasiune.

HAM: Mantra pentru deblocarea Chakrei Gâtului. Aceasta este vocea ta fizică și spirituală, modalitatea de comunicare a ceea ce ești și a acelor lucruri de care ai nevoie și ți le dorești din partea Universului.

Chakra gâtului guvernează abilitatea ta de a te exprima – dacă este închisă, te vei regăsi deseori în postura de a fi frustrat pentru că nu îți poți exprima nevoile și dorințele (închizându-te la oportunități sau la împlinirea nevoilor); iar o chakră a gâtului închisă face dificil de încorporat onestitatea și integritatea. Vibrațiile lui „HAM” vor deschide chakra gâtului astfel încât energia comunicării poate curge din plin.

AUM (sau OM): Această mantră deschide Chakra celui de-al Treilea Ochi. Aceasta este în centrul frunții, în linie cu centrul creierului tău. În timp ce OM este una dintre cele mai întâlnite mantre și poate fi folosită pentru o multitudine de meditații cu mantre, ea este în mod deosebit importantă pentru curățarea și vindecarea chakrei celui de-al treilea ochi. Chakra celui de-al treilea ochi este sediul intuiției și al scopului în viață. Cântă „OM” pentru a-ți rupe condiționările auto-impuse prin care nu îți permiți să îți asculți înțelepciunea interioară și pentru a-ți folosi această înțelepciune pentru a găsi cel mai bun drum către scopul vieții și pasiunile reale.

OM sau AH: Mantră pentru Chakra Coroană, conexiunea cu divinitatea.

O chakra coroană închisă aduce senzații de neimportanță și lipsă de scop, conducând spre o deconectare de la spirit și un atașament puternic de posesiuni, relații și lumea fizică. Unii oameni descoperă faptul că liniștea este o practică mai eficientă pentru deschiderea chakrei coroană dar și OM este folosită în acest scop. Dacă folosești AH vei simți o eliberare. Respiră profund și apoi eliberează. AH este sunetul eliberării și al abandonului.

        Mantrele pentru chakre te ajută să îți cureți căile energetice pentru a prospera, nu doar pentru supraviețuire; ele îți permit să profiți la maximum de experiența de viață, să faci schimbări pozitive în fizic, emoțional, mental și spiritual.

Sursa:mindvalleyacademy.

 

, ,

Navigare în articole

admin

Maestru în Reiki Usui, Reiki Tibetan, Karuna, Shambala..... Grand Minister (Melchizedek).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *